Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лимасол

Нова Година на Слънчевия остров КИПЪР 29 декември-02 януари 2020

Номер на оферта

/

230751

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет Варна - Ларнака - Варна с включен малък салонен багаж с размери до 40x30x20 см
- 4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/
- Трансфери летище - хотел - летище/споделен трансфер/

Цената не включва

- Багаж за чекиране /доплащане в зависимост от теглото 10/20/32 кг/
- Екскурзии по желание ;
- Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г;
- Новогодишна вечеря-цената на вечерите вкючва само храна

Програма на пътуването

Нова Година на Слънчевия остров КИПЪР

с директен полет от ВАРНА

29 Декември 2019 - 02 Януари 2020

4 нощувки


Лимасол е важно пристанище, което е известно с добрите хотели, бурния нощен живот и изисканите ресторанти. На запад и и изток от града има големи хотелски комплекси и добри плажове, както и увеселителни паркове за децата. На острова си дават среща европейската и арабската култура култура. Това намира израз в националната кухня. Можете да се насладите на националното сирене "Халлуми" , специалитети от морски дарове и най-старото десертно вино в света Командари.



Цени за ранни записвания, валидни до изчерпване на местата.

Промо цена хотел 3* от 499 евро/976 лв. със закуска и вечеря
допл. НГ вечеря – 50 евро без напитки

Промо цена хотел 4* от 499 евро/976 лв. със закуска

Промо цена хотел 5* от 659 евро /1289 лв. със закуска

Заб. Хотел Kapetanios Limassol 3* се предлага само на полупансион по време на Новогодишните празници и има задължително доплащане за Новогодишна вечеря.


Цената включва:

Самолетен билет Варна - Ларнака - Варна с включен малък салонен багаж с размери до 40x30x20 см
4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/
Трансфери летище - хотел - летище/споделен трансфер/


Цената НЕ включва:

Багаж за чекиране /доплащане в зависимост от теглото - 10/20/32 кг/
Екскурзии по желание ;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г;
Новогодишна вечеря-цената на вечерите вкючва само храна

Полети:
29 декември 2019 Варна - Ларнака 06:30 - 08:25

02 януари 2020 Ларнака - Варна 09:00 - 11:05



Заб. За тези, които желаят по-дълъг престой или други хотели - можем да подготвим специална оферта.



Информация за хотелите:

Хотел 3*-Kapetanios Limassol или подобен- https://www.kapetanioshotels.com/kapetanios-limassol-hotel/the-hotel/

Хотелът се намира на 100 м от плажа в град Лимасол, 1 км от центъра и на 70 км от летището в Ларнака. Разполага със закрит и открит басейн, детски басейн, фитнес и тенис на маса, сауна, джакузи и възможност за масажи. Стаите са обзаведени със сателитна телевизия,телефон,мини бар,балкон,климатик,сейф - срещу заплащане. Хотелът има безплатен WiFi, лоби бар и ресторант, предлагащ местни и интернационални специалитети.

Ajax Hotel кат.4* -http://www.ajaxhotel.com

Хотелът е идеално разположен в сърцето на града и предлага лесен достъп до основните атракции. Той се намира близо до основните търговски улици и до забележителности като Археологическия музей, Стария град и средновековната крепост. В целия хотел е осигурен безплатен WiFi. Този хотел предлага 176 климатизирани стаи с елегантно обзавеждане и сателитна телевизия. Всяка стая включва балкон с изглед към градината на хотела или града и собствена баня със сешоар. Гостите могат да си поръчат напитка или лека закуска в бар Ulysses’ Bar – Caf? and Terrace. Ресторант Ekavi предлага ястия от интернационалата и кипърската кухня в по-изискана обстановка.Фитнес клубът на Ajax предлага на гостите пълна хармония и възстановяване на ума и тялото. Той разполага с напълно оборудвани студиа за тренировки, сауна, зали за процедури и тенис корт. В допълнение, гостите могат да се отпуснат в закрития или открития басейн, докато се наслаждават на освежаващ коктейл от бар Poseidon, който се намира до басейна.

Хотел Londa 5* - https://londahotel.com/

Хотелът се намира в туристическата зона на град Лимасол и разполага с уелнес център и открит плувен басейн с гледка към Средиземно море. Той предлага закуска на шведска маса, както и стаи с италиански дизайнерски мебели. Хотелът е член на асоциацията Малки луксозни хотели (Small Luxury Hotels).Стилният интериор на климатизираните стаи включва традиционни кипърски елементи. На разположение са телевизор със сателитни канали, кафемашина Неспресо и тоалетни принадлежности с марката Molton Brown. Всички стаи имат балкон, а от някои се открива морски изглед.Ресторант Caprice сервира разнообразни средиземноморски ястия на терасата на фона на гледка към морето. Всяка неделя в бара край басейна на хотел Londa се организира барбекю. Лоби барът поднася кафе, коктейли и леки закуски.СПА центърът включва сауна, малък басейн, хидромасажна вана и душове с водни струи. Гостите могат също да се възползват от фитнес залата или от множеството съоръжения за водни спортове на плажа. В лобито на хотела има ежедневни вестници.Крайбрежната алея на Лимасол, където ще откриете магазини и кафенета, е на 5 минути с кола.


Допълнителни екскурзи:

Ден втори - 30.12.19 Възможност за целодневна екскурзия до Никозия и Лефкара - 39 евро на възрастен, 23 евро на дете 2-12 г. /минимум 23 човека/, с гид на български или руски език, с включени входни такси, без обяд.

Ще посетите Катедралата "St.John" от 17 век, ще видите "зелената линия", която разделя града на турска и гръцка част, ще имате свободно време из Laiki Yitonia - старинната пешеходна част на града, изпъстрена с много сувенирни магазини, заведения и кафенета. Ще посетим Leventis Museum и отпътуваме за Lefkara - живописно селище, известно с изработка на сребърна бижутерия и фина дантела.

Ден трети - 31.12.19. Възможност за Целодневна екскурзия до Пафос и Курион - 49 евро на възрастен, 28 евро на дете 2-12 г., с гид на български или руски и подготовка за Новогодишната вечер.

Ще посетите Курион - древния град-държава от 2 в. пр.н.е., великолепен гръко-римски театър, който днес се използва за музикални и театрални представления. Разгледайте родното място на Афродита - Богинята на любовта - Petra Tou Romiou, посетете археологическите забележителности на Пафос - Колоната на Св.Павел, Пристанището на Пафос, Мозайките, датиращи от 3-5 в. от н.е., свободно време около пристанището.



Забележителности:


Древният град Аматус- намира се на 11 км от Лимасол. Градът е играл важна роля в кипърската история. Ще видите останки от храма на Афродита и гробници от желязната ера.

Древният град Курион- намира се на 18 км западно от Лимасол в градчето Епископи и е една от най-посещаваните археологически площадки. Амфитеатърът от II в. пр. Хр. се използва и днес за музикални и театрални постановки. От римско време са запазени форум, Къщата на гладиаторите, Къщата на Ахил, римска баня и други.

Средновековният замък- разказва се историята, че в тази крепост от XII век английският крал Ричард I "Лъвското сърце" се е оженил за принцеса Берангария Наварска- www.limassolmunicipal.com.cy/castle

Крепостта Колоси-намира се в днешното село Колоси на 14 км от Лимасол. Земите около крепостта от XV век в миналото са били засети със захарна трастика и лозя.

Зоологическата градина- Зоологическата градина в Лимасол има около 300 животински вида и природонаучен музей. Намира се на крайбрежната улица- www.limassolmunicipal.com.cy/zoo

Археологическият музей-включва експонати от неолита, микенската цивилизация, древногръцки и древноримски артефакти. Намира се в стария град.


Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер не по-малко от 50% от цената.



Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Тагове

Оферти - Кипър |  Оферти - Лимасол |  Екскурзии - Кипър |  Екскурзии - Лимасол |  Оферти от Варна - Кипър |  Оферти от Варна - Лимасол

Избрани оферти