Начало / Екскурзии / Екскурзии - Алгарве

Непознатата Португалия – пътешествие до Алгарве и Лисабон и до слънчева Севиля

Номер на оферта

/

225442

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози през целият тур;
екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
самолетен билет София – Малага – София с авиокомпания България Еър;
летищни такси (103 евро/201 лв. от София към 22.11.2017 – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща;
чекиран багаж до 23 кг + 10 кг ръчен от София;
1 нощувка само със закуска (първата вечер при късното пристигане на групата няма вечеря) в хотел 3* Албуфейра, Португалия;
5 нощувки на база закуска и вечеря в хотел 3 * Албуфейра, Португалия;
1 нощувка в хотел 4 * Севиля, Испания на база закуска и вечеря;
екскурзия до Източно Алгарве (местен екскурзовод + Силвеш, Лагос, Сагреш и нос Сан Висенте);
екскурзия до Западно Алгарве (местен екскурзовод + Фаро, Тавира, Оляу, река Формоса, Вила Реал де Сан Антонио);
екскурзия до Лисабон (местен екскурзовод + кулата Белем, манастира "Жеронимуш", без входове, площад "Комерсио", свободно време в Лисабон);
екскурзия в Севиля с местен екскурзовод;
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец";
водач по време на пътуването.

Цената не включва

Екскурзията до Бенагил (пещерите на Алгарве) е по желание и се прави на място в зависимост от метеорологичните условия;
входни такси за обекти, НЕ посещавани по маршрута ;
доплащане за настаняване в единична стая: 420 лева;
горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица над 65 години;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
разходи от личен характер .

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Цена на човек в двойна стая: 1799 лв.

ПРОГРАМА


ПЪРВИ ДЕН:
Малага/Албуфейра
Полет от София в 15:20 ч. с авиокомпания България Eър за Малага. Кацане в испанския град в 18:20 ч. Посрещане от български екскурзовод на летище Малагa и трансфер до хотела в Алгарве в Португалия - Hotel Da Aldeia 3* в Albufeira или подобен. Късно настаняване без вечеря.

ВТОРИ ДЕН:
Албуфейра
Закуска. Информационна среща с групата, след което ще разполагате със свободно време. Хотелът се намира в оживена туристическа част и около него има ресторанти, барове, магазини, супермаркети и невероятно красив плаж, където ще останете изумени от приливите и отливите, позволяващи да разгледаме една очарователна скалиста и екзотична зона /по време на отлива сутрин/. Вечеря.

ТРЕТИ ДЕН:
Западно Алгарве – земи на мореплаватели и пирати
Закуска. Екскурзия до Силвеш, Лагос, Сагреш и нос Сан Висенте. В тази невероятно интересна екскурзия ще посетим изключително красиви места, земи на битки между португалци и опасния и страховит пират на XVI век сър Франсис Дрейк, който е бродил по бреговете на Алгарве. Земя, от която са потегляли големите мореплаватели в търсене на нови територии, започвайки поредната авантюра. Една възможност да видим местности, чието минало от римско и мюсюлманско време, както по-късно от християнско, е оставило своя отпечатък по градове, монументи, култура и традиция /осигурен екскурзовод/. Ще посетим Силвеш, бившата столица на маврите, един от старите градове в Португалия, известен със своята крепост, доизградена от династията на Алмохадите. Ще минем покрай катедрала, издигната на мястото на старата джамия. После ще потеглим към нос Сан Висенте, най-югозападната част на Европа, наричан от римляните "Краят на света". Отвесните скали и силният вятър ще накарат пътешественика да изпита незабравими чувства на възторг и преклонение към Майката природа. По пътя ще минем покрай Сагреш – мястото, където Енрике Мореплавателя основава Училището за мореплаване, посетено от много известни личности. Смята се, че един от тях е бил и самият Христофор Колумб. Сагреш е и градът на сърф спортовете. Разбира се, ще имаме и свободно време за обяд или разходка /по желание/. След това ще потеглим към забележителния град Лагос – тук е бил първият пазар за роби в Европа, а близо де него е църквата на Свети Антонио, която ще разгледаме отвън, както и старата част на града. На това място пътешественикът ще бъде пленен от красотата и атмосферата. Връщане в хотела. Вечеря.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Източно Алгарве
Закуска. Екскурзия до Фаро, Тавира, Оляу, река Формоса, Виля Реал де Сан Антонио. Този ден ще бъде изключително приятен, тъй като ще опознаем автентичното Алгарве, рибарската му част, природата му /осигурен екскурзовод/. Ще имаме и свободно време в градовете, които ще посетим, за да можем да ги усетим напълно. Ще минем първо през Фаро - столицата на Алгарве. Градът е бил разрушен от земетресението през 1755 г. и реставриран по-късно. Там ще се спрем при градините на Мануел Бивар, откъдето ще се насладим на прекрасната гледка, която ни предоставя резерватът на река Формоса. Зона, обитавана от фламинго, хамелеони, султанка, морски кончета (тук има най-много морски кончета в света), които обаче невинаги ни даряват с присъствието си. От там ще преминем през Арко да Вила – вход към старата част на града, за да стигнем до катедралата му, която ще разгледаме отвън. Входът е по желание. Ще имаме свободно време за разходка. Ще продължим по река Формоса и след близо 15 минути ще спрем в традиционното градче на Оляу, известно с най-голямото си рибарско пристанище в Алгарве, огромен рибен пазар и красиви тесни улички, по които минава “Пътят на легендите”. Знаете ли, че Оляу е град на поверията, а местните вярват в тях? Затова са поставили на много места статуи, свързани с различни истории от миналото им и маршрут, по който хората да се движат, за да могат да ги видят. След това ще потеглим за Вила Реал де Сан Антонио, където ще минем през красивото малко пристанище на града и многото ресторанти, предлагащи специалитета от риба тон на скара, зехтин и магданоз, както и сладкиши от алгаробо /сух плод от дърво/. Там ще имаме свободно време за обяд /по желание/. Самият град се намира на брега на река Гуадиана /река Ана, преведено от арабски/, която разделя Португалия с Испания, вливайки се в Атлантическия океан. След като приключим, ще продължим към Тавира, традиционен португалски град, известен със своите църкви и римския си мост, пресичащ река Гилао, с криволичещите загадъчни улички и панорамната гледка, от която пътешественикът затаява дъх. Връщане в хотела и вечеря.

ПЕТИ ДЕН:
Лисабон – Градът на “седемте хълма”
Закуска. Ще потеглим към столицата на Португалия, известна с многобройните си паметници и красиви площади. Лисабон е един изключително красив, интересен, цветен град, богат на много история и с характерна архитектура, чийто стил носи името „Мануелин” (пламтяща готика), изненадващ със своите мотиви и мозайки. Ще разгледаме заедно с местен екскурзовод кулата Белем и манастира "Жеронимуш", който е под егидата на ЮНЕСКО. В него се намират тленните останки на Вашку да Гама, стигнал до Калкута и успял да се върне в Португалия, минавайки през нос Добра надежда през 1498 г. Ще видим дългия 19 км акведукт, поставен върху 35 арки, наречен “Aguas libres”, Паметника на откривателите, площад „Комерсио”, площад „Росио”, река Тежу, мостовете „Вашку да Гама” и „25 април”. Ще се спуснем по красивия булевард “Liberdades”, построен по подобие на "Шанз-Елизе" в Париж. На края на посещението ще имаме свободно време в града. Лисабон е бил разрушен от голямото земетресение през 1755 година и по-късно построен отново. В него днес чувстваш как сякаш времето е спряло и в противоречие на това се сблъскваш с многото магазини, ресторанти, паметници, музеи, трамваи, тълпи от туристи, музиканти, които съживяват духа на тези антични и изключително интересни постройки - емблематични и характеризиращи столицата на тази красива страна. Връщане в хотела. Вечеря.

ШЕСТИ ДЕН:
Албуфейра
Закуска. Свободен ден. Този ден ще бъде самостоятелен за всеки, тъй като курортният град ни предлага различни възможности за развлечения. Близо до хотела ни се намира плажът „Оура”. След него е Плажът на рибарите и старата част. Отделно има обществен транспорт, с който можем да отидем за около 25 мин. до курорта Виламура, зона, известна със своето луксозно пристанище, което е сърцето на града, с голф игрища, магазини /един от тях е собственост на Роналдо/, ресторанти, между които и този на Луиш Фиго.
За този ден ви предлагаме една изключително атрактивна екскурзия по желание до красивите плажове и пещери на Бенагил . Ще се качим на лодки, минавайки през скалистата част на зоната, където е невъзможно да се стигне по земя, а само през океана. Ще можем да слезем на брега и да се разходим по това екзотично място. Тази екскурзия е по желание и е в зависимост от климатичните условия – при спокойно море ще можем да слезем за разходка, а при по-лошо време се разглежда от водата. Връщане в хотела. Вечеря.

СЕДМИ ДЕН:
Севиля, Испания
Закуска. Отпътуване до Севиля (225 км) и настаняване в Hotel TRH La Motilla - Dos Hermanas или подобен. Хотелът се нaмира на 13 км до центъра на Севиля. Свободно време за разходка из града. Вечеря.

ОСМИ ДЕН:
Екскурзия в Севиля/летище Малага (225 км)
Закуска. Екскурзия в Севиля. Този град е създаден през 206 г. пр. Хр. от римския консул Публий Корнелий Сциприон по време на Втората пуническа война между Картаген и Рим. Известен с името си Италика, е и родното място на императорите Траян и Адриян. Точно тук се създава испанската Инквизиция през 1478 г. по време на католическите крале Изабел и Фернандо. След като пристигнем в столицата на АндалусияСевиля, заедно с местен екскурзовод ще минем през еврейския квартал „Санта Круз”, известен с многобройните си красиви лабиринти от улички и площадчета с цветя и мозайки, както и типични ресторанти и кафенета. Също така ще минем и през Градините на Мурильо, паметника на Христофор Колумб, площад „Испания”, построен по повод Иберо-Американската експозиция в Севиля, открита през 1929 г., Златната кула, двореца "Сан Телмо" – днешното президентство на Андалусия, първата цигарена фабрика в Испания – днес университет. Разходка и показване на Кралския дворец "Алказар" отвън /вход по желание/. Ще минем покрай емблематичната готическа катедрала „Санта Мария де ла Седе” /вход по желание/. Ще научим много за тайните на катедралата, които не могат да се видят с просто око. Знаете ли например, че тук има изображение на Рождество Христово и на него се вижда човек с ... очила? Свободно време.
Трансфер до летището на Малага, където българският екскурзовод ще помогне на групата за чекирането. Полет за България в 19:10 ч. и кацане по разписание в София в 23:35 ч.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Алгарве |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Алгарве |  Есен 2023 - Португалия |  Есен 2023 - Алгарве

Избрани оферти