Начало / Екскурзии / Екскурзии - Струмица

НОВА ГОДИНА В СТРУМИЦА

Номер на оферта

/

210234

Дати & цени

Цената включва

- 2 Нощувки в луксозни стаи с модерно обзавеждане ( във всяка баня има хидромасажна вана)

- Закуски на блок маса

- 2 Празнични вечери с богато меню, с неограничена консумация на напитки и музика на живо в ресторанта на хотела

- Представител на агенцията

Цената не включва

- обяди

- лични разходи

- Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание – цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Програма на пътуването

Към дата 01.12.2017 г. - 3 свободни стаи

Офертата е за пътуване със собствен транспорт

Дати: 30.12.2017 – 01.01.2018 г.

Цена на човек в двойна стая (отделни легла): 250 лв.

Цена на човек в двойна стая ( спалня) - 260 лв.

Цена на човек в апартамент - 270 лв.

Деца до 4 г. – безплатно; Отстъпка за деца до 12 г. – 50%

Полезна информация:

Струмица – наричана в древността Астарион и Тиверопол е древно селище на „Царевите кули”, на звездите, на Светата Дева, на карнавалите, на първите християни, на ослепените Самуилови войни, на мъченичеството и православните ценности. Струмица е само на 230 км разстояние от София, разположен на 256 м. надморска височина в красивата Струмишка котловина, заобиколена от планините: Беласица, Огражден и Еленица.

Крепост „Цареви кули”- е разположена на хълма южно от град Струмица. Мястото е било лесно за отбрана поради факта, че е оградено отвсякъде със стръмнини. Крепостта е играла важна роля в отбранителната система на Беласишката битка през 1014 г. За разлика от други твърдини, крепостта над Струмица не е била завладяна от византийския император Василий ІІ. В момента крепостта се реставрира и все още не е готов пътя до нея.

Църква "Света Богородица милостива", с. Велюса - Средновековна църква, разположена е на 7 км от Струмица, в с. Велюса. Църквата заема важно място в религиозния и духовен живот на югоизточна част на Македония. По запазените надписи върху двата архитрава се съди, че църквата е основана от монаха Мануил. Той идва във Велюса от Халкидонския манастир "Св. Авксентий" в Мала Азия. Манастирът "Света Богородица милостива" е разположен върху варовикова скала на северния склон на планината Еленица. По-късно името на манастира е използвано като основа за днешното име на селището.

Комплексът църкви "Свети Леонтий" в с. Водоча - Разположен е на 4 км от Струмица. Състои се от три църкви – източна, западна и средна. Има три фази в изографисването на интериора. Има архитектурни останки, допълнителни постройки и манастирски комплекс, столова, стопански гради, две бани и многопластов християнски некропол. От ранния християнски период са запазени части от основите на базилика с мраморна декорация, датиращи от V и VІ век. Църквата е била разрушена по време на царуването на цар Самуил, но след това е възстановена. Като епископска църква се споменава в хартите на Василий ІІ от 1018 г. Некрополът, разположен в югозападната и северозападната част, също отразява богатия духовен и културен живот в тези територии. Разкрити са над 1000 гроба с бижута и керамика, датиращо между ХІV и ХІХ в.

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Струмица |  Екскурзии - Македония |  Екскурзии - Струмица |  Нова година 2024 - Македония |  Нова година 2024 - Струмица

Избрани оферти