Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

НОВА ГОДИНА В РИМ, ИТАЛИЯ с полет от София, 5 нощувки, ранни записвания

Номер на оферта

/

210814

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Рим – София, с директен полет на Wizz Air;

Летищни такси;

Голям салонен ръчен багаж до 15 кг. с размери 56/45/25см.

5 нощувки със закуски в хотел от веригата Raeli hotels 4*

Панорамна обиколка на Рим с екскурзовод на български език;

Трансфер летище – хотел – летище;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Представител на агенцията по време на пътуването;

Цената не включва

Посещение на град-държава Ватикана - Ватикански музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“ – 85 лв. за възрастен / 42 лв. за дете до 11,99г.

Римски площади – Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език – 35 лв. за възрастен / 18 лв. за дете до 11,99г.

По българските следи в Рим – 40 лв. за възрастен / 20 лв. дете до 11,99г. – посещение на светите места за българите;

Екскурзия до Неапол – Столицата на Кампания – 90 лв.за възрастен/ 45 лв. за дете до 11,99г.

Полудневна екскурзия до Тиволи – посещение на една от най-красивите средновековни папски вили: Вила Д‘Есте – 80 лв. за възрастен / 40 лв. за дете до 11,99г.

Градски транспорт в Рим (1,5 евро за еднопосочен билет, 6 евро за 24 часа);

Туристическа такса в Рим, която се заплаща индивидуално от всеки турист на рецепцията – 6 евро на турист/вечер;

Новогодишна вечеря – Очаквайте нашите предложения!

Чекиран багаж до 23 кг или 32кг;

Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Посрещнете Новата 2018 година в Рим - Вечният град. Самолетна програма с 5 нощувки и полет от София!

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 30.11.2017 г.

НАСТАНЯВАНЕ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА:

Цена на турист в двойна стая - 1010 лева
Единична стая - 1270 лева
Дете 2-11,99г. в стая с 2-ма възрастни - 830 лева


Програма на пътуването:

ДЕН-1/ 29.12.2017 г.

Събиране на летище София, Терминал 1, два часа преди полета. Отпътуване от летище София за Рим. Кацане на летището в Рим.
Панорамна обиколка на Рим (включена в цената): Арката на Константин,
Колизеума – запазил спомена за една величествена империя, хълма Капитолия със статуята на Марк Аврелий, Авентинския хълм, площад Венеция, Колоната на Траян, замъка на Ангела, площад „Св. Петър“ и др. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
Трансфер до хотела. Настаняване.

ДЕН-2/ 30.01.2017 г.

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане:
Екскурзия до Неапол– столицата на Кампания с екскурзовод на български език. Автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. Възможност за фото сесия на хълма Позилипо.
Свободно време. Прибиране в хотела. Нощувка.

ДЕН-3/ 31.01.2017 г.

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане – Посещение на Ватиканските музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър с екскурзовод на български език.
Свободно време. Посрещане на Нова Година. Нощувка.

ДЕН-4/ 01.01.2018 г.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!Закуска. Свободно време в Рим или допълнителна екскурзия по желание:
Следобед: Пешеходна обиколка на Римските площади с екскурзовод на български език Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт.
Свободно време. Нощувка. Нощувка.

ДЕН-5/ 02.01.2018 г.

Закуска. Свободно време в Рим или допълнителна екскурзия по желание:
Полудневна екскурзия до Тиволи – Посещение на средновековната Вила d’Este, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.
По българските следи в Рим – ще видите всички места, които българската история трябва с гордост да помни, докоснати от едни от най-забележителните българи.
Свободно време. Прибиране в хотела. Нощувка.

ДЕН-6/ 03.01.2018 г. - РимСофия

Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Панорамна обиколка на Рим - включена в цената

Разглеждане на: Върховния Касационен Съд; площад “Кавур”; Замъкът “Сан`т Анджело” – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; базиликата “Свети Петър” – най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата “Санта Мария ин Козмедин”, известна с мраморния си релеф “Устата на истината”.
Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; “Циркус Максимус”; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескулино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха.
Панорамната обиколка продължава към площад “Венеция”; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата “Санта Мария ин Арачели” и Капитолийските музеи и др. Трансфер до хотела.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.

Град-държава Ватикана (полудневна екскурзия) - 85 лв. за възрастен / 42 лв. ( деца 2 – 11.99 г.)

Разходка из единствената по рода си държава, където духът и материята съжителстват от векове. Строгият и ревностен ред спазван и до днес доказват, че човек е способен да постигне съвършенството, което Бог е пожелал.
Разглеждане на Ватиканските музеи, където се съхраняват изключителните папски колекции от произведения на изкуството, произлизащи от всички краища на света: богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация.Обиколката включва посещение на Сикстинската капела, в която са рисували едни от най-големите представители на Ренесанса като Ботичели, Гирландайо и Перуджино, а тавана и едната от стените са рисувани от Микеланджело. Обиколката завършва с посещение на базиликата „Св.Петър“.
Цената включва: еднопосочен трансфер, входна такса за Ватиканските музеи, входна такса за църквата Св. Петър, слушалки и лицензиран местен екскурзовод на български език.
Препоръчва се заявяването на екскурзията предварително от България. На място не се гарантира, че ще има свободни места.

Римски площади (полудневна екскурзия) - 35 лв. за възрастен / 18 лв. ( деца 2 – 11.99 г.)

Пешеходна разходка до площад “Испания” – където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата “Санта Тринита дей Монти”; Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеона; площад “Навона”. Необходимо е ползване на градски транспорт.
Цената включва: лицензиран местен екскурзовод на български език.

По българските следи в Рим (полудневна екскурзия) - 40 лв. за възрастен / 20 лв. ( деца 2 – 11.99 г.)

Ще видите всички места, които българската история трябва с гордост да помни, докоснати от едни от най-забележителните българи: Сан Клементе (гроба на Константин Кирил Философ); базиликата Санта Мария Маджоре (където Кирил и Методий получават благосовията на папа Адриян II); църквата и манастира Санта Праседе, където двамата братя са живяли и където Кирил умира; улица Бонкомпани и къщата, в която е живял Славейков; църквата Сан Андрея деле Фрате, където е погребан един от първите наши дипломати, духовник и будител Петър Парчевич; църквата Св.Бартоломей на острова, където е капелата посветена на българските католици мъченици на комунизма; хълма Джаниколо и паметника на Капитан Петко Войвода.
Цената включва: лицензиран местен екскурзовод на български език.

Екскурзия до Неапол– столицата на Кампания - 90 лева за възрастен/ 45 лева (дете 2-11.99г.)

Неапол – град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. Възможност за фото сесия на хълма Позилипо. По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” (без вкл. входни такси) и Aнжуйският замък. Свободно време, за да опитате най-вкусната пица – неаполитанската, в легендарния ресторант „Да Микеле”, където е направена първата пица „Маргарита”; да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи и да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга. Трансфер до хотела.
Цената включва: лицензиран местен екскурзовод на български език, транспорт и слушалки

Екскурзия до Тиволи (полудневна екскурзия) - 80 лв. за възрастен / 40 лв. ( деца 2 – 11.99 г.)

Отпътуване за град Тиволи. Посещение на средновековната Вила d’Este, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Вилата има необикновена концентрация на фонтани, нимфи и пещери, които ще Ви оставят безмълвни!
Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване и входни такси.


ВАЖНО: Очаквайте допълнителна информация за възможните опции за Новогодишна вечеря!

Резервации:

Депозит: 300 лв при записване

Доплащане: 22 дни преди дата на тръгване

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка

от 60 до 30 дни: 300 лв

от 29 до 20 дни: 50% от общата стойност на пътуването

от 19 до 14 дни: 80% от общата стойност на пътуването

под 14 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сумa

Часове на полетите: Wizz Air

СофияРим: Излита в 12:20 / Каца в 13:25

РимСофия: Излита в 14:05 / Каца в 17:05


Забележки:

Минимален брой за провеждане на пътуването няма. Полета и стаите в хотела са гарантирани.
Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.
Минимален брой туристи за провеждане на допълнителните екскурзии – 20.
Препоръчва се предварителна резервация от България за допълнителните екскурзии по програмата.
Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 30.11.2017, включени в посочените цени!

НАСТАНЯВАНЕ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА:

Цена на турист в двойна стая - 1010 лева
Единична стая - 1270 лева
Дете 2-11,99г. в стая с 2-ма възрастни - 830 лева

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Нова година 2023 - Италия |  Нова година 2023 - Рим

Избрани оферти