Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кралево

Нова година 2018 КРАЛЕВО,Сърбия с 3 нощувки собствен транспорт

Номер на оферта

/

204939

Дати & цени

Цената включва

3 нощувки със закуски в хотел 4**** - HOTEL TURIST – 4* - www.hotel-turist.net
1 обикновена вечеря на 30.12.2017г.
1 Новогодишна вечеря на 31.12.2017г. на блок маса с неограничено количество местни алкохолни, безалкохолни напитки и жива музика,
1 Празнична вечеря РЕПРИЗ на 01.01.2018г. на блок маса и жива музика,
водач от агенцията,
туристическа програма в Ниш,
ползване на фитнес-центъра в хотела.

Цената не включва

-транспорт
полудневната екскурзия до манастирите Жича и Студеница – 20 лв. (10 EUR) при мин. 25 туристи,
доплащане за СПА процедури - масажи.
мед. застраховка :За лица до 65г. – 5лв., 65г.-70г. – 8 лв., над 70 г.–10 лв.

Програма на пътуването

1 ден 30.12.2017 г.
Отпътуване рано сутринта от София с луксозен автобус ( видео,климатик,мини-бар) . Престой и пешеходна разходка в третия по големина град на Сърбия- Ниш, наричан “Портата между Изтока и Запада”. и разглеждане площада на Освобождението с паметникът на Освободителите, сградата на Кметството,построена за седалище на Народната банка, Националния театър,Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Наисус,Дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет. Челе кула-построена от черепи на сръбски войници след битката при Чегар през 1809г., като доказателство за мощта на османската армия.
Пристигане в Кралево - един от малкото градове в света, планиран според модела на Чикаго, където улиците се пресичат под прав ъгъл.
Настаняване в хотел TURIST – 4**** (www.hotel-turist.net). Свободно време за ползване на SPA услугите в хотела ( според предварителна заявка). Вечеря.Нощувка

2 ден 31.12.2017
Закуска По желание посещение на две от най-прекрасните свещенни кътчета на Сърбия - православните манастири - Жича и Студеница. -свидетелство за славното минало на Сръбското кралство.
Основаването на манастира Жича се свързва с управлението на първия сръбски крал Стефан Първовенчани. Разрушена през XIII в. и възстановена 1 век по-късно от крал Стефан Милутин, божията обител привлича туристи и поклонници с красивите си стенописи и изящна дърворезба. В манастирската църква са коронясани 7 сръбски крале.
Отпътуване за манастирa Студеница – един от най-известните и богати манастири на сръбската православна църква. Основан е през 1190г. от великият жупан Стефан Неман, чиито мощи са пограбани зад манастирските стени. Съборната църква е посветена на „Успение на Пресвета Богородица” и представлява еднокуполен храм, изграден в Рашки стил, поставяш началото на т.нар. Рашка школа в архитектурата на Средновековната сръбска държава. Историческа беседа. Завръщане в хотела. Свободно време.

НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ на блок маса.
Отворен бар – неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки
Жива музика! ЧЕСТИТА НОВА 2018 ГОДИНА!!! Нощувка.

3 ден 01.01.2018
Късна закуска. Свободно време за разходка в центъра на града.
ВТОРА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ на блок маса – т.н. „Реприз“ на сръбски или повторение на предишната Новогодишна вечеря (напитките се заплащат отделно). Жива музика! Нощувка.

4 ден 02.01.2018
Късна закуска . Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Престой и разглеждане на Суковския манастир , разположен на десния бряг на река Ерма край село Суково. От малкото запазени сведения се знае,че е разрушаван няколко пъти и че е бил изписан в 1606 г. Най-забележителна е фреската на „Св. Богородица – Утешителка”, изобразена с ангелски крила.Нa източната стена на храма е стенописа „Битката между доброто и злото”. Пристигане в София вечерта.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Кралево |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Кралево |  Нова година 2024 - Сърбия |  Нова година 2024 - Кралево

Избрани оферти