Начало / Екскурзии / Екскурзии - Марибор

Нова Година в Словения - Марибор автобусна програма от 29.12.2017 с 3 нощувки

Номер на оферта

/

207640

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
3 нощувки в Марибор хотел Arena Anex 3* със закуска и вечеря.
Туристическа програма в Загреб.
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
Прeдставител на ТО по време на пътуването.

Цената не включва

Еднодневна екскурзия до езерото Блед продължителност 6 ч. - цена за турист 40 лв. Входните такси се заплащат отделно и на място –входни такси за замъка Блед (10 евро); двупосочен билет за лодка "плетна" до острова в езерото Блед (14 евро).
Еднодневна екскурзия до Грац продължителност 8ч. - цена за турист 40 лв. Входните такси се заплащат отделно и на място –
Празнична новогодишна вечеря с музикална програма в ресторанта на хотела ( задължителна) 118 лв. за възрастен , дете 0 – 5.99г. безплатно, дете 6 – 11,99г. – 82 лв.
Туристическа такса 1.27 евро на ден
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55

Програма на пътуването

Първи ден 29.12.2017
Отпътуване от Пловдив в 17.00 ч. ОМВ Санкт Петербург, от София в 19.00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно преминаване през Сърбия, Хърватия. Нощен преход.

Втори ден 30.12.2017
Пристигане сутринта в хърватската столицата Загреб - един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Градът се слави като една от най-популярните дестинации в Европа и предлага на туристите както култура, така и забавления. Следва туристическа програма в историческия „Горни Град“ и разглеждане на църквите „Св. Марко“, „Св. Екатерина“, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения площад „Бан Йелачич“. Маршрутът ни продължава към Марибор втория по големина град в Словения, разположен в североизточна Словения, на пресечната точка на река Драва и планината Похорие. Марибор е очарователен град, в който всеки ще намери любимо място и начин да се забавлява. Тук има романтична стара градска част с прекрасна архитектура, модерни търговски центрове, чудесни галерии и музеи, традиционни местни винарни, където виното не е просто традиция, а истинска магия и отлични ски съоръжения за любителите на зимните спортове. Популярни туристически забележителности в Марибор са катедралата от 12-ти век, построена в готически стил и градския замък, датиращ от 15-ти век. Опиянението няма да ви напусне и когато се озовете на един от най-приятните площади в стария град – Сломшков, очарователно потънал в зеленина, заобиколен от сгради с уникална архитектура, като тези на университета и на словенския народен театър. Задължителна спирка е стария мост и някое от многобройните улични кафенета, разположени на централния градски площад. Настаняване в хотел ARENA***. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 31.12.2017
Закуска. Свободен ден или по желание еднодневна екскурзия до Грац - втория по големина град в Австрия и столица на Федерална провинция Щирия, който е разположен в живописна зелена местност на брега на река Мур. Днес Грац е красив съвременен град, съчетаващ старинната атмосфера на отминалите времена и духа на академичната общност. Той е единствения в Европа изцяло запазен средновековен град, в които кипи оживление. Част от местните забележителности са замъкът Шлосберг, служил за крепост през Средновековието и Часовниковата кула, намираща се на върха на укреплението, до където може да се стигне със стара панорамна железница. Не бива да се пропуска и венецианския дворец Ландхаусхоф, който привлича със своите аркади и външни пасажи и се нарежда сред шедьоврите на ренесансовото изкуство. Катедралата в Грац е истинска готическа перла в сърцето на стария град. Този религиозен храм е издигнат в периода 1438 -1464 г. по нареждане на император Фридрих Трети. Строежът е провокиран от идеята на владетеля да изгради придворен храм за дворцови церемонии и празници. Мащабна проява на нестандартното архитектурно мислене в Грац е Островът на Мур, който е дело на нюйоркския архитект Вито Акончи и представлява стоманена структура в полу-отворена черупка, свързана с мостове за двата бряга на реката, като вътре се помещава открита сцена за представления и романтична сладкарница. Грац изобилства от забележителности, за които ще са ви необходими повече от един ден, но дори и кратката разходка тук ще ви зареди с множество приятни впечатления и хубаво настроение. Връщане в хотела. Посрещане на Новата 2018 година с празнична гала вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Четвърти ден 01.01.2018
Късна закуска. Свободен ден за каране на ски или по желание еднодневна екскурзия до езерото Блед, известно с прозвището „словенския бисер”, образувало се преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Разглеждане на градчето и посещение на средновековен замък кацнал върху една скала, от където ще имате възможност да се насладите на неподражаемата природна красота и кристално чистите езерни води. Историята на замъка датира от 1004 г., когато император Хайнрих II го дарява на епископа на град Бриксен Албуин. Най-старата част от замъка е римската кула, която е била използвана както за жилище, така и за отбрана и наблюдателница. По-късно през средновековието са построени по-нови кули. След разпадането на Австро-Унгарската империя, териториално градът преминава към Югославия, а той се превръща в лятна резиденция, първоначално на монарсите от династията Караджорджевич, а впоследствие на Тито. Връщане в Марибор. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 02.01.2018
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

Тагове

Оферти - Словения |  Оферти - Марибор |  Екскурзии - Словения |  Екскурзии - Марибор |  Нова година 2023 - Словения |  Нова година 2023 - Марибор

Избрани оферти