Начало / Екскурзии / Екскурзии - Царево

Нестинарски игри в Странджа

Номер на оферта

/

192790

Дати & цени

Програма на пътуването

Нестинарски игри в Странджа

ДАТА: 03-04.06.2017
ЦЕНА: 112 лв.

Нестинарството е един от най-древните български обичаи, възникнал още преди хилядолетия. Някои свързват появата му с Дионисиевите празници, а други с траките и техния култ към слънцето. В момента в България автентичният нестинарски обичай е съхранен само в едно село в Странджа – с. Българи. Елате с нас и се уверете сами в магията на този танц върху жарава!
Туристическа програма
1 ДЕН:
Отпътуване в 7:00 ч. от гр. София.
Посещение на Античен град Кабиле. Според историческите сведения Кабиле е превзет от Филип Македонски през 341 г. пр.н.е., а по-късно за известно време в него е пребивавал и синът му Александър ІІІ Велики Македонски. През първата половина на ІІІ в. пр.Хр. Кабиле е бил резиденция на тракийските царе Спарток и Скосток. Кабиле е и единственият град във вътрешна Тракия, който имал собствена монетарница, където били отсичани царски и градски емисии в периода ІІІ - ІІ в. пр.Хр. След като е превзет от римляните, от началото на ІІ в. сл.Хр. Кабиле се превръща в един от най-важните римски военни лагери в провинция Тракия. Продължаваме към Царево. В късен следобяд участие в програмата на нестинарския събор в деня на Св. Св. Константин и Елена – запалване на Нестинарския огън, кулинарен базар, фолклорна програма, нестинарски игри. Танцът върху огъня се счита и като молитва към небесните сили за сполука, плодородие и предпазване от болести. Според едно вярване огънят е в състояние да унищожи и изчисти всички злини, както от човека, така и от земята. Все още не се знае със сигурност, дали нестинарството е магически танц и нестинарите крият своята тайна, или наистина силата на вярата им помага да преодолеят физическата болка. Именно това го прави уникално и неповторимо явление и до ден днешен. Връщане в хотела късно вечерта. Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Равадиново. Посещение на Замъкът в с.Равадиново, носещ приказното име "Влюбен във вятъра". Това е уникален частен проект, създаден като туристически атракцион и място за разходка, забавление и отмора. Изграден е изцяло в приказен стил и привлича многобройни туристи от страната и чужбина със завлядяващ архитектурен стил, красив парк с езеро, художествени галерии, винарна, параклис, зона за игри и конна база. Началото на строежа е поставено през 1996 година и оттогава досега целият проект, дизайн и изпълнение се осъществяват от неговия собственик Георги Тумпалов само с лични средства, без помощи, дарения, кредити, заеми или други инвестиции. Свободно време за разходка и снимки. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт по маршрута различни капацитети;
1 нощувка със закуска в Царево;
Участие в Нестинарски ритуал в с.Българи;
Посещение на Замъка в Равадиново и Созопол;
Екскурзоводско обслужване;
Мед. Застраховка;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входни такси по посещаваните обекти;

Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане - 10 дни преди датата на отпътуване;
Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Царево |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Царево |  Пролет 2024 - България |  Пролет 2024 - Царево

Избрани оферти