Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кадис

Почивка в ЮЖНА ИСПАНИЯ на брега на КОСТА ДЕ АЛМЕРИЯ - самолет

Номер на оферта

/

125751

Дати & цени

24 септември 2024 г. - Цена от 1730 лв.
28 септември 2024 г. - Цена от 1730 лв.

Цената включва

7 нощувки в хотел Senator Playacapricho – 4* от престижна хотелска верига PlayaSenator Hotels в един от най - известните курорти Рокетас де Мар на Коста де Алмерия /Испания/;
7 полупансиона на шведска маса /7 закуски + 7 вечери с включени напитки / вино и вода/ с възможност за доплащане на обеди+вино+вода
самолетен билет на авиокомпания BULGARIA AIR с летищни такси
1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см + дамска чанта/раничка
трансфер от летище Малага до хотела и обратно /около 195 км в едната посока/;
посещение на Мотрил /на Коста Тропикал/ и Нерха /на Коста дел Сол/
представител на български език по време на целия престой
медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 EUR

Цената не включва

курортна такса на турист на ден /в случай, че бъде въведена/
входните такси за музейни обекти

Програма на пътуването

Почивка в Южна Испания на брега на Коста де Алмерия

ПОЧИВКА В ЮЖНА ИСПАНИЯ на брега на Коста де Алмерия - райски плажовe и удивителни лунни пейзажи

8 ДНИ/ 7 НОЩУВКИ/ ПОЛУПАНСИОН + вино и вода

ДАТИ и ЦЕНИ:

24.09.2024
28.09.2024

Хотел SENATOR PLAYACAPRICHO 4*

Човек двойна стая: 1730 лв.
Пакет 7 обяда + вода и вино: 105 лв.
Намаление за 3-ти възр.: 125 лв.
Намал. за 1-во дете 3-11.99 г.: 510 лв.
Намал. за 2-ро дете 3-11.99 г. с 2-ма възр.: 510 лв.
Намал. за 1-во дете 12-14.99 г.: 255 лв.
Намал. за 2-ро дете 12-14.99 г. с 2-ма възр.: 255 лв.
Доплащ. за един. стая: 360 лв.
Доплащане за изглед море - на турист за целия престой: 155 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Очарователни градове, рибарски селища, исторически паметници, райски плажове, планини, пустини и удивителни лунни пейзажи…
Надяваме се с това пътуване да откриете тайните, които крие изненадващата провинция Алмерия. С повече от двеста километра, Коста де Алмерия със своите прекрасни плажове и девствени заливи предлага на своите посетители вечна пролет, незабравима почивка, хиляди възможности за отдих и забавление... Крайбрежната ивица към безкрайното Средиземно море е забележителна с очарователни градчета и пристанища, където можете да опитате местни ястия и да се докоснете до отличната гастрономия на района, както и да откриете следите, оставени от предишни народи и цивилизации. „Маршрутът по крайбрежието на Андалусия и Кабо де Гата“ също ще ви позволява да се насладите на важни обекти, като монументалния комплекс Алкасаба в град Алмерия, исторически наблюдателни кули и замъци, които ще ви припомнят епичните борби, водени в миналото. Плажове, култура, спорт, природа, забавления... Коста де Алмерия е идеалната дестинация да се насладите на семеен и спортен туризъм, който възможности за отдих за всички възрасти. Природата и невероятните пейзажи, пълни с контрасти, са една от другите атракции по този увлекателен маршрут. Ще имате възможност да разгледате невероятния и почти лунатичен природен парк Кабо де Гата – Нихар, който е послужил за естествен декор на известните филмови продукции като „Синдбад и окото на тигъра“ на известния режисьор Сам Уонамейкър; „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ на Стивън Спилбърг или „Лесно е да живееш със затворени очи“, което е наистина едно впечатляващо преживяване. Както и скитането из невероятната пустиня Табернас. Известен като „испанския мини Холивуд", единственият пустинен район в целия европейски континент е известен с това, че е бил сцена на много известни уестърн продукции. Разходката през пясъците му ще ви позволи да се почувствате като самия Клинт Истууд! Открийте автентични филмов рай на Холивуд с представления на живо и интересни места като „Тематичният парк Оазис на пустинята Табернас“ /Мини Холивуд/ – испанския Далечен Запад. И като финален щрих на този приказен маршрут е приказният град Алмерия, с многобройните си паметници, кокетни улички и традиционни ресторанти, идеални да се опитат тапас, съчетани с много добри вина.

----------------------------------

ПРОГРАМА:

1 ден СофияМалагаКоста де Алмерия
Полет СофияМалага на авиокомпания BULGARIA AIR в 15.50 ч. от аерогара София. Кацане в Малага в 18.40 ч. Трансфер с автобус /около 195 км/ до едно от на – известните курортни селища Рокетас де Мар на Коста де Алмерия, Андалусия, на брега на Средиземно море. Дюни, пустини, девствени плажове със ситен пясък, природни паркове, история и гастрономия. Всичко това и много повече можете да намерите в провинция Алмерия. Твърди се, че идва от арабския al-mariyya, което означава „кула на стражите". Провинция Алмерия предлага безкрайни контрасти от пейзажи, средиземноморски градчета, наситено сини води и пясъчни плажове, слънчеви дни и разнообразна гастрономия. Какво повече бихте искали? Настаняване в PLAYACAPRICHO HOTEL - 4****. Вечеря. Нощувка.

2 ден Коста де Алмерия – столицата Алмерия
Закуска. Плаж или следобед допълнителна полудневна екскурзия до столицата на Коста де Алмерия. Столицата Алмерия - това е Вратата на Средиземно море - отворена, слънчева и топла. Коста де Алмерия разполага с всичко, за да бъде една от любимите дестинации за почивка. Но днес ви каним да се разходите и да опознаете едно от прекрасните и кътчета. Отпътуване за столицата Алмерия. Градът съхранява едно от най - добре запазените съкровища - Алкасаба на Алмерия. Следва посещение на тази арабска крепост, построена през първата половина на X в., откъдето се открива прекрасен изглед към целия град, пристанището и Средиземно море. Строежът започва през 955 г. от Абдераман III и е създадена с цел да бъде обширна военна крепост и да помещава седалището на правителството. Величието и е било признато от всички, които я посещавали - от крале, губернатори и стражи на Ал-Андалус до превземането на града от католическите монарси през 1489 г. Алкасаба никога няма да спре да ни изненадва, защото там са записани няколко кадъра от поредицата „Игра на тронове“, където се разиграват сцени от идиличния град Дорн. Ще имате и време да се изгубите по улиците на историческия център на града, да посетите красивата Катедрала, Музея на зехтина или една от най - старите църкви като църквата на Сантяго, както и да наблюдавате една от най - емблематичните сгради в града – „Английския лифт“ край корабния док, използван за товарене на минерали, пример и шедьовър на новото строителството от началото на ХХ в. , характеризиращ се с използването на нови материали, като желязото. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Коста де АлмерияГранада - Алхамбра
Закуска. Плаж или допълнителна целодневна екскурзия до Гранада и посещение на двореца Алхамбра. Този ден можете да се насладите на Гранада и нейната грандиозна Алхамбра. Отпътуване и при пристигане следва разходка из историческия център на Гранада, която включва Катедралата, Кралския параклис с гробниците на първите католически крале Изабел и Фернандо, както и на тяхната дъщеря Хуана (входните музейни такси се заплащат отделно и на място). Разходка из стария квартал около Катедралата с многобройните ресторантчета и кафетерии, където можете да опитате местните специалитети тортиля дел сакромонте, патладжан с мед от тръстика или фасул със салата и шунка. Следва посещение на архитектурния комплекс. Ще се влезне из вътрешността на Алхамбра, ще се съзерцава величествения дворец на мавърската династия Насриди - един от върховете в ислямското изкуство и уникално красивите градини на Женералифе (UNESCO). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден Коста де Алмерия – Рокетас де Мар
Закуска. Свободно време за плаж, почивка или разходка из курортното селище Рокетас де Мар. Рокетас де Мар е един от най - популярните туристически градове в провинция Алмерия. Слънчева и плажна дестинация, която продължава да привлича хиляди туристи. Едно от най - емблематичните места в града е Замъкът Света Ана, укрепление от XVI в., първоначално е служило като крепост за защита на производството на сол от пиратски набези. Крепостта била разширена с течение на времето, около нея били построени стени и в крайна сметка тя се превърнала в замък. Замъкът Санта Ана е в сърцето на града, до плажа Бахадила. Може да се посети отвътре, а през лятото във вътрешния му двор обикновено се провеждат концерти на открито. От всяка от кулите му можете да се насладите на най - добрите гледки към Рокетас де Мар, а в ясни дни можете да видите и Кабо де Гата. На няколко метра от замъка се намира фарът на Рокетас де Мар. Другата забележителност е Арената за корида, открита през 2002 г. с капацитет за почти 8000 души със съществуващ Музей на бикоборството. Големи имена в коридата като Енрике Понсе, Ел Хули, Ривиера Ордонес или Ел Фанди, вече са имали участие тук, факт, известен като „солна мина“. Акцентът на годината е панаирът на Санта Ана, който се провежда всяка година около 26 юли. Няма крайбрежен град, който да не се гордее си със своята крайбрежна алея. Рокетас де Мар не е изключение и има най - дългата на брега на Алмерия, идеална за дълга разходка, наслаждавайки се на гледката към Средиземно море, започвайки от замъка Санта Ана и фара и продължавайки на юг до Природния парк Пунта Ентинас Сабинар. Вечеря. Нощувка.

5 ден Коста де Алмерия – Сиера Невада и Гуадикс
Закуска. Плаж или допълнителна целодневна екскурзия до Сиера Невада и Гуадикс. Пътуване през белите селца, разположени по южните склонове на Сиера Невада. Насладете се на типичната им архитектура с тесните криволичещи улички. Започва пътуването към Националния парк Сиера Невада. Внушителен и величествен, някои казват, че докосва небето с най - високия си връх, който е и първенецът на целия Иберийски полуостров. Несъмнено ще усетите височината, която ще ви позволи да се насладите на гледките към Алмерия и Алхамбра. Продължаване към Алпухарас и нейните бели градове, пропити с история. Църквите тук все още имат отпечатъци от мюсюлманската епоха, тъй като са построени върху основите на стари джамии. Готови ли сте да се върнете към Реконкистата? Районът на планинските села, известен Алпухарас, разположен по южните склонове на Сиера Невада, е нарязан от дълбоки, закътани долини и клисури, които се спускат към Средиземно море. Неговите терасовидни земеделски земи непрекъснато се напояват от топящия се сняг отгоре, като го превръщат във високопланински оазис от зеленина, който е в драматичен контраст със сухите терени в подножието. Не може да се пропусне и посещението на оригиналните пещерни къщи на Гуадикс, които хиляди местни жители все още обитават. Считана е за „Европейска столица на пещерите“ заради своите над 2000 обитаеми подземни жилища, които притежават всички удобства на модерното жилище. Естествените им предимства са: постоянна температура между 18?C и 20?C, спокойствие и тишина, осигурени от естествения изолатор - глината. Изкопани от човека в глинестите хълмове те представят различен начин на живот и с белите си комини създават уникален пейзаж в региона. След посещението на работилница за традиционна керамика и запознаване с този занаят, връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден Коста де Алмерия – Природен Парк Кабо де Гата – пустинята Тавернас – Мохакар – Карбонерас – плажа на Мъртвите
Закуска. Плаж или допълнителна екскурзия: белите къщи на Мохакар и природата на Кабо де Гата за един ден. Преоткрийте две места в провинция Алмерия, които ще ви оставят без думи. Отпътуване в посока Природния парк Кабо де Гата. Този природен парк с вулканичен произход е най - голямата защитена сухоземно-морска зона от голямо екологично значение в района на Средиземно море. Това без съмнение е идеалното място да започнем този маршрут, съзерцавайки прекрасните гледки. Започваме да усещаме промяна в пейзажа. Земята е осеяна с бодливи растения, трева еспарто, хинап и др., които не са нищо повече от предвестник на повече от 1000 вида, които населяват това уникално пространство в Южна Испания. Първата спирка ще бъде при фара Кабо де Гата. В средата на пустинния пейзаж на Алмерия стои тази постройка от XIX век. От финикийско време фарът е бил стратегическа точка за контрол на Средиземно море и за защита от пиратски атаки. Много близо до него е панорамната площадка Мирадорът на сирените, откъдето могат да направят някои от най - добрите снимки на тази природна местност. На път за Мохакар, се пресича пустинята Табернас. Ще се почувствате като в Дивия запад, всъщност през 60-те години това е сцената на много класически филмови уестърн продукции. Табернас предлага много туристически атракции, тъй като няколко филмови продуценти, влюбвайки се в неговите неземни пейзажи решили, че това ще бъде техния декор за няколко филма. Пустинята Тавернас е известна като „Тексаският Холивуд" или като „Холивуд на Европа" и в няколко от неговите студия са записани филмови продукции като Клеопатра, Конан Варваринът и Добрият, лошият и грозният. Следваща спирка в Мохакар. Разположен в плодородна долина и обитаван още през неолита и бронзовата епоха, градчето има древна история и всички цивилизации преминали през Испания са оставили своя отпечатък, но най-силно е влиянието на арабската култура – криволичещите улички, живописните площади и белите къщи. Разходката из Мохакар е ода за всички сетива още при влизането през старата входна порта - полукръгла каменна арка (1574 г.), увенчана със стария герб на Мохакар върху каменната стена. Оттук нагоре разходката продължава в историческия център на Мохакар, който крие големи изненади и очарование във всеки ъгъл. Главният площад Партер е едно от най-красивите и интересни места в Мохакар. Заобиколен от арки и каменни колони, но и пълен с маси за хапване, независимо, че някога е бил арабски некропол. Ще преминем през Площада на Кметството, където се откроява столетното дърво (фикус Бенджамин), донесено от Америка от испански емигрант. Но най-голямата атракция на този бял град е разходката из неговите красиви улички, които излъчват специален живот и колорит. На връщане към хотела ще се спре в рибарското селище Карбонерас. На края на този фантастичен ден кулминацията е впечатляващия дълъг и пясъчен плаж на Мъртвите, разположен в девствена местност. Защо се казва така? Въпреки факта, че киното и литературата обръщат специално внимание на Карибско море по време на действието на историите за пиратите, присъствието в Средиземно море на берберски корсари е било повече от често преди няколко века и е ужасявало живота на малките градове на Испанското крайбрежие. Но в днешни дни може да се нарече Плажът на живите. На брега му стои огромна скала, на която всеки, който посети този плаж, няма как да не бъде сниман. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден Коста де Алмерия
Закуска. Свободно време за плаж, почивка или разходка. Вечеря. Нощувка.

8 ден Коста де АлмерияКоста Тропикал – Мотрил – Нерха - Малага - София
Закуска. Отпътуване в посока Коста Тропикал и първа спирка в оживения крайбрежен град Мотрил. Това е най - големият град на Коста Тропикал с добре развиваща се икономика, основана на селското стопанство, риболова и пристанището. Сгушен в подножието на планината Сиера Лухар, между Малага и Алмерия, градът е с перфектно разположение. Разходка из центъра, където се намира сградата на Кметството и Музея на захарта, посветен на отглеждането на захарна тръстика – основно препитание на града в продължение на векове. Продължаване за Нерха – средиземноморското градче, използвано като снимачна площадка на култовия юношески сериал „Синьо лято“ (Verano azul). Именно там ще имате възможност да се потопите в автентичната атмосфера на това очарователно място, да си припомните приключенията на Панчо, Хави, Пираня и другите, да се разходите из калдъръместите улички и направите фантастични снимки към прекрасния залив от панорамната площадка. Трансфер до летище Малага. Полет за София в 19.30 ч. Кацане на аерогара София в 23.55 ч.

===============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:

www.playasenator.com/en/hotels/playacapricho-hotel/

Разположение:
Хотелът е разположен в едно от най – известните курортни селища - Рокетас дел Мар на Коста де Алмерия, на първа линия и до крайбрежния булевард. Рокетас де Мар е курортно селище, което е много повече от дестинация за слънце и плаж. Това е гастрономия, свободно време, култура... Ако всичко това е придружено от перфектен престой в хотел с обширни общи части, външни пространства и широка гама от ресторанти и развлечения, резултатът е една незабравима ваканция.

В стаите:
Двойните стаи са идеалния вариант за тези, които търсят комфорт и уют. Състоят се от две легла 1,35х2 м или две легла 1,05х2 м, баня, балкон или тераса с маса и столове, сейф, минибар, плазмен 32" LCD телевизор. В стаите няма възможност да се постави трето легло. Трима възрастни ползват двете легла с размери 1,35х2 м. Максимално настаняване: 3 възрастни или 2 възрастни с 2 деца, но и в двата случая се ползват само двете големи легла.

На територията на хотела:
Тази ваканция ще бъде изпълнена с емоции: плувни басейни, спорт, екскурзии, игри... и много повече! Цял воден свят на ваше разположение: тематичен открит басейн с 2 джакузита, отопляем вътрешен басейн (затворен и/или отворен в зависимост от сезона), детски басейн, шезлонги и хавлии* на басейна и воден спасител.

Хранене:
закуска и вечеря с възможност за доплащане на обяд

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: пакет от 7 обяди с включени вино и вода
повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/
за изглед море - 155 лв. на турист за целия престой
Забележка: препоръчваме най - малко един месец преди отпътуване, да си извадите безплатната здравна Евро карта и да я носите със себе си, тъй като много медицински центрове в Испания работят с нея.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Испания.
Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Начин на плащане: депозит – 600 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
Полетно разписание: FB 479 SOF AGP 15:50 – 18:40
FB 480 AGP SOF 19:30 – 23:55

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ /заплащат се с основния пакет/:

Допълнителни екскурзии /зааявяват се предварително и се заплащат с основния пакет/: полудневна екскурзия до столицата Алмерия – 45 EUR, за деца до 11 г. – 35 EUR
еднодневна екскурзия до Сиера Невада и Гуадикс – 50 EUR, за деца до 11 г. – 35 EUR
еднодневна екскурзия до Гранада и посещение на двореца Алхамбра – 90 EUR, за деца до 11 г. – 79 EUR
еднодневна екскурзия до Природен Парк Кабо де Гата, пустинята Тавернас, Мохакар, Карбонерас, плажа на Мъртвите – 75 EUR, за деца до 11 г. – 60 EUR.
Забележка: Допълнителните екскурзии се провеждат на база 20 туристи. Възможна е промяна в поредността на дните на провеждането им. За туристите, които са доплатили за пълен пансион и са заявили допълнителни еднодневни екскурзии, обядът ще бъде предоставен като сух пакет.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Кадис |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Кадис |  22 септември - 2023 - Испания |  22 септември - 2023 - Кадис

Избрани оферти