Начало / Екскурзии / Екскурзии - Неапол

НЕАПОЛИТАНСКАТА РИВИЕРА 15-19 октомври

Номер на оферта

/

229554

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Букурещ – Неапол – Букурещ с летищни такси и чекиран багаж 20 кг
Автобусен трансфер Варна- Букурещ-Варна
Трансфер летище Неапол – хотел – летище Неапол
4 нощувки във Неапол на база нощувка със закуска в хотел по избор
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Водач при мин 20 пълноплащащи туриста

Цената не включва

Допълнителни екскурзии според програмата
Доплащане за застраховка за лица на възраст над 65 години
Градска такса за хотелите, която се заплаща на място и зависи от категорията на хотела/ от 2-3 eвро на човек на ден/

Програма на пътуването

НЕАПОЛИТАНСКАТА РИВИЕРА

Неапол - Соренто - АмалфиКапри

с тръгване от Варна и полет от Букурещ

15-19 октомври 2019

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ИЛИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА ПО ПРОМОЦИЯТА



Хотел – настаняване в стандартни стаи

Нощувка със закуска

Човек в стандартна двойна стая
Ramada Naples 4* или подобен



https://www.wyndhamhotels.com/ramada/napoli-italy/ramada-naples/overview

от 559 евро/ 1093 лв.


Цената е валидна за група от 20 души и включва:

Самолетен билет БукурещНеаполБукурещ с летищни такси и чекиран багаж 20 кг
Автобусен трансфер Варна- Букурещ-Варна
Трансфер летище Неапол – хотел – летище Неапол
4 нощувки във Неапол на база нощувка със закуска в хотел по избор
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Водач при мин 20 пълноплащащи туриста


Цената НЕ включва:

Допълнителни екскурзии според програмата
Доплащане за застраховка за лица на възраст над 65 години
Градска такса за хотелите, която се заплаща на място и зависи от категорията на хотела/ от 2-3 eвро на човек на ден/




Полети Букурещ-Неапол:

15 октомври 0B 143 OTP 14:10 NAP 15:15

19 октомври 0B 144 NAP 21:25 OTP 00:20





ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА



15 октомври 2019 –Варна-Букурещ-Неапол

Тръгване от Варна сутринта, полет Букурещ - Неапол 14.10-15.15. Трансфер от летище до хотела в Неапол, настаняване в хотела.

Следобед около 17.30 - пешеходен тур на Неапол с гид на български език.

Обиколка на монументалния център на Неапол: кметството с площада на морската гара, впечатлямащите стени и кули на замъка Нуово,елегантната архитектура на галерия Умберто, построена през 1890 г., Кралския дворец- резиденцията на Бурбонските крале, кралската опера Сан Карло и църквата Франческо ди Паола на просторния площад Плебишито /обектите се гледат отвън/. Нощувка в Неапол.

16 октомври 2019 – Неапол и Капри*

Закуска-свободно време за разходка или

Възможност за целодневна екскурзия до Капри - средиземноморският лукс. Капри е място, което със своята непринуденост и красота съблазнява световния елит от хилядолетия, та и до днес. Природата на Капри е съчетание от гъста растителност и безкрайна морска шир с неустоимо красиви заливи и скални образувания. Качвайки се на Анакапри имате възможност да се повозите на лифта и така да се качите на най-високата точка на острова, от където ще се насладите на уникални гледки и ще имате възможност да си направите множество романтични снимки. Нощувка.

* провежда се само при благоприятни условия на морето.

Нощувка в Неапол.



17 октомври 2019-Неапол и Помпей

Свободен ден за разходка и самостоятелно разглеждане на града. Може да посетите Археологическия музей на Неапол, където се намират скулптури и артефакти, изкопани от старинните градове Помпей и Херкулан.

Възможност за полудневна екскурзия до Помпей-величието на Римската империя, затрупан от изригването на вулкан, днес уникално запазените находки свидетелстват славата на една от най-влиятелните империи в света.

Нощувка в Неапол.



18 октомври 2019 – целодневна екскурзия до Соренто-Позитано-Амалфи и Равело –Закуска. Свободно време или

възможност за целодневна екскурзия до Соренто-Позитано-Амалфи и Равело. Екскурзия на най-красивите италиански панорами. Трудно е да се повярва, че миниатюрният, живописен град Амалфи е бил някога сърцето на най-старата и една от най-мощните италиански морски републики. През ІХ в. това микропристанище в устието на дълбока клисура владее търговията с Ориента, което обяснява и мароканското влияние, и значимостта на градското duomo, катедралата „Санта Андреа“.

Вкопчилият се в скалите град Позитано е все още последното убежище от шума и суетата в останалия свят – благословено затворен за автомобилно движение, с преобразени варосани и в пастелни цветове рибарски къщи, пръснати из лабиринт от тесни улички към чакълестия бряг с форма на чадър.

Равело е разположен на върха на Драконовата планина и както го описват е по близо до небето, от колкото до земята. Малък, прекрасен, италиански град с невероятна панорама. Нощувка в Неапол.



19 октомври 2019- след закуска свободно време

Възможност за посещение на Двореца Казерта и след това веднага отпътуване за летище.

21.25 Полет Неапол-Букурещ и автобусен трансфер до Варна.





Описание и цени на допълнителните екскурзии:



Обиколка на Неапол: 20 евро на възрастен /лицензиран екскурзовод на български език и вкл. слушалки/

Неапол е град с древна история, една уникална комбинация на различни епохи и култури. Градът е красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към Везувий.

Панорамната спирка дава възможност да получите обща представа за облика на града. Пешеходната обиколка допълва представите ви за Неапол-ще можете да се възхитите на елегантната архитектура на галерия Умберто, построена през 1890 г., Кралския дворец, театъра Сан Карло и църквата Франческо ди Паола на площад Плебишито, един от най-известните площади в Неапол. Източно на площада се намира кралския дворец - това е една от резиденциите на Бурбонските крале на Неапол.



Целодневна екскурзия до о-в Капри от/до пристанище Неапол

Цена: 89 евро на възрастен /двупосочен ферибот, целодневни екскурзоводкси услуги в Анакапри и Капри, такса акостиране, трансфери на острова и слушалки/

Капри е един от най-красивите и очарователни италиански острови. Той е рай не само за тези, които го посещават, но и за своите жители. Островът има внушителен силует и пищна средиземноморска природа. Между стръмните скали на брега, тук-там има малки, но изключително красиви плажове, които са покрити главно с малки, овални камъчета.

Посещение на прекрасните градините на Август, където може да се насладите на пищната зеленина и да се насладите на невероятни гледки. Обиколката на острова продължава към другото основно селище – Анакапри. От главния му площад – Piazza Vittoria, може да вземете седалков лифт до Монте Соларо- най- високата точка на остров Капри, откъдето се разкриват впечатляващи гледки към острова. Друго интересно място в Анакапри е вила Сан Мишел – бившият дом на шведския писател и лечител – Аксел Мунте обгърнат от красиви градини и римски съкровища.

Цена на билети и входове:Вила Сан Микеле – 7 евро, църквата Сан Микеле – 2 евро, Градините на Август – 1 евро



Полудневна екскурзия до Помпей/около 4 часа, автобусен транспорт, екскурзоводстки услуги на бълг.език, слушалки, паркинги и бус такси/

Цена: 55 евро на възрастен, вход в Помпей-15 евро за възрастен

/безплатен билет за деца до 17 год., 50% намаление от билета за студенти 18-24 год/

Преуспяващият Римски град среща съдбата си 79 с.х., когато планината в далечината, оказала се вулкан – изригва. Пепелта от Везувий погребва изискания град заедно с много от обитателите му. Стотици години градът остава скрит под земята, до като не бъде „открит” през 18 век.

Това бедствие е създало чудо за днешните посетители. Вулканичната пепел напълно е запазила сградите , улиците, мозайките и фреските на Помпей. В днешни дни, Помпей е забележителност като никоя друга в цяла Италия. Помпей е напълно запазен древен град, който може да разгледате по същия начин , както преди 2000 години. Свободно време за обяд.



Полудневна екскурзия до Кралския дворец Казерта Цена: 80 евро на възрастен

/транспорт с автобус, екскурзоводски услуги, слушалки, паркитг, бус такси, входен билет за Кралския дворец и парка с каскадите/

Кралският дворец в Казерта e някогашна резиденция на неаполитанските крале, която се намира в Казерта, Италия. С оглед броя на стаите (1200) той е най-големият дворец, построен през 18 век в Европа. През 1997 г. е вписан в световното наследство на ЮНЕСКО.При вида на новопостроения си дворец Казерта неаполитанският крал Карлос III де Бурбон бил толкова впечатлен от красотата му, че поискал да изтръгне сърцето си. По ирония на съдбата обаче той така и не успява да се наслади на величието, което е създал, защото през 1759г. абдикира и се оттегля в Мадрид, Испания, а дворецът в Казерта е завършен от неговия трети син и наследник - Фердинанд IV Неаполски.



Комбиниран вариант- Казерта и посещение на семейна изба с обяд/четиристепенно меню/- 100 евро на човек



Целодневна екскурзия до крайбрежието Амалфи-Соренто-Позитано/панорама/- Амалфи-Равело Цена: 80 евро на възрастен/транспорт с автобус, екскурзоводски услуги, паркинги и бус такси, всички входи билети по желание се доплащат/

Отпътуване с автобус за крайбрежието на Амалфи. Тук ще попаднете в магията на Амалфи, където най- красивите брегове на света, представят спиращи дъха гледки. Ще спрете за панорамни снимки над Позитано /aвтобусът не може да слезе до центъра , защото пътят е изключително тесен. Позитано се намира на уникално място на крайбрежието Амалфи, където възхитителни бели и пастелено оцветени къщи са разположени по хълмовете. С красивите си плажове, древното рибарско пристанище, прекрасните музайки, купола на църквата Санта Мария Асунта и артистичните магазини ще усетите вкусът на „Dolce Vita” – “Сладкия живот”.

Денят продължава с посещение на града Амалфи, който се е радвал на престижно минало с военноморските си сили. Амалфи е лабиринт от тесни улички и алеи, които се изкачват по хълмовете. Градът е построен в типична средиземноморска архитектура, където къщите изглеждат буквално една върху друга. До като се разхождате из Амалфи , може да опитате местното Лимончело. След Амалфи, екскурзията продължава към град Равело, който е разположен най- високо на крайбрежието. Тук може да посетите Вила Руфоло.

Цена на билети и входове:Катедралата в Амалфи – 3 евро,Вила Руфоло – 7 евро



Заб. Цените на екскурзиите са валидни при минимум 15 участника. Eкскурзиите са с гид на български език. Организаторите си запазват правото да правят промени в програмите на екскурзиите, цените, дните на провеждане и часовете на тръгване.



Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.



Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта). Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на невъзратим депозит в размер на 30% от цената.

Плащане: Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 45 дни преди датата на заминаване. В противен случай резервацията се смята за анулирана и се дължи неустойка както следва:









- от записването до 90 дни преди датата на отпътуване не дължат неустойка

- 90 - 60 дни преди отпътуване - 30% от пакетната цена на човек

- 60 - 30 дни преди датата на отпътуване неустойка 50% от пакетната цена на човек

- Под 30 дни - 100% неустойка

- Препоръчваме застраховка „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ повече информация в нашите офиси.





Рекламации: Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.



Форсмажор: АБ Травел ООД не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Неапол |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Неапол |  Оферти от Варна - Италия |  Оферти от Варна - Неапол

Избрани оферти