Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тасос

НОВО! Еньовден на остров ТАСОС екскурзия от Варна

Номер на оферта

/

224730

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3*

3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3*

Посещение на град Александруполис

Посещение на манастира “ Свети Николай” и църквата “Успение Богодорично” в Порто Лагос

Обзорна екскурзия на Кавала

Еднодневна обиколка на остров Тасос

Пешеходна обиколка на столицата Лименас

Посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин и презентация на производството с възможност за закупуване на студено пресован зехтин.

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Медицинска застраховка

Водач от туроператора ECOTOUR-YN

Всички пътни и административни разходи

Цената не включва

Пакетната цена не включва:

Отпътуване от Добрич / при минимум 15 туриста / – 12 лева

Фериботни- пътни такси -10 евро (задължително се заплащат)

Входна такса (по желание):крепостната стена в Кавала – 2 евро.

Посещение на таверна с музика на живо и включена вечеря – 25 евро

Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г до 80 г- 10 лв

-лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

Програма на пътуването

============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


============================================================

Отпътуваме рано сутринта от:

– 03:00ч. от Добрич / при минимум 15 туриста /

– 04:00 часа от Варна – ул. „Антим І”

– 06:30 ч. от Бургас – бензиностанцията OMV / срещуМак Драйв /

Маршрут: ДобричВарнаБургасСвиленград – Александруполис – Керамоти – о-в ТасосКавалаПорто Лагос

Първи ден 21.06.2018 г.

Около обяд пристигаме в разположения на Егейско море град Александруполис. Ще се разходим на площада с прочутия фар, който със своята височина се е превърнал в емблематичен символ на града. Кратка почивка с възможност да опитаме от вкусния гръцки гирос. Отпътуваме за Керамоти, от където с ферибот отплаваме за о-в Тасос. Ще разгледаме новата столица на острова – гр.Тасос /Лименас /- старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета. Следва разходка в старата столица Панагиа, запазила старата си градска архитектура с тесни улички и белосани къщи покрити с каменни плочи. Настаняване. Нощувка.

Втори ден 22.06.2018 г.

Закуска. Денят ни ще започне с целодневна автобусна обиколка на островТасос – вечно зеленият, изумруден остров, истинско съкровище за Гърция. Първо ще посетим залива на русалките „Алики” – основна забележителност на остров Тасос. Следва посещение на женския манастир „ Св. Архангел Михаил”. За любителите на средиземноморската кухня ще спрем за обяд във втория по големина град на остров Тасос – Лименария. Ще имаме възможност да опитаме вкусния гръцки гирос, да похапнем прясна рибка, да пийнем по чаша ароматно узо, в кокетните крайбрежни ресторантчета, да се насладим на спокойствието на този невероятно красив град. Ще посетим магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия”Ирис”. Ще се любуваме на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Ще спрем за фото сесия. Следобед се връщаме в хотела и след кратка почивка ще посетим гръцка таверна, където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби / по желание /. Ще видим типични гръцки хора, танца с огъня а за финал ще счупим и по някоя чиния!!! Връщане в хотела. Нощувка.

Трети ден 23.06.2018 г.

Закуска. Свободно време за разходка или плаж. Ще посетим и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. За любителите на планината предлагаме пешеходна разходка по екопътека, намираща се в подножието на връх Ипсарио. Според преданията в навечерието на Еньовден билките и цветята притежават магическа сила. Времетраене на разходката – около два часа.

Нощувка.

Четвърти ден 24.06.2018 г.

Уникална възможност за желаещите да посрещнат Еньовден и изгрева на слънцето в полите на планината Ипсарио! На този ден Православната църква отбелязва рождението на Йоан Кръстител. Той предрича появата на Спасителя и разпространява делото Му.

Закуска. Отпътуваме от остров Тасос и се отправяме към град Кавала. Разхождайки се по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Именно Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята на която е роден и израснал. Отправяме се към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес .

Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ – построена от император

Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези. В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша – велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт. Ще се любуваме на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град – едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр.Кавала от благодарност за делата му. Отправяме се към новата част на града. Спираме за кратка фото сесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа. Ще видим новото кметство на града – сградата която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Свободно време. Отправяме към малкото китно селце Порто Лагос, където ще посетим сгушения в красива езерна лагуна манастир “Свети Никола”, както и църквата “Успение Богородично” Ще чуете вълнуващата история за чудото случило се през 2005 година, ще почувствате присъствието на Дева Мария по тези места.

Отпътуваме за България. Пристигаме в Бургас и Варна късно през нощта на същия ден.

============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


============================================================

Допълнителна информация

за деца до 12 ненавършени години, настанени с двама възрастни – 30 лева

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Тасос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Тасос |  Оферти от Варна - Гърция |  Оферти от Варна - Тасос

Избрани оферти