Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

НОВА ГОДИНА В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА

Номер на оферта

/

207177

Дати & цени

Цената включва

- самолетни билети София - Москва - Санкт Петербург и Москва - София с авиокомпания Airflot;
- пътнически и летищни такси в размер на 120 евро (към 18.07.2017г);
- 1 брой ръчен багаж до 10 кг и 1 брой чекиран багаж до 25 кг на пътник;
- всички трансфери по програмата;
- билет за високоскоростен влак "Сапсан" по направление Санкт Петербург - Москва;
- 3 нощувки в Москва в хотел KATERINA CITY 4* с включена закуска;
- 4 нощувки в Санкт Петербург в хотел PARK INN NEVSKI 4* с включена закуска;
- обяд в традиционен руски ресторант "Подворие" в Павловск
- обяд в традиционен руски ресторант "Годунов" в Москва
- българоговорящ, лицензиран екскурзовод по време на цялото пътуване;
- всички упоменати в програмата екскурзии;
- входни такси за посещаваните музеи;
- такса регистрация на чуждестранни граждани за хотелите;
- медицинска застраховка с покритие 30000 €.

Цената не включва

с включена такса визов център – 120 лв.**.
- лични разходи;
- новогодишна вечеря* (информация за НГ вечеря ще бъде предоставена в края на октомври)
Важно! Стойността на летищните такси калкулирани в пакетните цени е актуална към дата 18.07.2017 г. и подлежат на препотвърждение в момента на издаване на самолетните билети на 10.12.2017г.

Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване до info@teztour.bg за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Програма на пътуването

27.12.2017 - 03.01.2018
Програма с 4 нощувки в Санкт Петербург и 3 нощувки в Москва
Богата екскурзионна програма с екскурзовод на български език!




ПРОГРАМА:

1 ден: 27.12.2017
Среща на летище София, терминал 2, два часа преди полета. Полет с АК Aeroflot от София в 13:25 часа. Кацане на летище Шереметиево в Москва в 17:40 часа. Отпътуване за Санкт Петербург с полет на АК Aeroflot от Москва в 19:25 часа. Кацане на летище Пулково в 20:55 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел PARK INN NEVSKI 4*. Нощувка.

2 ден: 28.12.2017
Закуска.
09:00 часа: Среща с екскурзовода в лобито на хотела за обзорна екскурзия на град Санкт Петербург.
Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера Аврора и др.

11:30 часа: Посещение на Петропавловската крепост, Петропавловския събор и гробницата на династията Романови.
Петропавловската крепост е историческото ядро на Петербург, военно-инжинерен и културен паметник. Посторена е по заповед на Петър Велики в началото на 18ти век. Архитект на цитаделата е Доменико Трезини. Крепостта е разположена на Заешкия остров, на северния бряг на река Нева.
В архитектурния ансамбъл влизат укрепленията - крепостни стени, куртини, бастиони и равелини; парадните Петровски врати, украсени с барелеф "Низвержение на Симон Мага от Свети Петър", произведение на Конрад Оснер; Ботния дом, в която се помещава точна реплика на бота на Петър I, «дядото на руския флот" (оригиналът е сега в Централния военно-морски музей); зданието на Монетния двор; Инженерния дом, Комендантския дом.
13:00 часа: Посещение на Исакиевски Събор.
Катедралата Свети Исаак - изключителен архитектурен паметник от края на класицизма. Това е най-големият православен храм на Санкт Петербург, разположен на Исакиевски площад. Храмът е със статут на музей, като неговия позлатения купол се вижда от почти всяка точка на града.
15:00 часа: Прибиране в хотела. Свободна вечер. Нощувка.

3 ден: 29.12.2017
Закуска.
10:00 часа: Среща с екскурзовода в лобито на хотела и отпътуване по програма.
11:00 - 13:00 часа: Посещение на Ермитажа.
Ермитажът е най-големият музей в Русия и един от най-големите, най-старите в света художествени и културно-исторически музеи. Общата площ на музея е 127 478 m? и има над 350 зали. Специално място заема парадния интериор на двореца. Възниква през 1764 като частна колекция на Екатерина II, и е открит за обществеността през 1852 г. Разполага с богати колекции от паметници на първобитни, древноизточни, древноегипетски, антични и средновековни култури, изкуство от Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници от Азия, паметници на руската култура VIII-XIX век.

14:00 часа: Трансфер до хотела. Свободна вечер. Нощувка.

4 ден: 30.12.2017 г.
Закуска.
10:00 часа: Среща с екскурзовода в лобито на хотела и отпътуване по програма с посещение на Павловск и Царско село /Пушкин/
11:00 - 12:30 часа: Посещение на Павловския дворец и разходка из парка.
13:00 - 14:00 ч. обяд в традиционен руски ресторант "Подворие"
14:30 Посещение на Двореца на Екатерина I с разглеждане на кехлибарената стая.
Царско Село е било център на великата империя, в което се решавали политическите съдбини на Русия и Европа. Той е уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят. Царско Село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите. Мястото е преживяло години на разрушения и възстановяване. То възхищава всеки, който е го е посетил.
Строителството на двореца на Екатерина е започнало през 1717 година по поръчка на Петър Велики, като подарък за своята втора съпруга Екатерина I и в първоначалният си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елизабет, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Императрицата е била запленена от неповторимата атмосфера на Царско село и решава, че именно там ще е нейната главна лятна резиденция.
17:00 ч. Връщане в хотела. Свободно време и нощувка.

5 ден: 31.12.2017г.
Закуска.
Освобождаване на стаята. Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 07:30 ч. Трансфер до ЖП гарата.
09:00 ч. Отпътуване с високоскоростен влак Сапсан от Санкт Петербург до Москва.
13:16 ч. Пристигане в Москва. След пристигане среща с българоговорящ екскурзовод. Обзорна екскурзия на града. Трансфер до хотела.
Настаняване в хотела в късния следобед -16:30 ч. Настаняване в хотел KATERINA CITY 4*. Празнична Новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

6 ден: 01.01.2018 г.
Закуска.
Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града.

7 ден: 02.01.2018 г.
Закуска.
10:00 часа: Среща с екскурзовода в лобито на хотела.
11:00 часа: Посещение на Кремъл. Московският Кремъл - главната забележителност на града, архитектурен комплекс, официална резиденция на президента на Русия - е разположен в сърцето на руската столица. Неговите мощни стени и кули, златни куполи и древни катедрали и дворци се простират на Боровицкия хълм над река Москва и образуват неповторим по красота и величие архитектурно-художествен ансамбъл.
Комплексът е включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. По време на екскурзията ще разгледате Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор.
12:30 - 13:30 ч. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница - част от комплекса Големия Кремълски дворец. Разположен е в сграда построена през 1851 година от архитекта Константин Тоном. Тук се съхраняват златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, царските регалии, царския обоз, каляски, военни трофеи и други скъпоценности, като колекциите на музея са събирани в продължение на векове.
14:30 часа: Обяд в традиционен руски ресторант „Годунов“. Ресторант "Годунов" е класически руски ресторант в центъра на Москва. В старинната трапезария от XVII век, където е разположен ресторанта, е съхранена максимално старинната стилистика. Посетителите на ресторанта могат да се насладят както на руската кухня, така и на великолепната царска обстановка.
15:30 - 17:30 часа: посещение на Третяковската галерия
Третяковската галерия е най-известният музей на изкуството в столицата, основана от търговеца Павел Третяков през 1856 година. Днес тя е най-голямата обществена културна институция, която се състои от няколко музеи, като главен между тях остава музейният комплекс на Лаврушката пресечка.
Днес галерията съхранява някои от най-големите и значими колекции на руското изобразително изкуство. Галерията разполага с над 130 000 произведения на живописта, графиката и скулптурата.
18:30 часа: Прибиране в хотела.
Свободна вечер. Нощувка.

8 ден: 03.01.2017г.
Закуска. Освобождаване на стаите.
Трансфер до летището за полет Москва - София с авиокомпания Aeroflot. Отпътуване от Москва в 10:05 часа.Пристигане на летище София, Терминал 2 в 12:25 часа

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Възможно е да има промяна в поредността и часовете на туровете описани в офертата. Седмица преди отпътуване се предоставя финалния вариант на програмата с точните часове на провеждане на мероприятията.

Полетно разписание /авиокомпания Aeroflot/:
27.12.2017 София, Терминал 2 - Москва 13:25 - 17:40
27.12.2017 Москва - Санкт Петербург 19:25 - 20:55
03.01.2018 Москва - София, Терминал 2 10:05 - 12:25

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Плащания:
- авансово плащане от 350 eвро при записване;
- пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 62 дни преди датата на пътуване.

2. Анулационни срокове:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 61 дни преди датата на пътуването. След този срок потребителя дължи следните неустойки:
- от 61-45 дни преди датата на отпътуване - 60% неустойка от общата цена на пътуването;
- от 44 до 30 дни преди датата на пътуването - 80% неустойка от общата цена на пътуването;
- от 29 дни до 0 дни преди датата на пътуването – 100% неустойка от общата цена на пътуването.

3. Необходими документи: трите имена на латиница по международен паспорт, ЕГН и копие на международен паспорт.

**Паспортен и визов режим: необходима е виза и тя следва да бъде получена предварително. Не се издават визи на граничните пунктове.
Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на свършването на срока на действие на визата.
Необходими документи за виза:
- Международен паспорт;
- Ксерокопие на паспорта;
- Попълнена визова анкета https://visa.kdmid.ru;
- Една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см/.


*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване.
*Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
*Медицинската застраховка е сключена в ""Групама Застраховане"" ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.
*Необходимо е да притежавате валиден задграничен паспорт и виза за Руската федерация. Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на изтичане на срока на действие на визата. На територията на РФ не се допуска влизане с валиден паспорт и виза, поставена в невалиден паспорт. Задължително изискване е визата да бъде поставена на валидния документ за пътуване.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Нова година 2023 - Русия |  Нова година 2023 - Санкт Петербург

Избрани оферти