Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тирана

НОВА ГОДИНА 2018 В СЪРЦЕТО НА АЛБАНИЯ - ТИРАНА

Номер на оферта

/

207525

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран туристически автобус;
- Всички пътни и магистрални такси;
- 3 нощувки на закуски в хотел “Doro City” 4* в Тирана /категоризацията е определена по албанското законодателство/http://www.hoteldorocity.com/;
- Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5 000 евро;
- Панорамна и пешеходна обиколка на столицата Тирана;
- ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИНША ВЕЧЕРЯ с жива музика и безлимитни напитки;
- Бонус – посещение на Охрид (Македония) на отиване;
- Бонус – посещение на Скопие (Македония) на връщане;
- Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

- Стандартни вечери в хотела – 10 евро на човек на вечер;
- Допълнителни екскурзии:
* ДУРЪС И КРУЯ : цена на екскурзията: 25 евро при минимум 20 желаещи;
- Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек;
- Доплащане за мед.застраховка зa лица от 2 до 5 год. и от 64 до 75 год. години - доплащане на застрахователна премия – 4.00 лева за целия престой;
- Разходи от личен характер;
- Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Програма на пътуването

НОВА ГОДИНА 2018 В СЪРЦЕТО НА АЛБАНИЯ - ТИРАНА
/без нощен преход/

ПРОГРАМА:

1-ви ден /30.12.2017/:
Отпътуване в 06.30 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, София за Албания по маршрут СофияКюстендил–Гюешево–Скопие-Охрид-Тирана (540 км). По пътя-Бонус: кратка спирка за посещение на Охрид (Македония) и свободно време за обяд или разходка в стария град. Отпътуване за Тирана-столицата на Албания. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Пристигане в Тиранал Настаняване в хотел Doro City 4* намиращ се в централната част на Тирана. Вечеря /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

2–ри ден /31.12.2017/:
Закуска. Свободен ден в Тирана или по желание екскурзия до Круя и Дуръс. Отпътуване за Круя, място свързано с албанската история и националния герой на страната Скендербег. Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време за разглеждане на музея /входните такси се заплащат на място/. След обяд отпътуване за Дуръс, най-стария град в Албания и най-голямото пристанище на страната на Адриатическо море. Пешеходна разходка в града с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и "Свети Асти", Венецианската кула, православната църква, руините на крепостните стени, парка на 1000 палми и къщата на Зогу I, амфитеатъра от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 3 евро). Връщане в хотела в Тирана. Време за почивка и подготовка за новогодишната нощ. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с жива музика и караоке в хотела-напитка за Добре дошли, 6 степенно меню, неограничени безалколони и алкохолни напитки, шампанско в полунощ. Нощувка.

3-ти ден/01.01.2018/:
Закуска. Този ден е посветен на почивка и на албанската столица Тирана. Около обяд панорамна и пешеходна обиколка на централната часта на града включена в цената с разглеждане отвън на: старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време за самостоятелна разходка в модерния град и самостоятелно прибиране до хотела. Вечеря /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

4-ти ден/02.01.2018/:
Закуска. Закуска. Отпътуване за България. По пътя-Бонус: кратка спирка за посещение на град Скопие (Македония) и свободно време в „старата скопска чаршия” и разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София късно вечерта.

Цени:
Промо цени за ранни записвания до дата 31.10.2017
На човек в двойна стая - 449.00 лева
3-ти възрастен в двойна стая - 399.00 лева
Дете от 0 до 5,99 год. с 2-ма възрастни в стая - 119.00 лева
Дете от 6 до 11,99 год. с 2-ма възрастни в стая - 329.00 лева
Доплащане за единично настаняване - 100.00 лева

Редовни цени след дата 01.11.2017
На човек в двойна стая - 479.00 лева
3-ти възрастен в двойна стая - 429.00 лева
Дете от 0 до 5,99 год. с 2-ма възрастни в стая - 139.00 лева
Дете от 6 до 11,99 год. с 2-ма възрастни в стая - 349.00 лева
Доплащане за единично настаняване - 130.00 лева

Ориентировъчни входни такси:
- Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /? 3лв./

Полезна информация:
Посолство на Република България в Албания
Адрес: Rruga Skenderbeu 12, Tirana, Albania
Телефон: +355 4 22 33 155, +355 4 22 32 906, Факс: +355 4 22 32 272
Телефон с гласова поща за предоставяне на информация за консулски услуги и за подаване на сигнали от граждани: +355 4 22 69 243
Работно време: 08.00-15.00ч.,
Дежурни телефони в извънработно време: +355 42 233 155, +355 42 232 906

Описание на хотела:
Хотел „Doro City“ се намира в Тирана, Албания, на кратко пешеходно разстояние от центъра на града и всички основни забележителности. В района се намират много магазини, главна търговска улица и МОЛ. Хотелът разполага с изискан а-ла-карт ресторант и бар. Всички стаи в хотел Doro City предлагат климатик и Wi-Fi достъп. Те са изискано обзаведени и разполагат с кът за сядане, бюро и телевизор с плосък екран. Самостоятелната баня е оборудвана с душ и сешоар.Всяка сутрин в ресторанта се сервира закуска. За гостите на хотела работят ресторант и снек-бар. Допълнителните удобства в хотела включват магазин за сувенири, рум-сървиз, химическо чистене. Гостите могат да се отправят на разходка по оживените улици на Тирана или да се насладят на питие в местното кафене. В Тирана има няколко парка, идеални за ободряващи разходки.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
- авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 2 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Пакетните цени са окончателни и не се предвиждат промени на цените по тази програма.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Македония и Албания поради: забрана за напускане на страната, невалидни забравени документи или други независещи от туроператора причини. Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии. Туроператорът препоръчва на своите клиенти да сключат допълнителна Застраховка „Отмяна на пътуване“, за покриване на разходите в случай на невъзможност за осъществяване на пътуването.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Тирана |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Тирана |  Нова година 2024 - Албания |  Нова година 2024 - Тирана

Избрани оферти