Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мостар

НОВО! Другото лице на Босна и Херцеговина

Номер на оферта

/

200327

Дати & цени

Цената включва

v транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
v 2 нощувка със закуска в хотел 3* в Сараево
v 2 нощувка със закуска и вечери в хотел 3* в Неум
v БОНУС! Посещение на Межугорие и водопад Кравице
v туристическа програма в Сараево и Мостар
v екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

v Разходи от личен характер
v екскурзия до Травник и Яйце - ОЧАКВАЙТЕ - при минимум 25 туристи
v екскурзия до остров Корчула - ОЧАКВАЙТЕ - при минимум 25 туристи, транспорт, водач-екскурзовод от агенцията, местен екскурзовод в Корчула, билет за кораб Оребич-Корчула-Оребич
v входни такси: къщата на Иво Андрич (3,00 КМ или 1,50 евро), Травнишката крепост (4,00 КМ или 2 евро), водопад Кравице – около 5,00 КМ или 2,50 евро и други входни такси
v доплащане за единична стая 120 лв.
v доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
v доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на v застрахователно събитие

Програма на пътуването

НОВО! Другото лице на Босна и Херцеговина
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/


София - Сараево - Травник - Яйце - Мостар - Междугорие- Неум - Корчула - София
Дата: 20.09.2017г.
5 дни/ 4 нощувки
Цена от: 345,00 лв.


1 ден - СофияСараево - 590 км.
Отпътуване от София в 5:00 часа от Руски паметник в посока Калотина. Дневен преход по маршрут София - Ниш - Крушевац - Кралево - Вишеград - Сараево. Транзитно преминаване през Сърбия.
Пристигане във Сараево, градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали и автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи.
Туристическа програма в Сараево - Кметството, къщата на ината, Баш чаршия, символа на града – чешмата Сибил,Катедралата, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант.
Свободно време.
Настаняване в периферно разположен хотел в столицата на Босна и ХерцеговинаСараево.
Нощувка.
2 ден - Сараево – Травник – Яйце – Сараево – 280 км.
Закуска.
Свободно време в Сараево или по желание с допълнително доплащане:
Екскурзия до едни най-живописните места в Босна и Херцеговина - Травник и Яйце.
Травник е град със силна ориенталска култура, познат като малкият Истанбул. Интересни обекти там са - Шарената джамия, къщата на Иво Андрич, Старият град, крепостта и старата травнишка чаршия. Свободно време.
Групата се отправя към скъпоценния камък на Босна и Херцеговина – Яйце.
Град Яйце и днес носи кралското в себе си, тъй като е бил резиденция на босненските владетели. Мястото е богато на културни забележителности – крепостта, катакомбите, двете църкви, Францисканският манастир и разбира се символа на града – водопада на река Плива, намиращ се в самия център, и под закрилата на ЮНЕСКО. Водопадът прави Яйце единствения град с подобна естествена забележителност в центъра си, а и е един от дванадесетте най-красивите водопади в света.
Няколко километра от Яйце се намира комплекс със изключителна природна, архитектурна и историческа стойност - водениците на река Плива, датиран от Средновековието и обявен за национален паметник на Босна и Херцеговина.
Завръщане в Сараево.
Нощувка.
3 ден - Сараево - Мостар - Междугорие - Неум - 215 км.
Закуска.
Отпътуване за Мостар, исторически град включен през 2005 г. в списъка на ЮНЕСКО.
Разходка в Старият град прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва, - символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. В Мостар се открояват джамията Коски Мехмед паша, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула.
Свободно време.
БОНУС! Посещение на Межугорие и водопад Кравице
Отпътуване към Междугорие. Най-големият духовен център в цяла Босна, където Богородица се явява на шест местни деца през 1981г, оттогава до днес там стават удивителни неща и чудодейни изцеления. Градът става едно от светите места наред с Лурд във Франция и Фатима в Португалия. Посещаван е от милиони поклонници всяка година.
Спирка при Водопад Кравице издигащ се на над 25 метра и заобиколен от всички страни от невероятно красив каньон и гори. Водопадът е един от най-големите в страната и със сигурност най-впечатляващият. Цялата местност около него е обявена за Национален резерват с панорамни площадки за снимки - любимо място на туристи и посетители.
Настаняване в хотел в Неум.
Вечеря.
Нощувка.
4 ден - Неум – Корчула – Неум – 240 км.
Закуска.
Свободно време или по желание – екскурзия до остров Корчула – един от най-очарователните острови по Адриатическото крайбрежие, считан за родно място на великия мореплавател и откривател – Марко Поло. По пътя към острова ще имате възможност да разгледате гр. Стон – бил е една от главните крепости на древна Рагуза и до днес е запазена внушителната крепостна стена с дължина от 5 км. Пътят преминава през живописният полуостров Пелешац, а заливът образуван между полуострова и континента е известен с многобройните ферми за миди и стриди. Климатът и почвите на полуостров Пелешац са изключително подходящи за отглеждане на лозови насаждения. Не напразно Пелешац е сред световно известните винопроизводителни региони на Хърватска.
Завръщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка.
5 ден - Неум - София - 740 км.
Закуска.
Отпътуване за България.
Пристигане в София късно вечерта.

Цена:
ПРОМО! 345 лв. - еднократно плащане до 30.06
ПРОМО! 350 лв. - плащане с депозит до 30.06
359 лв. - еднократно плащане от 01.07 до 31.08
365 лв. - плащане с депозит от 01.07 до 31.08
369 лв. - еднократно плащане след 01.09
375 лв. - плащане с депозит след 01.09

48

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Начин на плащане:
- депозит - 150 лв. на човек при записване
- доплащане до 14 дни преди отпътуване.
v Валутни курсове:
- 1 лв. = 1 босненска конвертируема марка (BAМ) или (КМ); 1 евро = 2 КМ
v Необходими документи:
- Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
- За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
- За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 1610013150000534976
/15.02.2016г. , ЗАД Армеец
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Тагове

Оферти - Босна и Херцеговина |  Оферти - Мостар |  Екскурзии - Босна и Херцеговина |  Екскурзии - Мостар |  22 септември - 2023 - Босна и Херцеговина |  22 септември - 2023 - Мостар

Избрани оферти