Начало / Екскурзии / Екскурзии - Белград

На Бирен фест през август в Белград ? защо - не

Номер на оферта

/

200929

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с категоризиран и лицензиран автобус

2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград

Панорамна обиколка на Белград

Пешеходна разходка в гр. Ниш

Трансфери до Фестивала

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR

Придружаващ представител от Туристическата Агенция

Цената не включва

Екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци – по желание, 20 евро на възрастен, 10 евро – за дете до 12 г. при минимум 20 записани

Традиционна сръбска вечер в ресторант с музика на живо – 15 евро, за дете до 12 г. – 8 евро

Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Доплащане за единична стая: + 40 лв.

Доплащане за самостоятелно ползване на двойна седалка в автобуса: + 70 лв.

Програма на пътуването

Лято е, Слънцето безмилостно пече. Някои търсят прохладата на морето ,а ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ искаме да Ви поканим на дегустация на над 90 вида бира на ежегодния бирен фестивал под мотото “БИРЕН ФЕСТ в Белград 2017“ – най-големият бирен фестивал в Източна Европа на промо цена от :

180 лв за тръгване от Пловдив и от София на 170 лв.



Дата на провеждане : 18.08-20.08.2017г.

3 дни /2 нощувки с автобус

Идвайки с нас , само сега ще имате изключителната възможност да се насладите на тридневна екскурзия до Белград и да се потопите в празничната атмосфера на провеждащият се ежегоден бирен фест по улиците на града. Музика, танци и бира – три в едно – уникална комбинация за вашето добро настроение. А вечерта ще имате възможността да се насладите на традиционна сръбска вечер, да вкусите кулинарните вълшебства от сръбската кухня поляти с обилно количество бира.

Очакваме Ви! Местата са ограничени! Побързайте!





ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :



ДЕН 1: ПловдивСофияБелград

Отпътуване от Пловдив в 04:00 ч. и от София в 06:00ч. Пристигане в Белград по обед. Панорамно преминаване през централната част на града: площад „Теразие“; Народното събрание (Скупщина); улица „Крал Милан“; катедралният храм „Св. Сава“; булевард „Крал Александър“; площада на Републиката. Настаняване в хотела. Трансфер до Фестивала. Нощувка.



ДЕН 2: Белград – Нови Сад – Сремски Карловци – Белград

Закуска. Свободно време за пешеходна разходка в Белград – площада на Републиката, улица „Княз Михайло“, крепостта „Калемегдан“. или по желание (срещу допълнително заплащане 20 евро – за възрастен, 10 евро – за дете до 12 г.) еднодневна екскурзия до автономна област Войводина с посещение на Нови Сад и Сремски Карловци.

Разглеждане на Нови Сад: централната част с големия площад, на който се намира главната улица с име Войводина; голямата катедрала на Дева Мария, католически храм с подчертано готическа архитектура; православната църква Св.Георги; Синагогата.

13:00ч. Отпътуване от Нови Сад за Сремски Карловци, наричан „Рим на сръбската православна църква”: Патриаршеския дворец Илион (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), сградата на старата гимназия от 1891 г. в стила на средновековните манастири, Съборната църква от 12 в. в стил барок и ренесанс.

Сремски Карловци е известен на света и с Карловацките вина Сирмнер, Карловитцер, Каменитцер, както и ракията Сливовица. Но най-голяма слава придобива с виното Бермет.Посещение на винарска изба, където може да се дегустира и да се закупи специалното вино Бермет, чийто произход вероятно е в манастирите на Фрушка гора, а производствената техника и рецепта се пази в дълбока тайна и се предава само измежду малкото семейства и манастири, които пазят и до днес традицията на неговото производство. Виното Бермет се почита в цяла Сърбия, почитано е още от Средновековието и от европейските кралски фамилии, като задължително присъства в менюто на напитките по време на най – престижни събития. Бермет е било и в листата на напитките на кораба „Титаник“.

Връщане в Белград. Трансфер до Фестивала и по желание и срещу доплащане организирана традиционна сръбска вечер. Връщане в хотела. Нощувка.



ДЕН 3: БелградНишСофияПловдив

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време в центъра на Белград.

12:30ч. Отпътуване за България. По пътя посещение на гр. Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта; дворецът „Бановина“ – днес седалище на Нишкия университет. Отпътуване за България. Пристигане привечер в добро настроение и много позитивни емоции от фестивала.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Белград |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Белград |  Еднодневни екскурзии - Сърбия |  Еднодневни екскурзии - Белград

Избрани оферти