Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кранска Гора

Нова Година в Словения - Кранска Гора

Номер на оферта

/

207641

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
3 нощувки в Кранска гора хотел Alpina 3* със закуска и вечеря.
Туристическа програма в Любляна.
Туристическа такса.
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 г.
Прeдставител на ТО по време на пътуването.

Цената не включва

Еднодневна екскурзия до езерото Блед продължителност 6ч. - цена за турист 30 лв. Входните такси се заплащат на място –входни такси за замъка Блед (10 евро); двупосочен билет за лодка "плетна" до острова в езерото Блед (14 евро).
Еднодневна екскурзия до Клагенфурт продължителност 8 ч. - цена за турист 40 лв. Входните такси се заплащат на място – входни такси за Минимундос – около 17 евро за възрастни и 8 евро за деца от 6 до 15 г.
Празнична новогодишна вечеря с музикална програма в ресторанта на хотела ( задължителна) 88 лв. за възрастен , дете 0 – 5.99 г. безплатно, дете 6 – 11,99 г. – 59лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55

Програма на пътуването

Посещение на Любляна, Клагенфурт, езерото Блед
Кранска гора е живописен курорт, разположен в южните Алпи, с красива природа, митична история и модерна ски инфраструктура. Тук ще намерите приятен и забавен социален живот, множество ресторанти, барове и всякакви развлечения за хора от всички възрасти.

Първи ден 29.12.2017
Отпътуване от Пловдив в 17.00 ч. ОМВ Санкт Петербург, от София в 19.00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Нощен преход.

Втори ден 30.12.2017
Пристигане сутринта в столицата Любляна - място, където можете да срещнете най-много дракони. Тези митични същества са символ на града, а техните статуи, изображения и графики са навсякъде. Според местна легенда Любляна е основана от Язон и неговите аргонавти по пътя им към Златното руно. Най-забележителното място тук е Люблянския замък. Той е построен по времето на келтите, а по-късно е използван от римляните за наблюдателница. През прозорците му можете да зърнете статуята на Франце Прешерн. Неговата история го превръща в словенския Ромео, който се самоубива заради любимата си Юлия. Следва туристическа програма в централната част на града и разглеждане на катедралата „Св. Николай“, кметството, фонтана „Роба“, централния пазар, тройния мост, площад Прешернов, църквата „Св .Франциск“. Маршрутът ни продължава към ски курорта Кранска Гора, който е разположен в северозападната част на Словения, в националния парк Триглав. Благодарение на многото възможности за отдих на открито и превъзходната природа, този алпийски град е привлекателен за посещения през цялата година. Настаняване в хотел Алпин 3*. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 31.12.2017
Закуска. През зимата белите склонове са притегателно място за почитателите на всякакви зимни спортове, а желаещите да им се отдадат ще могат да го направят през този ден. За любителите на историята, предлагаме целодневна екскурзия до езерото Блед, известно с прозвището „словенския бисер”, образувало се при падане на глетчер от алпийските върхове и станало популярно благодарениe на горещите извори, което му е затвърдило репутацията на перфектна туристическа дестинация. Следва разглеждане на градчето и на средновековния замък, кацнал върху една скала, от където ще имате възможност да се насладите на неподражаемата природна красота и кристално чистите езерни води. Историята на замъка датира от 1004 г., когато император Хайнрих II го дарява на епископа на град Бриксен Албуин. Най-старата част от замъка е римската кула, която е била използвана както за жилище, така и за отбрана и наблюдателница. По-късно през средновековието са построени по-нови кули. След разпадането на Австро-Унгарската империя, териториално градът преминава към Югославия, а той се превръща в лятна резиденция, първоначално на монарсите от династията Караджорджевич, а впоследствие на Тито. Връщане в хотела. Посрещане на Новата 2018 година с празнична гала вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Четвърти ден 01.01.2018
Късна закуска. Свободен ден за ски или по желание еднодневна екскурзия до красивия австрийки град Клагенфурт, разположен на брега на езерото Вьортерзее и по устието на река Глан, заобиколен от богато залесени гористи местности. Въпреки, че по време на Втората Световна Война Клагенфурт е бил бомбардиран 41 пъти и стотици старинни сгради са били сринати до основи, днес той отново блести с подновена красота, благодарение на усърдна реконструкция и реставрация. Възхищение сред посетителите будят Бароковата Катедрала, Фонтанът във вид на дракон “Линдвурм Брунен” и Статуята на Херкулес, старият град с площад “Алтер Плац”, замъкът “Хохостервиц”, домът на семейство Резонберг, паркът Минимундос „светът в миниатюра”, където са събрани шедьоври на световната архитектура от всички времена и народи – от египетските пирамиди до катедралата „Свети Петър”, има даже и българско присъствие – миниатюра на Рилския манастир. Интересен факт е, че освен с макета на Рилския манастир, Клагенфурт е свързан и с българската история. Тук през май 1945 г. е подписано демаркационното споразумение между съюзническите войски на Първа българска армия и Осма британска армия, от ген. Владимир Стойчев и генерал Кейтли. Пешеходна обиколка на града и свободно време за обяд. Следобед романтична разходка до най-топлото езеро в Европа - Вьортерзее, по чиито брегове са разхвърляни малки курортни градчета – тихият и романтичен Мария Верт, веселият и неудържим с фойерверките, музиката и казиното си Фелден, уютния Крумпендорф или знаменитият със своите разкошни паркове Пертчах. Връщане в Кранска гора. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 02.01.2018
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

Тагове

Оферти - Словения |  Оферти - Кранска Гора |  Екскурзии - Словения |  Екскурзии - Кранска Гора |  Нова година 2024 - Словения |  Нова година 2024 - Кранска Гора

Избрани оферти