Начало / Екскурзии / Екскурзии - Палермо

Потвърдена! НГ 2018 в ПАЛЕРМО, Сицилия, чартър от София, х-ли 3* и 4*

Номер на оферта

/

209374

Дати & цени

Цената включва

В цената е включено:

- Самолетен билет София – Катания – София с директен чартърен полет;
- Летищни такси;
- Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
- 4 нощувки със закуски в съответния хотел;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с ДЗИ;
- Водач от България.

Цената не включва

В цената не е включено:

- Екскурзия на Палермо и Монреале с екскурзовод на български, с включен вход за Катедралата в Монреале и слушалки – 58 лв за възрастен / 29 лв за деца до 11.99 год;
- Екскурзия до Етна и Таормина – 112 лв за възрастен / 56 лв за деца до 11,99 год;
- Екскурзия до Ериче и Седжеста – 88 лв за възрастен / 44 лв за деца до 11.99 год;
- Лични разходи;
- Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц
- Общинска такса – 8/10 евро – заплаща се лично, на място.

Програма на пътуването

Екскурзии
Нова Година 2018 в ПАЛЕРМО, Сицилия - българска група - самолетна екскурзия с директен чартър от София - ПОТВЪРДЕНА!


5 дни / 4 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 30.12.2017 – 03.01.2018
Цена: 850 BGN

Сицилия – вълнуваща и интересна, близка и екзотична

Палермо е столицата на Сицилия, която е най-големия и най-населен остров в Средиземно море. През вековете острова е бил владение на различни цивилизации – римляни, картагенци, византийци, гърци, араби, нормани, испанци. И така в наши дни острова и града са една уникална, екзотична комбинация от различни култури. Това го прави разнообразен, интересен и изключително атрактивен.
Палермо и Сицилия притежават множество шедьоври от различни периоди – римска, готическа, ренесансова и барокова архитектура, както и такива на модерното изкуство.
Историческия център на Палермо е един от най-големите в Европа, наситен с множество спомени от миналото. Екзотичния изглед се допълва от разнообразната зеленина от палми, бананови дървета, лимони.
Немския писател Гьоте, при посещението си в Палермо през 1878 г определя ботаническите градини на Палермо, като “Най-красивото място на света”, като също отбелязва разнообразните екзотични растения.
Цени за резервации до 27.11.2017:

Europa 3*

- на човек в двойна стая - 850 лв
- единична стая - 1030 лв
- дете до 11,99 с двама възрастни - 810 лв

Vecchio Borgo 4*

- на човек в двойна стая - 930 лв
- единична стая - 1150 лв
- дете до 11,99 с двама възрастни - 850 лв

Garibaldi 4*

- на човек в двойна стая - 960 лв
- единична стая - 1190 лв
- дете до 11,99 с двама възрастни - 920 лв


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Палермо и Монреале

Цена: 58 лв възрастен / 29 лв дете до 11,99г.
Насладете се на Палермо, столицата на Сицилия, разположжена на брега на морето и в полите на планината Пелегрино. Града е бил под владението на финикийци, римляни, араби, нормани. Влиянието на всички се вижда и усеща в Палермо. Златния век на града е по време на арабското владичество, когато Палермо е превъзхождал дори Кайро.
Екскузрията включва посещение на всички основни забележителности на Палермо – Куатро Канти, фонтана Преториа, Катедралата и Нормандския дворец.
Посещението на Палермо няма да е пълно без посещение на Монреале.
Катедралата в Монреале е великолепен пример на концентрацията на нормандското, арабското и византийското наследство. Катедралата в Палермо е древна, но тази в Монреале е запазена през вековете, от 12-ти век. Вълшебно място, което много повече от просто още една църква. Катедралата наистина ще Ви впечатли.
Eриче и Седжеста

Цена: 88 лв възрастен / 44 лв дете до 11,99г.
След закуска отправяне към Ериче. Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия.
Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещите си улички, пресечки и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастири… редом с обикновени домове, ресторанти, даже банката и полицията – абсолютно всичко е дялан камък.
Основни забележителности тук са катедралата от 16 в. и норманската Венерина Крепост от 12 в. намираща се на мястото на Ерикс, крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време.
Следобед отправяне към археологическата зона на Седжеста, за да се посети древния дорийски храм и амфитеатъра. Според мита първото селище, което не е извадено на повърхността от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней – Елимите.
В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Седжеста. Дорийският храм /426-416 пр.хр./ от кафеникав камък, който е опасан почти изцяло от плитко дефиле, се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. хр. Амфитеатралното разположение на седалките за зрителите е изградено по хълма, известен като Монте Барбаро (Monte B?rbaro), на 305 метра над морското равнище. Вечер през лятото се изнасят представления в него.
Етна и Таормина

Цена: 112 лв вързстен / 56 лв дете до 11,99г.
Ранно отпътуване. Панорамна обиколка на централната част на Сицилия до вулкана Етна: Пътуване с автобус по склоновете на Етна до 1987 м надморска височина; Свободно време с възможност за проучване на страничните кратери „Силвестри” . По желание може да се стигне до централните кратери (на ниво над 3000 метра надморска височина) с въжени лифтове и джипове (по избор, само при благоприятни метеорологични условия). В Таормина: Свободно време в историческия център и възможност да се разгледа Древния театър. Връщане в хотела.
Билет за въжения лифт и джипове – 63 евро/41 евро (4 – 11,99г)
Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро)
Вход за гръцкия театър в Таормина – 12 евро
Посочените входове са актуални към 25.08.2017г. възможни са промени!
Полетно разписание:

СофияКатания / 30.12 : 08:00 – 08:50
КатанияСофия / 03.01 : 19:10 – 22:00
Резервации:

Депозит: 300 лв при записване
Доплащане: 22 дена преди дата на тръгване
Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
от 60 до 30 дни: 300 лв
от 29 до 20 дни: 50% от общата стойност на пътуването
от 19 до 14 дни: 80% от общата стойност на пътуването
под 14 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сумa
Забележки:

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
Минимален брой за провеждане на програмата 40 човека.
Групата се потвърждава до 30 дни преди отпътуване.
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум от 20 човека.
Хотели:

VECCHIO BORGO 4*

http://www.ghshotels.it/vecchioborgo/eng/index.php
Borgo Vecchio е един от четирите исторически пазара в Палермо, заедно с Ballaro, il Capo, la Vucciria. В сърцето на най-емоционалната част на града, Borgo Vecchio е улица още от 16-ти век, която е била населена основно с рибари и моряци в началото, а в последствие от мигриращи търговци, занаятчии, бизнесмени, което я оформя и до днес като търговска улица. В наши дни също е и любимо място за срещи на младите хора.
Хотел Vecchio Borgo 4* е разположен между пристанището, историческия център и търговската част на Палермо, което го прави отлична отправна точка, за да опознаете града. Всички забележителности, останали още от средновековието са лесно достижими и пеша. Само на 10 минути пеша е третия по големина театър в Европа Teatro Massiomo, а на 5 минути е Teatro Politeama Garibalgi, перла на архитектурата на 19-ти век. Всички големи шопинг улици са наоколо – Via Libert?, Via Ruggero Settimo, Via Roma. Тук са разположени и най-добрите ресторанти, предлагащи местни и международни специалитети.
Хотел Vecchio Borgo е очарователен хотел, с топла и гостоприемна атмосфера, в самото сърце на Палермо. Лобито е елегантно, уютно и спокойно. Рецепцията работи 24 часа в денонощието. Има безжичен интернет. Закуската предлага разнообразие от домашно приготвени храни, които се сервират в специална стая с гледка към пазара. Хотелът е уютен и изтънчен – истински 4*.
Всички 32 стаи са в приятни решени в свежи цветове, шумоизолирани, с паркетен под и предлагат: Климатик, LCD телевизор със сателитни канали, WI-Fi интернет, Мини-бар, Сейф, Директен телефон, Баните са с бял мрамор, елегантни и с хидромасажен душ, Услуги в хотела, Денонощна рецепция, Рум-сървиз, Коли под наем, Трансфер (платен), Обменно бюро, Помещение за съхранение на багаж, Консиерж услуги, Пералня и Химическо чистене, Гладене, Конферентна/Банкетна зала, Бизнес център
GARIBALDI 4*

http://www.ghshotels.it/garibaldi/en/
Хотел Garibaldi 4* е луксозен, дизайнерски хотел разположен в сърцето на Палермо. Местоположението на хотела е оценено от водещите сайтове за хотелски резервации с отлична оценка 9,2. Хотел Garibaldi 4* предлага директен достъп до забележителностите на града. Хотелът се намира в непосредствена близост до известният театър Teatro Politeama, 900м. от Катедралата на Палермо и на 600 м. от пристанището на Палермо.
Всички стаи на хотел Garibaldi 4* са декорирани със стил в топли и нежни цветове с помоща на дизайнерски екип. Всяка стандартна стая е с големина около 25кв.м. разполагаща с необходимите условия за приятен престой, способни да задоволят изискванията и на най-претенциозните клиенти: Климатик, LCD телевизор със сателитни канали, WI-Fi интернет, Мини-бар, Сейф, Директен телефон, Услуги в хотела, Денонощна рецепция, Рум-сървиз, Коли под наем, Трансфер (платен), Обменно бюро, Помещение за съхранение на багаж, Консиерж услуги, Пералня и Химическо чистене, Гладене, Конферентна/Банкетна зала, Бизнес център
EUROPA 3*

http://www.hoteleuropapalermo.it/
Хотела е разположен на тиха място в центъра на Палермо, само на 20м от Via della Libert?, най-популярната и централна търговска улица на столицата на Сицилия, заобиколена и от множество градинки и на 300м от Piazza Castelnuovo – центъра на Палермо. Хотела е на изключително удобно местоположение и пеша или с градски транспорт се достига до всяка от забележителностите на града. Europa 3* вече 30 години се грижи за удовлетворяване на нуждите на своите гости и се радва на отлични отзиви от клиентите си.
Europa 3* разполага със 73 семпло обзаведени, но приятни стаи които предлагат: Климатик, Работно бюро, Безплатен интернет, Сейф, Телевизор, Телефон, Мини-бар, Баня с душ или вана със сешоар, Ресторант
Europa 3* разполага с ресторант, предлагащ местни и интернационални специалитети.
Услуги в хотела: Денонощна рецепция, Рум-сървиз, Помещение за съхранение на багаж, Консиерж услуги, Обща TV зала, Конферентна/банкетна зала, Копирни услуги
0040

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Палермо |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Палермо |  Нова година 2023 - Италия |  Нова година 2023 - Палермо

Избрани оферти