Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

НОВА ГОДИНА 2019 В АЛБАНИЯ, ДУРЪС, FAFA RESORT 4*

Номер на оферта

/

227695

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
* Транспорт с лицензиран, комфортен автобус;
* 3 нощувки със закуски и вечери в хотел FAFA PREMIUM 4* http://www.fafa.al/web/;
* Всички пътни такси;
* Водач по време на пътуването и екскурзоводско обслужване;
* Екскурзия до Дуръс;
* Спирка в Охрид на отиване за фотопауза и обяд;
* Спирка в Скопие на връщане;
* Медицинска застраховка на стойност 5000 евро с асистанс

Цената не включва:
* Входните такси на посещаваните обекти;
* Разходи от личен характер;
* Задължително доплащане за новогодишната гала вечеря – 25 евро на възрастен и 15 евро дете от 6 до 11,99 год.;
* Екскурзии до Круя и Тирана – 20 евро на човек;
* Екскурзия до Берат – 15 евро на човек;
* Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 год. – 4 лева;
* Гарантирано настаняване на първите 3 седалки – 30 лева на човек.
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 записани
туристи.

За желаещите да пътуват със собствен транспорт се приспадат 60 лева от цената и не се включва мед.застраховка.

Ориентировъчни входни такси на обектите:
-Крепостта в Берат - 100 албански леки /? 1,5лв./
-Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /? 3лв./
-Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /? 3лв./
-Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /? 3лв./
Входните таски на посещаваните обекти са ориентировъчни. Туроператора не носи отговорност за евентуалната им промяна от местните власти.

Програма на пътуването

НОВА ГОДИНА 2019 В АЛБАНИЯ, ДУРЪС

ПОТВЪРДЕНА ДАТА, СИГУРНО ПЪТУВАНЕ!

ПОСЛЕДНИ СТАИ ЗА СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ!

Програма: София-Охрид-Дуръс-Круя-Тирана-Берат-Скопие-София

4 ДНИ/ 3 НОЩУВКИ /без нощен преход/
ГАЛА ВЕЧЕРЯ С МУЗИКА НА ЖИВО И ОЩЕ МНОГО ИЗНЕНАДИ! БОГАТО МЕНЮ И
НЕОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО АЛКОХОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ МЕСТНО
ПРОИЗВОДСТВО!
1-вие ден: /30.12.2018/
Отпътуване в 06:30 ч от Национален стадион „Васил Левски в София по маршрут Скопие-Охрид-Струга-Дуръс. Отпътуване от Перник в 07:00 ч /от бензиностанция – Шел Драгичево/, от Кюстендил в 07:45 ч /от бензиностанция след разклона). Пътуване през Македония. По пътя спирка в град Охрид за обяд и свободно време за разходка. Фото-пауза на Охридското езеро. Ще минем покрай Стария град, разположен в подножието на Самуиловата крепост, с чаровните кафенета и рибни ресторанти сгушени из калдъръмените улици. Вечерта настаняване в хотел „Fafa Resort” 4*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: /31.12.2018 /
Закуска. Свободно време или *По желание: целодневна екскурзия до Круя и столицата Тирана срещу допълнително заплащане. до столицата. Отпътуване за Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време за разглеждане на музея /входните такси се заплащат на място/и за разходка по живопистната чаршия на града. Отпътуване за столицата Тирана. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пешеходно–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време. Връщане в хотела. Подготовка за Новогодишната нощ.
ГАЛА ВЕЧЕРЯ С МУЗИКА НА ЖИВО, ДИДЖЕЙ, ПЕВЕЦ, ФОЛКЛОРНА ПРОГРАМА И ОЩЕ МНОГО ИЗНЕНАДИ! БОГАТО МЕНЮ И НЕОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО АЛКОХОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО!
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА с шампанско в ръка! Нощувка.

3-ти ден: / 01.01.2019/
Закуска. Сутринта ще посетим курорта Дуръс /включено в цената/. Туристическа обиколка в центъра на града с разглеждане отвън на Венецианската кула, православната църква “Св.Павел и Св. Асти”, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 3 евро). Ще започнем разходката ни от крайбрежната алея „Таулантия”, подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро, осеяна със стотици палми, улични музиканти и търговци. Може да се насладите на чаша ароматно италианско кафе и албанска баклава в някое от десетките заведения по крайбрежието. Свободен след обяд или *По желание след обяд екскурзия до Берат - Берат/Белиград – наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: / 02.01.2019/
Закуска. Отпътуване за България. По пътя-Бонус: спирка в град Скопие (Македония) и свободно време в македонската столица –посещение на „старата скопска чаршия” и разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София късно вечерта.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Нова година 2023 - Албания |  Нова година 2023 - Дуръс

Избрани оферти