Начало / Екскурзии / Екскурзии - Катманду

НЕПАЛ И БУТАН

Номер на оферта

/

229140

Дати & цени

Цената включва

• 8 нощувки със закуски и вечери в хотели 3 и 4 звезди;
• 3 обяда в Бутан;
• 1 традиционна вечеря с фолклорна програма;
• самолетни билети София-Катманду, Катманду-София;
• Безплатен салонен и чекиран багаж;
• летищни такси;
• вътрешни полети Катманду-Паро, Паро-Покхара и Покхара-Катманду;
• Бутанска виза;
• всички трансфери по маршрута;
• екскурзоводско обслужване;
• входни такси за туристическите обекти по програмата;
• водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

• Разходи от личен характер;
• Такса за издаване на непалска виза – 25 USD на човек;
• Медицинска застраховка;
• Такси за снимки и видео за някои забележителности;
• Бакшиши за шофьор и екскурзовод 3-5 USD на човек на ден.

Програма на пътуването

Екскурзията е десетдневна и включва 4 нощувки в Катманду, 1 нощувка в Тимпу или околности, 1 нощувка в Пунака или околности, 1 нощувка в Паро или околности, 1 нощувка в Покхара или околности и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Катманду, Патан, Паро, Тимпу, Пунака, манастира „Гнездото на тигъра“ и Покхара. Настаняването е на база полупансион в Непал и пълен пансион в Бутан, в хотели 3 и 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, билетите за вътрешните полети Катманду - Паро, Паро - Покхара и Покхара - Катманду и трансфери. Трансферите по програмата се извършват с минибус или автобус. Лети се СофияИстанбулКатманду/ КатмандуИстанбулСофия с „Търкиш еъруейз“. Вътрешните полети са с местни авиокомпании. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 19:30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 21:20 ч. - отпътуване за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:40 ч. местно време.

ВТОРИ ДЕН – 01:45 ч. – отпътуване за Катманду. 11:25 ч. – пристигане в Катманду. Трансфер. Полудневен тур на Катманду – храма Пашупатинат (ЮНЕСКО), посветен на бога Шива, намиращ се на около 5 км от града. Посещение на Боданат (ЮНЕСКО) – храмов комплекс, в който се намира най-голямата и почитана ступа (конусовидна постройка, обект на почит в будистката култура) в Непал. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Катманду.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Патан (10 км) – един от най-древните и исторически значими градове в долината Катманду. Известен е като център на изящните изкуства и занаятчийството, а легендите твърдят, че е създаден от император Ашока още през III век пр. Хр. Разходка из площада „Патан Дурбар“ (ЮНЕСКО) – провъзгласен за един от най-красивите градски пейзажи със своите сгради и монументи от XVI – XVIII век. Посещение на Мангала базар, храма Махабуда и Златния храм. Завръщане в хотела в Катманду. Вечеря и нощувка в Катманду.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Трансфер до летището за полет до Паро, Бутан (около 1:30 часа). Полетът над Хималаите е определено незабравимо преживяване и ще имате възможност да се насладите на наистина невероятна гледка. Пристигане. Трансфер. Обяд. Посещение на Националния музей на Бутан и на Римпунг дзонг – крепост-манастир от XVII век с невероятна типична архитектура. Продължаване към Тимпу – столицата на Бутан (50 км). Посещение на мемориала Чортен, статуята на Буда – най-голямата в Бутан, зоологическата градина, където ще се срещнете с националното животно – такин и на Ташичо дзонг, където се намира секретариата и тронната зала на краля на Бутан. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Тимпу или околности.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Пунака – старата столица на Бутан (85 км). По пътя спирка в прохода Дочула (1300 м), откъдето се открива прекрасна гледка към Хималаите. Пристигане в Пунака. Обяд. Посещение на Пунака дзонг, крепост – манастир, чието име в превод е „Дворецът на щастието“. Този дзонг се намира на място, на което две реки се срещат, и заема специално място в историята на страната, тъй като именно тук е коронясан първият крал на Бутан през 1907 г. Тук е и резиденцията на висшия духовен водач – Йе Кенпо. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Пунака или околности.

ШЕСТИ ДЕН – Ранна закуска. Отпътуване за Паро (125 км). Пристигане и изкачване до манастира „Гнездото на тигъра“ – най-известната забележителност на Бутан. Манастирът се намира на едно от най-почитаните места за поклонение в Хималаите и е „кацнал“ на скален склон на 800 метра над долината под него. Изкачването отнема 2:30-3 часа и денивелацията, която се преодолява, е 800 метра. Туристите, които не желаят да се изкачат, могат да се разходят донякъде и да седнат в някое от заведенията по пътя или могат да бъдат закарани в хотела, докато приключи посещението на манастира. Обяд. Отпътуване за хотела. Настаняване. Вечеря и нощувка в Паро или околности.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището. Полет до Катманду (около 1:30 часа). Прекачване за полет до Покхара (около 30 мин.). Пристигане и трансфер от летището. Покхара се намира на брега на езерото Пхева и е известна като изходна точка за популярния хималайски маршрут Анапурна. Посещение на езерото Пхева, храмът Биндхиабасини, пещерата Махендра, водопадите Девис и на ступа Шанти или пагодата на световния мир. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Покхара или околности.

ОСМИ ДЕН – По изгрев слънце – посещение на Саранкот – селце, намиращо се на 1600 метра надморско равнище, известно с невероятната си гледка към едни от най-високите хималайски върхове, към езерото Пхева и към Покхара. Десетият най-висок връх в света – Анапурна I (8091 м), се намира само на 24 км оттук. Завръщане в хотела за закуска. Трансфер до летището. Полет до Катманду (около 30 мин.) Пристигане и трансфер от летището. Свободно време в Катманду. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Катманду.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на двореца на Кумари, храмовия комплекс Сваямбхунат, намиращ се на запад от Катманду, площад „Дурбар“ (ЮНЕСКО), Хануман Дхока, храма Таледжу и на храма Кастамандап. След обяд – време за опознаване на Тамел – квартал на Катманду, известен с автентичната си атмосфера. Традиционна вечеря с фолклорни танци и музика на живо. Нощувка в Катманду.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището. 12:55 ч. – отпътуване за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 18:50 ч. местно време. 20:10 ч. – отпътуване за София. Пристигане в София в 20:25 ч. местно време.

ДАТА: 05.11.2019 - 14.11.2019

Цени на човек в лева според настаняването:
НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 4 399 4 599
Цена на човек в индивидуална стая 5 181 5 381
Цена на трети възрастен в стая 4 249 4 449
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни* 4 024 4 224
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен* 4 124 4 324
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 31.05.2019.
*цените за деца са по запитване.

Цената на визата за Бутан е включена в пакетната цена на екскурзията, а визата за Непал, която струва около 25 USD, се заплаща на място.



Примерни хотели по програмата:
Катманду: Mulberry**** или подобен;
Тимпу: Norbuling*** или подобен;
Пунака: не е ясно;
Паро: Olathan*** или подобен;
Покхара: Landmark Hotel**** или Mount Kailash**** или подобен;

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза:
Непалска виза: Визата се прави при пристигане в Непал срещу такса от 25 USD на човек. Нужно е всеки турист да носи 2 снимки паспортен формат и паспорт, валиден най-малко 6 месеца от датата на завръщане.
Бутанска виза: Туроператорът подава документите за визата предварително. Нужно е да се предостави паспорт, валиден най-малко 6 месеца от датата на завръщане.

Цените на организираните екскурзии са пакетни, публикувани са на интернет страницата на Организатора и са изработени при следния курс: един щатски долар = 1,73 лева. При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора.

Валута: и в Непал и в Бутан се приема индийска рупия. В Непал и Бутан се приемат само банкноти по 100 или по-малко рупии. Непал има и собствена валута – непалска рупия.

Продължителност на полетите:
СофияИстанбул: около 1 ч. и 20 мин.
ИстанбулКатманду: около 7 ч.
КатмандуИстанбул: около 8 ч. и 40 мин.
ИстанбулСофия: около 1 ч. и 20 мин.

Тагове

Оферти - Непал |  Оферти - Катманду |  Екскурзии - Непал |  Екскурзии - Катманду |  Екзотична почивка 2024 - Непал |  Екзотична почивка 2024 - Катманду

Избрани оферти