Начало / Екскурзии / Екскурзии - Евия

Нова Година на остров Евия с вкл. Новогодишна вечеря

Номер на оферта

/

207757

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

транспорт с лицензиран автобус 3*
3 нощувки със закуски в хотел Луси 4*, Халкида
2 вечери на блок маса
бяло, червено вино и вода по време на вечерите
Празнична новогодишна вечеря с нелимитирана консумация на вино, вода и безалкохолни напитки
Посещение на град Еретрия
Туристическа програма на столицата Халкида
Медицинска застраховка с асистънс
Пътни и магистрални такси
Екскурзовод/ водач от фирмата организатор



ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

Екскурзия до църквата Свети Йоанис Росос и Лимни – 15 евро (при минимум 20 туриста)
Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г. – 2 лв.; от 70 г. до 75 г. – 4 лв.; от 75 г. до 80 г. – 8 лв;

Програма на пътуването

ДЕН 1
София – остров Евия
Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут СофияСолун – остров Евия / 750 км. /. Настаняване в 4* звездният хотел „Луси“ в столицата Халкида. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 2
остров ЕвияЕретрия и Халкида
Закуска. Отпътуване и разглеждане на град Еретрия на 21 км от столицата. В древността това е бил вторият град на Евия след Халкида – главна морска сила с училище по философия, основано през III в. Пр Хр. от един от учениците на Платон. Ще разгледаме акропола, храма, двореца и древния театър на Еретрия. Сред кипарисови дървета се намира музеят, основан през 1991г. В него красиво са подредени находки от региона – включително чудесните вази с черни фигури, детски играчки и бижута. Къщата на мозайките е съхранила съкровища и добре запазени мозайки от IV в пр.Хр. Връщане в Халкида. Туристическа програма на града. Халкида е сред независимите гръцки градове-държави до 506 г.пр.н.е., след което е превзет от атиняни. В по-късни времена градът е управляван от различни нашественици като: македонци, турци, франки и венецианци. Смята се, че името „Халкида” произлиза от гръцката дума „halkos”- химически елемент мед, тъй като в древността, благодарение на медта островът натрупва богатствата си. Джамията от XV век, църквата Света Параскева, аквадукта и останките от крепостта говорят за смесицата от православни, мюсюлмани и евреи, които работят заедно и разкриват какви са били търговските маршрути от Евия през вековете. Не пропускайте шанса да хапнете морски деликатеси във високо ценените рибни ресторанти тук, заради които атиняни изминават 80 км. Свободно време. Свободно време. Новогодишна вечеря в ресторанта на хотeла. Нощувка.
ДЕН 3
остров Евия
Закуска. * По желание екскурзия до църквата Свети Йоанис Росос и градчето Лимни. Храмът на Свети Йоанис Росос – покровител на остров Евия, се намира в централната част на острова. Мощите му са пренесени тук от бежанци от Мала Азия и по-точно от село Прокопи Кападокия – днешна Турция. Ще разгледаме църквата и ще се спуснем към западния бряг на острова до град Лимни. Лимни е един от най-живописните градове на севeрна Евия. Построен е амфитеатрално около естествен залив между планините Телетрио и Кандили. Това е района на древния полис Елимнион, чиито жители заедно с тези на Халкида взели участие в колонизирането на полуостров Халкидики. Моряците и корабостроителите от Лимни били известни в цяла Гърция и първи взели участие във въстанието срещу турската империя през 1821 г. От Лимни е и водачът на въстаниците от Евия – Ангелис Говгинас, а също и героинята от националната съпротива (1941 г.- 1944 г.) Лела Караяни. Съвременният град пази архитектурния си облик и си заслужава да се разходите по живописните му улички. Можете да посетите историческия и етнографски музей, намиращ се в двуетажна неокласическа сграда от 19 век, и да хапнете прясна риба в местните таверни. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 4
остров ЕвияСофия
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечертa.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Евия |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Евия |  Нова година 2023 - Гърция |  Нова година 2023 - Евия

Избрани оферти