Начало / Екскурзии / Екскурзии - Занзибар

Нова Година 2018 в ЗАНЗИБАР - самолет от София - ПОТВЪРДЕНА!

Номер на оферта

/

205607

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

- Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Занзибар – Истанбул – София С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
- Трансфери летище – хотел – летище
- 7 нощувки със закуска и вечеря в хотела на остров Занзибар
- Новогодишна гала вечеря
- Медицинска застраховка с 10000 евро покритие с асистанс

Цената не включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Виза за Танзания – 50 USD – получава се при пристигане в страната (задължително трябва да има валидност на паспорта минимум 6 месеца след датата на напускане на страната и празна страница за полагане на визата)
- Допълнителни екскурзии
- Водач не е предвиден - програмата е индивидуална.
- Услуги, които не са упоменати като включени за съответния хотел
- Разходи от личен характер
- Бакшиши

Програма на пътуването

Екскурзии
Нова Година 2018 в ЗАНЗИБАР - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


9 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 25.12.2017 - 02.01.2018
Цена: 3708 BGN

Западно от бреговете на Танзания се намира приказния остров Занзибар. Известен като Островът на подправките, той е една от перлите на Индийския Океан. Тук ще срещнете прекрасна архиктектура,криволичещи улици, сочни тропически плодове, ароматни подправки и очарователно гостоприемни хора. Невероятната красота на плажовете му и великолепието на историческия град Стоун Таун правят Занзибар една от най-привлекателните туристически дестинации. На това автентично и непокътнато късче земя се усеща силното арабско влияние. Британците също са оставили своя отпечатък, тъй като през 19 век много от африканските експедиции са започвали от тук. Източният бряг на острова привлича с девствените си плажове и топлите води, защитени от естествени рифове.
ПРОГРАМА:

ДЕН 1 - 25 декември 2017 София - Истанбул
Полет от летище София – Терминал 2 за Истанбул с Турски авиолинии в 10:05 часа, транзитно кацане в Истанбул в 12:35 часа и полет за остров Занзибар в 20:30 часа.
ДЕН 2 - 26 декември 2017 Занзибар
Рано сутринта пристигане на летището в Занзибар в 05:30 часа. Посрещане и трансфер до избрания хотел на острова. Настаняване след 14 ч. По желания можете да доплатите за ранно настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 3 - 27 декември Занзибар
Закуска. Свободно време или полудневно посещение на столицата на острова – Стоун Таун. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 4 - 28 декември 2017 Занзибар
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия Синьо сафари. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 5 - 29 декември 2017 Занзибар
Закуска. Свободно време. Днес Ви предлагаме да плувате с делфини. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 6 - 30 декември 2017 Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 7 - 31 декември 2017 Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж, развлечения и подготовка за празничната новогодишна гала вечеря. ПОСРЕЩАНЕ НА 2018 ГОДИНА! Нощувка.
ДЕН 8 - 01 януари 2018 Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 9 - 02 януари 2018 Занзибар - Истанбул - София
Ранно освобождаване на хотела и полет за Истанбул в 06:25 ч. Пристигане в София в 20:40 ч.
ПАКЕТНА ЦЕНА:

4* Dhow Inn Zanzibar - 1 896 € / 3 708 лв
4* Double Tree by Hilton Nungwi - 2 199 € / 4 301 лв
5* Fruit&Spice Wellness Resort - 2 099 € / 4 105 лв


Допълнителни екскурзии:

Екскурзия до гората Йозани (полудневна)

Цена за възрастен: 123.00BGN;
Цена за дете: 104.00BGN;
Това е обиколка с екскурзовод до гората Йозани. Гората е единствената останала с естествената растителност. Тя е дом на много ендемични видове от флората и фауната. Тук ще видите червената колобус маймуна, кадифени котки, змии, мангрови гори, разнообразие от малки дървета, храсти, блата и треви. По време на горската разходка, ще видите както скариди така и различни видове мангрови дървета. Това е най-доброто пътуване из природата на гората, където ще имате уникалната възможност да видите и да направите снимки, видеоклипове с червената колобус маймуна, срещани единствено в Занзибар.
Цената включва: входни такси, екскурзовод, минерална вода, транспорт.
Цената е ориентировъчна при записани, минимум 10 човека!
Полудневен тур - Занзибар – островът на подправките (Spice Tour)

Цена за възрастен: 119.00BGN;
Цена за дете: 94.00BGN;
Този тур ще събуди вашите сетива! Посещение на градина за подправки, където ще имате възможността да видите плодове и подправки, които вероятно никога не сте виждали в супермаркета. Започвайки от развалините на двореца Марухуби, покрай къщата на Дейвид Ливингстън (един от най-големите изследователи в Африка), пътуването продължава на север от града към персийските бани Кидичи. От тук през селските райони, където местни фермери живеят и произвеждат някои от най-екзотичните плодове и подправки в света. В зависимост от сезона можете да намерите всичко от ванилия, кардамон, канела, индийско орехче, куркума, лимонена трева, карамфил, иланг-иланг, кимион, чесън, джинджифил, кориандър, черен пипер, бахар, тамаринд, плодове от хлебно дърво, яйчен крем плодове, портокал, звезден плод, банан, ананас, мандарина, маракуя, манго, авокадо, круша, папая, грейпфрут и много други.
Цената включва: екскурзовод, минерална вода, шоу програма, подарък от фирмата партньор, транспорт.
Цената е ориентировъчна при записани, минимум 10 човека!
Плуване с делфини (полудневна). Плуване с делфини (полудневна).

Цена за възрастен: 131.00BGN;
Цена за дете: 104.00BGN;
Разположен в южната точка на острова в Кизимкази. Рибарското селище е дом на няколко училища за делфини, тип бутилков нос, както и гърбав делфини, които често могат да бъдат забелязани наоколо. Ако имате късмет, може да имате възможност да плувате доста близо до делфините. Пътуването се извършва в следобедните часове, за да се избегнат тълпите от туристи на сутринта, което смущава делфините. Кизимкази се намира на мястото на джамия от 12 век, което е интересно доказателство за най-ранните възниквания на исляма в Източна Африка. Причните за посещението на това красиво място са не само природни, но и културни.
Цената включва: транспорт с лодка, входна такса, екскурзовод, шнорхел, минерална вода, транспорт.
Цената е ориентировъчна, при замисани минимум 10 човека!
Синьо сафари (целодневна с включен обяд)

Цена за възрастен: 201.00BGN;
Цена за дете: 100.00BGN;
Морското приключение, за което ще говорите дълго и никога няма да забравите. Целодневна екскурзия – тръгва от рибарското селище Fumba и ви дава възможност да се запознаете с чудесата на Индийския океан в комфортните традиционни плоскодънни лодки. При пристигането накратко ще ви бъде представена програмата за деня, както и някои съвети относно безопасността на борда. Плоскодънните лодки са ръчно изработен от африканска махагон, по най-високи стандарти. Най-зашеметяващите природни творения са двете девствени плитчини от мек бял пясък, които се издигат от тюркоазено синьо на Индийския океан. Спирате в една пясъчна плитчина, за шнорхелинг над коралов риф и след това да се отпуснете и да поплувате. Там ще ви предложат свежи зелени кокосови орехи и лека закуска. След гмуркането с шнорхел (ако го позволява прилива) имате обяд и ще прекарате остатъка от следобеда на втората пясъчна плитчина близо до остров Pungume. Пясъчните плитчини са били описани от много клиенти като най-идиличните места в светa.
Цената включва: входни такси, екскурзовод, шнорхел, напитки(вода, безалкохолни, бира, ликьор, морска храна), транспорт.
Цената е ориентировъчна, при замисани минимум 10 човека!
Oстровът на затворниците (Prison Island - полудневна)

Цена за възрастен: 133.00BGN;
Цена за дете: 104.00BGN;
Островът получава името си от затвора, където били заточавани осъдените. Той бил собственост на богат арабин, който заключвал бунтуващите се роби там. Сега островът е средище на едни от най-големите и стари костенурки в Света. Островът се намира на 20 минути от столицата Stone Town, екскурзията се осъществява с лодка, като се минава през зрелищни коралови рифове. След резервата на костенурките, по желание ще имате възможност да се разходите по туристически пътеки и да се гмуркате в тюркоазените води.
Цената включва: транспорт с лодка, входна такса, екскурзовод, храна за храненен на костенурките, минерална вода, транспорт.
Цената е ориентировъчна, при записани минимум 10 човека!
Тур до Стоун Таун (полудневна)

Цена за възрастен: 129.00BGN;
Цена за дете: 104.00BGN;
Екскурзията ще ви разкрие богатото културно наследство, оставено от арабите, индийците, пресийците и европейците, смесило се с местните традиции и обичаи. Исторически сгради с врати украсени с изкусна дърворезба, красиво оцветени балкони, арки и веранди, които закриват тесните улички. Турът включва посещение на градския пазар, параза за роби, Националния музей на Занзибар, сградата на Върховния съд, сградата на Старото немско консулство, „Africa House” (бивш Английски клуб), Къщата ”Тип Тип”, Катедралата, Британското консулство. Екскурзията завършва с разходка по тесните улички на старият каменен град.
Цената включва: входни такси, екскурзовод, минерална вода, транспорт.
Цената е ориентировъчна, при замисани минимум 10 човека!
Полетни детайли:

25.12.2017 София - Истанбул 10:05 - 12:35
25.12.2017 Истанбул - Занзибар 20:30 - 05:30 +1
02.01.2018 Занзибар - Истанбул 06:25 - 13:45
02.01.2018 Истанбул - София 20:20 - 20:40
Важно:

Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD=1.80BGN (към 30.04.2017г.). При увеличение на валутния курс към лева
Туроператора си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.
Визов режим: Визата се получава се при пристигане в страната (задължително трябва да има валидност на паспорта минимум 6 месеца след датата на напускане на страната и празна страница за полагане на визата).
Необходими документи:

Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител.
Не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.
Dhow Inn Zanzibar 4*

Dhow Inn 4* е малък бутиков хотел, разположен в Пайе на източното крайбрежие на остров Занзибар, Танзания. Плажът Пайе е известен като най-красивият плаж на острова, с прекрасен изглед към приливите и отливите на Индийския океан. Крайбрежието тук се радва и на охлаждащите ветрове!
Това е любимо място на кайт сърфистите. То е и за тези от вас, които държат на удобствата, докато се наслаждавате на приятната обстановка в тропическия рай.
Double Tree by Hilton Nungwi 4*

Хотелът е разположен на белите пясъчни плажове на севеврен Занзибар, заобиколен от тропически градини и голям басейн. Намира се само на 5 минути пешеходно разстояние до центъра на Nungwi Village. На разположение на гостите на хотела са открит басейн, анимация, рум-сървиз, бизнес център, ресторант, бар, фитнес център, водни спортове. Хотелът предлага сутрешни занимания по йога на плажа, разкрасителни процедури и отпускащи терапии. Ако предпочитате по-активните занимания, можете да се забавлявате с риболов и гмуркане с шнорхел или водолазна екипировка.
Fruit & Spice Wellness 5*

0008

Тагове

Оферти - Занзибар |  Оферти - Занзибар |  Екскурзии - Занзибар |  Екскурзии - Занзибар |  Нова година 2023 - Занзибар |  Нова година 2023 - Занзибар

Избрани оферти