Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Нова Година 2020 в Израел и Йордания

Номер на оферта

/

230135

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Тел Авив - София с редовен полет на АК България Еър;
Летищни такси;
Всички трансфери по програмата;
7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:
1 в Нетаня (хотел Margoa 3* или подобен)
1 в района на Тиберия (хотел Astoria 3* или подобен)
1 в Аман (хотел Le Meneur 3* или подобен)
1 в района на Петра (хотел Edom 3* или подобен)
3 във Витлеем (хотел Paradise 3* или подобен)
Новогодишна вечеря - без напитки;
Транспорт с луксозен автобус, кат. Туристически, с безплатен WiFi;
Групова виза за Йордания
Входно-изходни гранични такси;
Всички екскурзии, описани по програмата;
Входна такса за Петра;
Входни такси за обектите, посещавани по програмата;
Екскурзоводско обслужване на български (или руски език) по целия маршрут в Йордания и Израел;
Саунд система със слушалки по време на туровете;

Цената не включва

Такса обслужване за шофьорите и за местните екскурзоводи - 40 щат. долара / около 70 лв. общо на турист (заплащат се задължително на място)
По желание допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи (заплащат се на място):
Нощен Йерусалим - 25 щат. долара / около 44 лв. (цената е променлива според броя на туристите)
Разходка с корабче по Галилейското езеро - около 12 щат. долара / 21 лв.
Обяд в ресторант на брега на Галилейското езеро - около 22 щат. долара / 39 лв.
Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години - 16 лв.;
Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години - 32 лв. (туристи над 74г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“- Моля консултирайте се с наш представител
Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Екскурзия НОВА ГОДИНА В ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - 7 HB

Маршрут:
София - Тел Авив - Нетания - Кесария - Хайфа - Акра - Назарет - Кана - Тиберия - Капернаум - Табха -
Витлеем - Йерусалим - Йерихон - Небо - Мадаба - Петра- Шобак - Аман - Джераш - Мъртво море -
Йерусалим - Витлеем - Лод - Тел Авив - Яфо - Бен Гурион - София

==========================================================

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 26 декември 2019

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 8 дни/7 нощувки

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

===============================================================


ПЪРВИ ДЕН: 26.12.2019, София - Тел Авив - Нетания
Среща на летище в 14:00ч. Полет София - Тел Авив на АК България Еър. Излита в 16:00ч. Каца на летище Бен Гурион в 18:30ч. Отпътуване за Нетания. Вечеря и нощувка в Нетания.

ВТОРИ ДЕН: 27.12.2019, Нетания - Кесария - Хайфа - Акра - Назарет - Кана - Тиберия
Закуска. Отпътуване към Кесария - столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел - Хайфа: уникалния храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет - разглеждане на църквата Св. Благовещение, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска - мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в Тиберия.

ТРЕТИ ДЕН: 28.12.2019, Тибeрия - Капернаум - Табха - планината на Блаженствата - Витлеем
Закуска. Отпътуване за Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. Ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от IV век. Отпътуване към планината на Блаженствата - мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Посещение на река Йордан - Ярденит. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка във Витлеем.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 29.12.2019, Витлеем - Йерусалим - Витлеем
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим - разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му (днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години); Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм - названието й идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) - гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос - Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

ПЕТИ ДЕН:30.12.2019, Йерихон - Небо - Мадаба - Петра
Закуска. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Аленби”. Посещение на планината Небо - прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Мадаба - градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква Св. Георги, известна с Уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

ШЕСТИ ДЕН: 31.12.2019, Петра - Шобак - Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра - столицата на Набатейците. През 2007г. е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (Долината на Мойсей). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000г. пр.Н.Е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) - построен от тамплиерите през 1116г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Отпътуване за Аман. Настаняване в хотел. Празнична новогодишна вечеря. Нощувка в Аман.

СЕДМИ ДЕН: 01.01.2020, Аман - Джераш - Аман - Мъртво море - Йерусалим - Витлеем
Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър - Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр. Н.Е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Кратка панорамна обиколка на Аман. Отпътуване за Израел през граничния пункт „Аленби”. Следва Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел /отвън/. Вечеря и нощувка във Витлеем.

ОСМИ ДЕН: 02.01.2020, Витлеем - Лод - Тел Авив - Яфо - Бен Гурион - София
Закуска. Посещение на църквата с гроба на Св. Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо - един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет Тел Авив - София на АК България Еър. Излита в 19:30ч. Каца в 22:25ч.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

Допълнителна информация

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.09.2019 - от 2130 лв.на човек

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Нова година 2023 - Израел |  Нова година 2023 - Тел Авив

Избрани оферти