Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Най-доброто от Перу - 13 дни/ 11 нощувки

Номер на оферта

/

227911

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София-Амстердам-Лима-Париж с КЛМ и Ер Франс с вкл. багаж до 23 кг + ръчен багаж до 12 кг ;
- Самолетен билет Куско-Лима;
- 10 нощувки със закуски в посочените хотели;
- Изхранване според програмата;
- Екскурзовод на английски/испански език по време на екскурзиите;
- Всички описани турове и трансфери по програмата с туристи от други националности;
- Круиз до островите Балестас;
- Полет над линиите Наска;
- Автобусни билети за отсечките Лима-Паракас-Наска-Арекипа-Куско-Пуно;
- Билети за влак от Куско до Агуас Калиентес и обратно;
- Билет за автобус от Агуас Калиентес до Мачу Пикчу и обратно;
- Входни билети за посещаваните забележителности;
- 1 нощувка със закуска в хотел ***/* на летището в Париж;
- Застраховка медицински разноски за 10 000 евро;

Цената не включва

- Напитки по време на хранене;
- Допълните екскурзии и атракции;
- Услуги неупоменати в програмата;
- Разходи от личен характер;

Доплащане по желание за:

- Влак Vistadome до Мачу Пикчу (еднопосочен) € 27

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

МАРШРУТ

Лима – Паракас – Наска– Арекипа – Титикака – Куско – Мачу Пикчу

Перу е едно от най-изумителните места на света със своите невероятни природни контрасти и несравнимо съчетание на местна индианска и европейска култура. Има ли друго място, където сътвореното от хората и изваяното от природата да се съчетават с такава поразителна красота? Ако искате да си отговорите на този и ред други въпроси, елате с нас в изгубения град Мачу Пикчу и прекарайте незабравими дни в опознаване на непристъпните Анди. Ще имате възможност да видите пингвини и синьокрак рибояд на Балестовите острови, да прелетите над линиите Наска и ще посетите островите направени изцяло от тръстика в езерото Титикака, за да завършите обиколката си в града на инките.

Ден 1 СофияАмстердамЛима

Полет от София за Амстердам (07:00-09:00 ч) и връзка със следващ до Лима (12:35-19:15 ч). Пристигате в столицата на Перу, където ще ви посрещне наш представител, ще ви даде детайлни инструкции за протичането на екскурзията и ще ви придружи до хотела. Настаняване и нощувка.

Ден 2 Лима – Паракас – островите Балестас – Наска /Закуска/

В 06.00 ч. сутринта трансфер до автогарата в Лима, от където отпътувате с автобус за полуостров Паракас в 07:15 ч. и пристигате към 11:15 ч. Оставяте багажа в офиса и се отправяте на екскурзия до островите Балестас. Обиколка с моторна лодка из островите, известни още като ”Малките Галапагос” – с разнообразна природа и дом на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, синьокрак рибояд. фламинго и хумболтови пингвини, които достигат повече от двеста вида. Островите са ефектни, ерозирани в множество арки и пещери, които предоставят подслон на хиляди морски птици. С малко късмет може да видите и делфини. Връщане в града и обяд, след което отпътувате с автобус за Наска. Посрещане и трансфер до хотел по избор. Настаняване и нощувка.

Ден 3 Наска – Арекипа /Закуска + Вечеря/

С изгрева в ранни зори ще можете да се насладите на пустинното слънце и да се отправите към летището в Ика за предстоящия полет над долината Наска. Малкият самолет ще кръжи около 35 мин над мистериозните пустинни линии над Наска – огромни рисунки на животни, птици, и геометрични фигури, гравирани в пустинята, простиращи се на площ от над 350 кв.км. Никой не знае със сигурност как и защо са били създадени тези фигури; може би вие ще успеете да разгадаете тази загадка! Ранния следобед трансфер до автогарата в Наска и отпътувате за Арекипа (13:30-22:30 ч). Посрещане и трансфер до хотел. Настаняване и нощувка.

Ден 4 Арекипа – Пуно /Закуска/

Сутринта ще направите полудневен тур в Арекипа, известен като „Белия град” заради многобройните и великолепни строежи от храмове, манастири, колониални къщи и дворци с бял дялан камък. Арекипа е набраздена от реката Чили и се намира в склоновете на вулкана Мисти, в непосредствена близост до вулканите Чачани и Пичу–Пичу. Обиколката ви започва от красивия построен в колониален стил квартал Сан Лазаро – мястото, където е основан града. Ще се разходите из живописните улици украсени с уханен здравец и неусетно ще се озовете на наблюдателната площадка Кармен Алто, откъдето се открива впечатляваща панорамна гледка към стария квартал Сан Лазаро и Янауара, Централният площад, църквата „Ла Компания“, Катедралата и манастира “СВ. Каталина“. Трансфер до гарата и отпътувате за Пуно (ок. 5 часа). Посрещане и трансфер до хотел.

Ден 5 Пуно – езерото Титикака – Пуно /Закуска / Обяд / -/

Готови ли сте за необикновено преживяване? Пътешествие с лодка до Езерния град! Друг свят, изкусно сътворен от гигантските стъбла на тръстиката Тортора и „стъпил” върху огледална водна повърхност. Звучното име на езерото Титикака неизменно извиква образи на необятна водна шир, в които слънцето, луната и дори боговете често се оглеждат. Тук преди векове са се зародили самобитните традиции и култура. Те са живи и днес – в гените, в ежедневието, в хармоничното съжителство с природата на племето Урос. След обяд в местен ресторант остров Такиле е първото пристанище, където с впечатляващо гостоприемство ще бъдете очаровани от пъстрите им традиционни носии, древните занаяти и ръчно изработените сувенири. Късния следобед се връщате за нощувка в Пуно.

Ден 6 Пуно – Куско /Закуска / Обяд/

Закуска и ранно заминаване с автобус до Куско. Пътуваме по високото плато на Колао, спирайки в град Аявири, един важен животновъден и текстилен център, за да посетите впечатляващия Храм на Каласася, останки от древната култура на Пукара. По пътя спираме в Раки, където можем да видим едно грандиозно светилище на инките, построено от инките Пачакутек, и посветено на великия бог на Виракоча. Разполага с голяма централна стена с каменна основа с изискана архитектура. Други стени са направени от гигантски кирпичени тухли. Около храма има няколко сгради, които някога са били използвани за настаняване и съхранение. Около 70 км по-нататък минаваме през Ранчото Ла Рая, където можем да видим стада викуни (вид лама) и лами. По време на пътуването минаваме и край прекрасното езеро Wacarpay, което предлага невероятна гледка към планините, отразена в спокойните води. Пристигаме в красивия град Andahuaylillas и посещаваме църквата Сан Педро, по-известна като Сикстинската капела на Америка, благодарение на украсения от нея полихромен таван. Обяд на бюфет в тих селски ресторант, където можем да се насладим на приятното кулинарно изкуство на региона. При пристигането си в Куско се настаняваме в хотел за почивка и нощувка.

Ден 7 Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу /Закуска / Обяд / -/

На сутринта се отправяте към близките руини в Свещената долина на инките – поредица от живописни градове, селскостопански тераси и археологически обекти. Минаваме през типичният индийски пазар на Pisac, следобед през градовете Calca и Urubamba, за да стигнем до крепостта Инка и цитаделата на Ollantaytambo. На връщане към Куско ще посетим живописното селище Чинчеро, където се намират останките от кралската хасиенда Tupac Inca Yupanqui. Насладете се на добре запазената стена на главния площад, посетете красивия колониален храм с интересни стенописи. Следобед отпътувате от гарата на Куско с влак до Мачу Пикчу, известна още като „Изгубеният град на инките“. Пристигане в гара Агуас Калиенте в 18:35 ч. и трансфер до избрания хотел. Нощувка. .

Ден 8 Мачу Пикчу – Куско /Закуска / Обяд / - /

Днес ви предстои вълнуващо преживяване – посещение на изгубения град на инките. Ще се качите на първия автобус в Агуас Калиентес, за да отидете по криволичещия път до Мачу Пикчу, на фона на великолепна гледка към река Урубамба и нейния каньон. За много посетители на Перу и дори Южна Америка посещението на Мача Пикчу е най-дългоочаквания връх в цялото пътуване. На едно от най-грандиозните места е най-известният археологически обект на континента. Този внушителен древен град никога не е бил разкрит от завладяващите испанци и е бил почти забравен до началото на 20-ти век. През сезона от края на май до началото на септември 2500 души пристигат ежедневно. Въпреки този голям приток от туристи, забележителността успява да запази простора на своето величие и мистерия. Мачу Пикчу ще Ви удиви със своите тераси, церемониални светилища, стъпала и градски райони. Енергията е навсякъде около вас. След екскурзоводската беседа ще имате време самостоятелно да разгледате крепостта и да обядвате в един от местните ресторанти. След това се отправяте с влак към Куско. Трансфер до хотела ви и нощувка в Куско.

Ден 9 Куско /Закуска / Обяд/

Свободно време до обяд за спокойна закуска и почивка да се насладите на сутринта, а следобед ще направим обиколка на града, ще посетим близките руини, Главния площад, Катедралата и Храма на Слънцето или Кориканча. Космополитната столица на инките Куско (също Кузко или Qosq’o на езика кечуа) днес пленява със своите контрасти. Богато украсени катедрали се издигат над храмове на инките, масажисти кръстосват тесните калдъръмени улички, жени в традиционни рокли и бомбета дават вода от бутилка на своите лами-домашни любимци, докато най-изисканите бутици продават плетива от вълна на алпака. Най-важният град на империята на инките сега е безспорната археологическа столица на Северна и Южна Америка, както и най-старият постоянно обитаван град на континента. След това напускаме градът, за да посетим забележителностите от времето на инките – Kenko, Tambomachay, Пука Пукара и внушителната крепост Sacsayhuaman, стратегически построена на хълм с изглед към Куско и известна с огромните си издълбани камъни, някои от които с височина над 9 метра и с тегло над 350 тона!!! Връщане в хотела в Куско и свободна вечер.

Ден 10 Куско-Лима /Закуска/

След закуска трансфер до летището и полет за Лима. Посрещане, трансфер до хотел по избор и панорамна обиколка на „Града на кралете”. Пътуването ви ще мине през 3-те исторически периода наЛима: преколумбийски, колониален и модерен. Най-напред ще Ви покажем панорамна гледка към „La Huaca Pucllana“, а след това ще посетите впечатляващия Исторически център на Лима: неговите дворци, имения, църкви и площади, завършвайки с посещение на жилищния квартал Сан Исидро и незабравима гледка към Тихия океан от района Miraflores. Тази обиколка включва вход за музея BCR и комплекса от паметници San Francisco и неговите катакомби. Нощувка в Лима.

Ден 11 Лима-Париж /Закуска/

След закуска в хотела ще отпътувате за летището. Полетът ви за Европа е в 18:20 ч.

Ден 12 Париж

Пристигате в Париж в 13:50 ч. Настаняване в хотел ***/* на летището.

Ден 13 Париж - София /Закуска/

Самостоятелно придвижване до летището и полет за София (10:10- 13:50 ч).

**********************************************************************************************************

ЦЕНИ

Хотели **/*

Lima - Hostal Porta
Nazca - Hotel Oro Viejo
Arequipa - Hotel Casa Consuelo
Puno - Terra M?stica
Cusco - Inka Andina
Aguas Calientes - Hotel Vista Machupicchu

Двойна стая - € 2275
Единична - € 2519
Тройна - € 2245

*****************************************************

Хотели ***/*

Lima- Hotel Faraona
Nazca - DM Hotels Nasca
Arequipa - Posada del Monasterio
Puno - Hotel Qalasaya
Cusco - Plaza San Francisco
Aguas Calientes - Hotel La Cabana

Двойна стая - € 2339
Единична - € 2760
Тройна - € 2289

*****************************************************

Хотели ****

Lima - Hotel Casa Andina Select
Nazca - Hotel Casa Andina Standard
Arequipa - Hotel Los Tambos
Puno - Hotel Jose Antonio Puno
Cusco - Hotel Eco Inn
Aguas Calientes - Hotel Taypikala

Двойна стая - € 2525
Единична - € 3170
Тройна - € 2459

**********************************************************************************************************

Настоящата програма е за индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

**********************************************************************************************************

Възможни са промени в програмата по Ваше желание при резервация за удължаване на престоя в Перу или Южна Америка. Всички цени подлежат на препотвърждение в момента на резервация според наличните места.

*****************************************************
*****************************************************
Важно: Всички цени се потвърждават в момента на резервация. Пътуването е индивидуално в период по Ваше желание. За конкретна дата и цена, моля изпратете запитване!

*****************************************************
Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

*****************************************************

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Допълнителна информация

- Ако не желаете да взимате голям багаж (до 23 кг) на полетите до/от Лима, може да ползвате по-ниска тарифа само с ръчен куфар до 12 кг и да спестите - € 75

- При 6 и повече човека - 50 евро отстъпка на човек!

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти