Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

НОВА ГОДИНА - ВИЕНА - БУДАПЕЩА от Варна, Шумен, Велико Търново, Плевен

Номер на оферта

/

230611

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В БУДАПЕЩА;
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ ВЪВ ВИЕНА
2 ВЕЧЕРИ (ТРИСТЕПЕННО МЕНЮ) В ХОТЕЛА;
1 НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ (ЧЕТИРИСТЕПЕННО МЕНЮ, ОПРЕДЕЛЕНИ НАПИТКИ) В ХОТЕЛА;
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА БУДАПЕЩА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ВИЕНА И ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА СТАРИЯ ГРАД С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
ПОЛУДНЕВНА ПРОГРАМА „ВИЕНСКА ГОРА“ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ.

Цената не включва

ПОСЕЩЕНИЕ НА ШЬОНБРУН – С ДОПЛАЩАНЕ;
ПОСЕЩЕНИЕ НА СЪКРОВИЩНИЦАТА НА ХАБСБУРГИТЕ – С ДОПЛАЩАНЕ;
ПРОГРАМА „ВИЕНСКО ВЪЛШЕБСТВО“ – С ДОПЛАЩАНЕ;
СИТИ ТАКСА, АКО СЕ ПЛАЩА ТАКАВА (ПЛАЩА СЕ ЛИЧНО ОТ ТУРИСТИТЕ НА РЕЦЕПЦИЯТА НА ХОТЕЛА);
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ОБИКОЛКИТЕ (ОКОЛО 3 ЕВРО НА ЧОВЕК);
БИЛЕТИ ЗА МУЗЕИ, КОРАБЧЕТА И ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ;
ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка със закуска в Будапеща, 3 нощувки със закуски и вечери във Виена (вкл. вечеря на Бъдни вечер и на Коледа) и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Виена, Виенската гора, Баден, манастира „Свети Кръст” и на Будапеща. Настаняването е в хотели 3 или 2 звезди (периферно разположени).

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

29.12.2023 – 00.05 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) – 01.30 ч., във Велико Търново (пред хотел “Етър”) в 03.30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05.30 ч. Отпътуване по маршрут ПлевенСофияБелград - Будапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

30.12.2023 - Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, крайбрежните булеварди и Парламента. Свободно време за разходка из коледните базари на града. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 22 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15:00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената - тристепенно меню без включени напитки). Нощувка.

31.12.2023 - Закуска. Сутринта - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария-Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. “Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време. Факултативно разглеждане с екскурзовод на двореца Шьонбрун (с доплащане 28 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксите за вход в двореца - около 20 евро и за слушалки – около 3 евро, се заплащат на място, посещението се организира при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. 20:00 ч. – новогодишна вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената – четиристепенно меню с включени 1/2 бутилка вино и 1 чаша шампанско). Ресторантът на хотела работи до 23.30 ч. След посрещането на българската Нова година в 23:00 ч. местно време - трансфер до центъра на Виена за посрещане на Новата година с виенчани и гостите на града пред катедралата «Св. Стефан», на фона на новогодишната заря. В 01:00 ч след полунощ – обратен трансфер до хотела. Нощувка.

01.01.2024 - Закуска. Полудневна екскурзия „Виенска гора“ до манастира „Св. Кръст” и до Баден - курортно градче в околностите на Виена. Следобед – свободно време. Следобед – възможност за посещение на Пратера. Завръщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената - тристепенно меню без включени напитки). Нощувка.

02.12.2024 - Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 58 лв. на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из уличките и площадите на стария град – посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, Бургтеатър, историческото кафене Ландман, пасажа на двореца Фернстел, кафене Централ, площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Следобед: възможност за факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца Хофбург – с доплащане 49 лв. за възрастни и 22 лв. за деца до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Вечеря (включена в цената). Около 19.00 ч - отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелградСофия. Нощен преход.

03.01.2024 - Вечерта – пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.

ДАТИ И ЦЕНИ:
29.12.2023 - 03.01.2024

Цена на възрастен в двойна/тройна стая - 808 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 2-ма възр. - 728 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възр. - 769 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая - 158 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 257 лв.


Настаняването е в хотел Zum Ochsenkopf** или подобен.
Хотел Zum Ochsenkopf**, макар че е категоризиран като двузвезден, е много добър – реновиран е съвсем наскоро, стаите са със собствен санитарен възел, безплатен WiFi интернет и плазмен телевизор, храната е много добра, хотелът е периферно разположен във Виена. Вечерята е тристепенно меню, като на Коледа основното ядене е виенски шницел, а десетртът - апфел щрудел.


=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца и младежи до 17 години.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Нова година 2023 - Австрия |  Нова година 2023 - Виена

Избрани оферти