Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Азиатски Круиз: Тайланд – Виетнам – Сингапур – Малайзия

Номер на оферта

/

151913

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с летищни такси, 40 кг чекиран багаж /1 куфар не може да тежи повече от 32 кг/ и един ръчен багаж до 8 кг с размери 23x40x55 с Турски авиолинии;
1 нощувка със закуска в хотел 4* в Банкок;
1 нощувка със закуска в хотел 4* в Куала Лумпур;
Трансфери летище – хотел – кораб – хотел - летище;
Обиколка на Банкок;
Екскурзия до пещерите Бату в Малайзия;
Обиколка на Куала Лумпур с обяд;
11 нощувки на борда на круизен кораб Norwegian Jewel;
Пълен пансион на борда – 11 закуски, 10 обяда, следобеден снак, 11 вечери в основния ресторант и бюфета;
Вода, кафе, чай, сокове на закуска;
Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
Участие в игри, състезания, тематични партита;
Жива музика, шоу програми, анимация;
Детски клуб с анимация;
Пристанищни такси;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва

Напитки, могат да се закупят пакети от тук или на борда;
Допълнителни екскурзии на брега;
Хотелско обслужване на борда – 20 щ. долара на ден / възрастен и дете /;
Многократна виза за Тайланд – 150 евро;
Виза за Виетнам – урежда се на борда, цената е 99 долара. Задължителна за всички гости на кораба, независимо дали ще слизат или ще останат на борда.
Рум сървиз, услуги в СПА центъра, масажи;
Атракции и услуги: магазини, фотограф, интернет, др.
Горивна такса;
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 40 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 120 лв.
Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.
FREE AT SEA – 199 евро / 390 лв.

Програма на пътуването

Азиатско приключение - круиз с Norwegian Jewel

ТайландВиетнамСингапурМалайзия

4 страни и 8 пристанища

*Лаем Чабанг, Тайланд
*Хо Ши Мин / Сайгон, Виетнам
*На Транг, Виетнам
*Сингапур
*Пенанг, Малайзия
*Пукет, Тайланд
*Лангкави, Малайзия
*Порт Кланг

15 дни / 13 нощувки

ДАТА: 14.01.2024 г.

ЦЕНИ на човек в двойна каюта:
Вътрешна каюта - 5415 лв.
Каюта с прозорец - 5890 лв. - мъж за комбинация!

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

11 нощувки на пълен пансион на кораба и 2 нощувки в хотели в Банкок и Куала Лумпур
интересни ескурзии - включени в цената и предложения за допълнителни екскурзии
изгодна цена за дестинациите и продължителността на пътуването

----------------------------

ПРОГРАМА

1 ден 14.01.2024
Полет СофияИстанбул 09.50 – 12.20 и ИстанбулБанкок 15.35 – 05.00 ч. /на 15.01 /.

2 ден 15.01.2024 Банкок
Пристигане в Банкок в 05.00 ч.
Жизнен и блестящ, Банкок е град с богата история и култура. В „Градa на ангелите“, както го наричат местните жители, има по нещо за всеки: от старинни храмове и шумни пазари до екзотична кухня и традиционни масажи. Като единствената азиатска страна, останала незасегната от Западната колонизация, Тайланд е запазил уникалната си култура без чужди влияния. След като напуснем летището, ще се отправим към центъра на града за първа среща с Азия. Днес ще видим три от най-необичайните будистки храмове в Банкок: Ват Траймит, който пази триметрова златна статуя на Буда, Ват По – един от най-старите храмове в града и дом на най-големия полегнал Буда и накрая един от най-екстравагантните храмове и пример за модерна тайландска архитектура, направен от мрамор от Карара, тай мотиви и европейско влияние.
След края на екскурзията ще се настаним в хотела. Следобедът ни ще е свободен за почивка, а вечерта ви предлагаме да се включите в круиз с вечеря по река Чао Прая. По време на круиза ще се насладите на красиво осветените дворци, мостове и храмове около реката. Круизът продължава 2 часа и включва вечеря на бюфет, вода, чай, кафе, жива музика и трансфери от и до хотела.

3 ден 16.01.2024 Лаем Чабанг, Тайланд
Закуска. Сутринта ни ще е свободна, а около обяд ще отпътуваме към пристанището в Лаем Чабанг, за да се настаним на нашия круизен кораб /125 км/.
Вечерта ви предлагаме Шоу Алказар, което се провежда в близкия курорт Патая. Шоуто е една от атракциите на Тайланд, където транссексуални артисти облечени в екстравагантни костюми изпълняват различни музикални и танцови номера. Шоуто продължава около 70 минути, Патая е на 30 км от Лаем Чабанг.

4 ден 17.01.2024 Лаем Чабанг, Тайланд
Днес ви предлагаме допълнителна полудневна екскурзия до популярния плаващ пазар в Патая. Тази екскурзия ще ни пренесе в неповторимата атмосфера на изтока, където мъже и жени в пъстри дрехи умело управляват дървени канута, препълнени с пресни плодове, зеленчуци и какво ли още не. Нашият круизен кораб отплава в 17.00 ч.

5 ден 18.01.2024 на вода
След впечатляващите дни в Тайланд, днес ще имаме един спокоен ден, за да разгледаме нашия круизен кораб и да се насладим на началото на нашия круиз.

6 ден 19.01.2024 Хо Ши Мин / Сайгон /, Виетнам
Престой в Хо Ши Мин от 06.00 до 18.00 ч.
Време е да се докоснем до друга култура. Днес сме в Хо Ши Мин, оживения икономически център на южен Виетнам. Известен в миналото като Перлата на Далечния Изток, Сайгон бил важен търговски кръстопът на китайски, японски и европейски търговци. Обиколката ни ще започне с китайския квартал Чайнатаун, където се намират най-старата пагода Тиен Хау и пъстрият пазар Бен Тан. После ще разгледаме колониалната част на града, със сградата на Централната поща и катедралата Нотр Дам – културен и духовен център на френското присъствие в Ориента. Ще си направим снимки пред бившия президентски дворец, известен със символичната си роля в падането на Сайгон през 1975 г. Ще опитаме и местната кухня, която е апетитна смес между източния и френския вкус.

7 ден 20.01.2024 На Транг, Виетнам
Престой в На Транг от 08.00 до 18.00 ч.
Наричат залива на На Транг „един от най-красивите в света“ и ние няма да пропуснем да се разходим с лодка из него, минавайки край живописни острови и рибарски селища. Ще посетим едно от тях, за да се запознаем с живота на местните. В На Транг ще посетим храмовете По Нагар – изключителен пример за архитектурата Чам. Чам са местна общност, разпространена в Южна Азия, доминираща района до 15 век. Храмовете са разположени на хълм, от който се открива прекрасна гледка към залива и околността. Състоят се от няколко нива с колони и са част от старо хиндуистко светилище. Околният град е строен в периода 7 – 12 век и все още е място за поклонение на виетнамските будисти.

8 ден 21.01.2024 на вода
Още един спокоен ден на борда, за да се насладим на нашия круиз.

9 ден 22.01.2024 Сингапур
Пристигане в Сингапур в 11.00 ч.
Днес ще се запознаем с историческото, природното и културното многообразие на Сингапур. Ще започнем с прочутите Ботанически градини, които са включени в листата на ЮНЕСКО. В градината с орхидеите ще открием над 60 000 растения. После ще се отправим към Малката Индия, център на индийската общност в града. Ще потънем в цветовете и ароматите на екзотични плодове, подправки и жасмин, разхождайки се из местния пазар. От тук ще се отправим към символа на града – фигурата на Мерлиона, митично същество с тяло на риба и глава на лъв. Накрая ще пътуваме през финансовия район към историческия Чайнатаун, представящ богатата културна история на ранните китайски заселници.
След обяд ви предлагаме още една интересна екскурзия – Магическа нощ в Марина бей. Ще посетим едни от топ атракциите на Сингапур, част от визията му за „Град в градина“. Ще видим Cloud Forest, където от 35-метров хълм, покрит с гъста тропическа растителност и потънал в мъгла, се спуска най-високият изкуствен водопад в света. Разхождайки се из тропическата джунгла, ще видим растения, които в природата растат на височина до 2000 м. После ще влезем в Flower Dome, за да се разхладим в света на вечната пролет. Тук се срещат екзотични растения от пет континента, посадени в девет различни градини. С падането на нощта, в небето ще се откроят вертикалните градини на Supertree Grove, които ще оживеят по време на шоуто Звук и Светлина. А след това ще погледнем града от птичи поглед от върха на емблематичния Марина Бей Сендс, извисяващ се на 200 метра височина. За финала сме приготвили разходка по река Сингапур с традиционно дървено корабче, за да видим историческите мостове и сгради от водата.

10 ден 23.01.2024 Сингапур
Сутринта ни е свободна за разходки и шопинг. Отплаване от Сингапур в 13.00 ч.

11 ден 24.01.2024 Пенанг, Малайзия
Престой в Пенанг от 12.00 до 20.00 ч.
Днешната ни екскурзия ще бъде из столицата на острова, Джорджтаун. Ще се изкачим на 830 м. височина със зъбчатата железница до хълма Пенанг, наслаждавайки се на тропическата джунгла и града под нас. После ще посетим основните исторически забележителности – статуята на Полегналия Буда, четвърта по дължина в света, и първия будистки храм от 1803 г. Пътувайки по Улицата на Хармонията, ще стигнем до англиканската църква Сейнт Джордж от 1818 г., останала от Британското колониално минало на острова. Ще видим и най-стария таоистки храм, построен в началото на 19 век от китайската общност, посветен на Богинята на Милосърдието, както и джамията на индийските мюсюлмани. Ще завършим с крепостта Форт Корнуолис, построена от Британската Източноиндийска компания през 18 век.

12 ден 25.01.2024 Пукет, Тайланд
Престой в Пукет от 08.00 до 18.00 ч.
Сутринта ви предлагаме полудневна екскурзия с посещение на парк със слонове, които са важна част от културата на Тайланд. После ще посетим фабрика за кашу, традиционно производство за острова, и ще опитаме сладкишите, които се приготвят тук. Ще посетим и храма Ват Чалонг, смятан за най-красивия на острова. Тук ще намерим статуята на Луанг Пор Чам, монахът, който стана герой, помагайки на хората от Пукет да потушат китайския бунт от 1876 г. Ще се върнем за обяд на борда и остатъкът от деня може да прекараме на плажа.

13 ден 26.01.2024 Лангкави, Малайзия
Престой в Лангкави от 07.00 до 16.00 ч.
Островът е известен с пясъчните си плажове и топло море. Днес може да останете на плажа, да се изкачите с лифт, за да разгледате острова отвисоко или да се включите в разходка с лодка из мангровите гори.

14 ден 27.01.2024 Порт Кланг - Куала Лумпур
Пристигане в Порт Кланг в 06.00 ч. След закуска напускаме кораба и се отправяме към пещерите Бату, в които се намира хиндуистки храм, посещаван от хиляди поклонници всяка година. В подножието на 272-те стъпала, които водят до храма, се намира 40-метрова позлатена фигура на бог Муруган. Пазете се от любопитните маймунки, които често вадят неща от чантите на разсеяните туристи. От тук се отправяме към Куала Лумпур, където ще видим /отвън/ известните кули Петронас, Кралския дворец, Националния монумент, площада на Независимостта Мердека със сградата на Султан Абдул Самад и Крикет клуба. Ще имаме обяд в ресторант, разположен във високата комуникационна кула KL, от който се откриват гледки към целия град. Настаняване в хотел. Нощуване.

15 ден 28.01.2024
Сбогуваме се с Азия. Отпътуваме към летището за полет Куала ЛумпурИстанбул 09.55 – 16.00 и ИстанбулСофия 20.30 – 20.45 ч.

=============================================================

Круизен кораб NCL Norwegian Jewel

Круизния кораб е от серията на „бижутата“, така наричат 3 кораба от един клас на компанията NCL. Корабът е напълно реновиран през 2018 г. и разполага с всичко необходимо на борда за едно незабравимо пътешествие из Карибско море.

Обща маса – 93502 тона
Пасажери – 2376 души
Дължина – 294 метра
Ширина – 38 метра
Екипаж – 1038 души

Голям избор от места за хранене и забавления:
Ресторанти, включени в цената на круиза: закуска, обяд и вечеря на отворен бюфет се сервира в Garden Caf? с невероятната гледка към океана с големи френски прозорци. За гостите работят 2 основни ресторанта с богато меню, O’Sheehan’s Bar & Grill – отворен 24/7, за любителите на азиатската фюжън кухня – ресторант Chin Chin.
В 6-те ала карт ресторанта може да се намерят най-известните световни кухни: Angus Beef® в Cagney’s Steakhouse, италиански ресторант La Cucina, Teppanyaki ресторант, бразилски ресторант Moderno Churrascaria, френска кухня Le Bistro и Sushi бар.
На кораба има 16 различни бара, които предлагат пълното разнообразие от карибски коктейли, шампанско бар, барове на откритите палуби.
Театър с 996 места, който представя различна шоу програма всяка вечер.
Централна променада с бутици и ресторанти, която вечер се оживява от партита и жива музика, казино.

СПА и спорт:
В забележителния Mandara Spa всеки може да започне деня с масаж с горещи камъни или да избере от над 50 вида процедури, които се предлагат от професионални масажисти. На борда има открит басейн с шезлонги, дзакузи, баскетболно и тенис игрище, алея за джогинг, фитнес.

Зона за деца и младежи:
На борда има детска академия, която предлага забавления за малчуганите, видео игри и забавления за тийнейджърите и детегледачка за бебетата. Всички могат да се насладят на специалния детски басейн.

Стаи:
Корабът предлага най-големите апартаменти в морето, както и 2 броя градински вили с площ от 464 кв.м. Каюти с балкон, каюти с прозорец / не се отваря /, вътрешни каюти, каюти за инвалиди. Всички с интерактивна ТВ, телефон, сейф, минибар, климатик, интернет срещу заплащане.

Информацията за кораба е към 14.07.2023 г., възможни са промени.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

FREE AT SEA – Вземете най-изгодния пакет напитки в морето!
Цената включва: алкохолни, безалкохолни напитки, селекция от вина, бира и коктейли на цена до 15 долара на чаша – без лимит; 150 минути интернет; 1 безплатно посещение на ала карт ресторант за вътрешни каюти и каюти с прозорец, 2 безплатни посещения за гостите от каюти с балкон.

Цената на круиза е валидна при 25 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в полетното разписание.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на
Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета или круиза, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 60 дни преди датата на пътуването.

Ковид правила няма.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Банкок – вечерен круиз по река Чао Прая – 190 лв.
Лаем Чабанг – шоу Алказар – 160 лв.
Лаем Чабанг – плаващия пазар в Патая
Хо Ши Мин – обиколка с обяд – 265 лв.
На Транг – обиколка и екскурзия с лодка – 360 лв.
Сингапур – панорамна обиколка – 140 лв.
Сингапур – Нощ в Марина Бей – 320 лв.
Пенанг – обиколка на Джорджтаун – 145 лв.
Пукет – екскурзия – 160 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Круизи 2024 - Тайланд |  Круизи 2024 - Банкок

Избрани оферти