Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

Най-доброто от Италия: Милано – Генуа – ТОСКАНА – Рим, полет от Варна

Номер на оферта

/

203272

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет и летищни такси Варна - София - Милано / Рим - София - Варна на авиокомпания "Bulgaria Air"
Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.
Групов трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с комфортен туристически автобус
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Милано / Генуа
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Флоренция
3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Рим
Пешеходни разходки в Милано, Генуа, Пиза, Сиена и Орвието
Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод
Туристическа програма в Рим с местен екскурзовод
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия

Цената не включва

Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3*) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод
Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод
Екскурзия "Имперският Рим" с местен екскурзовод
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)
Доплащане за слушалки по време на панорамната разходка в Рим (3 EUR)
Местен/градски транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет)
Входни такси за църквата "Санта Кроче" (8 EUR), двореца "Пити" (13 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (15 EUR) във Флоренция
Входна такса за купола нa базиликата "Св. Петър" (8 EUR) в Рим
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)


Допълнителни услуги:
Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 26 г. 59 лв.
от 5 г. до 25 г. 35 лв.
Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод) на турист при минимум 20 туристи от 18 г. 59 лв.; от 3 г. до 17 г. 44 лв.
Екскурзия "Имперският Рим" с местен екскурзовод (цената включва такса резервация, входна такса за "Колизеума", Палатинския хълм и Римския форум, ползване на слушалки и местен екскурзовод) на турист при минимум 20 туристи
от 26 г. 50 лв.
от 6 г. до 25 г. 27 лв

Програма на пътуването

ДЕН 1
ВарнаСофияМилано
Отпътуване от летище Варна в 05.00 ч. с полет до София. Кацане в София в 05.50 ч. Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 10.20 ч. с директен полет на "Bulgaria Air" до Милано. Кацане на летище Малпенса в 11:30 ч. Отпътуване за Милано. Пешеходна разходка: Замъкът на фамилията Сфорца; Миланската катедрала – най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите, строена по време на управлението на Джан Галеацо Висконти; пасажът "Виторио Емануеле"; Музикалният театър "Ла Скала" – един от най-престижните в света. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Милано / Генуа. Нощувка.
ДЕН 2
МиланоГенуаПизаФлоренция
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Генуа. Пешеходна разходка (1 ч.): Старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо", в която се съхраняват мощи на Йоан Кръстител – покровителя на Генуа; Дворецът на дожите – в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, днес е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" – сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най-големите корабни компании. Свободно време по улица "Гарибалди", известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. Отпътуване за Пиза – един от най-известните италиански градове. Туристическа програма на Площада на чудесата: катедралата „Успение Богородично“; Наклонената кула – камбанарията на катедралата, превърнала се в неоспорим символ на Пиза; баптистерията „Св. Йоан“.Свободно време с възможност за индивидуално изкачване на Наклонената кула. Настаняване в района на Флоренция късно вечерта. Нощувка.
ДЕН 3
Флоренция
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ? ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с купола на Брунелески и кулата на Джото; площад "Синьория" с двореца "Палацо Векио"; църквата "Санта Кроче". Свободно време с възможност за индивидуална разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. 18.00 ч. - връщане до хотела. Нощувка.
ДЕН 4
ФлоренцияСиена – Орвието – Рим
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Сиена. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо"; двореца "Палацо Публико" и катедралата „Възнесение Богородично“. Отпътуване за Рим. По пътя посещение на Орвието – малък град с живописен средновековен външен вид, наследник на древно етруски селище. Настаняване в района на Рим късно вечерта. Нощувка.
ДЕН 5
Рим
Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ? ч.): Върховният касационен съд; площад "Кавур"; замъкът "Сант’ Анджело"; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината". Обиколката продължава покрай Авентинския хълм, арената "Циркус Максимус", Палатинския хълм с императорските дворци, сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ООН, хълма Челио, акведукта на Клавдий, величествената арка на император Константин, хълма Ескуилино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция", колоната на Траян, паметника на Виктор Емануил, Капитолийския хълм и Капитолийските музеи. Свободно време във Ватикана. По желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка в района на Рим.
ДЕН 6
Рим
Закуска. Пешеходна разходка до площад "Навона" – бароковата перла в сърцето на Рим с Фонтана на четирите реки по проект на Бернини, църквата "Света Агнезия в Агония", двореца "Памфили", Фонтана на Нептун и Фонтана на мавъра, Сената на Република Италия, Пантеона – най-добре запазената антична сграда в Рим с гробовете на Виктор Емануил II, Рафаело Санцио, Умберто I; улица "Виа дел Корсо" – главната пътна артерия в каменното сърце на града, фонтана "Ди Треви", площад "Испания" с Фонтана на старата лодка и църквата "Санта Тринита дей Монти". По желание екскурзия "Имперският Рим" с екскурзовод на български език: Римските форуми, Палатинският хълм и посещение на Колизеума. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.
ДЕН 7
РимСофияВарна
Закуска. Трансфер до летището. Опътуване за България в 09.25 ч. с полет на авиокомпаия "Bulgaria Air". Пристигане на летище София (Терминал 2) в 12.15 ч. Отпътуване за Варна с полет в 20.20 ч. Кацане във Варна в 21.10 ч.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Оферти от Варна - Италия |  Оферти от Варна - Флоренция

Избрани оферти