Оферта номер: 229441

НОРМАНДИЯ – ЗЕМЯ НА ЛЕГЕНДИ И ОЧАРОВАТЕЛНИ ГЛЕДКИ

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Мон Сен Мишел и Екскурзии в Франция.

НОРМАНДИЯ – ЗЕМЯ НА ЛЕГЕНДИ И ОЧАРОВАТЕЛНИ ГЛЕДКИ
от 1439 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
- Самолетен билет София – Париж (Бове) – София с „Уиз Еър”;
- Летищни такси;
- Ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/30/20 см на турист (в двете посоки);
- Чекиран багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см на турист (в двете посоки);
- Трансфери по програмата;
- 5 нощувки със закуски по програмата;
- Екскурзоводско обслужване на български език;
Цената не включва
- Чекиран багаж до 20 кг или до 32 кг в двете посоки;
- Медицинска застраховка - 2 лв. на човек на ден;
- Билети за градски транспорт, входни такси в музеите и пр.
Преди едно хилядолетие е имало херцогство Нормандия - било основано от викингите, с които кралете в Париж така и не успели да се справят и, в началото на X век, за да постигнат помирение, дали херцогска титла на предводителя на тези горди северни мъже.
Днес Нормандия, с живописните села, с разцъфналите си градини, с плодородните си полета, с величествената гледка на своите скалисти брегове, надвиснали над морската синева, с безкрайните си плажове и със стройните си катедрали, устремили към синьото небе стрелите на своите камбанарии, е символ на бягство от ежедневието и отмора за душата.
Традицията да се ходи на почивка в Нормандия води началото си още от XIX век – писатели, интелектуалци, семейства на индустриалци и аристократи идват тук да прекарат летата, а нека да не забравяме художниците, наречени по-късно импресионисти, черпещи вдъхновение от красотата на нормандските села, от тучната зеленина на нормандските поля и от неповторимата прелест на изгревите по морския бряг. Нормандия е място за отмора, където човек си почива сред хармонията на околния пейзаж, сред живописните градчета и села, обвеяни с легенди, а над всичко това бди мистичният силует на Мон Сен Мишел – една от най-посещаваните забележителности на Франция.


Екскурзията включва 1 нощувкa в околности на Сен-Мало или Мон Сен Мишел, 1 нощувка в околности на Кан (Нормандия), 2 нощувки в околности на Хавър, 1 нощувка в околности на Руан и богата екскурзоводска програма на български в Мон Сен Мишел, Сен-Мало, Нормандските плажове на десанта, Довил, Трувил, Онфльор, Етрета, Хавър и Руан. Нощувките са в хотели 3 звезди на база нощувка със закуска. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър“ (в цената са включени – самолетен билет с включени летищни такси и ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/30/20 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см, предварително чекиране и запазени места). Вътрешните трансфери във Франция се извършват с автобус.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 28.06.2019 - 13:45 ч. - отпътуване от летище София – терминал 1 с полет на авиокомпания „Уиз Ер“. 15:45 ч. - кацане на летище Бове в Париж. Отпътуване с автобус за Нормандия (350 км). Настаняване в хотел в околностите на Сен-Мало или Мон Сен Мишел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 29.06.2019 - Закуска. Разглеждане на Мон Сен Мишел - манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Ерусалим и Рим. При прилив Мон Сен Мишел е бил остров, при отлив до него е можело да се достигне пеша по пясъка (в момента, разбира се, има мост). Сградите на манастира (XI - XIV век) са истинска панорама на средновековната архитектура. Много писатели са се опитвали да предадат чрез мастилото и белия лист магията на Мон Сен Мишел. Виктор Юго например пише, че за морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Продължаване към Сен-Мало. Разглеждане на Сен-Мало. Сен-Мало е град-крепост, който се намира на брега на океана, със запазени крепостни стени, средновековни улици и сгради. Град на корсари, мореплаватели и откриватели, Сен-Мало привлича ежегодно милиони туристи със своята величествена хармония. В късния следобед - отпътуване към Кан (Нормандия) и настаняване в хотел в околностите на Кан. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 30.06.2019 - Закуска. Посещение на Нормандските плажове на десанта. „Кехлибареният бряг“ е името, с което са известни тукашните плажове, които привличат посетители от целия свят не само заради прекрасния пейзаж, но и защото, със своите музеи, мемориали и безкрайни военни гробища, пазят спомена за най-голямата военна операция в света – десанта на съюзниците в Нормандия. На 06 юни 1944 г. 4126 съюзнически кораба дебаркират на нормандския бряг, сварвайки германците, които ги очакват при Кале, напълно неподготвени. Операцията се превръща в разковничето към победата над Фашистка Германия. Плажовете, които и днес се помнят с техните кодови названия от вайната: Омаха, Юта (американски сектор), Джуно (канадски сектор), Суорд, Голд бийч (британски сектор), са пропити с кръвта на десетки хиляди американски, британски, канадски, австралийски и южноафрикански войници, почиващи под простите каменни кръстове или давидови звезди, подредени в безкрайни редици, докъдето стига погледът, на фона на морската и небесна синева. Посещение на Омаха Бийч, на американското военно гробище в Колвил-сюр-Мер, на Музея – мемориал на Омаха бийч. Продължаване към Довил и Трувил. Пристигане и разходка из двете прекрасни куротни градчета. Със своите казина (това на Довил е най-голямото във Франция), луксозни хотели, бляскави вили и дворци, хиподруми и яхтени пристанища, голф игрища и нощни заведения, Довил и Трувил са сред най-престижните курорти на Франция. Сред известните личности, които са обожавали курортите са Гюстав Флобер, Марсел Пруст, Коко Шанел, Жан Габен, Андре Ситроен, Рита Хейуърт, Ив Сен Лоран, Франсоаз Саган, Омар Шариф. Настаняване в хотел в околностите на Хавър. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 01.07.2019 Закуска. Отпътуване за Онфльор (Honfleur) – една от перлите на норманското крайбрежие. Онфльор е привлекателно градче, разположено на устието на Сена, предлагащо на посетителя изключителния чар на своето пристанище, строено още по времето на Краля Слънце, с живописните му кейове и с калдаръмените улички, водещи към тях. Разглеждане на Онфльор. Свободно време. Отпътуване към Етрета. Минава се по известния „нормандски мост“, който прекрачва устието на Сена. Пристигане в Етрета. Разходка из живописното градче и по плажовете му, предоставящи най-впечатляващите гледки, на които човешкото око може да се наслади по френското атлантическо крайбрежие. Високите бели скали, спускащи се в океана, някои от които изваяни от вълните в причудливи форми, са били вдъхновение за не един писател, художник, сценарист или режисьор. Мопасан, Александър Дюма, Виктор Юго, Морис Льоблан, Андре Жид, Гюстав Курбе, Офенбах са тези, на които незабравимите пейзажи на Етрета дължат своята известност и репутацията си на едни от най-красивите пейзажи във Франция. Завръщане в хотела в Хавър. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 02.07.2019 Закуска. Разглеждане на Хавър – едно от най-големите европейски пристанища, един от най-големите градове на френското атлантическо крайбрежие. След Втората световна война Хавър се сдобива с незавидната репутация на най-разрушеното европейско пристанище и възкръсва от пепелта, благодарение на големия архитект и урбанист Огюст Пере, известен още и като магьосникът или поетът на стоманобетона. Хавър е изключение сред многобройните градове в Европа, престроени след войната, заради своята унитарност, заради уважението към историческата структура на града и заради новите технологии на строителство. Той е забележителен пример за най-доброто в следвоенната архитектура, което се базира на добра методология, максимално използване и рециклиране на останките от предишните сгради и на новаторското използване на бетона. През 2005 г. центърът на Хавър влиза в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, което е безспорно признание към модерната архитектура по принцип и в частност - към делото на Огюст Пере. Разходка с корабче по пристанището на Хавър (разходката продължава около 1 час, цената на билета за корабчето, която е около 10 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Около обяд - отпътуване за Руан – столицата на Горна Нормандия. Руан е прекрасен град, приютяващ една от най-големите катедрали на Франция, строена през XIII век в стил пламтяща готика, френетично рисувана от Моне в десетки платна, пресъздаващи величествената фасада в различни сезони и в различни часове, различно осветена от слънцето и различно обагрена. Руан е градът, в който най-обичаната френска героиня, Жана д’ Арк, е изгорена на клада от англичаните и прахът й е хвърлен в Сена, за да няма гроб, над който да се кланят почитащите я. Гроб наистина няма, но днес на Площада на стария пазар на Руан, на мястото на кладата, е издигната църква, посветена на Св. Жана д’ Арк, в която хората се стичат, за да почетат Орлеанската дева – нейното родолюбие, нейната вяра и нейното себеотрицание. Обиколка на Руан – Катедралата, църквата „Св. Маклу“, ул. „Мартенвил“, двора „Сен Маклу“, ул. „Дамиет“, ул. „О дьо Робек“, ул. „Сен Ромен“, ул. „Рю дю гро орлож“, Площада на стария пазар с църквата „Св. Жана д’ Арк“ и мемориала, посветен на Жана д’ Арк. Настаняване в хотел в околности на Руан. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 03.07.2019 – Закуска. Свободно време в Руан. В 13.00 ч. – отпътуване за летище Бове в Париж. 16.20 ч. – полет до София с авиокомпания „Уиз Ер“. В 20.05 ч. – кацане в София.


Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през януари 2019. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ДАТИ:

28.06.2019 – 03.07.2019;

Цени на човек в лева според настаняването:

ПРОМО ЦЕНА– валидна при ранно записване до 15.03.2019;
Цена на човек в двойна стая 1439 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая 1419 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 1380 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 1419 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 390 лв.
Доплащане за чекиран багаж до 20 кг, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването) 70 лв
Доплащане за чекиран багаж до 32 кг, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването) 130 лв


ЦЕНА след 15.03
Цена на човек в двойна стая 1499 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая 1479 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 1440 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 1479 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 390 лв.
Доплащане за чекиран багаж до 20 кг, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването) 70 лв
Доплащане за чекиран багаж до 32 кг, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването) 130 лв
Лондон, Париж и Бретан 2020: Круиз и самолет
от 1865 лв.
Лондон, Париж и Бретан 2020: Круиз и самолет
7 нощувки
Самолет
ПРОВАНС – КОГАТО ЛАВАНДУЛАТА ЦЪФТИ
от 1099 лв.
ПРОВАНС – КОГАТО ЛАВАНДУЛАТА ЦЪФТИ
4 нощувки
Самолет
Кои са най-мръсните места в самолета?
Три правила: Какъв полет да резервирам, за да избегна закъснение?
Атлас на непознатото – книгата с най-странните места по света