Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Непознатата Албания

Номер на оферта

/

230452

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
*4 нощувки със закуски и вечери в хотели 2/3 *, от които 1 – в района на Поградец, 1 – в района на Дуръс, 1 – в района на Вльора, 1 – в района на Саранда/Ксамил;
*Туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута:
- разглеждане на Круя, Тирана, Дуръс и Йоанина;
- посещение на манастира "Рождество Богородично"в Арденица и древна Аполония;
- посещение на архитектурните резервати под закрилата на ЮНЕСКО: Гирокастра и Бутринт;
*Пътни и гранични такси;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
*Водач от туристическата агенция

Цената не включва

*Входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
ПЪРВИ ДЕН:
София – Поградец, Албания

Отпътуваме от София в 08:00 часа по маршрут София - Поградец. Пристигане в Албания в късния следобед.
Поградец е разположен на югозападния бряг на Охридското езеро в подножието на планината Мокра. Буквалният превод на името на града е „в малкия град“. Поградец е в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно и природно наследство. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Поградец - Елбасан – Круя - ТиранаДуръс

Закуска.
Отпътуваме от Поградец към Круя – средновековен град, разположен в близост до столицата Тирана.
Круя е сърцето на Албания, родното място на националния герой Георги Кастриоти
Скендербег и едно от най-посещаваните градчета в страната. Гледката на каменния замък, извисяващ се над долината, наподобяващ с формата си разперени орлови криле е впечатляваща. Днес сградата е музей, представящ историята на Албания и подробно проследяващ живота и делото на Скендербег - бореца за независимостта на Албания от Османската империя.
Свободно време за обяд и разходка сред дървените дюкянчета на автентичния средновековен пазар в Круя. Пазарът привлича туристите с уникалните ръчно изработени сувенири от алабастър и маслиново дърво и сребърни филиграмни бижута, изкушаващи всяка дама.
Продължаваме към Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка по новооформения площад "Скендербег", покрит с разноцветен мрамор от различните краища на Албания. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания, джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Възможност за поглед от високо от панорамното въртящо се кафене на Тирана.
Настаняване в хотел в района на Дуръс и ривиерата. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Дуръс – Арденица - АполонияВльора

Закуска. Разходка в Дуръс. Разположен на Адриатическия бряг, градът е най-голямото пристанище и развлекателен център в Албания. Възможност за разходка по крайбрежната алея, където ще можете да направите снимки на модерния пешеходен кей, оформен атрактивно като висящ въжен мост.
Свободно време за почивка на чаша ароматно еспресо или знаменития коняк "Скендерберг", получил своята популярност още от времето на комунизма, заради високото си качество и уникален вкус.
Отпътуваме за манастира "Рождество Богородично" в Арденица, който в миналото е бил истински духовен център на Православната църква. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаваме за град Фиер, в околностите на който се намира Аполония – античен древногръцки град, разположен на морския път от Коринт покрай Корфу на север. Градът е основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса на 10 км от устието ? в Адриатическо море.
Пристигаме във Вльора. В древността от града е започвало едно от западните разклонения на античния път Виа Егнация, по който са преминавали рицарите, участвали в Кръстоносните походи. Интересни исторически забележителности във Вльора са също джамията "Мурадие" и сградата на първото независимо албанско правителство, в която днес се помещава Музеят на независимостта. Днес Вльора е модерен курорт, разположен на Адриатическото крайбрежие.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
ВльораГирокастра - Бутринт - Саранда

Закуска. Отпътуваме за Гирокастра - разположен в долината на река Дринос в Южна Албания. Основан от заможни земевладелци с големи имения, днес Гирокастра е рядък пример за добре запазен, характерен за региона на Югоизточна Европа град от епохата на Късното Средновековие. В центъра му се намира изградената още през XIII век цитадела, а наоколо се издигат множество къщи-кули. Старата му част е обявена за архитектурен резерват от ЮНЕСКО. Гирокастра е родно място на авторитарния комунистически лидер Енвер Ходжа.
Отправяме се към древния град Бутринт – архитектурен комплекс, който е включен в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство. Останките от римското селище са разположени на трудно достъпно място, защитено от езерото Бутринт, Адриатическо море и река Павла.
Отпътуваме към Саранда. Градът се намира върху останките на древния град Онхисмос, който е бил основен търговски център по време на Византийската епоха и е бил разрушен от готите през 552 г. Съвременното име Сарандос идва от православния византийски храм ”Св. Четиридесет мъченици”, чиито руини се намират на хълм в околностите на града.
Настаняване в хотел в района на Саранда. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Саранда - (през Гърция) - София

Закуска. Отпътуваме за България през Гърция.
Кратка спирка в Йоанина, живописно разположена на западният бряг на езерото Памвотис. Разходка с възможност за ранен обяд и отдих сред многобройните кафенета, магазинчета, ресторантчета и сладкарници около езерото и Крепостта.
Пристигаме в България късно вечерта.

ВАЖНО:
- Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
- При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
- Туристическата агенция не носи отговорност при промяна на входните такси.
- Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
- Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.




=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Ранни записвания 2024 - Албания |  Ранни записвания 2024 - Дуръс

Избрани оферти