Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хо Ши Мин

НОВА ГОДИНА ВЪВ ВИЕТНАМ С ДАНАНГ И ЗАЛИВА ХАЛОНГ

Номер на оферта

/

229434

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София с включени летищни такси, 1 багаж за чекиране до 30 кг и 1 ръчен багаж;
- Самолетни билети за вътрешените полети Ханой – Дананг и Дананг - Хо Ши Мин в икономична класа, с включени летищни такси, 1 багаж за чекиране до 20 кг и 1 ръчен багаж;
- 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Ханой;
- 1 нощувка със закуска на борда на круизен кораб в залива Халонг;
- 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Дананг;
- 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Сайгон;
- 2 обяда
- Новогодишна вечеря в ресторанта на кораба
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Транспорт по описаната програма;
- Екскурзоводско обслужване по описаната програма;
- Входни такси за туристическите обекти по програмата;
- Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

- Такса за издаване на еднократна виетнамска виза в размер на 160 лв.;
- Отбелязаните, че са с специално доплащане допълнителни услуги;
- Напитки по време на храненията;
- Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 4-6 USD на турист ден (заплащат се на място);
- Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
- Застраховка „Отмяна на пътуване”;
- Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в Ханой, 1 нощувка на борда на круизен кораб в залива Халонг, 3 нощувки в Дананг, 1 нощувка в Хо Ши Мин (Сайгон) в хотели и круизен кораб 4 звезди на база закуска, 2 обяда, Новогодишна вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Ханой, Ха Лонг, Дананг, Хо Ши Мин. Настаняването е в хотели и круизен кораб 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой – Дананг и Дананг – Хо Ши Мин, които се извършват от местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг). Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери във Виетнам се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг).

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 29.12.2020: 21:25 ч. - полет СофияИстанбул. 23:50 ч. - кацане в Истанбул.

ВТОРИ ДЕН - 30.12.2020: 02.20 ч. - 17:00 ч. – полет Истанбул - Ханой. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 31.12.2020: Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (ЮНЕСКО), чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонка). Обяд на борда на кораба. Разходка из легендарния залив между многобройните малки островчета. Възможност за плуване и релакс на някои от тихите и спокойни заливи. Акустиране на кораба. Новогодишна гала вечеря в ресторанта на кораба.
Нощувка на борда на кораба в залива Халонг.
Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 01.01.2021: 6:30 ч. - възможност упражнения по Тай-Чи, водени от професионален инструктор. Брънч (късна закуска и ранен обяд). Освобождаване на каютите. Напускане на кораба. Трансфер до Ханой. Настаняване в хотела. Нощувка в Ханой.

ПЕТИ ДЕН - 02.01.2021: Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой: мемориалния комплекс и къщата на Хо Ши Мин, Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана, заради уникалната си архитектура „пагодата на Лотуса”. Обяд. Посещение на Етнографския музей и на Конфуциански храм, наричан често - Храма на литературата, известен като първият виетнамски университет.
Трансфер до летището в Ханой за полет до Дананг. Кацане на летището в Дананг. Трансфер до хотела. Нощувка в Дананг.


ШЕСТИ ДЕН - 03.01.2021: Закуска. Свободно време за плаж.
Възможност за екскурзия с кабинков лифт до Ба На Хилс с включен обяд и посещение на Златния мост и пагодата на Лейди Буда с водач - с доплащане 224 лв. на човек - заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 6 човека (цената включва трансфер от и до хотела, въжен лифт до Ба На Хилс, обяд и водач). Екскурзията включва: трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 метра над морското равнище), по път посещение на някои от старите френски вили, будиски храм и пагодата Лин Унг с внушителната статуя на Лейди Буда. Обяд. Обиколката зовэршво с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце. Трансфер до хотела в Дананг.
Нощувка в Дананг.

СЕДМИ ДЕН - 04.01.2021: Закуска. Свободно време за плаж.
Възможност за екскурзия до Хой Ан (ЮНЕСКО) с включен обяд, разходка с лодка и водач - с доплащане 161 лв. на човек - заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 6 човека (цената включва трансфер от и до хотела, разходка с лодка, обяд и водач). Екскурзията включва: разглеждане на древния пристанищен град Хой Ан. Посещение на Японския покрит мост, най-известния архитектурен паметник в града с над 400 годишна история и Асамблейната зала на китайската конгрегация Чаоджоу, особено красива и пищно аранжирана отвън и отвътре. Разходка до колоритния местен пазар. Обяд в традиционен ресторант. Следобед разходка с лодка по легендарната река Ту Бон, която през XVI век играе важна роля в търговията по море. Възможност за пауза в местни работилници, където може да се види производството на керамични изделия и ръчно изработени мебели. Отпътуване за Дананг (около 30 км).
Нощувка в Дананг.

ОСМИ ДЕН - 05.01.2021: Закуска. Трансфер до летището в Дананг за полет до Хо Ши Мин (Сайгон). Кацане на летището в Сайгон. Обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Старата опера и Двореца на обединението. Някога градът е бил важен търговски център и порт и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Трансфер и настаняване в хотела в Хо Ши Мин. Нощувка в Хо Ши Мин.


ДЕВЕТИ ДЕН - 06.01.2021: Закуска. Свободно време в Сайгон.
Възможност за екскурзия с водач и включен обяд до подземното селище „Куши” - с доплащане 152 лв. на човек - заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 6 човека (цената включва трансфер от и до хотела, разходка с лодка, обяд и водач).. Екскурзията включва: трансфер до подземното селище „Куши” и разходка с богата екскурзоводска програма из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Трансфер до хотела в Хо Ши Мин.
Трансфер до летището в Хо Ши Мин. 21.40 ч. - полет за Истанбул.

ДЕСЕТИ ДЕН - 07.01.2021: 05.40 ч. - кацане в Истанбул. 08.35 ч. - 08.55 ч. - полет Истанбул - София.


Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през май 2020. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ДАТА: 29.12.2020 – 07.01.2021
Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО ЦЕНИ* ЦЕНИ
Възрастен в двойна стая 3743 лв. 3943 лв.
Индивидуална стая 4286 лв. 4486 лв.
Трети възрастен в стая 3591 лв. 3791 лв.
Деца и младежи до 11 г. с 2-ма възр. на допълнително легло 2951 лв. 3151 лв.
Деца и младежи до 11 г. с 1 възр. 3256 лв. 3456 лв.
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 31.08.2020.

Забележка: при настаняване в тройна стая, третото легло е допълнително.

Допълнителни услуги:

Екскурзия с кабинков лифт до Ба На Хилс с включен обяд, посещение на Златния мост и пагодата на Лейди Буда с водач - 224 лв. на човек
Екскурзията включва: трансфер до станция Ба На Хилс, където туристите имат възможност да се возят на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладят на спиращи дъха гледки от 1487 метра над морското равнище), по път посещение на някои от старите френски вили, будиски храм и пагодата Лин Унг с внушителната статуя на Лейди Буда. Обяд. Обиколката завършва с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце.
Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България.

Екскурзия до Хой Ан (ЮНЕСКО) с включен обяд, разходка с лодка и водач - 161 лв. на човек
Екскурзията включва: разглеждане на древния пристанищен град Хой Ан. Посещение на Японския покрит мост, най-известния архитектурен паметник в града с над 400 годишна история и Асамблейната зала на китайската конгрегация Чаоджоу, особено красива и пищно аранжирана отвън и отвътре. Разходка до колоритния местен пазар. Обяд в традиционен ресторант. Следобед разходка с лодка по легендарната река Ту Бон, която през XVI век играе важна роля в търговията по море. Възможност за пауза в местни работилници, където може да се види производството на керамични изделия и ръчно изработени мебели.
Провежда се при минимум 6 записани и се заплаща и заявява предварително в България.

Екскурзия до подземното селище „Куши” с включен обяд и водач - 152 лв. на човек
По време на разходката до подземното селище туристите ще могат да видят мрежата от подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост.
Провежда се при минимум 6 записани и се заплаща и заявява предварително в България.

Такса за издаване на еднократна виетнамска виза - 160 лв. на човек;


Примерни хотели и круизен кораб по програмата:

Ханой: MK Premier Boutique 4* или подобен
Халонг: Syrena Cruise 4* или подобен
Дананг: Stella Maris Beach Da Nang 4* или подобен
Хо Ши Мин: Bay Hotel Ho Chi Mihn 4* или подобен


Полетно разписание
СофияИстанбул – 21:25 ч. – 23:25 ч.
ИстанбулХаной - 02:20 ч. - 16:10 ч. на следващия ден
Хо Ши Мин - Истанбул - 21:40 ч. - 05:40 ч. на следващия ден
ИстанбулСофия – 08:35 ч. – 08:55 ч.

Продължителност на полетите:
СофияИстанбул - около 1 ч. и 25 мин.
ИстанбулХаной - около 9 ч. и 40 мин.
Хо Ши Мин – Истанбул - около 12 ч. и 00 мин
ИстанбулСофия - около 1 ч. и 20 мин

Необходими документи:
За пътуване до Виетнам е необходимо да притежавате валиден международен паспорт, чийто срок на валидност е най-малко един месец по-дълъг от срока на валидност на исканата виза;
За пътуване до Виетнам се изисква виза - такса за издаване на еднократна виетнамска виза - 160 лв. (издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см);

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Местна валута: Донг

Цените на организираните екскурзии са пакетни, публикувани са на интернет страницата на Организатора и са изработени при следния курс: един щатски долар = 1,81681 лв. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Хо Ши Мин |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Хо Ши Мин |  Нова година 2023 - Виетнам |  Нова година 2023 - Хо Ши Мин

Избрани оферти