Начало / Екскурзии / Екскурзии - Марибор

Нова Година в Марибор-Словения

Номер на оферта

/

209457

Дати & цени

Цената включва

Нова Година 2018 в Марибор - Словения : автобусна програма
С посещение на Загреб, Грац, езерото Блед
от 29.12.2017 – 02.01.2018
5 дни/ 3 нощи цени от: 495.00 лв

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
• 3 нощувки в Марибор хотел Arena Anex 3* със закуска и вечеря.
• Туристическа програма в Загреб.
• Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
• Прeдставител на ТО по време на пътуването.

Цената не включва:
• Еднодневна екскурзия до езерото Блед продължителност 6 ч. - цена за турист 40 лв. Входните такси се заплащат отделно и на място –входни такси за замъка Блед (10 евро); двупосочен билет за лодка "плетна" до острова в езерото Блед (14 евро).
• Еднодневна екскурзия до Грац продължителност 8ч. - цена за турист 40 лв. Входните такси се заплащат отделно и на място –
Празнична новогодишна вечеря с музикална програма в ресторанта на хотела ( задължителна) 118 лв. за възрастен , дете 0 – 5.99г. безплатно, дете 6 – 11,99г. – 82 лв.
• Туристическа такса 1.27 евро на ден
• Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
• Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД,
ТРЪГВАНЕ: от СОФИЯ в 19:00 ч. от паркинга пред стадион “Васил Левски”

HOTEL ARENA ANEX 3* www.terme-maribor.si

Разположение:
Разположен на красиво място в подножието на планината Похорие, хотел Arena Anex предлага ски училище и директен достъп до пистите. Намира се само на 10 минути с кола от Марибор.
В стаите:
Всяка от стаите в Arena има телефон, климатик, работно бюро, тоалетна, баня, отопление, кабелни канали, вана или душ, мокет, изглед, дървен под / паркет. Безплатен WiFi е наличен във всички стаи. Всички стаи предлагат гледка към пистите или долината.
На територията на хотела:
Ресторант (а-ла-карт), снек-бар, бар, тераса за слънчеви бани, тераса, градина, масаж (допълнително заплащане), фитнес център, директен достъп до ски пистите, машина за ски карти, ски оборудване под наем, ски училище (допълнително заплащане), ски гардероб, банкомат в хотела, помещение за съхранение на багаж, почистване на обувки, гладене (допълнително заплащане), пералня (допълнително заплащане), обща TV зала, асансьор, термален център в хотел Хабакук в съседство.

Хранене:
закуска и вечеря.

Програма на пътуването

Марибор е очарователен град, в който всеки ще намери любимо място и начин да се забавлява. Очакват ви романтична стара градска част с прекрасна архитектура, модерни търговски центрове, чудесни галерии и музеи и отлични ски съоръжения за любителите на зимните спортове. Марибор ще ви посрещне с отворени обятия!

ПРОГРАМА:

Първи ден 29.12.2017
Отпътуване от София в 19.00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно преминаване през Сърбия, Хърватия. Нощен преход.

Втори ден 30.12.2017
Пристигане сутринта в хърватската столицата Загреб - един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Градът се слави като една от най-популярните дестинации в Европа и предлага на туристите както култура, така и забавления. Следва туристическа програма в историческия „Горни Град“ и разглеждане на църквите „Св. Марко“, „Св. Екатерина“, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения площад „Бан Йелачич“.
Маршрутът ни продължава към Марибор втория по големина град в Словения, разположен в североизточна Словения, на пресечната точка на река Драва и планината Похорие. Марибор е очарователен град, в който всеки ще намери любимо място и начин да се забавлява. Тук има романтична стара градска част с прекрасна архитектура, модерни търговски центрове, чудесни галерии и музеи, традиционни местни винарни, където виното не е просто традиция, а истинска магия и отлични ски съоръжения за любителите на зимните спортове. Популярни туристически забележителности в Марибор са катедралата от 12-ти век, построена в готически стил и градския замък, датиращ от 15-ти век. Опиянението няма да ви напусне и когато се озовете на един от най-приятните площади в стария град – Сломшков, очарователно потънал в зеленина, заобиколен от сгради с уникална архитектура, като тези на университета и на словенския народен театър. Задължителна спирка е стария мост и някое от многобройните улични кафенета, разположени на централния градски площад. Настаняване в хотел ARENA***. Вечеря. Нощувка.

Tрети ден 31.12.2017
Закуска. Свободен ден или по желание еднодневна екскурзия до Грац - втория по големина град в Австрия и столица на Федерална провинция Щирия, който е разположен в живописна зелена местност на брега на река Мур. Днес Грац е красив съвременен град, съчетаващ старинната атмосфера на отминалите времена и духа на академичната общност. Той е единствения в Европа изцяло запазен средновековен град, в които кипи оживление. Част от местните забележителности са замъкът Шлосберг, служил за крепост през Средновековието и Часовниковата кула, намираща се на върха на укреплението, до където може да се стигне със стара панорамна железница. Не бива да се пропуска и венецианския дворец Ландхаусхоф, който привлича със своите аркади и външни пасажи и се нарежда сред шедьоврите на ренесансовото изкуство. Катедралата в Грац е истинска готическа перла в сърцето на стария град. Този религиозен храм е издигнат в периода 1438 -1464 г. по нареждане на император Фридрих Трети. Строежът е провокиран от идеята на владетеля да изгради придворен храм за дворцови церемонии и празници. Мащабна проява на нестандартното архитектурно мислене в Грац е Островът на Мур, който е дело на нюйоркския архитект Вито Акончи и представлява стоманена структура в полу-отворена черупка, свързана с мостове за двата бряга на реката, като вътре се помещава открита сцена за представления и романтична сладкарница. Грац изобилства от забележителности, за които ще са ви необходими повече от един ден, но дори и кратката разходка тук ще ви зареди с множество приятни впечатления и хубаво настроение. Връщане в хотела.
Посрещане на Новата 2018 година с празнична гала вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Четвърти ден 01.01.2018
Късна закуска. Свободен ден за каране на ски или по желание еднодневна екскурзия до езерото Блед, известно с прозвището „словенския бисер”, образувало се преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Разглеждане на градчето и посещение на средновековен замък кацнал върху една скала, от където ще имате възможност да се насладите на неподражаемата природна красота и кристално чистите езерни води. Историята на замъка датира от 1004 г., когато император Хайнрих II го дарява на епископа на град Бриксен Албуин. Най-старата част от замъка е римската кула, която е била използвана както за жилище, така и за отбрана и наблюдателница. По-късно през средновековието са построени по-нови кули. След разпадането на Австро-Унгарската империя, териториално градът преминава към Югославия, а той се превръща в лятна резиденция, първоначално на монарсите от династията Караджорджевич, а впоследствие на Тито. Връщане в Марибор. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 02.01.2018
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

Тагове

Оферти - Словения |  Оферти - Марибор |  Екскурзии - Словения |  Екскурзии - Марибор |  Нова година 2024 - Словения |  Нова година 2024 - Марибор

Избрани оферти