Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Нова Година 2018 в ИСТАНБУЛ - 2 нощувки, с гала вечеря на кораб по Босфора

Номер на оферта

/

212909

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
- пътни и гранични такси, паркинг;
- 2 нощувки със закуски в хотел 3* в кв. Лалели, до историческия център на Истанбул;
- Празнична НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ на борда на кораб, плаващ по Босфора, под красиво осветените мостове и покрай сияещите европейски и азиатски брегове на протока;
- водач от агенцията по време на пътуването;
- медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.

Цената не включва

Цената НЕ включва:

- доплащане за единична стая – 30 лв. на вечер;
- доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 6.00 лв.; лица над 85 г. не се застраховат;
- входните такси на самостоятелно посещаваните обекти и допълнителните мероприятия;
* Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” – цена в размер на 30 лв.*/17 €** на човек и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур, местен екскурзовод на български език.
* Посещение на султанския дворец „Топ капъ”и църквата„Света София” – цена в размер на 80 лв.*/45 €** на човек и включва: трансфер, входни такси за основната част на двореца „Топ Капъ” (без харема), входна такса за „Св.София” и слушалки, местен гид на български език; продължава ? 4 часа.
* Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” /„Турския Версай”/ – цена в размер на 68 лв.*/38 €** на човек и включва: трансфер, местен гид на български език; входната такса за двореца; ? 3,5 ч.

Програма на пътуването

Празнични оферти
Нова Година 2018 в ИСТАНБУЛ - 2 нощувки в центъра в хотел 3* с гала вечеря на кораб по Босфора - автобусна екскурзия от Варна и Бургас


3 дни / 2 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 30.12.2017 - 01.01.2018
Цена: от 288 BGN

1-ви ден
събота 30.12.2017
Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I""; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул и настаняване в х-л 3* в квартал „Лалели” в близост до историческия център.
13.00 ч. Свободно време или мероприятие срещу доплащане: Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” – преминаване покрай двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, над залива „Златния рог” и по висящия мост над Босфора навлизане в азиатската част – фото-пауза, откъдето се открива красива гледка към европейската част на Истанбул и Босфора. Минаване покрай българската църква “Св. Стефан” /издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук/ (от 06.09.11 г. е затворена за реставрация) и пешеходен тур с посещение на: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия. Посещение на фабрика за кожени изделия. Връщане в хотела. Свободно време за разходка и покупки. Нощувка.
2-ри ден
неделя 31.12.2017 г.
Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане: 08.00 ч. Посещение на султанския дворец „Топ капъ” и „Св.София” с местен екскурзовод на български език – около 4 часа. Дворецът впечатлява с покоите на султаните, съкровищницата, разкошните градини и тераси с незабравими гледки към мраморно море, Босфора и залива Златния рог, а базиликата „Св. София”, място на коронация на византийските императори, вече 17 в. завладява с внушителните си размери и разкошни мозайки; трансфер до обектите, входни такси/без харема/. 13.30 ч. Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” – дворец на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора; местен екскурзовод на български език, трансфер. Връщане в хотела. Приготовления за новогодишната нощ. 20.00 ч. Трансфер до пристанището и качване на кораба. 21.00 ч. Отплаване и начало на Новогодишното тържество.
Новогодишната гала вечеря е на сет меню с включени алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, ориенталски танци... Ще се потопите в атмосферата на нощния град, разглеждайки красивите сгради, построени по двата бряга на Босфора!
ЧЕСТИТА НОВА 2018 ГОДИНА!!!
02.00 ч. Трансфер обратно до хотела. Нощувка.
3-ти ден
понеделник 01.01.2018 г.
Късна закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Посещение на търговски център „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки и супермаркета „CARREFOUR”. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE”, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Тук се намира и най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост се намира и магазин IKEA. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и вечерта пристигане в Бургас и Варна.
Цена:

от Бургас

- на човек в двойна / тройна стая за ранни записвания до 15.11.2017 - 288 лв
- на човек в двойна / тройна стая за ранни записвания до 15.12.2017 - 298 лв
- на човек в двойна / тройна стая след 16.12.2017 - 308 лв
от Варна

- на човек в двойна / тройна стая за ранни записвания до 15.11.2017 - 317 лв
- на човек в двойна / тройна стая за ранни записвания до 15.12.2017 - 327 лв
- на човек в двойна / тройна стая след 16.12.2017 - 337 лв


Забележка:

* Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане; деца под 12 г. ползват 10 лв. отстъпка; При заявяване и плащане на допълнително мероприятие по време на пътуването се заплащат гореупоменатите цени в ЕВРО, които са с 10% завишение.
* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други групи за достигане на необходимия минимум от 25 туристи.
Допълнителна информация:

* Необходими документи: - международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Настаняването ще бъде в х-л „Ефес” или в х-л „Мартинез” – в зависимост от големината на групата;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;
* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 10 дни преди датата на отпътуване;
* Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места – глоба 70 TRL;
* Парична единица - турска лира;
Записване и начин на плащане:

- внасяне на 30% от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване;
- доплащането се извършва най-късно до 08.12.2017 г.
Ориентировъчни цени на туристическите забележителности:

Двореца “Топ Капъ” – ІІ-ри двор и съкровищницата общ билет – 40 TL; харем – 25 TRL; църквата “Св. София” – 40 TRL; Двореца „Долмабахче” – 30 ТRL, харем – 20 TRL, комбиниран билет дворец + харем – 40 TRL; цистерната Йеребатан – 20 TRL; aквариум „SEALIFE” – 50 TRL; „Истанбул aквариум Флория” – 59 TRL; панорамна тераса на „Сапфир” – 18 TRL; комбиниран билет панорамна тераса „Сапфир” и 4 D кино 28 TRL; /Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч./
0032

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Нова година 2023 - Турция |  Нова година 2023 - Истанбул

Избрани оферти