Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

НОВА ГОДИНА – ИСТАНБУЛ – ОДРИН

Номер на оферта

/

227915

Дати & цени

Цената включва

- ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС;
- СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
- ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
- ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ С ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ;
- ПОСЕЩЕНИЕ НА КАФЕНЕТО ПИЕР ЛОТИ;

Цената не включва

- НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ;
- ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
- ВСИЧКИ СПЕЦИАЛНО УПОМЕНАТИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ;
- БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
- МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
- РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в Истанбул и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Одрин и Истанбул. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

ПРОГРАМА

30.12.2018 – 06:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 05:30 ч. 08:00 ч. - спирка в Пловдив пред хотел “Тримонциум”, 09:30 ч – спирка в Хасково – автогарата (за клиентите, които биха желали да се качат оттам). Кратка спирка в Одрин с разглеждане на Селимие джамия, строена от Мимар Синан през XVI в. и българската църква „Св. Георги”. Отпътуване за Истанбул. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

31.12.2018 - Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език – среща на два континента: площад „Султанахмед”, Сината джамия (отвън), „Света София” (отвън), Египетския пазар, мостовете над Златния Рог, новата европейска част, площад “Таксим” – сърцето на града, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, спирка при небостъргача „Сапфир” – една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса и 4D кино, където от височина 236 м можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис (входна такса за терасата 18 турски лири). Факултативна екскурзия с посещение на църквата “Св. София” и двореца “Топкапъ” с местен екскурзовод на български език (с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксите за вход в двореца и църквата, които са по 40 турски лири, се плащат на място, посещението се организира при минимум 25 участника). Вечерта – празнична новогодишна вечеря на кораб, плаващ по Босфора или в атракционно заведение с програма с ориенталски танци (с доплащане). Свободно време. Нощувка.

01.01.2019 - Закуска. Свободно време или факултативна екскурзия с кораб по Босфора с местен екскурзовод на български език (Екскурзията се провежда при минимум 25 записани туристи с доплащане от 38 лв.на човек. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място). Следобед - по желание - факултативна екскурзия с посещение на двореца “Долмабахче” с местен екскурзовод на български език (с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е 40 турски лири, се плаща на място, посещението се организира при минимум 25 участника). Нощувка.

02.01.2019 - Закуска. Посещение на кафенето Пиер Лоти – разположено на хълм над Златния рог, едно от най-романтичните места в града и любимо място на едноименния френски офицер и писател. Придвижването до кафенето се осъществява чрез лифт, като цената на двупосочния билет е 3 турски лири. Възможност за посещение на парка Миниатюрк, в който можете да разгледате 108 известни туристически места в цяла Турция в умален мащаб 1:25 (входна такса 15 турски лири). 12:00 ч. - отпътуване по маршрут ИстанбулОдринПловдив - София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”.



ЦЕНА: 269 лв.


Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възр. - 249 лв.
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възр. - 259 лв.
Доплащане за индивидуална стая - 99 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 99 лв.

Доплащане за Новогодишна вечеря в атракционно заведение GAR Gasino – 135 лв за възрастен и 68 лв за деца до 10 г. Цената включва четиристепенно меню с неограничена консумация на местни безалкохолни и алкохолни напитки, чаша шампанско, музикална програма и DJ парти.

Доплащане за Новогодишна вечеря на кораб по Босфора – 145 лв за възрастен и 75 лв за деца до 10 г. Цената включва четиристепенно меню с неограничена консумация на местни безалкохолни и алкохолни напитки, чаша шампанско, музикална програма и DJ парти.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Нова година 2023 - Турция |  Нова година 2023 - Истанбул

Избрани оферти