Начало / Екскурзии / Екскурзии - Чанаккале

Нова Година в Чанаккале, от Варна и Бургас - ПОТВЪРДЕНА! ПОСЛЕДНИ МЕСТА

Номер на оферта

/

212718

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:
Транспорт с лицензиран автобус
3 нощувки в хотел по избор
3 закуски, 2 вечери без напитки
Празнична новогодишна вечеря с включено сет меню, неограничена консумацияу на местни алкохолни и безалкохолни напитки.
Ползване на вътрешен басейн /водата е до 23 градуса/, фитнес, сауна / с предварително записване /, турска баня /не включва масаж / и парна баня
Медицинска застраховка
Пътни такси, гранични такси и паркинг
Всички административни разходи
Водач от агенцията

Цената не включва

Пакетната цена не включва:
Отпътуване от Добрич / при минимум 15 туриста / – 12 лева
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г - 10 лв
Допълнителни екскурзии

Програма на пътуването

дневен преход, тръгване от Добрич, Варна и Бургас

Дата: 30.12.2017
Отпътуване
04:00 часа от Добрич / при минимум 15 туриста, срещу доплащане /
05:00 часа от Варна – ул. „Антим І”-ти километър
07:00 часа от Бургас – OMV срещу хотел Мираж
Маршрут: Добрич - ВарнаБургасМалко Търново - Чанаккале

Първи ден 30.12.2017 ВарнаБургас - Чанаккале
Отпътуваме от Варна рано сутринта и се отправяме към Република Турция. В ранния следобед пристигаме в Чанаккале. Малкият Истанбул – така наричат града заради географското му разположение. Разположен на два континента, миейки се с водите на Мраморно и Егейско море, Чанаккале е един от най-хубавите, динамични европейски градове в Република Турция. Ще се разходим на брега на Дарданелите от страната на Азия. Ще видим Троянския кон, построен за филма „Троя“ с Брат Пит, подарен на жителите на Чанаккале заради историческата му свързаност с древният град. Свободно време за кратка фото сесия, след което се отправяме към хотела.
Настаняване в хотел Parion 5* http://www.parionhotel.com/. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 31.12.2017 Чанаккале
Закуска. Екскурзия до древният град Троя или Асос –по желание, заплаща се допълнително.
Вечерта - Празнична новогодишна вечеря с неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки / до 01,00ч /. За доброто Ви настроение сме подготвили богата шоу програма, включваща ориенталски танци, DJ от България, томбола и много допълнителни изненади.
СЛЕД 01:00 ЧАСА ВСИЧКИ ПИТИЕТА СЕ ЗАПЛАЩАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО, но празненството продължава.
Нощувка.

Трети ден 01.01.2018 Чанаккале
Закуска. Свободно време и възможност за релакс в СПА центъра на хотела или посещение на най-големите търговски центрове в региона. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 02.01.2018 Чанаккале
Закуска. Отпътуваме за България. Пристигаме във Варна късно вечерта на същия ден.



Забележки:
Пътува се с валиден международен паспорт
Няма визов режим.
За деца под 18 години, пътуващи с единия родител или без родители, задължително се изисква нотариално заверено пълномощно от другия родител / родители (оригинал и фотокопие), както и копие от акта за раждане.

Туроператора си запазва правото за промяна на реда на провеждане на мероприятията спрямо възможността за осъществяването им.

Допълнителни екскурзии:
ТРОЯ
Троя е град разположен на източния бряг на Егейско море, в северозападната част на Мала Азия. Най-популярен в света е с това, че е бил център на легендарната Троянска война, описана в гръцкия епичен цикъл „Илиада“ от Омир. Градът е добавен към Списъка на световното културно наследство на Юнеско през 1998 година.
Троя е забележителност, която се намира по бреговете на провинцията Чанаккале. Археологическите проучвания доказават, че градът е имал активно и будно население през множество древни епохи – още от Античността до ден днешен. Първите сведения за съществуването му датират от 3 век пр. Хр. Троя привлича посетителите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Едва ли има човек, който да не е чувал най-великата любовна история, история за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена.
За спомен можете да си вземете сувенири от безбройните сергии, примамващи с интересни и оригинални подаръци.
Цена на възрастен – 25 евро, дете (7-12г.) – 13 евро, дете (0-7г.) – безплатно.
Цената включва: Посещение на античния град Троя; входни такси, двупосочен трансфер, лицензиран екскурзовод на български по време на екскурзията.

АСОС
Вероятно не е случаен факта, че точно в древния град Асос, разположен на хълм с една от най-прекрасните гледки към Егейско море, Аристотел полага основите на първата школа по философия. Днес Асос се нарича Бехрамкале. Известният просветен център на античността се намира на територията на модерна Турция в провинция Айвалък, на 87 км южно от Чанаккале и Дарданелите. Очарованието на гледката обаче продължава да е неземна и опияняваща. Безкрайно море, сред което ясно се откроява формата на остров Лесбос, бистра като сълза вода и ... най-прекрасните залези. Историците предполагат, че мястото е било населено от хората още 7 век преди Христа. И днес градчето ревностно пази автентичния си вид. Хълмът е покрит с многовековни каменни къщи, а стръмните тесни сукаци са покрити с павета, които създават усещанетo, че са положени още от времето на прочутия античен мъдрец Аристотел. На върха се намира удивителния храм на Атина.Акрополът е посторен през VI в. Пр. Хр. Заобиколен е от 3 метрови крепостни стени и антична порта, която и днес е в прекрасно състояние. В близост до храма ясно се виждат останките от някогашния амфитеатър, ориентиран към морето и остров Лесбос, големите монументални камъни от основите на агората, римския некропол и редица още по-малки древни постройки. Отивайки до Асос не можете да не слезете и до старото пристанище, което е разположено в прекрасния залив Ердемит точно в подножието на хълма с атинския храм. Стръмният скалист бряг изненадващо прехожда в широк кей с просторна равна ивица. Тя е застроена с долепени една до друга кокетни масивни сгради, заобиколени от множество цветя, буйна средиземноморска растителност и малки романтични ресторантчета.
Цена на възрастен – 25 евро, дете (7-12г.) – 13 евро, дете (0-7г.) – безплатно.
Цената включва: Посещение на руините на Асос, Храма на Атина , Пристанището в селището Бехрамкале, Античният театър, входни такси, двупосочен трансфер, лицензиран екскурзовод на български по време на екскурзията.

Комбинирана екскурзия ( Асос и Троя)
Цена на възрастен – 40 евро, дете (7-12г.) – 20 евро, дете (0-7г.) – безплатно.

Цена за отпътуване от Варна и Бургас
Хотели по програма: Цена на човек в двойна стая Трето легло в двойна стая Единична стая Дете до 12г. с двама възрастни в стая
хотел Buyuk Truva 4* 375лв. на запитване на запитване на запитване


ВАЖНО:Новогодишната вечеря по програмата ще бъде в ресторанта на хотел Parion, за гостите на хотел Buyuk Truva 4* и хотел Kolin 5* ще бъде организиран безплатен двупосочен трансфер до хотел Parion. За вторият трансфер - от ресторанта до хотел Buyuk Truva, са предвидени три автобуса - в 01:30, в 02:00 и в 03:00 часа след полунощ.

Buyuk Truva Hotel 4* http://www.truvaotel.com/ - ИМА МЕСТА
Buyuk Truva Hotel Canakkale се намира в центъра на Чанаккале, на крайбрежната алея и в близо до магазини, кафенета и ресторанти. Древният град Троя е само на кратък път с кола от хотела. Хотелът предлага удобни и добре обзаведени стаи, които са оборудвани с модерни удобства. Намиращ се на партерния етаж и гледащ към Мраморно море, основният ресторант предлага селекция от турски и международни ястия в релаксираща обстановка.
Хотелът се на мира на 5-10 минути пешеходно отстояние от основният хотел по програмата - Parion.


НОВОГОДИШНО МЕНЮ
http://www.parionhotel.com/
Предястия
Богат асортимент от мезета
Салата „Езме“, пюре от черен боб „Фава“, хайдари, руска салата,
пуешки жамбон, бяло сирене, домати, краставици, пълнени маслини и яйца.
Топло предястие
Бюрек с телешка пастърма „Пачанга“
Основно ястие
Пуйка с карамелен сос, картофено пюре и сезонни зеленчуци с ориз.
Салати
Сезонна салата
Десерт
Новогодишна торта и сезонни плодове.
Шкембе чорба

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Чанаккале |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Чанаккале |  Нова година 2023 - Турция |  Нова година 2023 - Чанаккале

Избрани оферти