Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мексико

Екскурзия Мексико и Куба - 12 дни от 18.10.2019 г.

Номер на оферта

/

178596

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Истанбул – Мексико Сити / Хавана – Истанбул – София с редовен полет на Turkish Airlines с включени такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 8 кг (55x40x23см);
Самолетен билет Мексико Сити – Канкун с включени такси;
Самолетен билет Канкун – Хавана;
11 нощувки: 8 нощувки със закуски и 3 Аll Inclusive,
1 обяд по време на екскурзията до Чичен Ица;
Всички трансфери в Мексико и Куба;
Всички екскурзии с местни екскурзоводи и включени входни такси:
- посещение на Националния антропологически музей, обиколка на Мексико Сити,
- разходка с лодка по каналите на „Шочимилко“,
- панорамна обиколка на Мексико Сити и разглеждане на площад „Сокало”,
- екскурзия до Теотихуакан,
- целодневна екскурзия с обяд до Чичен Ица и сенота Ик Кил,
- пешеходно разглеждане на историческата част на Хавана,
- екскурзия „по стъпките на Хемингуей“,
- посещение на Музея на рома с дегустация на „Хавана клуб”,
- панорамна обиколка на модерната част на Хавана,
Медицинска застраховка с покритие от 30 000 щ.д.
Водач преводач от агенцията

Цената не включва

Допълнително се заплащат:
Виза за Куба - 60 лв.
Екскурзии по желание, които се заплащат с доплащането:
- концерт на Buena Vista Social Club – 158 лв.
- Кабаре Тропикана, трансфери с ретро автомобил, спектакъл и напитки – 270 лв.
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 32 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 88 лв.
По желание, застраховка „Отмяна на пътуване“ – от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора.

Цената не включва:
Екскурзия по желание, която се заплаща на място в Куба: „Трите града“: Сиенфуегос – Тринидад - Санта Клара – 93 CUC/EUR
Непосочените в програмата хранения, напитки, коктейли (около 3-6 CUC), допълнителни посещения, такси, бакшиши за носачите на багаж, пикола, камериерки и други лични разходи.

Програма на пътуването

Мексико и Куба - екзотика през октомври

Програмата е потвърдена.

Маршрут: София - Истанбул - Мексико Сити: Шочимилко, Теотиуакан - Канкун: Чичен Ица - Хавана - Варадеро - Хавана - Истанбул - София

13 дни / 10 нощувки

13-дневната екскурзия до Мексико и Куба ще Ви отведе в Централна Америка и на Карибите.
Мексико – палитра от цветове и пейзажи, пустини, джунгли, руини и пирамиди, земя на изчезнали цивилизации, оставили неизброимо богатство на велики култури. Ще посетим Мексико Сити – един от най-големите градове в света, смесица на ултрамодерното с традиционното, и Канкун – най-луксозният курорт на Карибите, заобиколен от кристално чисти тюркоазени води, белоснежен пясък, покоряващо спокойствие и нестихващ нощен живот. Но Канкун предлага много повече – да се докоснете до наследтвото на великата цивилизация на маите, като посетите Чичен Ица.
Куба – все още автентична със своята божествена природа и извираща от сърцата на хората любов към живота, въплътена в страстни ритми, музика и танци, земя, за която напомнят ароматът на хаванските пури, вкусът на кубинския ром и чарът на кубинците. Куба – „Перлата на Карибско море”, покорява с красиви малки островчета, естествени заливи, рифове и полуострови, обградени от прозрачни синьозелени води, топъл бриз, естествени плажове и колониална архитектура. В старата част на Хавана, защитена като част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО, ще усетите очарованието на отминали епохи. В края на екскурзията Ви очаква Варадеро с прекрасния си плаж.

--------------------------

ДАТА: 18.10.2019 – 30.10.2019 - Има възможност за комбинации - за мъж и за жена.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 3220 € / 6298 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

18.10.2019-пт 1 ден София Истанбул Мексико Сити
В 16:00 ч. полет TK 1032 от София. Кацане в Истанбул в 17:15 ч. В 20:55 ч. полет TK 181 от Истанбул, кацане в Мексико Сити в 04:10 ч. (след полунощ). Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

19.10.2019-сб 2 ден Мексико Сити – Шочимилко (закуска)
Закуска. В 11:00 ч. посещение на Националния антропологически музей, представящ културите на Мексико: гигантските глави на Олмеките, съкровищата от гробницата на великия владетел Пакал, внушителните Атланти на толтеките от Тула, мономентални скулптури от Теотихуакан, посветени на Бога на водата и др. Следва модерната част на града: Световния търговски център с най-големия стенопис в света, наречен „Маршът на човечеството”, Олимпийския стадион, университетското градче и урбанистичния район с лавовите градини. В края на деня ? разходка с традиционна лодка по каналите на квартал Шочимилко (ЮНЕСКО). Всъщност, тук се е намирал доиспанският град Тепочтитлан, на мястото на който е построен съвремения град Мексико Сити. Системата от канали e създадена от ацтеките преди 1000 год. и от тях до днес са съхранени около 180 км. Преминаване през района „Кайокан“ с колониалните сгради от 16 век и църквата „Св. Йоан Баптиста”. Връщане в хотела. Нощувка.


20.10.2019-нд 3 ден Мексико Сити – Теотиуакан (закуска)
Закуска. Разглеждане на историческия център: площад Сокало (ЮНЕСКО), в близост до който се
намират руините на древен ритуален център на ацтеките и където се е издигала пирамидата „Темпло Майор“; главната католическа катедрала и президентския дворец, украсен с фреските на Диего Ривера, булевард „Реформа”, парка „Чапултепек” и най-луксозната зона на града „Зона Роса”. Отправяме се към Теотиуакан (ЮНЕСКО) – древен град в предколониално Мексико, религиозен и церемониален център, чието име в превод означава „място, където боговете са родени”. Основан е около I век пр.н.е, като през V-VII век достига своя разцвет и населението му достига 200 – 250 хиляди души, правейки го най-големият град на тогавашна Америка. Открити са обособени квар-тали на различни културни групи, което предполага, че градът е бил космополитен център, макар, че не е директно свързан с определена империя или култура. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век, а три века по-късно е „преоткрит“ от ацтеките, които изпол-зват храмовия комплекс за култови ритуали. Сред най-интересните обекти са пирамидата на Слън-цето – най-голямата, дворецът на ягуара, дворецът на Кецалкоатъл, улицата на смъртта, храмът на Пернатия змей и пирамидата на Луната – по-стара от тази на слънцето и посветена на Теотиуакан ? богинята на водата, плодородието и плодовитостта, земята и сътворението. Нощувка.

21.10.2019-пн 4 ден Мексико Сити Канкун (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет от Мексико Сити за Канкун – най-предпочитаният курорт в Мексико, популярен с тюркоазените си води, безкрайни плажни ивици, луксозни хотели, нощен живот, богата история и невероятна природа. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

22.10.2019-вт 5 ден Канкун – Чичен Ица, Ик Кил – Канкун (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия с обяд до Чичен Ица (ЮНЕСКО), едно от новите 7 чудеса – главен град на маите, техен политически, културен и религиозен център. Разцветът на цивилизацията на маите е между 250 и 800 година, когато те контролират територии, простиращи се от съвременен Хондурас до централно Мексико. Етническата им група не изчезва и след упадъка на тяхната цивилизация и около 5 млн. души днес са носители на езици, произлезли от наречията на древните маи. В превод от езика на местните племена името Чичен Ица означава „Кладенецът на племето Ица“. Градът е основан през VIII-IX век, през X век става столица на толтекската държава, а в средата на XVI век по време на испанските завоевания е в развалини. Известен е с пирамидата Кукулкан (пирамидата на Пернатия змей), до която водят 365 стъпала, символизиращи дните в годината, а всяка нейна тераса представлява месец от техния годишен календар. В храма на върха на пирамидата са били принасяни в жертва на бог Кукулкан пленени войни от вражеските армии. Всяка година през пролетното и есенното равноденствие може да се наблюдава уникален спектакъл на Пернатия змей. Ще видим Храма на Ягуара с голямата тераса за наблюдаване на местната игра на топка “Пок-та-пок” и най-голямото открито досега игрище (166 м на 68 м). Според някои сведения отборът, който пръв вкарвал каучуковата топка в каменния ринг бил победител, а губещият отбор бил жертван на олтарите на Кукулкан, но до днес има спорове относно точните правила. Eдна от най-интересните сгради e Обсерваторията с вътрешно спираловидно стълбище и процепи в купола, които са служели за астрономически наблюдения, изчисления, определяне на времето на религиозните церемонии и за предвиждане кога да се засява реколтата. Под пирамидата има подземна река, която според маите е била център на Вселената „като дърво, разпространяващо своите корени под земята“. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. Посещение на сенота Ик Кил – едно от най-красивите подземни езера, където може да се къпете. Цветът на водата е изумителен, тя е толкова прозрачна, че се вижда дъното му. Дълбоко е 42 м, диаметърът му е 61 м, а разстоянието от водата до земята е 25 м. Езерото е образувано от пропадането на карстова пещера. В Юкатан има над 3000 сеноти. Плуването в тях е едно от най-вълнуващите преживявания, на които можете да се насладите в тази част на света. За маите те били магически и свещени, не само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символ на
подземния свят. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

23.10.2019-ср 6 ден Канкун (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

24.10.2019-чт 7 ден Канкун Хавана (закуска)
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 13:50 ч. полет 4O 904 от Канкун, кацане в Хавана в 16:00 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. *По желание, концерт на Buena Vista Social Club. В продължение на два часа ще се наслаждавате на най-популярните песни на известната кубинска група, сред които „Чан Чан“, „Ла баямеса“ и други.

25.10.2019-пт 8 ден ХаванаВарадеро (закуска, AI)
Закуска. Разглеждане на Хавана - историческия център (ЮНЕСКО) и посещение на 4-те площада: Стария площад, който е служил както за пазар за роби, така и за публични екзекуции; площада на Катедралата, площада на Оръжията и площада Сан Франциско. Продължаваме „по стъпките на Хемингуей“ – ще посетим хотел „Амбос Мундос“, за да разгледаме стаята, където е живял известният американски писател Ърнест Хемингуей и ще се отбием в неговия любим бар „Ла Бодегита дел Медио“, откъдето неговият любим коктейл мохито придобива своята популярност. Следва посещение на музея на рома, където ще се запознаем с производството на емблематичната напитка и ще дегустираме "Хавана клуб". Ще спрем в известния бар-ресторант „Ла Флоридита“ – „рожденното място“ на дайкирито. Трансфер до курортния град Варадеро, известен с дългата си плажна ивица, тюркоазени води и коралови рифове. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

26.10.2019-сб 9 ден Варадеро (AI)
Свободен ден за плаж и почивка. *По желание – целодневна екскурзия “Трите града“: Сиенфуегос – Тринидад – Санта Клара. Нощувка.

27.10.2019-нд 10 ден Варадеро (AI)
Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

28.10.2019-пн 11 ден ВарадероХавана (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж. Трансфер до Хавана. Панорамна обиколка на модерна Хавана: преминаване през Пето Авеню – най-бляскавият и скъп булевард на Хавана, който се явява непосредствено продължение на 7-ма улица и Малекон и е дълъг около 11 км. Широкият и представителен булевард, по който минават всички дипломатически ескорти, е със зелен пояс в средата, палми и паметници, а от двете му страни са разположени повечето посолства. Следва Площада на Революцията – мястото, където се провеждат всички важни чествания в страната, и където Фидел Кастро произнася знаменитите си многочасови речи. До площада се извисява най-високото здание – 112-метровия паметник на Хосе Марти, националният герой на Куба. Около него са разположени всички важни институции и министерства, като върху някои от тях са изобразени лицата на лидерите на Кубинската революция Камило Сиенфуегос, Фидел Кастро и Че Гевара. Продължаваме към Университета и хотел „Хавана Либре“, където ще посетим известния магазин за пури. После по крайбрежния булевард Малекон се отправяме към колониална Хавана и Музея на Революцията с известния кораб Гранма, минаваме покрай Сентрал парк, Гран Театро, националния Капитол – един от символите на Куба. Той е почти точно копие на американския Капитолий във Вашингтон. Завършен е през 1929 г. Преди Революцията служи като парламент, а след това е седалище на Кубинската Академия на Науките и на няколко музея. Под неговия купол има диамант, от които се измерват разстоянията по пътищата до градовете на Куба. *По желание, спектакъл в Кабаре Тропикана с ретро автомобил – един от най-известните нощни клубове в целия свят. В продължение на два часа ще бъдете свидетели на представление с латино-американски танци, в което участват над 150 артисти, съпроводено от горещата кубинска музика, изпълнена от оркестър на живо пред Вас. Нощувка.

29.10.2019-вт 12 ден Хавана (закуска)
Закуска. В 07:30 ч. трансфер до летището. В 10:30 полет TK 183 от Хавана.

30.10.2019-ср 13 ден Истанбул София
В 10:00 ч. кацане в Истанбул. В 14:45 ч. полет TK 1031 от Истанбул. Кацане в София в 15:05 ч.

=============================================================

ХОТЕЛИ

ДАТА / БРОЙ НОЩУВКИ / ХОТЕЛ

18.10 – 21.10 3н Мексико Сити Royal Reforma 4*
21.10 – 24.10 3н Канкун Krystal Cancun 4*
24.10 – 25.10 1н Хавана H10 Panorama 4*
25.10 – 28.10 3н Варадеро Ocean Vista Azul 5*
28.10 – 29.10 1н Хавана H10 Panorama 4*

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Записване и плащане:
При записване: данни по лична карта, паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане (след 01.05.2020) и 3 свободни страници, 2 цветни снимки паспортен формат, данни за формуляра за кубинска виза и аванс 2000 лв.
До 29.06.2019 – доплащане 2000 лв.
До 05.08.2019 – пълно плащане

Визов режим:
за Мексико: Българските граждани могат да влизат и пребивават на територията на Мексико като туристи без визи за срок до 180 дни.
за Куба: Българските граждани трябва да имат издадена виза от съответното кубинско посолство или туристическа карта.

Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.
Носете репеленти против насекоми, слънцезащитен крем, шапка и удобни обувки.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването:
15 туристи.
Срок за уведомяване за недостигнат мин. брой турсти – 25 дни преди началната дата: 24.09.2019.
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 11 – доплащане от 321 лв.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 15.08.2019, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 125 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 16.06.2019)
- от 124 до 105 дни преди тръгване се удържат 20% от общата цена (до 06.07.2019)
- от 104 до 65 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 15.08.2019)
- от 64 до 31 дни преди тръгване се удържат 80% от общата цена (до 18.09.2019)
- под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико

Избрани оферти