Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ню Йорк

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ САЩ И КАНАДА В ЕДНА ПРОГРАМА на бълг.език

Номер на оферта

/

185557

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Ню Йорк – Монреал - София с включени летищни такси
- Самолетен билет Ню Йорк - Вашингтон с включени летищни такси
- Самолетен билет Вашингтон – Торонто с включени летищни такси
- Всички трансфери летище – хотел – летище
- 2 нощувки в 4* хотел в централната част на Манхатън – Ню Йорк
- 2 нощувки в 4* хотел в централната част на Вашингтон
- 3 нощувки със закуски в 4* хотел в Торонто
- 3 нощувки със закуски в 4* хотел в Отава
- 2 нощувки в 4* хотел в Монреал
- Автобусен транспорт Торонто – Отава /450 км/
- Автобусен транспорт Отава – Монреал /200 км/
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Ню Йорк
- Екскурзия до статуята на свободата в Ню Йорк
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Вашингтон
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Торонто
- Автобусна разходка до езерото Онтарио и река Сент Лоренс
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Отава
- Туристическа програма и обзорна екскурзия на Монреал
- Екскурзоводско обслужване и придружител от представителя на фирмата в Канада и САЩ
- Подготовка на документите и съдействие за Американска и Канадска визи
- Медицинска застраховка с Асистанс

Цената не включва

- Посещение на Ниагарския водопад – 90 Евро
- Екскурзия до Квебек – 70 Евро
- Входните такси и билети за посещаваните туристически обекти
- Американска виза – 160 $
- Канадска виза – 60 Евро
- Такса за багаж за вътрешните полети, ако има такава (Повечето авиокомпании в САЩ въведоха такса за чекиран багаж, която варира от 25 $ до 35 $, в зависимост от компанията)
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователната компания.

Програма на пътуването

НЮ ЙОРК – ВАШИНГТОН - ТОРОНТО – ОТАВА – МОНРЕАЛ – НИАГАРСКИ ВОДОПАД

Ню Йорк е най-големият град в САЩ. Той е изключително богат на забележителности,
музеи, паркове и атракции. Сред тях са Статуята на свободата, Небесната обсерватория на Empire State Building, многобройните театри на Broadway, Times Square, Rockefeller Center, Крайслер билдинг, ООН, катедралата “Св.Патрик” на 5-то авеню, Музеят на изкуствата Metropolitan, Guggenheim Museum, Central Park и др.

Вашингтон - Ако гражданската политика е американската религия, то тогава Вашингтон е свещен град. Бели къщи, капитал, петоъгълни сгради, върховни съдилища – тези монументални Лего части са пречистени с истинска власт. За някои Вашингтон означава бял мрамор, зеленина и разноцветна, ритуална грандиозност на американската политика: куполът на сградата на Конгреса, проблясващ под лазурното небе, процесиите с лимузини в деня на Встъпването на Президента в длъжност; траурната, печална тържествена смяна на гардовете пред Националното гробище в Арлингтън….

Отава е столица на Канада и четвърти по големина град в страната. Прелестна, спокойна и чиста, Отава несъмнено е една от най-красивите туристически дестинации в цяла Северна Америка. Разположена в източната част на провинция Онтарио, на долината на едноименната река Отава - на границата с провинция Квебек, всяка година градът привлича милиони туристи, нетърпеливи да се насладят на богатата й история, архетектура и интересните природни и културни забележителности.

Монреал е най-големият град в провинцията Квебек и вторият по големина в Канада. Известен е като културната столица на страната. Официален език в града е френският. Монреал е най-големият френскоезичен град в света след Париж. Днес той е важен финансов, фармацевтичен, културен, туристически и международен център.

Торонто е най-големият град в Канада и е център на провинция Онтарио. Той е разположен на брега на езерото Онтарио и е икономическата столица на Канада. Историята на Торонто започва, когато французите създават форт през 1750 г. По-късно англичаните преустройват крепостта и го кръщават Форт Йорк. Това име градът носи до 1834 г. когато е възстановено старото индианско име Торонто. Торонто е признат за един от най-добрите за живеене град в света.

Ниагарският водопад е изключително чудо на природата. Той определено е най – известният от всички водопади. Намира се на границата между САЩ и Канада, в близост до побратимите градове Ниагара Фолс – Ню Йорк, САЩ и Ниагара Фолс – Онтарио, Канада. Ниагарският водопад принадлежи на река Ниагара, откъдето идва и името му. Той е съвкупност от три основни части –Хорсшу, Американските водопади и Брайдъл Вейл. Тези части са разделени от две островчета – острова на козата и острова Луна. Водопадът е с обща ширина 1 203 м.

ПРОГРАМА:

1 ден: Излитане от София. Пристигане в Ню Йорк. Посрещане от представителя на туроператора, който ще ви съпровожда по време на пътуването и целия ви престоя в САЩ и Канада. Трансфер и настаняване в хотел в централната част на Манхатън – Ню Йорк. Кратък брийфинг, относно изпълнението на програмата. Вечерна разходка по Бродуей и Таймс Скуеър. За желаещите - вечеря в панорамния ресторант на Marriott hotel. Нощувка.

2 ден: Туристическа обиколка на централната част на Ню Йорк - остров Манхатън: “Сентрал парк”, “5-то Авеню”, катердралата “Св. Патрик”, Рокфелер център, седалището на ООН, Крайслер билдинг, Импайър Стейт билдинг, посещение на финансовият център и Уол стрийт, кота „0” – мястото на Световния Търговски Център, Статуята на Свободата, Италианският квартал, Сохо и др. За желаещите посещение на постановка в някой от театрите на Бродуей. Нощувка.

3 ден: Трансфер до летището за полет до Вашингтон. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в центъра на града. Разглеждане на централната част на Американската столица. Нощувка.

4 ден: Обзорна екскурзия на Вашингтон: Белият дом, Федералният резерв, Капитолия (с посещение ), Националната библиотека, Мемориалите на Вашингтон, Джеферсън, Линкълн, на Виетнамската и Корейската войни и др. Свободно време за посещение на музеите “Смитсониан”. Нощувка.

5 ден: Свободно време. Трансфер до летището за полет до Торонто. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в централната част на града. Вечерна разходка и посещение на най-голямата забележителност на Торонто-високата 553 м кула CN, от която се разкрива невероятна гледка. Нощувка.

6 ден: Закуска. Обзорна екскурзия на Торонто: Форт Йорк, Островите на Торонто, Катедралата „Св. Михаил”, финансовия център и улица Бей, Ситито, където всяка сграда е оцветена различно, местния парламент, “желязната къща”, Небесния купол, най-дългата в света улица-Иънг, хокейната зала на славата, развлекателните и спортни центрове "Роджърс" и "Еър Канада", пазара Сейнт Лорънс, викторианският квартал “Йорквил” – царството на цветята и др. Свободно време и възможност за посещение на Художествената галерия, Кралският музей, Музеят на обувките, Музеят на керамиката. Посещение на Ентертейнмънт Дистрикт – центъра на нощния живот и забавленията. Нощувка.

7 ден: Закуска. Свободно време за пазаруване и разглеждане на музеи. За желаещите целоднавна екскурзия до Ниагара и красивия викториански град Ниагара Фолс. Посещение на Ниагарския водопад от канадска страна. Разходка под водопадите с корабчето “Девицата на мъглата”, което отива в подножието на водопада, преминава през система от тунели прокопани под самия водопад и стига до тераса, разположена непосредствено зад изливащите се хиляди кубични метри вода. Посещение на телевизионната кула, от която се открива панорамна гледка към водопада. На връщане - дегустация на вина в изба в района на Ниагара. Връщане в хотела в Торонто. Нощувка.

8 ден: Закуска. Автобусна разходка до езерото Онтарио и река Сент Лоренс. Отпътуване за Отава. Пристигане и настаняване в хотел в централната част на града. Свободно време. Нощувка.

9 ден: Закуска. Обзорна екскурзия на Отава: каналът Редю, който протича през града, сградата на Парламента, сградата на Кметството, пазарът Хилт Буярд; Музеят на цивилизациите; Музеят на войната и др. Посещение на Фултън’с Пенкейк Хаус & Шугър буш - кленова ферма, където се произвежда кленов сироп. Нощувка.

10 ден: Закуска. За желаещите целодневна екскурзия до Квебек, известен като люлка на френската цивилизация и единствения град в Северна Америка, ограден с крепостни стени. Разглеждане на: Плейс Роял, Палас д’армес, Шато Фронтенак, Цитаделата, Полетата на Абрахам, терасата Дуферин, Алеята Ру Гранде и др. Спирка на живописните водопади Монтморенси и посещение на Базиликата “Света Анна”. Връщане в хотела. Нощувка.

11 ден: Закуска. Отпътуване за Монреал. Пристигане и настаняване в хотел в централната част на града. Свободно време. Нощувка.

12 ден: Закуска. Обзорна екскурзия на Монреал: Стария град, базиликата Нотр Дам, Олимпийския парк и стадион, Mount Royal Park, параклиса Св. Йозеф, пристанището на Монреал, китайския квартал, пазара "Bonsecours", площада Жак Картие, Ботаническата градина, Университетът "МакГил", Музея на Изкуствата, галерията "Ville Marie", Университетът на Монреал, кметството, островът Света Елена, културно развлекателният център "Bell" и др. Нощувка.

13 ден: Закуска. Свободно време за разглеждане. Трансфер до летището за полет до България.

14 ден: Пристигане в София.

Цена: 6748 лв.
Доплащане за самостоятелна стая – 900 Евро

Забележка: Пакетната цена е валидна за група от минимум 10 човека!
При по-малък брой Туроператорът си запазва правото да променя пакетната цена в зависимост от броя на участниците.

Необходими документи за издаване на визи:
1. Канадска виза
- Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване
- 2 бр. актуални снимки с размери 35мм / 45 мм
- Извлечение от банкова сметка – кандидатът трябва да притежава минимум 500 евро на седмица по време на престоя си в Канада
- Служебна бележка от месторабота
- Ако сте собственик или съдружник на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата
- Документи за недвижима собственост
- При записване кандидатът трябва да попълни всички формуляри за виза
- При отказ на виза се връща пълния размер на депозита
- Посолството на Канада не възстановява внесената такса за виза
!Необходимо е горепосочените документи за виза да са преведени на Английски език от оторизиран преводач!

2. Американска виза
- Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване
- 2 бр. актуални снимки с размери 50 на 50 мм.; 1 бр. в цифров вид (на диск, по e-mail) и 1 бр. на хартия
- Банкова сметка
- Служебна бележка от месторабота
- Ако сте собственик или съдружник на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата
- Документи за недвижима собственост
- Брачно свидетелство
- Удостоверения за раждане на кандидата и на всички негови деца
- Програма, резервации и ваучери, които ще получите от Туроператора
- При отказ на виза се връща пълния размер на депозита
- Посолството на САЩ не възстановява внесената такса за виза
- При записването кандидатите за виза трябва да представят необходимата ни информация за попълването на формулярите!
- Таксата за виза се заплаща в Юнион банк. Кандидатите трябва да се явят на предварително насрочената от нас дата за интервю, носейки обработените от нас документи и програма, както и бележката за платена такса!
- Не е необходимо горепосочените документи да са нотариално заверени или преведени на Английски език!

Условия за записване: Подписан договор с Туроператора и депозит 50% от пакетната цена

Краен срок за записване – мин. 60 дни преди датата на пътуване

Може да изготвим и индивидуална програма за различни от посочените дати - при запитване.

*При значителни промени на курса долар-евро туроператорът си запазва правото за корекция на цената!

Цената е платима в лева, по фиксинга на БНБ в деня на плащането!

Тагове

Оферти - САЩ |  Оферти - Ню Йорк |  Екскурзии - САЩ |  Екскурзии - Ню Йорк |  Майски празници - САЩ |  Майски празници - Ню Йорк

Избрани оферти