Начало / Екскурзии / Екскурзии - Витлеем

Нова Година 2018 в Израел - 5 нощувки

Номер на оферта

/

205739

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж;
- летищни такси (253 лв. към 01.05.2016 г.);
- 1 нощувкa със закуска и вечеря в района на Кесария, хотел 3*;
- 2 нощувки със закуска и вечеря в Назарет, хотел 3*;
- 2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
- екскурзовод на български език по целия маршрут;
- луксозен автобус с безплатен WI-FI;
- саунд система със слушалки по време на туровете;
- разходка с лодка в Галилейското езеро
- всички трансфери по програмата;
- всички екскурзии по програмата;
- входни такси за обектите по програмата;
- Сертфикат за хаджийство;
- водач, придружаващ групата по време на целия престой;
- медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

- Новогодишна гала вечеря – очакваме цена (заплаща се в България)
- бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел);
- допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание):
- обяд в рибен ресторант при Галилейско езеро – 20 щ.д. (заплащат се в Израел);
- лични разходи.

Програма на пътуването

Нова Година 2018 в Израел - 5 нощувки

Акценти на програмата:
- Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
- Витлеем (църквата Рождество Христово)
- Каср ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
- Мъртво море (време за плаж и релакс)
- Назарет (място на Благовещението)
- Тиберия (перлата на Галилейското езеро)
- Сафед/Цфат (един от свещенните еврейски градове, център на Кабала)
- Капернаум (родно място на апостоли) и Табха (чудото с хляба и рибите)
- Планината на блаженствата (панорамана гледка към Галилейското езеро)
- Голан (красива природа и уникални гледки)
- Кана Галилейска (първото чудо на Христос)
- Йерихон (най-древният град в света)
- Акра (епохата на кръстоносците)
- Хайфа (Бахайските градини)
- Кесария Маритима (следи от римската епоха, акведукта)
- Лод (църквата св. Георги с гроба на светеца)
- Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)

Програма:

1 ДЕН / 29.12.2017г. Летище Бен Гурион – Яфо – Тел Авив – Кесария
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 08:20 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 11:20 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 14:00 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток. Разходка в района на старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, предлагащи морски ястия, малки кафенета и пекарни. Отпътуване на север. По тътя спирка на римския акведукт в Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Настаняване в хотел в района на Кесария. Вечеря. Нощувка/1/.

2 ДЕН / 30.12.2017г. Хайфа – Акра – Кана – Назарет
Закуска. Отпътуване на север по протежение на крайбрежните равнини. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Посещение на Бахайските градини и залива на Хайфа. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на Цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, Древния град и пристанището. Следва Кана Галилейска, където Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Заминаване за град Назарет, по пътя панорамна гледка към долината Армагедон, която е спомената от Св. Йоан Богослов в библейската книга „Откровение“ като място на последната битка между Доброто и Злото. Посещение на църквата „Благовещение“ в Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където Христос е живял по-голяма част от своя живот. Там е и работилницата на Свети Йосиф. Свободно време. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка/2/ в Назарет.

3 ДЕН / 31.12.2017г. Назарет – Сафед (Цфат) – Голански възвишения - планината на Блаженствата - Капернаум – Табха – Тиберия
Закуска. Заминаване за Сафед, един от четирите свещени еврейски града, наред с Йерусалим, Хеврон и Тиберия, център на известното религиозно течение в юдаизма – Кабала. На север от центъра му е хълмът Ханаан, който се асоциира с библейското название на израелската земя. По названието на хълма праотецът Авраам е нарекъл тази земя. Оттук той огледал земята, предложена му за него и цялото му потомство. През 1140 год. владетелят на Йерусалимското кралство Фулк д`Анжу построил тук за рицарите-тамплиери мощната военна крепост (Мецуда), което едно от най-големите отбранителни съоръжения на кръстоносците в Светите земи. Православният Капернаум - монастира на 12-те апостоли. Този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Обиколка на Голанските възвишения, с прекрасна гледка към Галилейското езеро, красивите долини, пасища и заснежени планини. Посещение на град Тиберия, разположен при Галилейското езеро. Завръщане в Назарет. Новогодишна Гала Вечеря. Нощувка/3/.

4 ДЕН / 01.01.2018г. Назарет – Мъртво море – Каср ал Яхуд – Йерихон – Витлеем
Закуска. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане и релакс. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото при река Йордан, където е било кръщението на Иисус Христос. Следва Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Витлеем. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията, градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка/4/ във Витлеем.

5 ДЕН / 02.01.2018г. ВитлеемЙерусалим - Витлеем
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим, който съгласно Конституцията на държавата Израел е нейна единна и неделима столица. Обиколката започва с Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал Иисус Христос с кръста към мястото на разпятието – Голгота; Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма.Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка/5/.

6 ДЕН / 03.01.2018г. ВитлеемЙерусалим – Лод – летище Бен Гурион – София
Закуска. Посещение на Новия град на Йерусалим (панорамна обиколка с автобус): Парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел(отвън). Отпътуване за град Лод(древният град Лида Палестинска - посещение на църквата с гроба на св. Георги в Лод. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:20 ч. Пристигане на летище София около 21:15 ч.

Цени: 29.12.2017- 03.01.2018
Възрастен в двойна стая - 1488 лв
Трети възрастен в двойна стая - 1458 лв.
Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая - 1388 лв.
Единична стая - 1828 лв.

Хотели по програмата:

Местонахождение/ Хотел/ Брой нощи
Кесария район/ Edem Inn 3* http://www.tooly.co.il/en или подобен/ 1
Назарет/ St. Gabriel 3* http://www.stgabrielhotel.com/ или подобен/ 2
Витлеем/ Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен/ 2

Полетно разписание:
LY 552 София 11:20 Тел Авив 14:00
LY 551 Тел Авив 18:20 София 21:15

Условия за резервация:
- Начин на плащане: депозит – 450 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Условия за записване:
- депозит – 450 лв.
- копие от валиден международен паспорт.
- доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
- Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане.
- За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Забележка: Цените са калкулирани при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв. При значителна промяна на курса, Туроператора си запазва правото за промяна на цената.

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Витлеем |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Витлеем |  Нова година 2023 - Израел |  Нова година 2023 - Витлеем

Избрани оферти