Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

НОВА ГОДИНА 2020 В АЛБАНИЯ, ДУРЪС

Номер на оферта

/

231127

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с лицензиран, комфортен автобус;
3 нощувки със закуски и вечери в хотел FAFA PREMIUM 4* http://www.fafa.al/web/;
Всички пътни такси;
Водач по време на пътуването и екскурзоводско обслужване;
БОНУС: Екскурзия до Дуръс;
БОНУС: Спирка в Охрид на отиване за фотопауза и обяд;
БОНУС: Спирка за посещение на Скопие на връщане;
Медицинска застраховка на стойност 5000 евро с асистанс

Цената не включва:
Входните такси на посещаваните обекти;
Разходи от личен характер;
Задължително доплащане за Новогодишната Гала Вечеря с безлимитни напитки – 40 евро на възрастен и 20 евро дете от 1,99 до 9,99 год.;
Екскурзии до Круя и Тирана – 20 евро на човек;
Екскурзия до Берат – 15 евро на човек;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 год. – 4 лева;
Гарантирано настаняване на първите 3 седалки – 30 лева на човек.
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 записани
туристи.

Ориентировъчни входни такси на обектите:
-Крепостта в Берат - 100 албански леки /? 1,5лв./
-Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /? 3лв./
-Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /? 3лв./
-Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /? 3лв./
Входните таски на посещаваните обекти са ориентировъчни. Туроператора не носи отговорност за евентуалната им промяна от местните власти.

Програма на пътуването

LAST MINUTE ТОП ОФЕРТА НА ПРОМО ЦЕНА ЗА НОВА ГОДИНА В АЛБАНИЯ
HOTEL "FAFA PREMIUM RESORT" 4 *
Маршрут: СОФИЯ-ОХРИД-ДУРЪС-КРУЯ-ТИРАНА-БЕРАТ-СКОПИЕ-СОФИЯ

4 ДНИ/ 3 НОЩУВКИ /без нощен преход/-Автобусна програма

ГАЛА ВЕЧЕРЯ С МУЗИКА НА ЖИВО И ОЩЕ МНОГО ИЗНЕНАДИ! БОГАТО МЕНЮ И НЕОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО АЛКОХОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО! ТОП ХОТЕЛ НА БРЕГА НА МОРЕТО “FAFA PREMIUM” 4*!

1-ви ден: /30.12.2019/
Отпътуване в 06:30 ч от София по маршрут Скопие-Охрид-Струга-Дуръс. Отпътуване от Перник в 07:00 ч /от бензиностанция – Шел Драгичево/, от Кюстендил в 07:45 ч /от бензиностанция след разклона). Пътуване през Македония. По пътя спирка в град Охрид за обяд и свободно време за разходка. Фото-пауза на Охридското езеро. Ще минем покрай Стария град, разположен в подножието на Самуиловата крепост, с чаровните кафенета и рибни ресторанти сгушени из калдъръмените улици. Вечерта настаняване в хотел „Fafa Premium Resort” 4*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: /31.12.2019/
Закуска. Свободно време или *По желание: целодневна екскурзия до Круя и столицата Тирана срещу допълнително заплащане. до столицата. Отпътуване за Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време за разглеждане на музея /входните такси се заплащат на място/и за разходка по живопистната чаршия на града. Отпътуване за столицата Тирана. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пешеходно–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време. Връщане в хотела. Подготовка за Новогодишната нощ. ГАЛА ВЕЧЕРЯ С МУЗИКА НА ЖИВО, ДИДЖЕЙ, ПЕВЕЦ, ФОЛКЛОРНА ПРОГРАМА И ОЩЕ МНОГО ИЗНЕНАДИ! БОГАТО МЕНЮ И НЕОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО АЛКОХОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО!
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА с шампанско в ръка! Нощувка.

3-ти ден: / 01.01.2020/
Закуска. Сутринта ще посетим курорта Дуръс /включено в цената/. Туристическа обиколка в центъра на града с разглеждане отвън на Венецианската кула, православната църква “Св.Павел и Св. Асти”, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 3 евро). Ще започнем разходката ни от крайбрежната алея „Таулантия”, подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро, осеяна със стотици палми, улични музиканти и търговци. Може да се насладите на чаша ароматно италианско кафе и албанска баклава в някое от десетките заведения по крайбрежието. Свободен след обяд или *По желание след обяд екскурзия до Берат - Берат/Белиград – наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: / 02.01.2020/
Закуска. Отпътуване за България. По пътя-Бонус: спирка в град Скопие (Македония) и свободно време в македонската столица –посещение на „старата скопска чаршия” и разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София късно вечерта.

Новогодишно празнично меню:

Студени Предястия
Предястия със сирене: (моцарела, пекорино сардо и романо, ементал)
Предястия с шунка: (крудо парма, пикантна луканка, салам Милано)
Студени предясткия с морски дарове: (Скариди, октопод, сепия, калмари)
Филе от сьомга Гравлакс, специална салата FAFA, рибни крокети, спаначен сос с топено сирене, домашен пай, задушени зеленчуци, трицветни брускети / фокача с розмарин
Първо основно ястие
Пълнени равиоли с риба треска и аспержи, поляти с розов сос, Паста касарече с пастет от омар
Второ основно ястие
Пържола с Агро долче сос (сушени плодове)
Трето ястие
Пуйка с Першеш (традиционно албанско ястие с пуйка на фурна с пюре от специално приготвен царевичен хляб и подправки)
Десерт
Баклава и плодове
Неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки
бяло / червено вино / бира/ ракия / натурални сокове/ безалкохолни напитки/ вода
Шоу програма:
Жива музика и DJ/ фолклорно шоу/ бели денс и др.
Неограничена консумация на следните напитки – бяло и червено вино, бира, ракия, сода и вода.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Нова година 2023 - Албания |  Нова година 2023 - Дуръс

Избрани оферти