Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хо Ши Мин

Най-доброто от Виетнам

Номер на оферта

/

204413

Дати & цени

Програма на пътуването

Ако обичате да се излежавате на красиви плажове и да карате сърф, или търсите история и култура, архитектурни и исторически забележителности, или сте от хората, които предпочитат да се потопят в автентичната атмосфера, обикаляйки улиците и местните пазари, опитвайки различни екзотични ястия, Виетнам със сигурност ще Ви поднесе от всичко по много. Безкрайни ивици плажове с романтично полегнали палми, красиви планински курорти с мек климат, природни феномени като залива Халонг (включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1994 г. и обявен за едно от новите седем природни чудеса в света през 2012 г., заради неговите хиляди острови и пещери и уникална флора и фауна).Изключително богатство на история, архитектура и култура от няколко епохи. И най-вече – Виетнам заслужава да бъде посетен заради изключително питателната и богата кухня, благодарение на разнообразието от ориз, зеленчуци, плодове и морски деликатеси, което природата е дала на страната.Проектирано така, че да улови най-вълнуващото от Виетнам и да Ви накара да се влюбите в него, това пътуване ще Ви преведеот изящната архитектура на столицата Ханой,през красивите пагоди в старата столица Хюе, до очарованието на старовремското пристанище в Хой Ан. А след това ще Ви отведе в Сайгон, за да отплавате по течението на река Меконг.Ще потънете в красотата на древността и мъдростта, втъкани в невероятна природа от терасовидни оризови полета и плажове с фин бял пясък. Девет дни, които ще останат завинаги в сърцето Ви…

Ден 1 София – Доха – Сайгон

Днес отпътувате на приказно пътешествие към Далечния Изток с полет от летище София за Доха.

Ден 2 Сайгон

Следващ полет за Сайгон в 00,55 ч., който пристига в 12,10 ч. Посрещане и трансфер до хотел и нощувка.

Ден 3 Целодневен тур на Сайгон

Ще запомните този ден, защото ви предстои незабравима обиколка. Заразителната радост от красотата и живота в Сайгон се вписва във всяка гледка и камък, които ще видите днес. Ще посетите Националния исторически музей, двореца на бившия президент и забележителните сгради на древен Сайгон – пощата, изтънчената национална опера, прочутата улица Донг Хой, хотел Континентал и красивите административни центрове. Архитектурата на града е сложна, но прекрасна, подобна на дантела, която ще се разплете пред очите ви.

След това пазарът Бен Тан ще Ви погълне като водовъртеж от емоции, хора, пресни местни продукти и гълчава. Бен Тан е феерия от цветове, миризми и символи и любимо място на жителите на Сайгон. Истински пазар, в който оживлението има свой собствен живот, който не подлежи на никакво описание.След тази историческа обиколка ще може да опитате от вкусния сладолед на Fanny’s. А след това да се разходите из бутиковите магазини на улица Ton Tat Tiep.

Ден 4 Делтата на Меконг

Днес ще се отправите към Кай Бе – град, разположен на делтата на река Меконг. Реката се вие през Индокитай, за да завърши пътя си в океана. В спокойните й води се отразяват традиционните дървени лодки и обширните смарагдови оризища, прорязани тук там от тесни пътеки. Меконг е блян, неподвластен на времето. Светлината, която ще видите, докато се носим бавно на борда на плаващ пазар, е магическа. Магията не е подминала и хората от Кай Бе. Те са свързани завинаги с реката и повечето от хората, които ще видите, живеят с Меконг поколения наред. Също като предците си, търговците закачат стоката, която продават, на дълъг прът пред лодките си, за да привличат вниманието на клиентите. Зеленчуци и риби се отразяват в повърхността на реката и превръщат цялата гледка в живописна картина, в която сън и реалност са сляти до такава степен, че е невъзможно да ги различим.

Сънят продължава с малките селски къщички, всяка от които е своя собствена фабрика. Малък бунт срещу отминаващото време, съчетал отдавна остарелите стени на къщите с прясно произведените оризови хартии и кокоски. Следва плаване до Донг Хоа Хиеп – остров на Меконг, парче земя сред паметните води на реката. Красотата на гледките в този ден ще изостри любопитството ви към чудната природа на Виетнам, но няма да останем безразлични и към силата на храната. Обядът днес ще е в духа и традициите на Меконг и ще включва изцяло специалитети от района. Пригответе се за разточителство на вкуса, след което ще се върнем в Сайгон за поредната Ви свободна вечер и нощувка.

Ден 5 Сайгон – Хой Ан

Закуска и трансфер до летище за полет до Хой Ан. Посрещане от представител и трансфер до хотел. Настаняване, след което ще направите полудневна обиколка на Хой Ан – градът с две лица. Той е бил основно търговско пристанище на Изтока през 17-ти и 18-ти век и дори днес е запазил красивата си архитектурна мозайка. Представете си очарователно старовремско пристанище с тесни улички и традиционни къщи. А сега си представете безкраен плаж от чисто бял пясък, потънал в красив лукс от скъпи курорти. Хой Ан ще ви накара да мечтаете. Без значение дали ще изберете разходка сред малките магазинчета, приютили най-разнообразни занаятчийници, включително някои от най-забележителните шивачи в Азия. Или ще предпочетете прецизната нова архитектура на модерен Виетнам, Хой Ан ще ви остави без дъх. Неподвластен на суетата на деня през изминалите 200 години и на набезите на времето и войните, центърът на града си остава същия, какъвто е бил поколения назад. Няма как да пропуснете красотата на 400 годишния покрит японски мост, в който времето не просто е спряло, а сякаш никога не е идвало. Стъпките ви ще повторят нечии други стъпки, а очите ще забележат снопчетата бели облаци, отразени в прозорците на Хой Ан. Нощувка в Хой Ан.

Ден 6 & 7 Хой Ан

Свободен ден и нощувка в Хой Ан.

Ден 8 Хой Ан – Дананг – Хюе

Сутринта ще напуснетеХой Ан, минавайки през Дананг. Пътят ще Ви отведе нагоре до прохода от океански облаци, за да се спуснете плавно до приказното рибарско селище Ланг Ко.Към обяд пристигате в Хюе и настаняване в хотел.

Хюе!Днес пред очите Ви ще се разкрие необикновена гледка. Древен град, изтъкан от магията на изящна архитектура и заспало време. Впечатляващите гробници на Хюе няма да ви оставят безразлични. Виетнам знае как да пази своите предци и се грижи вечният им сън да бъде вдъхновяваща живота гледка. Докато се разхождате из Хюе ще дишате история. ще чуете ехото от размириците по време на войните и щепочувствате достойнството, запазило елегантността в кралската цитадела. Без съмнение тази вечер ще разказвате на приятели за красотите на деня. Вечерта ще бъде Ваша, пълна с уханията на времето и с последните лъчи на залязващо в Хюе слънце.Ранната утрин в Хюе ще Ви завари на прага на поредната интересна разходка.Ще посетите гробницата на император Мин Манг, разположена в спокойното обкръжение на градини и езерца.

Ден 9 Хюе – Ханой – Заливът Халонг

Трансфер до летище и полет от Хюе за Ханой, а оттам трансфер до залива Халонг.

Заливът Халонг и Легендата за дракона

Заливът Халонгозначава ‘Низходящ дракон’. Според местна легенда, след като виетнамците започнали да се развиват, били нападнати от китайски нашественици. За да помогнат в защитата на страната си, боговете изпратили семейство дракони за закрилници. Драконите започнали да плюят бижута и нефрит, които се превърнали в острови и надупчили залива, за да формират огромна стена срещу нашествениците. В резултат на внезапно появилите се в морето скални планини, корабите нашественици започнали да се разбиват в тях, или едни в други. След спечелването на битката, драконите останали да живеят на Земята, именно в този залив. В тази легенда се корени и причината, дракона да е толкова важен за виетнамците. Оттам идва и важността на сина в семейството, оприличен на сина дракон. Задължение на сина е да се грижи за семейния олтар. Затова всяко семейство продължава да прави деца, докато има син. Заливът се състои от над 3000 варовикови монолитни острова, гарнирани с гъста характерна за джунгла растителност. Някои от тях са кухи, с огромни пещери. Два големите острови, които имат постоянни жители, както и туристически съоръжения, включително хотели и плажове. Цветът на водата в залива е смарагдов.

Пътуването от Ханой до залива Халонг трае малко повече от три часа. Часове, прекарани в разговори и съзерцаване на гледки, които ще се нанижат едни в други подобно на мъниста в броеница. Неусетно ще пристигнете на кея на залива, където ще се настаните на типичен местен кораб. Тук ще имате възможността да се отпуснете и да усетите лекото докосване на морския бриз, който ще бъде Ваш гид докато плавате из залива. Ще видите плаващи села, ще можете да полувувате калмари…Посещението на ферма за перли, обаче, е една от основните атракции тук. Ще можете да видите, как се отваря със специален уред мидата, как се поставя захранката, и ще Ви бъде обяснено как само в 30% от случаите излиза перла,и как в само от 10% от тези случаи тя е с високо качество.Вечерта ще се погрижим да имате изискана вечеря на борда. Ще се почувствате обгрижени и пълни с тишина и спокойствие. Нощувка на кораба.

Ден 10 Заливът Халонг – Ханой

Трудно се намират думи за гледката на изгряващото слънце в залива Халонг. Първоначално хоризонтът, слял океана и небето, се обагря в теменужено лилаво, за да премине в червено, да избледнее в розово и да остане златно-бяло, съпровождайки слънцето все по-нагоре в хода му. Това е първото нещо, което ще видите днес. Спокойното плаване на лодката в залива ще продължи и ще разкрие гледка на причудливи скални образувания, докато любезните домакини на кораба Ви сервират богата закуска. Всичко ще се случва без бързане и ще завърши в пристанището на Халонг. Отпочинали и свежи ще се отправите към Ханой.По пътя ще се насладите на поредицата колоритни гледки – продажбата на хляб по магистралите, продажбата на печено месо навсякъде във всяко ресторантче, и колкото и чудно да звучи, ще видите огромни бамбукови стебла, които се използват за тръбопроводи. Настаняване в хотел.

Самостоятелно опознаване на квартала, а вечерта ще Ви отведем на представлението на водните кукли. Това е уникален вид северно виетнамско изкуство, изобразяващо сцени от селския живот и откъси от националната история. Магията на театъра и посланията на водата ще ви понесат към вечерта. Нощувате в Ханой.

Ден 11 Ханой

Днес ще посетите първия университет във Виетнам. В запазените му градини дори тревите носят особеното усещане за мъдрост. Докато пристъпвате по пътеките, пред Вас ще се изправи архитектура, предлагаща завладяващ поглед към миналото на страната. Минало, видно и в един от най-бележитите храмове – пагодата с единия стълб. Прочута и красива като икона, тази духовна крепост, основана от крал Ли Таи То, смирява както никой друг. Пагоди до пагоди, време до време, мир до мир, Ханой е духовна хармония, в която очите ви ще плават като лодки в спокойни води. Следва разглеждане на мавзолея на историческия баща на Виетнам – Хо Ши Мин и бившето президентство, където той е живял от 1958-1969 г. Посещение на живописното Западно езеро и будиската пагода Тран Куок.Всяко отронило се и паднало в езерото листо носи поезията на будизма и знанието за средния път.Именно той ще ви отведе и в таоисткия храм Куан Тан, посветен на Тран Ву – едно от основните божества в таоизма. Това духовно изящество ще се запечата в съзнанието Ви, за да остави завинагикрасив спомен.

Следобедът Ви продължава с посещение на пленителния Виетнамски музей на етнологията – едновременно център за научни изследвания и великолепен музей, показващ колко разнообразно и етнически богато е населението на Виетнам.

Накрая ще Ви отведем в стария квартална Ханой, известен като тридесет и шестте улици. Докато вървите из чаровния пазар Ханг Бе, ще попаднете в мрежа от малки улички и алеи, приютили буквалнохиляди бизнеси и магазинчета. Подобен на запленяващо коледно дърво с множество мънички камбанки, пазарът сияе с живата си атмосфера, която ще випогълне изцяло. Независимо дали ще тръгнете наляво към книжните рафтове, надясно към кулинарните сергии или направо към прастарите магазини за коприна, няма да сгрешите. Ханг Бе е симфония от звуци и ще остане в колекцията ви любими записи.

Ден 12 Ханой – Доха

Свободна сутрин. Трансфер до летището и полет за Доха.

Ден 13 Доха – София

Следващ полет за София. Добре дошли на родна земя!

***************************************


Цена на човек - € 1865

ХОТЕЛИ

Град Хотел/Кораб
Ханой Boutique Hanoi I ****
Халонг Bai Tho Junk ****
Хюе Park View ****
Хой Ан Palm Garden Resort ****/*
Сайгон Sanouva ****

Цените са на човек в двойна стая, в евро и включват:

-Самолетни билети София – Доха – Сайгон / Ханой – Доха - София;
-Два вътрешни самолетни билета;
- Всички трансфери по програмата с индивидуален климатизиран автомобил;
-10 нощувки в посочените хотели;
-Всички описани в програмата турове с професионални местни екскурзоводи;
-Изхранване според програмата;
-Входни такси за посещаваните обекти;
-Застраховка медицински разноски за 10 000 евро;


Цените не включват:

-Виза за Виетнам (полага се и се заплаща на летище) $ 25
-Лични разходи;
-Услуги не упоменати в програмата;
-Допълнителни екскурзии и нощувки;

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Хо Ши Мин |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Хо Ши Мин |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Хо Ши Мин

Избрани оферти