Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

ИНДИЯ - БУТАН - В прегръдката на Хималаите - 20.09.2019 г.

Номер на оферта

/

98001

Дати & цени

Цената включва

-Самолетни билети София – Доха – Колката / Делхи – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways, включени такси, багаж до 30 кг (300 см) и ръчен багаж до 7 кг;
-Самолетен билет Колката – Багдогра с включени такси, багаж 15 кг и ръчен 7 кг;
-Самолетен билет Паро – Делхи с включени такси, багаж 20 кг и ръчен 7 кг;
-12 нощувки, 12 закуски, 12 вечери;
-Всички трансфери по програмата в Индия и Бутан;
-Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата;
– Обиколка на Калкута: Мемориала на кралица Виктория, храма на Кали, моста Хаура, Индийския музей,
– Обиколка на Гангток: манастира Румтек, ступата До Друл Чортен, Института Нямгал, манастира Енчей,
– Обиколка на Дарджилинг: плантацията „Хепи Вели“, Хималайския институт за планинско катерене, Зоопарка,
– Наблюдаване на изгрева от Хълма на тигъра и посещение на манастира Гоом,
– Разглеждане на Тимпу: ступата Мемориал Чортен и хълма със статуята на Буда Дорденма,
– Екскурзия до Пунака и разглеждане на Пунака дзонг,
– Посещение на крепостта Симтака дзонг,
– Разглеждане на Паро: Друкгял дзонг и храма Кийчу Лакханг,
– Посещение на манастира Тактсанг дзонг (Тигрова бърлога),
– Посещение на Та дзонг – Националния музей на Бутан и крепостта Паро дзонг,
– Посещение на Тадж Махал и Агра Форт,
– Посещение на храма Акшардам,
– Обиколка на Делхи: мемориала Радж Гат, Парламента, Президентския дворец, Индия Гейт, гробницата на Хумаюн и Китуб Минар,
-Местни екскурзоводи на английски език,
-Водач-преводач от агенцията,
-Медицинска застраховка с покритие 30,000 щ.д.

Цената не включва

Допълнително се заплащат:
-Виза за Индия – 190 лв.
-Виза за Бутан – 70 лв.
-Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинската застраховка – 37 лв;
-Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 90 лв;
-По желание, спектакъл Мохабад Тадж – 60 лв.
-По желание, застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуването” – от 2,7% до 1,5% от общата цена.

Цената не включва:
-Непосочените в програмата хранения, напитки по време на хранене, допълнителни посещения, бакшиши за носачи, пикола и камериерки, такси за снимане в някои от обектите и други лични разходи.

Програма на пътуването

ИНДИЯ – БУТАН
В прегръдката на Хималаите

София - Доха - Колката 2н - Багдогра – Гангток 2н – Дарджилинг 1н – Фуентшолинг 1н – Тимпу 2н –Паро 2н ? Делхи – Агра 1н – Делхи 1н ? Доха - София

14 дни, 12 нощувки, 12 закуски, 12 вечери

ДАТА: 20.09.2019 – 03.10.2019

------------------------------------

ЦЕНА на човек в двойна стая: 3066 € / 5997 лв

За резервации направени в периода от 15 март до 15 април отстъпка 150 лв.

Записване и плащане:
-Краен срок за записване: до 22.06.2019 г. или до изчерпване на местата.
-При записване – аванс 2000 лв.
-До 12.07.2019 - пълно плащане

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Това необикновено пътешествие започва от Колката, столицата на Британска Индия, отвежда ни в Сиким и Дарджилинг в Североизточна Индия, в малкото хималайско кралство Бутан, и завършва с Агра – столицата на великите могули, и съвременната столица Делхи.

Непознатата Колката, доскоро наричана Калкута, е град на огромни контрасти. Сиким и Дарджилинг, чиято история се преплита, са едни от най-красивите места в Хималаите и се отличават с приятен климат, предпочитан от британците за бягство от летния зной на Калкута. В Гангток, столица на малкия индийски щат Сиким, който до 1975 г. беше самостоятелна държава, ще посетим някои енергийни места, където сред божествена природа са разположени най-важните манастири, а в Дарджилинг – чаена плантация, в която се отглежда и произвежда един от най-ценните и скъпи разновидности на черен чай в света. От Хълма на тигъра ще наблюдаваме как преди изгрева пред нас се издига величественият връх Канчендзьонга – третия най-висок в света и ще се насладим на невероятната игра на природата с цветовете върху планинските върхове.

Малката и загадъчна държава Бутан, сгушена в Хималаите, между Индия и Китай, пленява със своята недокосната от човека природа, самобитни традиции и съхранена култура. Бутанците искрено почитат основоположника на своите традиции – индийския будистки учител от 8 век, Гуру Рингпоче, духовния обединител на Бутан и създател на бутанската културна идентичност от 15 век Забдрунг Нгуанг Намтуел, и „бащата“ на съвременен Бутан – крал Джигме Дорджи Уангчук. Най-голямата скъпоценност в короната на Бутан е кралица Джецун Пеме Уангчук, олицетворение на промените в традиционните семейни отношения, благодарение на която будисткото кралство става част от технологичните тенденции без да губи своята културна идентичност.

=============================================================

ПРОГРАМА

20.09.2019-пт 1 ден София ? Доха ? Колката
В 13:00 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 17:50 ч.
В 18:50 ч. полет QR 540 от Доха. Кацане в Колката в 02:20 ч. (след полунощ).
Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

21.09.2019-сб 2 ден Колката (закуска, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Колката (Калкута) – столица на Британска Индия от 1772 до 1911 г. Въпреки че областта около града е населявана отпреди 2000 години, създаването му е свързано с Британската източноиндийска компания, която построява форт Уилям през 1699 г. и около него постепенно се формира градът. През 50-те години на 19 век Калкута се превръща в културна столица на Индия и център на индийското движение за независимост. Обиколката включва площада с красивите колониални сгради от периода на британското присъствие тук, сред които се отличава Мемориалът на кралица Виктория. Огромният дворец от бял мрамор е построен в знак на почит към британската кралица Виктория от вицекраля на Индия лорд Джордж Кързън. Този архитектурен шедьовър с прекрасни градини е създаден между 1906 и 1921 г. Дворецът има 4-ъгълна форма, като на всеки ъгъл се издига кула. Централният купол е увенчан с фигурата на Победата. Днес мемориалът е превърнат в музей, разделен на няколко секции. Ще разгледаме Храма Калигхат Кали, посветен на богинята Кали. От името на този храм произлиза и името на града – Калкута. Много от поклонниците идват тук всеки ден, за да почитат богинята Кали, изобразена с дълъг език, изработен от злато. Мостът Хаура е друга забележителност, един от 4-те моста над река Хугли и заменя съществуващия понтонен мост, който свързвал градовете Хаура и Калкута. Конструкцията на окачения мост е уникална – той е изработен е от 27,000 тона стомана и са използвани само нитове, не са предвидени гайки и болтове. Мостът е сцена за заснемане на много филми. Той е не само символ на Калкута, но и най-оживеният конзолен мост в света. Ежедневно през него преминават над 100 000 автомобила и 150 000 пешеходци. Ще видим красивата сграда на Индийския музей – най-старият музей в страната, с който Колката се гордее. Сред най-популярните експонати са пепелта от тленните останки на Буда, скелети на праисторически животни, някои много редки живописни платна и прекрасни тибетски танки – картини. Ще минем през местния пазар и се връщаме в хотела. Вечеря и нощувка.

22.09.2019-нд 3 ден Колката – Багдогра – Гангток (закуска, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището. В 10:40 ч. полет 6E 797 от Колката, в 11:50 ч. пристигане за Багдогра. Посрещане на летището и трансфер до Гангток (125 км/4-5ч). Гангток (1650 м) – столицата на Сиким, е живописно разположена сред планинските върхове на Хималаите. Градът възниква като поклоннически център след построяването на манастира Енчей през 1840 г. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

23.09.2019-пн 4 ден Гангток (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ще посетим едни от най-красивите места в Сиким и ще видим най-значимите духовни центрове: манастира Румтек, познат още като „Дхармачакра“. Тои е най-големият будистки манастир в Сиким, в който живеят общности от тибетски монаси. Построен през 16-ти век, по-късно той е изоставен и разрушен. През 1966 г. е възстановен от 16-ия Кармапа. В него има монашески колеж, храм, зала за уединение и зала, в която се пазят мощите на 16-ия Карампа. Ще видим До Друл Чортен – най-голямата и най-почитаната ступа в Сиким, която привлича поклонници от всички краища на страната. Построена е през 1945 г. от Трулшик Ринпоче и в нея се съхраняват свещени книги и други религиозни предмети. Заобиколена е от 108 молитвени барабана, а върхът ? е украсен със златна камбана. Отправяме се към Института по тибетология Нямгал - будстки манастир и музей с изключителна енергия, разположено сред божествена природа. Продължаваме към манастира Енчей, който датира отпреди 200 години – най-старият в региона. Макар и малък, той е свещен за будистите, които вярват, че закрилящите божества на Канхендзонга и Ябдан живеят в него. Построен е върху хълм със зашеметяваща гледка към връх Канченчунга. Ако има време, ще посетим градината Сарамса, извествна със своя красивия орхидариум и местния пазар. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

24.09.2019-вт 5 ден Гангток – Дарджилинг (закуска, вечеря)
Закуска. Тръгваме за Дарджилинг (2042 м), разположен на 98 км/3-4 часа път от Гангток. Историята на Дарджилинг е преплетена с тази на Непал, Сиким, Британска Индия и Бутан. Дарджилинг е град и област с частична автономия в щата Западен Бенгал и е едно от най-красивите места в света. Той е част от Хималайския източен резерват, а горите и дивата му природа са защитени. Около града има величествени гори, както и огромно разнообразие от редки орхидеи, мигриращи от Тибет птици и дребни бозайници. Създаден е Природозащитен център за развъждане на редките червени панди. По-хладният климат на високо разположения Даржилинг е идеален за отглеждане на фини сортове чай със силен аромат. Наричат го „столицата на чая“. По южните склонове на Хималаите на надморска височина от 600 до 2500 м над 80 плантации произвеждат най-изисканите сортове чай в световен мащаб. Ще посетим чаената плантация „Хепи Вели“ да се запознаем с отглеждането и производството на ароматната напитка. Поради уникалните агро-климатични условия на региона и разработените тук специални техники за ферментация, е получен отличният чай „Дарджилинг“, който е международно призната геомарка и се нарежда сред най-популярните черни чайове в света. Ще посетим Хималайския институт за планинско катерене, където учат настоящите и бъдещите планински водачи, катерачи и алпинисти, и Зоопарка с необикновени животни, типични за източните Хималаи (червена панда, снежни леопарди, тигри, тибетски вълци и други). Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

25.09.2019-ср 6 ден Дарджилинг – Хълма на тигъра – Фуентшолшнг (закуска, вечеря)
Рано призори тръгваме за Хълма на тигъра, разположен на 11 км, около 40 мин. път. Той е най-високата част на Дарджилинг и предлага 360O панорама. Оттук ще наблюдаваме изгрева над Източните Хималаи и връх Канчендзьонга (8,586 м) – третия най-висок в света. Ако денят е ясен, може да се види даже непалската част на Еверест (8,848 м), който се намира на 225 км и връх Макалу (8,464 м). На около 135 км. от нас се извисява тибетската планина Чомол Хари, която се слави с най-красивия връх в света. На връщане ще посетим стария манастир Гooм, който принадлежи на сектата „Жълти шапки“ и е известен с 4.6-метровата статуя на Буда Матрея. Построен е през 1850 г. от монголския астролог и монах Сокпо Шераб Гиатсо, който го оглавява до 1905 г. През 1909 г. игумен става Лама Домо Геше Ринпоче, който поставя статуята и остава главен монах до 1952 г. По време на китайската окупация на Тибет много високопоставени тибетски абати намират убежище в манастира Гоом. След закуска в хотела се отправяме към Бутан. След около 5-6 часа пристигаме на границата между Индия и Бутан, която разделя два коренно различни народа и култури. Последното индийско селище е Джайгаон – голям, многолюден и шумен като повечето търговски центрове в Западен Бенгал. Фуентшолинг (293 м) е първото селище от страната на Бутан, което, естествено, е повлияно от съседната култура, но е много по-тихо, спокойно и подредено. За разлика от другите бутански градове, Фуентшолинг е много по-урбанизиран, тъй като е финансова, индустриална и търговска столица. Основният обмен на стоки преминава оттук, тъй като границата с Китай е затворена. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

26.09.2019-чт 7 ден Фуентшолинг – Тимпу (закуска, вечеря)
Закуска и отпътуване за Тимпу. По време на пътуването климатът и растителността се сменят от тропически към субтропически и алпийски. След около 5-6 ч. пристигаме и се настаняваме в хотела в Тимпу (2320 м) – столицата на Бутан. Тимпу е правителствен, административен, религиозен и търговски център, дом на кралското семейство, държавните служители и десетки монаси. Тимпу е уникален град, невероятна смесица от модерното и традиционното; град, изникнал като че ли от приказките – с прекрасна архитектура и щастливи хора в национални носии, които живеят в хармония с природата и себе си. По-късно ще посетим ступата Мемориал Чортен – най-почитаното място в Бутан. Издигната е през 1974 г. в памет на третия крал на Бутан Джигме Дорджи Уангчук, наричан „бащата на съвременен Бутан“. За разлика от другите религиозни обекти, тук няма тленни останки, а е изложена само фотографията на краля. След това ще посетим хълма, върху който се издига Буда Дорденма – гигантската статуя на Сакиамуни Буда, която е една от най-големите статуи на Буда в света. Висока е 54 метра и в нея има над 1000 по-малки позлатени скулптури. От върха на хълма се разкрива красива панорама към града. Ще спрем за снимки на великолепния манастир–крепост от 1641 г. Ташичо дзонг – „крепост на славния Дхарма“, административен и религиозен център, в който са тронната зала на краля, заседателната зала на народното събрание и седалището на бутанския лама Джи Нхенпо. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

27.09.2019-пт 8 ден Тимпу – Пунака – Тимпу (закуска, вечеря)
Закуска. Днес се отправяме към Пунака. Пътят минава през прохода Дочула (3080 м), откъдето се разкрива красива гледка към източните Хималаи. Пристигаме в Пунака (1200м) – административен център на един от 20-те района в Бутан, както и столица на страната до 1955 г., преди тя да бъде преместена в Тимпу. За разлика от Тимпу, през зимата тук е топло, през лятото – горещо, и условията са много добри за отглеждане на ориз по бреговете на двете главни реки на Бутан – По Чу (мъжката река) и Мо Чу (женската река). Двете реки се съединят в река Пуна Цанг чу, наричана още Сантош, която протича покрай крепостта Уангду Подранг, пресича границата между Бутан и Индия и се влива в река Брамапутра. Разглеждане на най-красивия дворец в страната Пунака дзонг – в превод „дворец на великото щастие“. Строежът му започва през 1673 г. и е завършен след 2 години. Той е зимна резиденция на бутанския лама Дже Нхенпо. Тук се съхраняват мощите на Забдрунг Нгауанг Намгуел – духовният обединител на Бутан, чиято мисия била да създаде бутанска културна идентичност, различна от тибетската, и на духовния учител от 15 век – Тертон Падма Лингпа, втори по ранг след Падмасамбхава, известен като Гуру Ринпоче, индийски будистки учител от 8 век, когото бутанците считат за основоположник на своите традиции. На връщане ще видим внушителната крепост Уангду Подранг. Построена е през 1638 г. и името ? е дадено от Шабдрунг Нгауанг Намгял, който е търсил най-доброто място за крепост, за да предотврати нахлуването от юг. Думата "уангду" означава обединение на държава, а "подранг" означава дворец в крепостта. Връщане в Тимпу. Вечеря и нощувка.

28.09.2019-сб 9 ден Тимпу – Паро (закуска, вечеря)
Закуска и отпътуване. На път за Паро ще посетим Симтока дзонг – най-старата крепост в кралството, построена е през 1627 г. от крал Забрунг Нгауанг Намгуел, обединителят на Бутан. След около 2 часа пристигане и настаняване в хотела. Паро (2200м) е център на едноименната провинция и град, изпълнен с исторически забележителности. След обяд посещение на руините на Друкгял дзонг – в миналото крепост и будистки манастир, който през 1950 г. е бил почти напълно разрушен от пожар. През 2016 г., в чест на раждането на принц Гялси, отбелязване на 400 години от пристигането на Забрунг Нгаванг Намгуел в Бутан през 1616 г. и раждането на Гуру Рингпоче, министър-председателят съобщава, че дзонгът ще бъде възстановен в пълната си предишна слава. Посещение на Кийчу Лакханг – вторият най-стар храм в Бутан и важен храм в Хималайския будизъм. Комплексът се състои от две сгради – първата е построена от тибетския император Сонгцен Гампо през 7 век и се смята, че е един от 108-те гранични храма, построени от него. Втората сграда е построена от кралицата майка през 1971 г. Оттогава насам в този храм се провеждат годишни обреди за благосъстоянието на страната. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

29.09.2019-нд 10 ден Паро (закуска, вечеря)
Закуска. Днешният ден е посветен на един от най-известните манастири в Бутан и един от най-почитаните в Хималаите – Тактсанг дзонг (тигрова бърлога), който се издига на 900 метра върху отвесна гранитна скала. Получил е името си от Гуру Ринпоче, наричан „вторият Буда“, който дошъл по свръхестествен начин върху гърба на тигрица, за да победи демона, който се противопоставял на разпространението на Будизма в Бутан. Медитирал 3 години, 3 месеца, 3 седмици, 3 дни и 3 часа в една пещера и накарал хората в долината да приемат будизма. Храмът е построен през 1692 година на същото място, където през 8 век е медитирал Падмасамхава. На 19.04.1998 г. пожар сериозно увредил комплекса, но сега това бижу на Бутан е възстановено в първоначалното си великолепие. Изкачването отнема около 2? – 3 часа. Тези, които не са в състояние да стигнат до върха, могат да се насладят на гледката и от зоната на кафенето, която е на почти половината път. Посещение на Та дзонг – Националният музей на Бутан. Той се помещава в обновената сграда на старинна наблюдателна кула, построена около 1651 г. Музеят е основан през 1968 г. по инициатива на Негово величество, крал Джигме Доржи Уанчук, третият наследствен монарх на Бутан и е един от най-добрите музеи в Азия. В него има разнообразни колекции: статуи, марки, оръжия, бойни доспехи, картини и др. Днес музеят притежава над 3000 произведения на изкуството, обхващащи повече от 1500 години културно наследство на Бутан. Накрая ще посетим Паро дзонг, наричана Ринпунг дзонг – в превод „крепост върху съкровища“. Построена е през 1645 г. от Забдрунг Нгауанг Намгуел, духовният обединител на Бутан, за защита от тибетските нашественици и е с много красива архитектура. В двора ? са разположени монашеското училище на Паро и офисите на гражданската администрация. Ежегодно, в продължение на дни, тук се провежда религиозният фестивал Цечу. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

30.09.2019-пн 11 ден Паро – Делхи – Агра (закуска, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището. В 08:15 ч. полет KB 200 от Паро, кацане в Делхи в 10:25 ч. и продъл- жаваме за Агра – дом на едно от Седемте чудеса на света, град, изиграл важна роля във формирането на историята на Индия. За него се споменава още в Махабхарата – един от двата основни санскритски епоса на древна Индия, но разцветът му настъпва по времето на Могулската империя. Любовта на великите императори към архитектурата, изкуството и културата формират облика на града. От персийските градини по поречието на Ямуна до впечатляващите паметници и гробници, Агра заема място в сърцето на всеки, докоснал се до историята на великата любов, увековечена с построяването на Тадж Махал. Настаняване в хотела. *По желание, посещение на комплекса Калакрити. В магазина ще видите най-добрите сувенири от мрамор и полускъпоценни камъни, ръчно изработени от потомците на строителите на Тадж Махал, по същата технология, използвана и преди 3 века, а в театъра, Мохабад Тадж – танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд” на фона на уникален декор, 3.5-метрова реплика на Тадж Махал. Вечеря. Нощувка.

01.10.2019-вт 12 ден Агра – Делхи (закуска, вечеря)
По изгрев посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проекти-ран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както писал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души. Връщане в хотела за закуска и освобождаване на стаите. Разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, много дворци, градини и крепост-ни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар, Шах Джахан построява нови дворци и джамии, а император Арангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Отпътуване за Делхи. Посещение на храмовия комплекс Акшардам, открит на 06.11.2005 г. в чест на индийските и хиндуистки култура, душевност и архитектура. Построен е за 5 години с денонощния труд на десетки хиляди строители, майстори резбари и доброволци. Фасадата е декорирана с 20,000 изображения и скулптури на цветя, животни, танцьорки, музиканти, садху и хиндуистки светци. Централната сграда е огромна: има 9 купола, 234 колони и е изработена от 6,000 тона раджастанския камък – розов пясъчник и италиански мрамор (без бетон и метал); има 148 слона в естествен размер и градина във формата на лотос, с бронзови скулптури на личности с принос в 5000-годишната история и култура на Индия. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

02.10.2019-ср 13 ден Делхи (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ще разгледаме Делхи – столица на Индия от 1911 г. Градът се състои от Стария Делхи и новия Делхи – два свята, събрани в едно. Обиколката започва със Стария Делхи. Минаваме покрай крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Отправяме се към мемориала Радж Гат – мястото, където е кремиран Махатма Ганди - „бащата на нацията“. Продължаваме към Новия Делхи: главния булевард Радж Пат, където се провежда военният парад за Деня на Републиката, който е на 26 януари, мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г. Върху нея са изписани имената на 70,000 индийски войници, сражавали се за Британската армия по време на Първата световна война и 13,516 британски и индийски войници, загинали на северозападния фронт по време на войната с Афганистан. Ще минем покрай кръглата сграда на Парламента и Президентския дворец „Ращрапати Бхаван“, построен като резиденция на британския вицекрал, за да затвърди трайността на британското управление в Индия. Строежът му започва през 1911 г., когато е взето решение столицата на страната да бъде изместена от Калкута в Делхи, а години по-късно на 26.01.1950 г. се превръща в постоянна институция на демокрацията, откъдето първият президент на Индия пази и защитава Конституцията. Ще посетим гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящо повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектури. Накрая ще посетим Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-високото тухлено минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо, по който дори след 1500 години няма никаква ръжда. След вечеря в типичен индийски ресторант, трансфер до летището.

03.10.2019-чт 14 ден Делхи ? Доха ? София
В 03:25 ч. полет QR 579 от Делхи. Кацане в Доха в 04:55 ч.
В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 12:00 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Записване и плащане:
-Краен срок за записване: до 22.06.2019 г. или до изчерпване на местата.
-При записване – аванс 2000 лв.
-До 12.07.2019 - пълно плащане

Необходими документи:
-При записване: лична карта, паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане (след 04.04.2020) и 4 свободни страници, 1 електронна снимка (от последните 3 месеца) на светъл фон с размери 5.08 см/5.08 см (мин. 350 х 350 pixels/мaкс. 1000 х 1000 pixels) и данни за формулярите.

Визов режим:
-Българските граждани се нуждаят от визи, за да посетят Индия и Бутан.
-Агенцията предоставя формуляри, които да попълните, подава документите и заплаща визите. Пътува се с предварително полученото одобрение.

Медицински изисквания:
-За посещението на Индия и Бутан няма задължителни ваксинации.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 15 туристи.
-Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 25 дни преди началната дата: 26.08.2019.
-При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 12 – доплащане 387 лв.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
-Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 22.06.2019 г, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
-Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпъл-нението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 21.06.2019)
- от 90 до 65 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 17.07.2019)
- от 64 до 45 дни се удържат 80% от общата цена (до 06.08.2019)
- под 44 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (от 07.08.2019)
-В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:
-Всички туристи, които посещават дзонги (крепости) и храмове, трябва да бъдат облечени по подходящ начин – ръцете и краката трябва да са покрити, къси панталони не се разрешават,
-Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
-В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
-Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
-Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
-За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
-Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти