Начало / Екскурзии / Екскурзии - Шарджа

Нова Година в Дубай сред ЗЛАТЕН БЛЯСЪК И ПУСТИННО ОЧАРОВАНИЕ - от София и Варна

Номер на оферта

/

209459

Дати & цени

Цената включва

Двупосочен самолетен билет с АК “Electra Airways”;
Летищни такси;
Чекиран багаж до 20 кг;
Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 56/45/25 см;
Трансфер летище-хотел-летище;
5 нощувки със закуски в избрания хотел;
Панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро;
Застраховка „Отмяна на пътуване“
Обслужване на място от лицензирани екскурзоводи на български език;
Представители на туроператора.

Цената не включва

Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане;
Новогодишно празненство;
Разходи от личен характер;
Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста при напускане на хотела и се таксува на стая на вечер както следва: 5.50 USD за хотели 5*, 4.50 USD за хотели 4*, 3.00 USD за хотели 3*
Допълнителни покрития (по желание) по застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – пакет Класик с покритие 50 000 евро и пакет Премиум с покритие 100 000 евро:

Програма на пътуването

НОВОГОДИШНА ЧАРТЪРНА ПРОГРАМА - ТРЪГВАНЕ ОТ СОФИЯ И ВАРНА

Пътешествие до една от най-горещите и привлекателни луксозни туристически дестинации в света, Дубай, рай в Ориента, потънал в неописуем лукс и вечен разкош!

ВКЛЮЧЕНА ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ДУБАЙ
С ПОСЕЩЕНИЕ НА НАЙ-НОВАТА АТРАКЦИЯ – “THE VIEW” - PALM JUMEIRAH
ВКЛЮЧЕНА „ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“

ДАТА: 28.12.2021 - 02.01.2022 г.

Гарантирани места

--------------------------------------------

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая:

1. Ibis One Central WTC 3* - € 895 / 1750 лева

2. Novotel World Trade Centre 4* - € 975 / 1907 лева

3. Golden Tulip Media Heights 4* - € 978/ 1 913 лева

4. Elite Byblos Hotel 5* - € 1130/ 2 210 лева

5. Pullman JLT Hotel 5* - € 1 220/ 2 386 лева

Забележка: Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1 (28 ДЕКЕМВРИ)
Излитане от летище Варна в 06:00 ч. и излитане от летище София в 08:00 ч. с чартърен полет EAF201 за Обединени Арабски Емирства. Кацане в ОАЕ, летище Шаржа в 15:00 ч. и трансфер до избрания хотел (около 45 минути). Настаняване.
Свободно време за почивка.
Опция: Круиз и вечеря на традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/, плавайки по Дубай Марина. Цена - 65 EUR (деца до 12 г. – 55 EUR)
Двучасов круиз на традиционно арабско корабче. Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Прекрасна вечерна морска разходка на борда на този традиционен за Индийския океан в миналото плавателен съд. Вечерен бриз, отблясъци на небостъргачите около Дубай Марина, пъстра палитра от хора, вкусна вечеря и незабравимо преживяване. Ще усетите оживената атмосфера на града на фона на успокояваща арабска музика. Вкуса на Арабия ще бъде допълнен от ароматни мезета, пресни салати, месо на барбекю и превъзходни сладкиши.
Полезна информация за екскурзията: Климатизиран транспорт от и до хотела, двучасова разходка с галера, континентална вечеря на блок маса, безалкохолни напитки, кафе и чай. Начален час 19:30ч. Продължителност на круиза: около 2 часа и 30 мин.
Нощувка.

ДЕН 2 (29 ДЕКЕМВРИ)
Закуска.
Отпочинали и свежи след първата нощ в Дубай Ви каним на включената в цената Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Продължителност: 4 часа
Екскурзията ще Ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население.
Ще започнем с посещение на Дубай Марина – квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили.
Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма, за да спрем за снимка на The Pointe.
Следващата ни дестинация е остров Палм Джумейра /The Palm Jumeirah/. Ще преминем по стъблото на Палмата и ще спрем за фото-пауза на красивото крайбрежие „The Pointe“ откъдето се открива най-красивата гледка към великолепния и луксозен хотел „Atlantis The Palm”.
За да добиете пълна представа за този грандиозен проект за създаването на 5,72 km? изкуствена суша във водата, ще посетим най-новата атракция на Дубай, намираща се на 52-рия етаж в търговския център “Nakheel Mall“ - The View At The Palm – 360 градусова спираща дъха панорамна гледка на остров Палм Джумейра и красотата на Арабския залив от 240 метра височина.
Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето.

Опция: Global Village (Глобъл Вилидж) (35.00 евро)
Начален час: 18:30. Продължителност: 4 часа
Вечерта имаме удоволствието да ви поканим да се потопите в културата на целия свят - над 30 павилиона от 75 различни страни, кафенета и ресторантчета разположени около канал с грандиозни алеи за разходки. Милионите посетители се забавляват с изключителни изпълнения на живо и концерти, вкусни международни ястия, автентични занаяти и стоки от различните страни. Ще имаме възможност за пазаруване на ръчно изработени бижута от всички краища на света, уникални сувенири и произведения на изкуството...
Нощувка.

ДЕН 3 (30 ДЕКЕМВРИ)
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.
Опция: Цветните градини ( Miracle Gardens ) и Мадинат Джумейра - (Цена: €45.00, дете: €40.00)
Начален час: 08:30. Продължителност: 4 часа
Цветни килими и многобройни арки насред пустинята! Няма да може да отделите сетива от феерията и аромата на милионите цъфтящи цветя, аранжирани в разнообразни спиращи дъха форми, простиращи се на длъж и на шир около вас. При всяко следващо връщане тук подредбата и нюансите са различни. Тези вълшебни градини са създадени от човешка ръка на площ от 72 000 кв.м. и са дом на 120 милиона растения.
Екскурзията продължава с комплекса Madinat Jumeirah, намиращ се недалеч от Бурж Ал Араб и описван като най-зеленото и екзотично място в Дубай. Покритата част на пазара е истински лабиринт от малки улички, където попадаш все едно във вълшебна приказка. Пищна зелена растителност и вода, която те обгръща от всякъде, и която плавно и лениво се носи покрай десетките ресторантчета, площадки, летни театри и се отправя навътре далеко, далеко в комплекса, където се намират няколко супер скъпи и луксозни хотела, най помпозният от които е самия Бурж Ал Араб.
Следобяд: Допълнителна екскурзия - Разходка с яхта край палмата Джумейра, Бурж ал Араб и най-голямото в света виенско колело Ain Dubai (80 евро при минимум 6 души)
Време е за приключения! Вдъхновяваща разходка с яхта около Палм Джумейра и Арабския залив. Двучасовото морско пътешествие ще започнем от Дубай Марина – ще видим емблематичният за Дубай хотел 7* Бурж ал Араб от морето и първият палмов остров Джумейра с невероятния хотел Атлантис. Ще имаме възможност да поплуваме в топлото арабско море (спирка за около 30 мин) и да си направим зашеметяващи снимки, на които да завидят и най-известните инфлуенсъри. И още – панорамните снимки ще запечатат най-новата атракция, която предстои да бъде открита в Дубай – най-високото и голямо виенско колело в света Ain Dubai, намиращо се на Blue Waters Island. Нощувка.

ДЕН 4 (31 ДЕКЕМВРИ )
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.
Опция: Бурж Халифа – площадка “At the Top” (Цена: €60.00, дете: €50.00)
Къде, ако не в Дубай можете да се изкачите на най-високата сграда в света?
Безспорно най-внушителната забележителност в емирството е Бурж Халифа. Със своите 828 метра тя е най-високата сграда в света, която се вижда с невъоръжено око от 95-километрово разстояние. Наблюдателната площадка “At The Top” се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна, почти 360-градусова панорама към града. При ясно време се виждат дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой.

Вечерта: Новогодишно Празненство!
Посрещнете Новата 2021 година в празнична атмосфера! Насладете на богата програма с DJ и много танци, веселие, маски и фойерверки! Подгответе Вашите официални тоалети. Меню от отбрани и разнообразни ястия, алкохолни и безалкохолни напитки.
Нощувка.

ДЕН 5 (01 ЯНУАРИ)
Опция: Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря - (Цена: €70.00, дете: €55.00)
Начален час: 14:45 . Продължителност: 6 часа
Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето Ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта... Ще спрете за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправите към бедуински лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна, да се премените в арабски дрехи или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит, а за десерт ще опитате арабски сладкиши, приготвени на място, докато чакате. Кръшна танцьорка ще завърши това необикновено пътешествие с истински арабски танц.
Нощувка.

ДЕН 6 (02 ЯНУАРИ)
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела на обяд. Трансфер до летище. Полет за България в 17.00 часа. Кацане на летище София в 20.20 ч. и летище Варна в 22:15 ч. с незабравими спомени от Дубай и Обединените Арабски Емирства.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Пакет “Премиум” – всеобхватна защита по време на Вашата почивка – освен включеното в пакет “Класик” покрити са и следните рискове:

• Прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти.
• В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, застрахователят ще съдейства за връщането до родината и ще възстанови разходите за пътуването.
Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.
• Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или отделно връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.


-Застраховка „Отмяна на пътуване“ :
Туроператорът включва в пакетите ви допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, която е защита в случай на неочаквано възпрепятстване на пътуването от здравословен, служебен или семеен характер, вкл. Covid-19. Застраховката покрива разходите за анулиране на пътуването, както и на разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването, ако то е било прекъснато. Повече информация в офиса на фирмата.

- Отмяна на пътуването поради COVID-19:
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
- Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.

Важно уточнение:
- Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
- Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:
- Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),
- Страх от предприемане на пътуване,
- Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация
- Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

НОВОГОДИШНО ПРАЗНЕНСТВО:

-За гости на 3* Ibis One Central – в ресторанта на Novotel Trade Centre (задължително)
Цена с включени алкохолни и безалкохолни напитки:
Възрастен: 100 евро
Дете под 12 год.: 60 евро
Дете под 4 год.: безплатно

-За гости на 4* Novotel Trade Centre – в ресторанта на Novotel Trade Centre (задължително)
Цена с включени алкохолни и безалкохолни напитки:
Възрастен: 100 евро
Дете под 12 год.: 60 евро
Дете под 4 год.: безплатно

-За гостите на Golden Tulip Media Hotel 4* – в балната зала на Elite Byblos Hotel 5* (по желание)
Цена с включени 2 чаши алкохолна напитка или безалкохолна напитка:
Възрастен: 130 евро
Дете под 12 год.: 65 евро
• Допълнителни напитки могат да се поръчват срещу допълнително заплащане.
• Цената включва еднопосочен трансфер от Golden Tulip Media Hotel 4* до Elite Byblos Hotel 5*. Връщането може да бъде пешеходно - разстоянието е 15-ина минути, или с такси.

-За гости на Elite Byblos Hotel 5* – в балната зала на хотела (по желание)
Цена с включени 2 чаши алкохолна напитка или безалкохолна напитка:
Възрастен: 125 евро
Дете под 12 год.: 65 евро

-За гости на Pullman Hotel JLT 5*– в балната зала на хотела ( задължителна )
Цена с включени алкохолни и безалкохолни напитки:
Възрастен: 130 евро
Дете под 12 год.: 65 евро

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

-Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
-Депозит в размер на 200лв на човек.
-Втори депозит в размер на 600лв на човек до 01.11.2021г.
-Доплащане до 29.11.2021.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

-Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми:
-В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
-до 01.11.2021: 200 лева;
-от 02.11.2021 неустойка в размер на 800лв на човек;
-от 29 дни до датата на пътуване: 100 % неустойка от целия договор.
-*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите на България и ОАЕ. В такъв случай туроператора се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.

Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

ЗАБЕЛЕЖКИ:

-Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 150
-Краен срок за записване по програмата: 30 дни преди заминаване
-Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване
-Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
-Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.70 BGN.
-Поради променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата са калкулирани с параметри $450/тон и 1 евро = 1.14 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
-Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
-Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
-Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България
-Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Обединените Арабски Емирства.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Име на екскурзията - Цена на възрастен - Цена за дете до 12 год. - Продължителност

Разходка с яхта край палмата Джумейра, Бурж ал Араб и най-голямото в света виенско колело Ain Dubai - 80 EUR/156 лв 70 EUR/137 лв 5 часа

Бурж Халифа - 60 EUR/117 лв 50 EUR/98 лв 5 часа

Джип сафари в пустинята с включена вечеря - 70 EUR/137 лв 55 EUR/107 лв 6 часа

Круиз и вечеря на традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/ - 65 EUR/127 лв 55 EUR/107 лв 4 часа

Глобъл Вилидж - 35 EUR/68 лв 35 EUR/68 лв 4 часа

Цветните градини и Мадинат Джумейра - 45 EUR/88 лв 40 EUR/78 лв 4 часа

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Шарджа |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Шарджа |  Нова година 2023 - Дубай (ОАЕ) |  Нова година 2023 - Шарджа

Избрани оферти