Начало / Екскурзии / Екскурзии - Цюрих

Най-доброто от Швейцария – със самолет, на български език!

Номер на оферта

/

194280

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет и летищни такси София - Базел/Мюлуз - София на авиокомпания "Wizz Аir" с включен малък ръчен салонен багаж с размери 42/32/25 см
Групов трансфер летище - хотел - летище
Транспорт по описания маршрут с туристически автобус
3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Цюрих / Люцерн
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Лозана / Женевското езеро
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Интерлакен
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Базел
Пешеходни разходки в Констанц, Шафхаузен, Щайн ам Райн, Цюрих, Вадуц, Люцерн, Берн, Лозана, Женева, Веве, Монтрьо и Базел
Фотопауза при Рейнския водопад (входната такса се заплаща допълнително)
Посещение на замъка "Шийон" (входната такса се заплаща допълнително)
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см (в двете посоки) на турист (цената е валидна при заявка на багаж по време на резервацията)
80 лв.
Чекиран багаж до 23 кг (в двете посоки) на турист - за дата 22.09.2017
162 лв.
Чекиран багаж до 23 кг (в двете посоки) на турист - за дата 19.05.2017
141 лв.
Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист - за дата 19.05.2017
182 лв.
Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист - за дата 22.09.2017
202 лв.
Двупосочен билет за изкачването от Лаутербрунен до Юнгфрауйох (при минимум 10 туристи)
327 лв.
Двупосочен билет за изкачването от Лаутербрунен до Венген (при минимум 10 туристи)
29 лв.
Изкачване до връх Пилатус (с корабче и зъбчата железница), при минимум 10 туристи
186 лв.
Посещение на ферма за производство на световно известното швейцарско сирене "Грюер" (при минимум 20 туристи) 35 лв.
Посещение на фабрика за производство на шоколад (при минимум 20 туристи) 25 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

ДЕН 1
СофияБазел – Констанц – Майнау – Шафхаузен – Щайн ам Райн – Цюрих
Отпътуване в 06:30 ч. от летище София (Терминал 1) за Базел - Мюлуз с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище Базел - Мюлуз - Фрайбург в 07:55 ч. Отпътуване за Констанц – красив град, разположен на германско-швейцарската граница, на брега на Боденското езеро, родното място на изобретателя на дирижабъла граф Цепелин. Пешеходна разходка в центъра на града: Катедралата – най-старата и най-величествена сграда в града; „Марктщете“ – главната улица на стария Констанц; Императорският фонтан с бюстовете на четирима императори; площад „Обермаркт“, на който в миналото са се извършвали публични екзекуции; хотел „Барбароса“; кметството и старата търговска сграда, където в края на Средновековието се е провел най-големият църковен събор в Европа (Концил). Свободно време или по желание посещение на приказния остров на цветята Майнау, чийто мек климат благоприятства развитието на тропическите и субтропическите растения – палми, лиани, портокали, смокини, бадеми, както и много местни растения. Отпътуване за Шафхаузен. Пешеходна разходка в стария град. Фотопауза при Рейнския водопад. Отпътуване за Щайн ам Райн – средновековен швейцарски град, разположен на границата с Германия. Пешеходна разходка. Настаняване в района на Цюрих / Люцерн вечерта. Нощувка.
ДЕН 2
ЦюрихВадуц
Закуска. Отпътуване за Цюрих – най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център. Туристическа програма в Цюрих: пешеходна разходка по улица „Банхофщрасе“ – основната търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина, наричана „витрината на Европа“; парк „Линденхоф“ – оазис на спокойствието в сърцето на стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепление; църквите „Фраумюнстер“ и „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията. Свободно време. Отпътуване за Лихтенщайн. Пешеходна разходка в живописната столица на Княжеството – Вадуц. Нощувка в района на Цюрих / Люцерн.
ДЕН 3
Люцерн
Закуска. Отпътуване за Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: Умиращият лъв на Люцерн – „най-тъжното и вълнуващо парче камък в света“ според Марк Твен; Покритият мост с Водната кула – най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на кметството и живописните площадчета в старата част на град. Свободно време на брега на езерото Фирвалдщетерзее или туристическа програма по желание – изкачване със зъбчата железница до връх Пилатус. Отпътуване с корабче до жп. станция „Алпнахщад“ – най-стръмната зъбчата железница в света. Изкачване с зъбчатата железница до връх Пилатус. Връщане обратно до Кринс. Нощувка в района на Цюрих / Люцерн.
ДЕН 4
ЛюцернБернЛозана
Закуска. Отпътуване за Берн – столица на Швейцария и част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Бундесхаус – сградата на швейцарския парламент; кулата „Кефигтурм“, част от градските защитни стени; улица „Марктгасе“ със знаменитите фонтанчета; Часовниковата кула; Кметството; Къщата на Айнщайн; Катедралата – най-високата в Швейцария; Мечите ями – гордостта на Берн. Отпътуване за средновековния град Грюер, разположен живописно на скала. По желание посещение на ферма за производство на световно известното швейцарско сирене „Грюер“. Отпътуване за Лозана. Настаняване в района на Лозана / Женевското езеро. Нощувка.
ДЕН 5
ЛозанаЖенева
Закуска. Отпътуване за Женева – космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка (1 ч.): Цветният часовник – символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон; фонтан „Же д`О“ – най-големият в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; Островчето на Жан-Жак Русо с паметника на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад „Бург де Фур“; Кметството и катедралата „Св. Петър“ – смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Свободно време. Отпътуване за Лозана – столица на кантона Во и седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на стария град до готическата катедрала от 12 век, призната за една от десетте най-красиви в Европа. Нощувка в района на Лозана / Женевското езеро.
ДЕН 6
Лозана – Веве – Монтрьо – Замъкът "Шийон" – Интерлакен
Закуска. Отпътуване за Веве. Пешеходна разходка във Веве. Отпътуване за Монтрьо и разходка в перлата на Швейцарската ривиера. Посещение на замъка „Шийон“. По желание посещение на фабрика за производство на шоколад. Отпътуване за Интерлакен. Нощувка в района на Интерлакен.
ДЕН 7
Интерлакен – Юнгфрау – Базел
Закуска. Отпътуване към Интерлакен. Свободно време за разходка в Интерлакен или по желание изкачване със зъбчата железница до (избира се една от двете услуги): 1. Венген – най-голямото селище в община Лаутербрунен, разположено в подножието на Айгер, Мьонх и Юнгфрау. Изкачването започва от Лаутербрунен (784 м) и достига до Венген (1274 м). Венген е типично алпийско селище с колоритни хижи, живописно пръснати по склоновете на планината. Постоянното население е 1300 души, а през зимния сезон достига до 10 000 души. Във Венген, както и в Цермат, е забранено движението на автомобили. Единствено малките електрически автомобили превозват гостите на хотелите от гарата до хотела. 2. Юнгфрауйох – най-високата гара в Европа, построена на 3454 м височина, в подножието на връх Юнгфрау – „покривът на Европа“ (4158 м). Изкачването е с продължителност от 1 ч. и 40 мин. и започва от Лаутербрунен (784 м) до Клайне Шайдег (2029 м). Оттук друго влакче се изкачва към гарата при ледника Айгер, през едноименния тунел към Айгерванд, откъдето се открива невероятна панорама. Изкачването продължава до гара Юнгфрауйох. От наблюдателната терасата на обсерваторията и метеорологичната станция „Сфинкс“ се открива невероятна алпийска панорама на 360° към най-дългия ледник в Европа – Алеч (24 км) и долината на езерото Тун. Възможност за посещение на знаменития Леден дворец, който заема площ от 1000 кв. м и е разположен на 20 м под Алечкия ледник. Следобед връщане в Интерлакен. Отпътуване за Базел – третият по популярност град в Швейцария, разположен на границата с Германия и Франция. През града протича и река Рейн. Кратка вечерна пешеходна разходка в стария град. Нощувка в района на Базел.
ДЕН 8
БазелСофия
Закуска (ранна закуска или сух пакет). Трансфер до летището. Отпътуване в 08.25 ч. за България с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 11.40 ч.

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Цюрих |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Цюрих |  Last minute оферти - Швейцария |  Last minute оферти - Цюрих

Избрани оферти