Начало / Екскурзии / Екскурзии - Елбасан

Потвърдена! НГ 2018 в АЛБАНИЯ, полупансион + Празнична вечеря с напитки, х-ли 4*

Номер на оферта

/

209066

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

- транспорт с автобус 3***,
- 3 нощувки със закуски в хотел FAFA PREMIUM – 4****+ или хотел DORO CITY - 4**** - по избор,
- 2 обикновени и Празнична Новогодишна вечеря с богато меню и включени неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки,
- мед.застраховка на ЗД „Евроинс“ с покритие 5 000 EUR,
- разходка в Елбасан и Охрид,
- водач от агенцията.

Цената не включва

Пакетната цена не включва:

- входните такси за посещаваните туристически обекти,
- екскурзията до Берат – 20 EUR/40 лв. при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място),
- екскурзията до Тирана и Круя с местен екскурзовод – 15 EUR/30 лв. при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място). Изисква се предварително записване и плащане.

Програма на пътуването

Екскурзии
Нова Година 2018 в АЛБАНИЯ - Елбасан, Дуръс, Тирана, Круя, Арденица, Берат, Дуръс, Тирана, Охрид - автобусна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


4 дни / 3 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 30.12.2017 - 02.01.2018
Цена: от 365 BGN

По маршрут: СофияЕлбасан - ДуръсТирана – Круя - Арденица - БератДуръсТиранаОхридСофия

4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 обикновени вечери/ Новогодишна вечеря
ПАКЕТНИ ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ от 26.10. до 05.11.2017 г. – отстъпка 25 лв.

Добре дошли в Албания!
Албания е разположена на стратегическо място на Балканския полуостров, на важен кръстопът, водещ от Северна Италия до Константинопол, столицата на света по времето на Византийската империя, а по–късно Истанбул. По тази причина множество завоеватели са минали по тези земи, оставайки следи от своята култура, които са видими и до днес. В сърцето на Средиземно море, на Адриатическо и Йонийско море, Албания се превръща в еднa от най–интересните дестинации в света. Все още непокътната от глобализацията, туристите ще бъдат вдъхновени от невероятна смесица от култури и цивилизации, което прави тази страна уникално място за посещение.
ПРОГРАМА:

1 ден
/30.12.2017 г./ СофияЕлбасанТиранаМали и Робит
Отпътуване в 06.30 ч. от пл. „Ал. Невски” в София. Транзитно пътуване през Македония. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх“ на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Пристигане вечерта и настаняване съответно в хотел FAFA PREMIUM 4****+ (www.fafa.al/web) в Мали и Робит, 15 км от курортния град Дуръс или в хотел DORO CITY 4**** (www.hoteldorocity.com) в столицата Тирана. Вечеря. Нощувка.
2 ден
/31.12.2017 г./ Круя - ТиранаДуръс
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, включваща туристическа обиколка на Круя – ТиранаДуръс. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На връщане спирка за разходка в крайбрежния албански град Дуръс, в който се откриват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Подготовка за новогодишната нощ. Празнична Новогодишната вечеря в ресторанта на хотела с богато меню, с включено неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки, жива музика и DJ. Забележка: в хотел Доро Сити са включени и неограничено количество вноски напитки - водка, шампанско, мартини, уиски. Нощувка.
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотел Доро Сити - Салата „Клеопатра”, Различни видове крокети, Италианско предястие „Доро” – разнообразие от сирена, шунка, крокети и картофки, Медальон от телешко месо с ризото и зеленчуци, Печена пуйка с картофи, Glamorous руло с крем и сухи плодове & Щрудел, Пресни и сушени плодове, Неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки – отворен бар (водка, шампанско, мартини, уиски, бира, бяло и червено вино, сокове, кола и вода), Жива музика & DJ
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотел Фафа Премиум - Напитка за „Добре дошли“, Разядки – лазаня, ордьовър със сирена, ордьовър с шунка, ордьовър с морски дарове, шефска салата, трицветни брускети, зеленчуци на скара, Предястия - равиоли с рикота и спанак със сос, Фусили (макарони) със спаначен крем и скариди, Основно ястие - пържола със сос, Першеш (традиционно албанско ястие с пуйка на фурна с пюре от специално приготвен царевичен хляб и подправки), Десерти – баклава, кадаиф, плодова салата, Неограничено количество напитки местно производство - бяло/червено вино, бира, ракия, газирани безалкохолни напитки, вода
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА 2018!
3 ден
/01.01.2018 г./ Берат – манастира Арденица
Късна закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица, за да запалим свещичка за здраве в първия ден от Новата година. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаане за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най–интересните градове в Албания. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден
/02.01.2018 г./ ТиранаОхридСофия
Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка за кратка разходка (прошетка на македонски) и за кафе пауза в Охрид. Пристигане в София около полунощ.
ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ от 26.10. до 05.11.2017 г. – отстъпка 25 лв.
Хотел FAFA PREMIUM 4*+

в района на Мали и Робит, 15 км от Дуръс
- на човек в двойна стая - 365 лв.
- доплащане за единична стая - 145 лв.
- намаление за дете до 12 с двама възрастни - 105 лв.
Хотел DORO CITY 4*

в столицата Тирана
- на човек в двойна стая - 469 лв.
- доплащане за единична стая - 80 лв.
- намаление за дете до 12 с двама възрастни - 130 лв.
ОТСТЪПКА - 80 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт



Информация за входните такси на музеите:

Етнографски музей в Круя – 300 ALL, Музеят на Скендербег – 200 ALL
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ:

Хотел DORO CITY - 4**** (www.hoteldorocity.com):

Хотелът е идеално разположен на пешеходно разстояние от центъра на Тирана, в непосредствена близост до културните и исторически паметници на града, както и до основната търговска зона. Хотел Доро Сити е считан за един от най-луксозните хотели в Албанската столица. На разположение на гостите на хотела са нощен бар и изискан ресторант, предлагащ специалитети на албанската и европейската кухня. Хотелът разполага с 51 индивидуално обзаведени стаи, разполагащи със сейф, климатик, мини бар, сателитна телевизия, безплатен високоскоростен интернет.
Хотел FAFA PREMIUM - 4****+

се намира на 15 км от Дуръс и на 27 км от Тирана, на брега на морето. Всички стаи са оборудвани с климатик, сейф, минибар, LSD телевизор и сешоар. Те са елегантно декорирани в неутрални цветове и обзаведени с модерна мебел. Освен основния ресторант, на разположение на гостите е и специален A la Carte ресторант, в който може да се опита традиционна и европейска кухня. В хотела има СПА център, в който се предлага възможност за фитнес, сауна, парна стая, джакузи и масаж, както и открит басейн. Паркингът е безплатен за гостите на хотела.
Забележка:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане:

депозит – 30 % от пакетната цена,
доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
0011

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Елбасан |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Елбасан |  Нова година 2023 - Албания |  Нова година 2023 - Елбасан

Избрани оферти