Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бари

Неапол, Помпей, Капри, Алберобело и още от ЮЖНА ИТАЛИЯ!

Номер на оферта

/

218742

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
---Самолетен билет и летищни такси София - Неапол - София на авиокомпания "Wizz Air"
---1 брой ръчен салонен багаж с размери 55/40/23 см до 10 кг и чекиран багаж до 20 кг
---Групов трансфер летище - хотел - летище
---Транспорт с комфортен туристически автобус
---4 нощувки със закуски в хотел 3* в Неапол
---3 нощувки със закуски в хотел 3* в Бари
---Панорамна обиколка и пешеходна разходка на Неапол с местен екскурзовод на български език
---Пешеходна разходка в Бари
---Посещение на археологическия комплекс в Помпей без включени входни такси
---Целодневна екскурзия до Соренто и Амалфи
---Целодневна екскурзия до Лече и Остуни
---Целодневна екскурзия до Алберобело и Матера
---Посещение на outlet център La Reggia от веригата "McArthur Glen"
---Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
---Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

---Целодневна екскурзия до остров Капри (с включен трансфер до пристанището в Неапол, корабче до о-в Капри, билет за градски транспорт или за зъбчата железница, туристическа такса и такса резервация) при минимум 20 туристи: 120 лв;
---Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
---Доплащане за слушалки при посещението на археологическия комплекс в Помпей (3 EUR)
---За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Програма на пътуването

НеаполПомпейКаприАмалфиБари – Лече - Остуни - АлберобелоМатера, със самолет, на български език!


Описание на програмата по дни:
ДЕН 1

СофияНеапол

Отпътуване от Терминал 1 на летище София в 18:35 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air" за Неапол. Кацане на летището в Неапол в 21:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
ДЕН 2

НеаполПомпейНеапол

Закуска. Отпътуване за Помпей: разглеждане на археологическия комплекс в Помпей с местен екскурзовод (входната такса се заплаща на място) – възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, „Къщите на любовта“. Връщане в Неапол - панорамна обиколка с местен екскурзовод: Кралският дворец, площад " Плебешито", виа "Толедо" и операта „Сан Карло”. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 3

НеаполКаприНеапол

Закуска. Свободно време в Неапол или по желание: целодневна екскурзия до о-в Капри. Отпътуване от хотела към пристанището в Неапол, откъдето с корабче се стига до остров Капри – перлата на Неаполитанския залив, комбинация от уникално красива природа и лукса на един от най-скъпите курорти в Европа. Изкачване със зъбчата железница до "сърцето" на острова – площад Умберто; църквата "Св. Стефан", построена между 1688 и 1695 г. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 4

НеаполСорентоАмалфиНеапол

Закуска. Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие с местен екскурзовод. Отпътуване за Соренто. Пешеходна разходка: централният площад "Пиаца Тасо"; Катедралата датираща от 14 век; манастирът "Сан Франциско"; римските руини, както и двете пристанища Марина Гранде и Марина Пикола; централната търговска улица "Сан Цезаро". Свободно време. Отпътуване. По пътя, спирка за фотопауза на панорамна площадка, от която има красив изглед към живописното градче Позитано. Екскурзията продължава към Амалфи - една от четирите морски републики на средновековна Италия. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 5

НеаполБари

Закуска. Отпътуване от Неапол за Бари. Пристигане в Бари следобед и туристическа програма: Старият град; Катедралата „Св. Савин“, построена в края на 12 век в романски стил; Базиликата „Св. Никола“, където се пазят мощите на св. Николай. Настаняване в хотела привечер. Нощувка.
ДЕН 6

Бари – Остуни – Лече – Бари

Закуска. Целодневна екскурзия до Лече. По пътя – посещение на Остуни, известен като „Белият град” и прочут с типичната южна атмосфера на областта Пулия. Туристическа програма: катедралата и средновековния град. Отпътуване за Лече, наречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура. Туристическа програма: Катедралата; Епископският дворец; църквата „Св.Йоан Кръстител“; дворецът „Седжо“; градската крепост; църквата „Свети кръст“. Нощувка.
ДЕН 7

БариМатераАлберобелоБари

Закуска. Целодневна екскурзия до Алберобело и Матера. Посещение на Алберобело - приказната столица на трулите, където буквално ще се пренасете в света на детските приказки, и Матера – уникално селище, познато като мъртвият град, известен в целия свят като естествен декор на много филми. Нощувка.
ДЕН 8

БариНеаполСофия

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Неапол. По пътя - посещение на outlet център La Reggia от веригата "McArthur Glen" в района на Неапол, разполагащ с бутици на едни от най-известните италиански и световни модни марки (престой около 3 ч.) Трансфер до летището в Неапол. Полет за България на авиокомпания Wizz Air в 21:55 ч. Кацане на летище София в 00:25 ч.

Линк към сайта: https://goo.gl/QEq2Q3

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Бари |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Бари |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Бари

Избрани оферти