Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

НОВА СУПЕР ПРОМОЦИЯ! КАРНАВАЛЪТ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ, ИТАЛИЯ С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ

Номер на оферта

/

186374

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Тревизо - София на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 35/20/20 и голям салонен багаж с размери 55/40/20

Трансфер летище - хотел - летище

3 нощувки със закуски в хотел Crystal 4* в Преганциол (района на Венеция / Тревизо)

Пешеходна обиколка във Венеция с местен екскурзовод

Посещение на моден outlet от веригата "McArthur Glen" в Новента ди Пиаве

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)

Чекиран багаж до 15 кг или 20 кг

Двупосочен билет за корабче до Венеция (за 3-тия ден от програмата)

Посещение на Двореца на дожите във Венеция с местен екскурзовод

Вечерна разходка във Венецианската лагуна с включено посещение на островите Бурано и Мурано

Целодневна екскурзия до Верона и Басано дел Грапа (с включено посещение на Музея на грапата и дегустация)

Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)

Входни такси за Арена ди Верона (10 EUR) и къщата на Жулиета (6 EUR) във Верона

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, местен и градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

Потопете се в невероятната атмосфера на Карнавалът във Венеция, Италия! Самолетна програма с обслужване на български език!!!


ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 17.02.2017
Цена на турист в двойна стая - 679 лева - ПРОМОЦИЯ!
Доплащане за единична стая - 195 лева

Програма на пътуването:

Ден 1 СофияТревизоВенеция – Остров Бурано – Остров Мурано

Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 11.15 ч. за Тревизо с авиокомпания „Ryanair“. Пристигане на летището в Тревизо в 12.15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в района на Тревизо / Венеция. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на Венеция (необходимо е ползване на междуградски влак - на всеки половин час, цена на еднопосочен билет до централната гара "Санта Лучия" във Венеция - около 4 EUR) или туристическа програма по желание: вечерна разходка във Венецианската лагуна. Следобед отпътуване от хотела за пристанище Тронкето. Отплаване с корабче от Тронкето до остров Бурано – едно от най-живописните островчета в лагуната, оцветен в зрелищни цветове и пъстри багри, истински рай за любителите на фотографията. Пешеходна разходка из цветните улички на о-в Бурано – базиликата „Сан Мартино“, известна с наклонената си кула; Музея на дантелите. Отпътуване за о-в Мурано, наричан „Островът на стъклото“, където и до днес живеят най-талантливите стъклари в света. Пешеходна разходка: базиликата „Св. Петър Мъченик“, дворецът „Мула“, базиликата „Санта Мария и Донато“ - блестящ пример за романска архитектура, Музеят на стъклото. Възможност за посещение на фабрика за стъкло. Вечерта - отплаване обратно за Тронкето. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 2 Верона – Басано дел Грапа

Закуска. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на Венеция (необходимо е ползване на междуградски влак - на всеки половин час, цена на еднопосочен билет до централна гара "Санта Лучия" във Венеция - около 4 EUR) или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Верона и Басано дел Грапа. Отпътуване за за Верона. Пешеходна разходка в историческия център на града: Арена ди Верона – един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад "Бра" - най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Европа; Къщата на Жулиета; площад "Деле Ербе" - старият римски форум; площад "Синьория" – аристократичният площад на Верона. Свободно време. Отпътуване за Басано дел Грапа – приказно градче, живописно разположено на р. Брента във венецианския предалпийски регион, където се произвежда традиционната италианска напитка грапа. Пешеходна разходка: площад "Либерта", площад "Гарибалди", историческият покрит мост "Понте Векио". Посещение на Музея на грапата, представящ историята на напитката и процеса на производство, с включена дегустация. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 Венеция

Закуска. Отпътуване за пристанище Пунта Сабиони в 07.30 ч. Отплаване с корабче за Венеция – най-изумителния и романтичен град в света. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1 ? ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала, Камбанарията, Дворецът на дожите, Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време във Венеция за участие в пищните карнавалните празненства на площад "Сан Марко". В 12.00 ч. празнуване на най-популярното събитие на карнавала – "Полета на Ангела". Известна в миналото като "турският полет", тази церемония датира от около пет века. Тогава млад турски акробат със самоделно изработени крила и двойно въже изминал разстоянието от кораба си на пристанище "Сан Марко" до катедралата. Свободно време или туристическа програма по желание: посещение на Двореца на дожите – официална резиденция на дожите до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Отплаване обратно за Пунта Сабиони в 15.30 ч. Отпътуване за хотела. По пътя посещение на моден аутлет от веригата "McArthur Glen" в Новента ди Пиаве (2 часа): февруари е традиционен месец за намаления на модни изделия в Италия, а в популярните аутлет-центрове има огромно изобилие от световноизвестни марки. Нощувка.

Ден 4 ТревизоСофия

Закуска. Трансфер до летището в Тревизо. Отпътуване за България в 12.40 ч. с полет на авиокомпания „Ryanair”. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 15.35 ч.

Допълнителни услуги:

Чекиран багаж до 15 кг (в двете посоки) на турист - Цена 98 лева

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - Цена 137 лева

Вечерна разходка във Венецианската лагуна с включено посещение на островите Мурано и Бурано при минимум 20 туристи - Цена 85

Целодневна екскурзия до Верона и Басано дел Грапа (с включено посещение на Музея на грапата и дегустация) при минимум 20 туристи - Цена 90 лева

Двупосочен билет за корабче до Венеция (за 3-тия ден от програмата) - Цена 24 лева

Посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод (с включена входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за ученици, ненавършили 18 г., и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. За студенти, ненавършили 26 г., отстъпката е валидна при предоставяне единствено на международна студентска карта ISIC на място (отстъпката не може да се ползва при липса на такъв документ на място!) - Цена 45 лева (от 6 до 25 г. и от 66 г.) / 59 лева (от 26 до 65 г.)

Полезна информация:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
В багажните отделения в кабината на самолета могат да бъдат качени максимум 90 броя голям салонен багаж. Ако при чекирането Ви е надхвърлен допустимият брой голям салонен багаж за кабината на самолета, в този случай Вашият голям салонен багаж ще бъде чекиран за багажното отделение на самолета (безплатно).
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ,включени в посочените цени!

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  8 Март 2024 - Италия |  8 Март 2024 - Венеция

Избрани оферти