Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кутаиси

Непознатата Грузия - 5 дни - Всеки вторник от май до септември 2017 г.!

Номер на оферта

/

184321

Дати & цени

Цената включва

Трансфер: летище-хотел-летище

Транспорт по време на цялата програма, както е описано

Английскоговорящ екскурзовод по време на цялата програма, както е описано

Настаняване за 2 нощувки със закуски в Кутаиси и 2 нощувки със закуски в Тбилиси.

Входни такси за:
Парк Боржоми
Уплистсике (скалния град)
Лифт в Тбилиси

Медицинска застраховка за цялото пътуване със застрахователна премия 10 000 евро на човек

Цената не включва

Самолетни билети (дирекни полети с Уиз ер по маршрут София-Кутаиси-София от 120 евро в двете посоки с включени летищни такси и малък салонен багаж. Полети всеки вторник и събота)

Разходи от личен характер и всичко неописано в „цената включва”

Програма на пътуването

Непознатата Грузия - 5 дни - Всеки вторник от май до септември 2017 г.!

5 дни/ 4 нощувки

ДАТИ: Дата на отпътуване - всеки вторник от май до септември 2017 г.
Хотел Категория 3***

ЦЕНИ:
На човек в двойна стая 260 евро/509 лв.
Доплащане за единична стая 316 евро/619 лв.

-----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==========================================================

Насладете се на древния дух на Грузия, почувствайте магията на тази страна. Грузия сама по себе си представлява една приказка. Това е страна, която ще събуди сетивата Ви със своите старинни градове, древни традиции и изключителни пейзажи. Свързана със съкровищата на аргонавтите (тук Язон открива Златното руно), първите европейци, Великия Кавказ, Черно море и...списъкът на грузинските забележителности е безкраен. Открийте ги!

====================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: Пристигане на летището в Кутаиси и трансфер до хотела. Нощувка в хотела в Кутаиси.

ДЕН 2: Закуска в хотела и в 08.00 ч. екскурзоводът ще ви вземе от хотела, за да се отправите към Тбилиси – столицата на съвременна Грузия. По пътя ще посетите село Шроша, известно с ръчноизработените си глинени и керамични изделия. Пътуването ще продължи към Боржоми, известен с минералните си извори, където ще посетите минералния парк и ще имате възможност да се насладите на водата на Боржоми. Слеобяд пристигане в Тбилиси, където ще имате няколко часа да се запознаете с града, построен още през 5 в. в долината на река Мтквари. Обиколката ще започне от платото Метекхи, където се намира църквата със същото име и минералните бани Орбелиани, използвани още през 17, чиито архитектура от сини плочки напомня за арабските времена по тези места. Обиколката ще продължи с крепостта Нарикала, разположена на хълма Сололаки в стария град. Ще се разходите из улиците на Стария град и по знаменитата улица Шардени, където се намират множество заведения и барове. Ще имате възможност да видите най-старата Базилика в Тбилиси Аншискхати, датираща от 6 в., както и синагогата и катедралата Сиони. Тук се съхранява т.нар. лозов кръст (раменете са под ъгъл надолу), донесен от кападокийката Света Нина. Настаняване и нощувка.

ДЕН 3: Закуска в хотела, след която следва екскурзия през Великия Кавказ до региона Казбеги и село Степансминда, познато и като Казбеги в близост до руската граница по Грузинския военен път, използван през вековете от търговци и завоеватели. Тук ще посетите църквата от 14 в. Света Троица, кацнала удобно на платото над селото на височина 2170 м и гордо гледаща към заобикалящите я снежни върхове на Кавказ. След кратка разходка в околността, ще се върнете обратно към Тбилиси през архитектурния комплекс Ананури, разположен на река Арагви. Крепостта Ананури е включена в Световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Вечерта прибиране в Тбилиси и нощувка.

ДЕН 4: Закуска в хотела, след която следва отпътуване към старата столица на ГрузияМцхета, важен религиозен център и музей, който е включен в Световното културно наследство на ЮНЕСКО. По пътя до там ще се спре манастира Джвари (Св. Кръст) от 6 в., които е разположен на върха на планината. Издигнат е над дървения кръст, поставен на хълма от св. Нина. Според писмени свидетелства в средата на 6 в. кръстът се издигал на върха и се виждал отдалече. Той е бил обект на поклонение от местните хора. През втората половина на 6-ти век владетелят Гуарам построява до кръста малък храм. Обиколката продължава към Светицховели - катедралата, известна като мястото, където е погребан Хитона Господен. Легендата гласи, че хитонът е погребан заедно със св. Ситония, която след като го прегръща, предава Богу дух. Никой не успял да вземе хитона от ръцете ?, затова той бива погребан с нея, а над гроба ? се издига огромен кедър. На мястото започва изграждането на голям храм, който обаче все падал преди строителите да успеят да сложат последния камък в градежа му. Тогава решават да използват кедъра като опора на купола, но той все падал и строителите не могли да го повдигнат. Ангел Господен се приближил до стълба и го издигнал, като стъблът се издигал и спускал, докато не посочил точното място, където е бил погребан хитона, а от пънът започнало да изтича благовонно целебно миро, което нарекли светицховели в превод от грузински животворящия стълб. Ще се разходите из тесните улички на Мцхета и по пътя на коприната ще достигнете в Гори, рожденото място на Сталин, където ще разгледате музея и ще продължите към Уплистсикхе, един от първите градове в Грузия, издялани в пещерите, използвани преди приемането на християнството като официална религия в Грузия от жреците. Вечерта отпътуване за Кутиаси и нощувка в града.

ДЕН 5: Закуска в хотела и свободно време до трансфера за обратния полет до България.

====================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Условия за резервации и анулации:

Депозит от 100 лв. на човек към момента на резервацията

Доплащане до 100% 21 дни преди датата на пътуването

Анулации до 21 дни преди датата на пътуването – без неустойка (с изключение на неустойка, ако има такава, за самолетни билети по външни полети)

Анулации в периода 21 до 0 дни преди датата на пътуването – 100% от общата стойност на пътуването


Необходими документи:
Задграничен паспорт

ИЗПОЛЗВАНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Тбилиси - Grand Palace Tbilisi 3* или подобен
Кутаиси - Discovery 3* или подобен

Тагове

Оферти - Грузия |  Оферти - Кутаиси |  Екскурзии - Грузия |  Екскурзии - Кутаиси |  Лято в чужбина - Грузия |  Лято в чужбина - Кутаиси

Избрани оферти