Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Индия и Непал - духовните центрове на Земята, 12.03.21

Номер на оферта

/

163004

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Делхи - Катманду – София;
Летищни такси в размер на 664 лв. (подлежат на препотвърждение);
Самолетен билет за полет Катманду - Делхи – 290 лв. ( цената подлежи на препотвърждение при резервация);
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 15 000 евро;
2 нощувки със закуска и вечеря в избрания хотел в Агра;
2 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел в Джайпур;
2 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел в Делхи;
3 нощувки със закуски и вечери в хотел в Катманду;
Всички входни такси и трансфери по програмата;
1 разходка с рикша в Катманду от площад Дурбар до Тамел;
1 разходка с рикша в Делхи
Изкачване на гърба на слон (или с джип) в Амбър форт в Джайпур;
Екскурзовод на руски или английски език;
Водач от България при събран минимум от 12 записани туристи.
Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19.

Цената не включва

Виза за Индия при лично явяване в посолсвото – 190 лева / онлайн издаване на виза – 199 лв. (отговорност на туроператора)
Виза за Непал – 25 щ.д. (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат)
Полудневна екскурзия до храмът Пашупатинат/ Буданат ступа ( с вкл. трансфер, входни такси и екскурзовод на руски език ) - 78 лв. на човек
Посещение на планините Нагаркот - 70 лева
Вечерно културно и музикално шоу в Катманду - 78 лева
Полет с балон в Джайпур - 420 лв.
Бакшиши – по желание
Напитки
Разходи от личен характер
*Допълнителните екскурзии се заявяват от България до 10 дни преди отпътуване!

Програма на пътуването

Маршрут: София - Истанбул - Делхи -Агра - Джайпур - Фатехпур Сикри - Делхи - Катманду- Истанбул - София

Дати: 19-29.03.2021г.


ПРОГРАМА:
I ДЕН/ София – Доха / Истанбул - Делхи
Отпътуване от Летище София, Т2, за Делхи с редовен полет през Доха или Истанбул. Багажът се чекира директно до Делхи.

II ДЕН/ Делхи –Агра /204 км., 4 ч/

Пристигане в Делхи рано сутринта. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до Агра. Настаняване в хотелa. Кратко време за почивка. Обиколка на Агра с посещение на крепостта на Агра. Вечеря. Нощувка.

III ДЕН/ Агра

Закуска. Следва посещение на Агра Форт, където се е помещавала и управлявала мугълската империя поколоения на ред. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати. Вечеря. Нощувка.

IV ДЕН/ Агра– Фатехпур Сикри –Джайпур, (256 км./около 6 часа).

Закуска. Отпътуване за Тадж Махал. В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на 17-ти век от мугълския император Шах Джахан, като израз на безкрайната му любов към съпругата му Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор.

Отпътуване за Джайпур. По път се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


V ДЕН Джайпур
Рано сутрин по желание срещу допълнително заплащане: Полет с балон над Джайпур – 450 лв (около 1 час)
Закуска. Посещение на старата столица Амбър с оглед на крепостта Амбър. Изкачване до върха на крепостта на слон (или алтернативно с джип). Разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал.
Обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждане на Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес.
Посещение на местните пазари. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

VI ДЕН Джайпур - Делхи /полет/

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия. Отпътуване за Делхи (204 км/ около 6 часа).

Посещение на Радж Гат (бащата на народа, мястото където е кремиран Махатма Ганди) и Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия, разположена през пътя на Червената Крепост с капацитет 25 000 поклонници. Посещение на храмовия комплекс Акшардам (затворен в понеделник). Вечеря. Нощувка.

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

VII ДЕН Делхи
Закуска. Обиколка на Новия Делхи: Портата на Индия; Военния мемориал; Парламента; Президентския дворец; Държавния секретариат; колоната Кутаб Минар, построена през 1199 г. Мавзолея на Хумаюн – първата „гробница - градина” на индийския полуостров, построен през 1562 г., обявен от ЮНЕСКО за Културен паметник. Вечеря. Нощувка.

VIII ДЕН/ Катманду
Закуска. Сутринта - трансфер до летището. Полет до Катманду. Пристигане в Катманду и посрещане от представител на фирмата – партньор. Трансфер. Нстаняване в хотелa. Свободно време за почивка.
Следобед разходка в Тамел – туристическия център на Катмаду, известен с криволичещите си улички, с множеството занаятчийски магазинчета, магазини за дрехи и ресторанти. Трансфер до хотела, вечеря и нощувка.
По желание срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до храмът Пашупатинат/ Буданат ступа ( с вкл. трансфер, входни такси и екскурзовод на руски език ) - 78 лв. на човек


IX ДЕН/ Катманду
Закуска. Обиколка сред забележителностите на Катманду с посещения на религиозния комплекс Сваямбунат, площад Дърбар, по-известен като Хануман Дока, на чиято площ са разположени десетки сгради и статуи, като: Кащамандап - дървена сграда, за която се казва, че е дала името си на град Катманду; Храм Таледжу - един от най-старите храмове на площада, този храм с 3 покрива във формата на пирамиди е пример за характерния Нювари архитектурен стил; Кумари Гар - домът на "Кумари" или живата богиня, Храмът Шива Парвати, Кал Бхаираб и др. Разходка с рикша и отпътуване за Патан - един от трите кралски града в долината, център на будистката и индуската култура. Шоу програма – магията на пеещата купа на Майстора. Пеещите купички са известни със своите лечебни и релаксиращи качества и са били измислени от древните тибетски и непалски будистки монаси за физическо, умствено и духовно обновление. Пеещи купи също се наричат купици от Хималаите, източник на положителна енергия, под формата на звукови вибрации. Пеещите мелодии са поредица от звукови вълни, произведени от тях. Дълбоки, изтънчени и мощни, тези звукови вълни, се смята, че проникват в съзнанието на слушателя, като така го успокояват. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


X ДЕН/ Катманду
Закуска. Целодневна екскурзия из забележителностите на град Бхактапур. Площад Дурбар на Бхактапур е скъпоценния камък не само на Бхактапур, но и на цялата нация. Най-завладяващите структури тук са световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт, Голямата камбана, Храмът Сидхи Лаксми и Храмът на Шива. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датира от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм - пагода в страната. По-късно посещение на Музеят на краденото изкуство: този музей е един много различен музей, тук ще имате възможността да видите реплики на крадени архитектури от различни обекти на културното наследство.
Следобед – по желание срещу допълнително заплащане - отпътуване към планините Нагаркот, 30 км източно от Катманду. В ясен ден от тук може да се види Връх Еверест. По желание срещу допълнително заплащане: Вечерно културно и музикално шоу, представящо Непалските традиции с вкл. вечеря – 78 лв. на човек / вкл. трансфер и придружаващ рускоговорящ гид /
Вечеря. Нощувка.

XI ДЕН/ Катманду – Доха / Истанбул - София
Ранен трансфер до летището в Катманду за полет през Доха или Истанбул до София. Пристигане в София Т2 късно същия ден.

Край на програмата

Хотели по програма:
Hotel Clarks Shiraz 4*
Местоположение: Хотелът е разположен на 2 километра от Тадж Махал, в сърцето на Агра, на 7 километра от летището и на 3 км. от жп. гарата.
В хотела: Бар,барбекю, два ресторанта, открит басейн със шезлонги,няколко големи конферентни зали, бизнес център, рум сервиз, сейф на рецепция.
Стаи: Всички 237 стаи са оборудвани с климатик, баня, минибар, машина за кафе и чай, телевизор.

Park Regis Jaipur4*
Местоположение: Хотелът представлява величествена архитектурна смесица между колониален и местен стил - разпложен срещу планината Аравали.
Park Regis Jaipur е разположен точно до крепостта на Амер и Градския дворец. Той се намира на 13 километра от летище Джайпур и на 8 километра от железопътната гара в Джайпур.
В хотела: Хотелът разполга с басейн, бар, ресторант, градина, тераса, фитнес център, коли под наем, туристическ бюро, обменно бюро, химическо чистене, бизнес център, копирен център, магазин за сувенири.
Стаи: Стаите са оборудвани с климатик, LCD телевизор със сателитни канали, сейф, мини-бар.

Hilton Garden Inn Gurgaon Baani Square 4*
Местоположение: Hilton Garden Inn Gurgaon Baani Square e разположен на 20 км. от летището Индира Ганди и на 10 минути с кола от DLF Cyber City.
Стаи: Климатизираните стаи са оборудвани с работно бюро и eргономичен стол. Имат също така и хладилник, сейф за принадлежности и плазмен телевизор. Тоалетните принадлежности са безплатни.
Услуги: Гостите имат 24-часов достъп до рецепция, като на разположение са фитнес център и плувен басейн. Хотелът предлага и обменно бюро и пералня.
Хранене: Вариантите за вечеря включват ресторант Glass House, който предлага интернационална кухня, както и бар и сладкарница.

Grand Hotel Kathmandu 4*
Местоположение: Хотелът се намира в централната част на Катманду в близост до Храма Swoyambhunath.Някои основни забележителности на града,като Националния музей и големи търговски центрове са на достъпно разстояние от хотела.
В хотела: 24 часова рецепция,рум сървиз,обмяна на валута,съхранение на багаж,химическо чистене,бизнес център,салон за красота,магазин за сувенири,сейф,асансьор,климатик,отопление,открит басейн,спа център,сауна,бар,ресторант,безжичен интернет.
Стаи: Всички стаи са оборудвани с климатик,телефон,телевизор,минибар,електрическа кана за кафе и чай,баня,сешоар,тоалетни принадлежности,безжичен интернет.

Цена : 2999 лв.

Доплащане за единично настаняване: 490 лв.
Доплащане за настаняване в хотели 5 * - 1060 лева

Цената е промоционална за записвания до 02.01.2021г.
Начин на плащане:
Депозит 1 - 30 % при резервация.
Депозит 2 - 20 % пр- до 60 дни преди датата на отпътуване.
Допащане до 100 % - 40 дни преди датата на отпътуване.

При усложнена обстановка е възможна презаверка за нови дати през 2021 г./ 2022 г.
Информация относно здравните изисквания: поради динамично поменящата се ситуация, медицинските условия за влизане в страната подлежат на препотвърждение при приближаване периода на пътуване.


Полетно разписание:
19.03.2021, София 16:00 - 18:25 Истанбул
19.03.2021, Истанбул 20:50 – 05:15 Делхи +1
29.03.2021, Катманду 12:25 - 18:20 Истанбул
29.03.2021, Истанбул 20:10 – 20:30 София

Превозвач: Турски авиолинии


Забележки:
Туристите се присъединяват към международни групи или пътуват с индивидуален шофьор. Заминаването е гарантирано при двама пътуващи.
При събран минимум от 12 човека - с групата пътува водач от България.
Пътуването се осъществява с климатизиран джип или кола.
Възможно е организирането на допълнителни посещения на обекти и програми, по желание на участващите.
Възможна е промяна на разписанията от страна на авиопревозвачите.
Преди отпътуването за Индия се провежда задължителен инструктаж.
Изисквания:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.
Програмата е индивидуална. Датите могат да бъдат различни от посочените. Възможно е удължаване на престоя.

Паспортен и визов режим, санитарни изисквания:

Изисква се международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането. Паспортът следва да е с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане и да има 2 празни страници.
Сканирана 1 стр. на паспорта в PDF формат, до 300 KB.
Снимка в JPEG , формат от 10 KB до 1 MB с равна височина и ширина, в анфас, на бял или светъл фон.
Попълнен въпросник.
Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страната.

Условия за анулации:
До 45 дни преди заминаване – без неустойка
От 45 ден до 30 ден от датата на заминаване в размер на 1000 лева
От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването
Смяна на име до 10 дни без неустойка


АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКИ И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистънс“.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
Какво не покрива застраховката?

Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
Опит за самоубийство или самоубийство;
Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 60 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 лв. за щатски долар към 12.06.2020 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Допълнителна информация

Цената е промоционална за записвания до 02.01.2021г.

При усложнена обстановка е възможна презаверка за нови дати през 2021 г./ 2022 г.

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти