Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лос Анджелис

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ САЩ И КАНАДА В ЕДНА ПРОГРАМА ПОТВЪРДЕНА!

Номер на оферта

/

213540

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Ню Йорк - Лос Анджелис - София с включени летищни такси
- Самолетен билет Ню Йорк - Вашингтон с включени летищни такси
- Самолетен билет Вашингтон – Монреал с включени летищни такси
- Трансфер Монреал – Отава ( микробус )
- Трансфер Отава – Торонто ( микробус )
- Самолетен билет Торонто - Чикаго с включени летищни такси
- Самолетен билет Чикаго – Сан Франциско с включени летищни такси
- Самолетен билет Сан Франциско – Лас Вегас с включени летищни такси
- Трансфер Лас Вегас – Лос Анджелис ( микробус )
- Всички трансфери летище – хотел – летище
- 2 нощувки в 3* хотел в Манхатън – Ню Йорк
- 2 нощувки в 3* хотел в централната част на Вашингтон
- 3 нощувки със закуски в 3* хотел в централната част на Монреал
- 2 нощувки със закуски в 3* хотел в централната част на Отава
- 3 нощувки със закуски в 3* хотел в централната част на Торонто
- 1 нощувка в 3* хотел в централната част на Чикаго
- 1 нощувка в 3* хотел в централната част на Сан Франциско
- 3 нощувки в 3* хотел в централната част на Лас Вегас
- 2 нощувки в 3* хотел в централната част на Лос Анджелис
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Ню Йорк
- Екскурзия до статуята на свободата в Ню Йорк
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Вашингтон
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Монреал
- Целодневна екскурзия до Квебек
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Отава
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Торонто
- Целодневна екскурзия до Ниагарския водопад
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Чикаго
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Сан Франциско
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Лас Вегас
- Целодневна екскурзия до Гранд Каньон
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Лос Анджелис
- Екскурзоводско обслужване и придружител на български език
- Подготовка на документите и съдействие за Американска и Канадска визи
- Предварително одобрение и такса (eTA) за пътуване до Канада
- Медицинска застраховка с Асистанс

Цената не включва

- Входните такси за посещаваните туристически обекти, допълнителни екскурзии и атракциони, както и разходи от личен характер:
* Билет за корабчето до Статуята на Свободата – 20 $
* Билет за корабчето “Девицата на мъглата” в Ниагара – 20 $
* Билети за метрото при посещение на южната част на Манхатън ( около 6 $ )
* Входен билет за обсерваторията на Импайър Стейт билдинг – 23 $
* Разходка с корабче по езерото Мичиган – 37 $
* Билет за корабчето до Алкатраз – 32 $
* Входна такса и обяд - Гранд Каньон – 54 $
* Билет за стъклената подкова „ Скайуолк“ на Гранд Каньон – 30 $
* Входна такса за Холивуд Юнивърсал студио – 95 $
- Американска виза – 160 $
- Такса за багаж за вътрешните полети, ако има такава (Повечето авиокомпании в САЩ въведоха такса за чекиран багаж, която варира от 25 $ до 35 $, в зависимост от компанията)
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователната компания.

Програма на пътуването

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ САЩ И КАНАДА В ЕДНА ПРОГРАМА

НЮ ЙОРК – ВАШИНГТОН – МОНРЕАЛ – КВЕБЕК – ОТАВА – ТОРОНТО – НИАГАРСКИ ВОДОПАД – ЧИКАГО – САН ФРАНЦИСКО – ЛАС ВЕГАС – ЛОС АНДЖЕЛИС

Ню Йорк е най-големият град в САЩ. Той е изключително богат на забележителности, музеи, паркове и атракции. Сред тях са Статуята на свободата, Небесната обсерватория на Empire State Building, многобройните театри на Broadway, Times Square, Rockefeller Center, Крайслер билдинг, ООН, катедралата “Св.Патрик” на 5-то авеню, Музеят на изкуствата Metropolitan, Guggenheim Museum, Central Park и др.
Вашингтон - Ако гражданската политика е американската религия, то тогава Вашингтон е свещен град. Бели къщи, капитал, петоъгълни сгради, върховни съдилища – тези монументални Лего части са пречистени с истинска власт. За някои Вашингтон означава бял мрамор, зеленина и разноцветна, ритуална грандиозност на американската политика: куполът на сградата на Конгреса, проблясващ под лазурното небе, процесиите с лимузини в деня на Встъпването на Президента в длъжност; траурната, печална тържествена смяна на гардовете пред Националното гробище в Арлингтън….
Отава е столица на Канада и четвърти по големина град в страната. Прелестна, спокойна и чиста, Отава несъмнено е една от най-красивите туристически дестинации в цяла Северна Америка. Разположена в източната част на провинция Онтарио, на долината на едноименната река Отава - на границата с провинция Квебек, всяка година градът привлича милиони туристи, нетърпеливи да се насладят на богатата й история, архетектура и интересните природни и културни забележителности.
Монреал е най-големият град в провинцията Квебек и вторият по големина в Канада. Известен е като културната столица на страната. Официален език в града е френският. Монреал е най-големият френскоезичен град в света след Париж. Днес той е важен финансов, фармацевтичен, културен, туристически и международен център.
Торонто е най-големият град в Канада и е център на провинция Онтарио. Той е разположен на брега на езерото Онтарио и е икономическата столица на Канада. Историята на Торонто започва, когато французите създават форт през 1750 г. По-късно англичаните преустройват крепостта и го кръщават Форт Йорк. Това име градът носи до 1834 г. когато е възстановено старото индианско име Торонто. Торонто е признат за един от най-добрите за живеене град в света.
Ниагарският водопад е изключително чудо на природата. Той определено е най – известният от всички водопади. Намира се на границата между САЩ и Канада, в близост до побратимите градове Ниагара Фолс – Ню Йорк, САЩ и Ниагара Фолс – Онтарио, Канада. Ниагарският водопад принадлежи на река Ниагара, откъдето идва и името му. Той е съвкупност от три основни части –Хорсшу, Американските водопади и Брайдъл Вейл. Тези части са разделени от две островчета – острова на козата и острова Луна. Водопадът е с обща ширина 1 203 м.
Сан Франциско е един от 10-те най-красиви градове на света и едно от най- предпочитаните места за живеене на планетата. Както много други градове в Щатите се разглежда като част от един по-голям район, в случая този на залива около него, който включва района от Сан Хосе, през Силиконовата долина и Станфордският университет, чак до Марин каунти. На запад е Тихият океан, на изток - Оукланд, друг голям град в района на залива и Бъркли, където е Университета на Бъркли, както и други градчета в региона
Лос Анджелис е космополитен град, в който възможностите за отдих, развлечения и културни мероприятия са безкрайни. Тук се намира известният Hollywood с Алеята на славата, студията Warner Bros, CBS, NBS, развлекателните паркове Universal Studios Hollywood; Universal City walk, Disneyland; много музеи, между които Музеят на съвременното изкуство, Музеят на летенето, Музеят на Неоновото изкуство, Калифорнийският научен център, Космическата зала, Музеят на естествознанието, Калифорнийският Американско – Африкански музей, Музеят на развлеченията в Hollywood и мн.др. Градът има много паркове, Ботаническа градина, прекрасни плажове, магазини и още много други забележителности.
За Лас Вегас казват, че няма друг такъв град на земята. Тук се намират 18-те от 20-те най-големи хотела в САЩ. Това е най-осветеният град в света. Известен е със своята главна улица, Las Vegas Strip, където туристите могат да видят древен Египет, Рим , Венеция, Ню Йорк, Париж, Монте Карло, пиратски битки, изригващ вулкан, изключително светлинно водно шоу, тропически рай и какво ли още не. Освен че може да опитате късмета си в казината, тук може да се потопите в огромните магазини с разнообразни стоки. Лас Вегас е изходна точка за посещение на Grand Canyon, Hoover Dam, Lake Mead и река Колорадо.
Чикаго е третият по големина град в САЩ след Ню Йорк и Лос Анджелис. Градът се нарежда сред огромните метрополиси в света. Чикаго е оживен, международен център с музеи от световна класа, чудесна кухня и нощен живот. Многобройните паркове са чудесна атракция за всички посетители, а шикозните магазини и ресторанти привличат изисканите гости на града. Чикаго също е и родното място на модерния джаз и блуса. Тук можете да се насладите на множество театри, музеи, огромни паркове, километри от красиви плажове, стилни ресторанти и вероятно най-красивата колекция от модерна архитектура в света, украсена сживописни гледки.

ПРОГРАМА:

1 Ден - 03.06: Излитане от летище София. Пристигане в Ню Йорк. Трансфер и настаняване в хотел в централната част на Манхатън – Ню Йорк. Вечерна разходка по Бродуей и Таймс Скуеър. Нощувка.

2 Ден - 04.06: Туристическа обиколка на централната част на Ню Йорк - остров Манхатън: “Сентрал парк”, “5-то Авеню”, катердралата “Св. Патрик”, Рокфелер център, седалището на ООН, Крайслер билдинг, Импайър Стейт билдинг. Посещение на финансовият център и Уол стрийт, кота „0” – мястото на Световния Търговски Център, Статуята на Свободата, Италианският квартал, Сохо и др. За желаещите посещение на постановка в някой от театрите на Бродуей. Нощувка.

3 Ден - 05.06: Свободно време. Трансфер до летището за полет до Вашингтон. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в центъра на града. Разглеждане на централната част на Американската столица. Нощувка.

4 Ден - 06.06: Обзорна екскурзия на Вашингтон: Белият дом, Федералният резерв, Капитолия (с посещение ), Националната библиотека, Мемориалите на Вашингтон, Джеферсън, Линкълн, на Виетнамската и Корейската войни и др. Възможност за посещение на музеите “Смитсониан”. Нощувка.

5 Ден - 07.06: Трансфер до летището за сутрешен полет до Монреал. Пристигане и настаняване в хотел в централната част на града. Нощувка.

6 Ден - 08.06: Закуска. Обзорна екскурзия на Монреал: Стария град, базиликата Нотр Дам, Олимпийския парк и стадион, Mount Royal Park, параклиса Св. Йозеф, пристанището на Монреал, китайския квартал, пазара "Bonsecours", площада Жак Картие, Ботаническата градина, Университетът "МакГил", Музея на Изкуствата, галерията "Ville Marie", Университетът на Монреал, кметството, островът Света Елена, културно развлекателният център "Bell" и др. Нощувка.

7 Ден - 09.06: Закуска. Целодневна екскурзия до Квебек, известен като люлка на френската цивилизация и единствения град в Северна Америка, ограден с крепостни стени. Разглеждане на: Плейс Роял, Палас д’армес, Шато Фронтенак, Цитаделата, Полетата на Абрахам, терасата Дуферин, Алеята Ру Гранде и др. Спирка на живописните водопади Монтморенси и посещение на Базиликата “Света Анна”. Връщане в хотела в Монраел. Нощувка.

8 Ден - 10.06: Закуска. Отпътуване за Отава. Пристигане и настаняване в хотел в централната част на града. Разходка до езерото Онтарио и река Сент Лоренс. Нощувка.

9 Ден - 11.06: Закуска. Обзорна екскурзия на Отава: каналът Редю, който протича през града, сградата на Парламента, сградата на Кметството, пазарът Хилт Буярд; Музеят на цивилизациите; Музеят на войната и др. Посещение на Фултън’с Пенкейк Хаус & Шугър буш - кленова ферма, където се произвежда кленов сироп. Нощувка.

10 Ден - 12.06: Закуска. Отпътуване за Торонто. Пристигане и настаняване в хотел в централната част на града. Разходка и посещение на най-голямата забележителност на Торонто-високата 553 м кула CN, от която се разкрива невероятна гледка. Нощувка.

11 Ден - 13.06: Закуска. Обзорна екскурзия на Торонто: Форт Йорк, Островите на Торонто, Катедралата „Св. Михаил”, финансовия център и улица Бей, Ситито, където всяка сграда е оцветена различно, местния парламент, “желязната къща”, Небесния купол, най-дългата в света улица-Иънг, хокейната зала на славата, развлекателните и спортни центрове "Роджърс" и "Еър Канада", пазара Сейнт Лорънс, викторианският квартал “Йорквил” – царството на цветята и др. Свободно време и възможност за посещение на Художествената галерия, Кралският музей, Музеят на обувките, Музеят на керамиката. Посещение на Ентертейнмънт Дистрикт – центъра на нощния живот и забавленията. Нощувка.

12 Ден - 14.06: Закуска. Целоднавна екскурзия до Ниагара и красивия викториански град Ниагара Фолс. Посещение на Ниагарския водопад от канадска страна. Разходка под водопадите с корабчето “Девицата на мъглата”, което отива в подножието на водопада, преминава през система от тунели прокопани под самия водопад и стига до тераса, разположена непосредствено зад изливащите се хиляди кубични метри вода. Посещение на телевизионната кула, от която се открива панорамна гледка към водопада. На връщане - дегустация на вина в изба в района на Ниагара. Връщане в хотела в Торонто. Нощувка.

13 Ден - 15.06: Закуска. Трансфер до летището за полет до Чикаго. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в централната част на Чикаго. Обзорна екскурзия: разглеждане забележителностите на града – бизнес квартала, Дейли Плаза, река Чикаго, Магнифисънт майл, Мичиган Авеню и др. Посещение на най - високия небостъргач в САЩ – Сиърс, Джон Ханкок Център, института по изкуствата. Нощувка.

14 Ден - 16.06: Възможност за разходка с корабче. За желаещите посещение и разглеждане на Художествената галерия, Природонаучния музей, Музея на Съвременното изкуство, на афро-американската история или разходка из красивия парк по протежението на езерото Мичиган и до прекрасния фонтан. Нощувка.

15 Ден - 17.06: Трансфер до летището за полет до Сан Франциско. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в централната част на града. Обзорна екскурзия на Сан Франциско: Civic Center - Санфранциският градски съвет с площада и алеята на ООН пред него, обществената библиотека, азиатският музей, операта и театъра; Twin Peaks – красив квартал и парк, от върха на който се открива невероятно красива гледка към града и Санфранциския залив, Golden Gate Bridge – най-големият висящ мост в света до построяването на Веразено Нероуз в Ню Йорк, намиращ се над входа на Санфранциския залив; криволичещия участък с многото цветя по Lombard Street; кулата Койт - известна забележителност, завещана от Лили Хичкок на Сан Франциско; Fisherman"s Wharf - квартал и популярна туристическа атракция, заради красивите гледки към залива, откъдето се виждат мостът Голдън Гейт и Алкатраз, както и заради излегналите се на платформи тюлени, многобройните кафета, ресторанти, магазини и туристически атракции разположени в района му. Вечерна разходка до Юниън скуеър. Нощувка.

16 Ден - 18.06: Възможност за круиз до остров Алкатраз - наричан на жаргон Скалата, разположен в непосредствена близост до Сан Франциско, по средата на Санфранциския залив. Бил е затвор, където е лежал Ал Капоне, сега е музей.
Трансфер до летището за вечерен полет до Лас Вегас. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в центъра на града. Нощувка.

17 Ден - 19.06: Обзорна екскурзия в “Града на хазарта” - ще Ви запознаем с всичко, което сте виждали по филмите за американската мафия - хотелите, казината и невероятните светлинни шоута. Разглеждане на най-атрактивните хотели и казина. Възможност за шоу спектакъл. Нощувка.

18 Ден - 20.06: Целодневна екскурзия до Гранд Каньон. Нощувка.

19 Ден - 21.06: Отпътуване за Лос Анджелис. Настаняване в хотел в центъра на града. Разглеждане на Downtown - центъра с небостъргачите, където ще видим залата на Уолт Дисни, Операта, кметството, централната библиотека, Staples center, залата Nokia, музеят Грами и др. Нощувка.

20 Ден - 22.06: Обзорна екскурзия на Лос Анджелис: Обиколката ни ще започне с посещение на прекрасните плажове на Санта Моника. Сънсет Булевард ще ни отведе в Холивуд - център на киностудия и кинозвезди, превърнал се в синоним на американското кино и тв индустрия. Ще посетим известната “Алея на славата“, Китайския театър Граумън и театъра Долби, където се връчват наградите на Филмовата Академия “Оскар“. Ще се върнем отново на Сънсет Булевард, ще минем край идиличните улици на Бевърли Хилс осеяни с палми, където се намира и емблематичният розов хотел Beverly Hills Hotel, любим на звездите и бизнесмените. Ще посетим най- скъпата търговска улица в света „Родео Драйв“. Възможност за посещение на Hollywood Universal Studios, където със специален трамвай и беседа ще се запознаете с правенето на холивудските продукции, специалните ефекти, както и да видите в реални размери героите и декорите от популярни филми. Нощувка.

21 Ден - 23.06: Свободно време. Транфер до летището за полет до България.

22 Ден - 24.06: Пристигане в София.

Цена - 5 500 евро

Забележка: Пакетната цена е валидна при минимум 10 човека! При по-малък брой Туроператорът си запазва правото да променя пакетната цена в зависимост от броя на участниците.

Необходими документи за издаване на виза:
- Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване
- 2 бр. актуални снимки с размери 50 на 50 мм.; 1 бр. в цифров вид (на диск, по e-mail) и 1 бр. на хартия
- Банкова сметка
- Служебна бележка от месторабота
- Ако сте собственик или съдружник на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата
- Документи за недвижима собственост
- Брачно свидетелство
- Удостоверения за раждане на кандидата и на всички негови деца
- Програма, резервации и ваучери, които ще получите от Туроператора
- При отказ на виза се връща пълния размер на депозита
- Посолството на САЩ не възстановява внесената такса за виза
- При записването кандидатите за виза трябва да представят необходимата ни информация за попълването на формулярите!
- Таксата за виза се заплаща в Уникредит Булбанк. Кандидатите трябва да се явят на предварително насрочената от нас дата за интервю, носейки обработените от нас документи и програма, както и бележката за платена такса!
- Не е необходимо горепосочените документи да са нотариално заверени или преведени на Английски език!

Условия за записване: Подписан договор с Туроператора и депозит 50% от пакетната цена

Краен срок за записване мин. 90 дни преди датата на пътуване

Тагове

Оферти - САЩ |  Оферти - Лос Анджелис |  Екскурзии - САЩ |  Екскурзии - Лос Анджелис |  Лято в чужбина - САЩ |  Лято в чужбина - Лос Анджелис

Избрани оферти