Начало / Екскурзии / Екскурзии - Вашингтон

НЮ ЙОРК - НИАГАРСКИ ВОДОПАД - ВАШИНГТОН – ЧИКАГО

Номер на оферта

/

200702

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Ню Йорк – Чикаго - София с включени летищни такси
- Самолетен билет Ню Йорк - Бъфало с включени летищни такси
- Самолетен билет Бъфало - Вашингтон с включени летищни такси
- Самолетен билет Вашингтон – Чикаго с включени летищни такси
- Всички трансфери летище- хотел- летище
- 2 нощувки в 4* хотел в централната част на Вашингтон
- 2 нощувки в 4* хотел в централната част на Манхатън - Ню Йорк
- 3 нощувки в 4* хотел в централната част на Чикаго
- Обзорна екскурзия на Вашингтон
- Трансфери летище Бъфало – Ниагара – летище Бъфало
- Екскурзия до Ниагарския водопад
- Туристическа обиколка на Ню Йорк
- Обзорна екскурзия на Чикаго
- Екскурзоводско обслужване и придружител на български език
- Медицинска застраховка

Цената не включва

- Такса - виза за САЩ на стойност 160 $
- Допълнителните екскурзии и атракциони, както и разходи от личен характер:
- Билет за корабчето “Девицата на мъглата” в Ниагара – 20 $
- Екскурзия с кораб до Статуята на Свободата – 90 $ (включва входните такси, билети и трансфери)
- Входен билет за обсерваторията на Импайър Стейт билдинг – 34 $
- Вечеря на корабче в Чикаго – 110 $
- Разходка с корабче по езерото Мичиган – 40 $
- Такса за багаж за вътрешните полети, ако има такава (Повечето авиокомпании в САЩ въведоха такса за чекиран багаж, която варира от 25 $ до 35 $, в зависимост от компанията)
- Градска такса за хотела в Ню Йорк (ако се изисква)
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователната компания.

Програма на пътуването

Ню Йорк - Ниагарски водопад - Вашингтон - Чикаго
с обслужване на български език


Ню Йорк е най-големият град в САЩ. Той е изключително богат на забележителности, музеи, паркове и атракции. Сред тях са Статуята на свободата, Небесната обсерватория на Empire State Building, многобройните театри на Broadway, Times Square, Rockefeller Center, Крайслер билдинг, ООН, катедралата “Св.Патрик” на 5-то авеню, Музеят на изкуствата Metropolitan, Guggenheim Museum, Central Park и др.

Ниагарският водопад е изключително чудо на природата. Той определено е най – известният от всички водопади. Намира се на границата между САЩ и Канада, в близост до побратимите градове Ниагара Фолс – Ню Йорк, САЩ и Ниагара Фолс – Онтарио, Канада. Ниагарският водопад принадлежи на река Ниагара, откъдето идва и името му. Той е съвкупност от три основни части –Хорсшу, Американските водопади и Брайдъл Вейл. Тези части са разделени от две островчета – острова на козата и острова Луна. Водопадът е с обща ширина 1 203 м.

Вашингтон- Ако гражданската политика е американската религия, то тогава Вашингтон е свещен град. Бели къщи, капитал, петоъгълни сгради, върховни съдилища – тези монументални Лего части са пречистени с истинска власт. За някои Вашингтон означава бял мрамор, зелени поля и разноцветна, ритуална грандиозност на американската политика: куполът на сградата на Конгреса, проблясващ под лазурното небе, процесиите с лимузини в деня на Встъпването на Президента в длъжност; траурната, печална тържествена смяна на гардовете пред Националното гробище в Арлингтън….

Чикаго е третият по големина град в САЩ след Ню Йорк и Лос Анджелис. Градът се нарежда сред огромните метрополиси в света. Чикаго е оживен, международен център с музеи от световна класа, чудесна кухня и нощен живот. Многобройните паркове са чудесна атракция за всички посетители, а шикозните магазини и ресторанти привличат изисканите гости на града. Чикаго също е и родното място на модерния джаз и блуса. Тук можете да се насладите на множество театри, музеи от световна класа, огромни паркове, километри от красиви плажове, стилни ресторанти и вероятно най-красивата колекция от модерна архитектура в света, украсена с живописни гледки.

ПРОГРАМА:

1 ден: Излитане от София. Пристигане в Ню Йорк. Трансфер и настаняване в хотел в централната част на Манхатън. Вечерна разходка по Бродуей и Тайм Скуеър. Възможност за вечеря в панорамния ресторант на Marriott hotel. Нощувка.

2 ден: Туристическа обиколка на Ню Йорк - остров Манхатън: “5-то Авеню”, катердралата “Св. Патрик”, Рокфелер център, седалището на ООН, Крайслер билдинг, Импайър Стейт билдинг. Посещение на административния и финансовия център в южната част на Манхатън: Уол стрийт с нейните банки и Фондовата борса, църквата „ Св. Троица“, Световния Търговски Център с Мемориала на жертвите от 11 септември и построеният на мястото на кулите близнаци „Фридъм тауър“, Бруклинския мост и административната част на града. Допълнителна екскурзия с корабче до Статуята на Свободата и остров Елис. За желаещите посещение на постановка в някой от театрите на Бродуей или спектакъл в Метрополитън опера. Нощувка.

3 ден: Трансфер до летището за сутрешен полет до Бъфало. Пристигане и трансфер до Ниагара Фолс. Посещение на Ниагарския водопад от американската страна. Разходка под водопадите с корабчето “Девицата на мъглата”. Трансфер до летището в Бъфало за полет до Вашингтон. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в центъра на града. Разглеждане на централната част на Американската столица. Нощувка.

4 ден: Обзорна екскурзия на Вашингтон: Белият дом, Федералният резерв, Капитолия (с посещение ), Националната библиотека, Мемориалите на Вашингтон, Джеферсън, Линкълн, на Виетнамската и Корейската войни и др. Възможност за посещение на музеите “Смитсониан”. Нощувка.

5 ден: Трансфер до летището за полет до Чикаго. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел в централната част на Чикаго. Обзорна екскурзия: разглеждане забележителностите на града – бизнес квартала, Дейли Плаза, река Чикаго, Магнифисънт майл, Мичиган Авеню и др. Посещение на най - високия небостъргач в САЩ – Сиърс, Джон Ханкок Център, института по изкуствата. Възможност за разходка с корабче по езерото Мичиган. Нощувка.

6 ден: За желаещите посещение и разглеждане на Художествената галерия, Природонаучния музей, Музея на Съвременното изкуство, на афро-американската история или разходка из красивия парк по протежението на езерото Мичиган и до прекрасния фонтан. Възможност за вечеря на кораб - Chicago Dinner Cruise. Нощувка.

7 ден: Свободно време за разглеждане. Нощувка.

8 ден: Трансфер до летището за полет до България.

9 ден: Пристигане в София.

Дати на пътуване:
30.09 – 08.10.2017

Ценa: 5 500 лв.
Доплащане за самостоятелна стая – 1200 лева
Намаление за 3-ти възрастен в тройна стая – 320 лева
Намаление за деца до 12 год. в стая с двама възрастни – 550 лева

Забележка:
- Пакетните цени са валидни за група от минимум 12 човека.
- При по-малък брой, Туроператорът си запазва правото на промяна в цената, която ще се определи и предложи, в зависимост от броя на индивидуалните туристи. Окончателната информация за броя на пътуващите се обявява в последния ден от срока за записване.
- Цените на допълнителните екскурзии и атракциони са платими в лева, по курса на БНБ в деня на плащането им.

Необходими документи за виза:
- Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване
- 2 бр. актуални снимки с размери 50 на 50 мм.; 1 бр. в цифров вид (на диск, по e-mail) и 1 бр. на хартия
- Банкова сметка
- Служебна бележка от месторабота
- Ако сте собственик или съдружник на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата
- Документи за недвижима собственост
- Брачно свидетелство
- Удостоверения за раждане на кандидата и на всички негови деца
- Програма, резервации и ваучери, които ще получите от Туроператора

Условия за записване:
- Подписан договор с Туроператора и депозит 50% от пакетната цена
- При отказ на виза се връща пълния размер на депозита, най-късно до 2 дни след отказа на виза
- Посолството на САЩ не възстановява внесената такса за виза
- Краен срок за записване – 60 дни преди датата на пътуване

Допълнителни указания:
- При записването кандидатите за виза трябва да представят необходимата ни информация за попълването на формулярите!
- Кандидатите трябва да се явят на предварително насрочената от нас дата за интервю, носейки обработените от нас документи и програма, както и бележката за платена такса!
- Не е необходимо горепосочените документи да са нотариално заверени или преведени на Английски език!

Може да изготвим и индивидуална програма за различни от посочените дати - при запитване.

При значителни промени на курса долар-евро туроператорът си запазва правото за корекция на цената!

Цената е платима в лева, по фиксинга на БНБ в деня на плащането!

Тагове

Оферти - САЩ |  Оферти - Вашингтон |  Екскурзии - САЩ |  Екскурзии - Вашингтон |  Зима 2024 - САЩ |  Зима 2024 - Вашингтон

Избрани оферти