Оферта номер: 229826

Нощ на църквите в Прага - 24.05.2019 (самолетна екскурзия). Last minute оферта!

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Прага и Екскурзии в Чехия.

Дати и цена
Цената включва
самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер с включени летищни такси
чекиран багаж до 23 кг. на човек и ръчен багаж до 10 кг.
3 нощувки със закуски в хотел Amigo City Center 4*
трансфер летище - хотел – летище;
туристическа програма "В сърцето на Стария Град";
туристическа програма "От Пражката крепост до Стария Град" с местен екскурзовод на български език;
медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на ЗАД Армеец с покритие 5 000 евро;
водач от България
Цената не включва
Задължително ползване на аудиосистема със слушалки за пешеходните обиколки: 3 € на човек на ден (заплащат се на място);
Разходи за градски транспорт - на място
Застраховка "Отмяна на пътуване"
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание, заявяват се и се заплащат от България, най-късно 30 дни преди отпътуването/ :

1. Круиз по Вълтава: 28 лв на турист

2. "Пивоварна "Pilsner Urquell" и Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия: 85 лв на турист; на място се заплаща входна такса за пивоварна "Pilsner Urquell" - 250 CZK/~10 €;

3.Автобусна екскурзия до парка Прухонице (ЮНЕСКО): 45 лв на турист
На 24. май чешката църква кани в своите домове всички гости на Прага. След вечерните литургии, храмовете (заедно със своите недостъпни обичайно сакристии, градини, кули и гробници) ще останат отворени за посетителите. В програмата им са включени концерти, обиколки, работилници и театрални представления.
Участие ще вземе и най-важната катедрала на Чехия – Св. Вит, с концерт на един от съвременните чешки виртуози на цигулката. Органови концерти ще има и в другите емблематични за Прага храмове - Св. Никола в Мала Страна и на Староместския площад, Дева Мария пред Тин и Св. Илия, прочут с великолепната си акустика.
Врати ще отвори и катедралният православен храм на Чехия – Св. Св. Кирил и Методий.


Прага - 23.05.-26.05.2019
самолетна екскурзия

ДЕН 1
СофияПрага
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване за Прага с директен полет в 10:15 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване.
Пешеходна разходка "В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" (включена в цената): практична информация и първи ориентири за града по време на разходката до сърцето на Стара Прага - Националния музей; Вацлавския площад - паметника на Св. Вацлав, Гранд Хотел Европа; Староместкия площад - готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария; емблематичния астрономически часовник от 1410 г. - Орлой, разположен в центъра на площада.
Свободно време. Нощувка.


ДЕН 2
Прага

Закуска. Пешеходна обиколка "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" с местен лицензиран екскурзовод на български език (включена в цената; около 3 ч.): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. По романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще стигнем до Малтийския площад и църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволският кана. л с мостчето на влюбените, обсипано с цветни катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага със стражевите кули от двете му страни (Малостранска и Страроместка), с 16-те арки и скулптурите на светци, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само от туристи заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и от много местни художници и музиканти, които създават неповторима творческа атмосфера. Карловият мост, Карловият университет и архитектурният комплекс Клементинум с най-красивата барокова библиотека на Прага са предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесни криволичещи калдаръмени улички ще ни изведат на Староместкия площад.
Туристическа програма по желание, следобяд: РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО РЕКА ВЪЛТАВА
Нощувка.


ДЕН 3
Закуска.
Туристическа програма по желание: "ПИВОВАР ПИЛЗЕН и КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 7 ч.)с посещение на пивоварна „Pilsner Urquell“ с включена беседа и дегустация.
Нощувка.


ДЕН 4
ПрагаСофия

Закуска. Освобождаване на стаите.
Туристическа програма по желание: АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРК ПРУХОНИЦЕ с екскурзовод на български език (около 4 ч.)
Среща в 13:25 ч. пред хотела за трансфер до летището. Полет за София в 16.25 ч. Пристига на летище София в 19.35 ч.
Прага, 3 нощувки със самолет
от 528 лв.
Прага, 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет
Прага
Транспорт - Прага Заведения - Прага Хотели - Прага Пазаруване - Прага Събития - Прага Забележителности - Прага
Замъкът-история - Вишеград
Най-тясната улица в Прага си има и светофар
Бирария При мечетата (Прага) и направи си сам бира