Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кралево

Гергьовден в кралския град Кралево - Сърбия - 2 нощувки - автобус

Номер на оферта

/

151447

Дати & цени

Цената включва

транспорт с автобус ,
пътни и магистрални такси,
2 нощувки със закуски в хотел 4****,
1 вечеря по меню без напитки,
ползване на фитнес център в хотела,
водач от агенцията,
туристическа програма в Лазарев град, манастира Жича, Кралево, Врънячка баня, манастир Любостиня, мед. застраховка Помощ при пътуване с лимит на отговорност 2000 евро за лица до 65 години

Цената не включва

вечеря на Гергьовден /менюто и цената ще бъдат обявени по-късно/

Програма на пътуването

Маршрут: СОФИЯ –Крепост и манастир ЛАЗАРИЦА/Крушевац/- Кралево – манастирите ЖИЧА И ЛЮБОСТИНЯ – Врънячка баня- СОФИЯ

ДАТИ: 05.05. - 07.05.2018 г.

3 дни / 2 нощувки със закуски и 1 вечеря

ЦЕНА - Ранни записвания до 28.02.2018 г.:
На човек в двойна / тройна стая: 189 лв.

---------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

По маршрут: СОФИЯ –Крепост и манастир ЛАЗАРИЦА/Крушевац/- Кралево – манастирите ЖИЧА И ЛЮБОСТИНЯ – Врънячка баня- СОФИЯ

Сърбия, близка и същевременно непозната. Сърбия има какво да предложи на своите посетители - забележителна природа – пълноводни реки, девствени гори и красиви планински пейзажи. Множеството исторически и архитектурни паметници, които свидетелстват за богатата история на страната са причина Сърбия да бъде избирана и като дестинация за културен туризъм от множество пътешественици.

Възползвайте се от предимствата на Сърбия – кратко разстояние, великолепна кухня, сходен бит, лековити минерални извори и приятни хора!

===============================================================

ПРОГРАМА

1 ден – 5 май 2018 г. София-Крушевац-Кралево 325 км

Отпътуване в 08.00 ч. от София, стадион Васил Левски в посока Калотина – НишКрушевацКралево. Посещение на църквата „Св.Лазарица” в гр. Крушевац - средно голям град в централна Сърбия, някогашна столица на Св. княз Лазар, героят от битката на Косово поле. Неговата църква, посветена на св. Рождество Богородично, но наричана от всички “Света Лазарица” е разположена сред руините на някогашната крепост, храмът е впечатляващ и е възстановен с допълнени нови църковни икони и утвар.Отпътуване за град Кралево. Пристигане следобед в града. Настаняване в хотел **** в центъра. Вечеря вкл. в цената/супа, основно ястие, салата, десерт и хляб без напитки/ в ресторанта на хотела . Нощувка.

2 ден 6 май 2018 г. Кралево – манастир Жича-Кралево

Закуска в хотела. Кратка екскурзия, която ще ви отведе до най - почитаният от сърбите православен манастир – Жича, свидетелство за славното минало на Сръбското кралство. Жичанският манастир е построен през XIII в. от синовете на Милан Обренович, първият Сръбски крал Стефан Първовенчани и неговият брат и патрон на Сърбия, Св Сава. Манастирът има огромно културно и историческо значение за държавата, тъй като в него са коронясани 7 сръбски крале. Връщане в град Кралево, свободно време в града за разглеждане забележителностите: Библиотеката, Парка на града, Храм Свети Сава, Паметника на сръбския войници, Историческия музей.По желание вечеря в сръбска кафана с жива музика /срещу допълнително заплащане/ по случай Джурджевдан /Гергьовден/ Нощувка.


3 ден 7 май 2018 г. Кралево-Тръстеник-Врънячка баня-София

Закуска в хотела. Отпътуване за манастир. „Любостиня“ до гр.Тръстеник. Посещение и запознаване с манастирската обител и историческите забележителности около него Любостиня е сгушен в долината на малката Любостинска река. Манастирският комплекс е ктиторски, изграден в моравски стил от княгиня Милица в годините от 1388-1405 г., която тук прекарва последните си години на този свят като монахиня. Посветен е на Успение на Пресвета Богородица и храмовият празник е на Преображение Господне.

Отпътуване за Върнячка баня. Разходка из разкошния парк на курорта, време за обяд в някоя от многобройните кафани. Врънячка Баня е малко, китно градче, което е сгушено в средата на живописна местност с вековни гори. Курортът предлага и много възможности за разходки из своите живописни паркове. Врънячка баня обаче привлича посетители не само с природна красота и исторически забележителности, но и с това, че е най – големият и посещаван курортен център в Сърбия. Минералните извори там са уникални в света с това, че температурата на водата им е точно колкото тази на човешкото тяло ( 36.5 градуса). Терапевтичните свойства на минералните извори са известни още от епохата на Римската империя, но истинската си слава курортът придобива след намесата на чешкият барон Хердер, който проектира курорта, така че да напомня за родния му град „Карлови Вари“. Курортът се доближава до Карлови Вари и по химическия състав на своята лековита вода, която се препоръчва за стомашни заболявания, лечение на черен дроб и ревматични заболявания. Отпътуване. Пристигане в София вечерта.

====================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Начин на плащане: при сключване на договор депозит - 30% от пакетната цена до 28 февруари 2018 , доплащане - до 10 дни преди отпътуване.

Доплащане за: медицинска застраховка на лица от 65-79 години- 4 лева, над 79 години- 6 лева

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди тръгване

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Парична единица на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 100 DIN)

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

====================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

====================================================================

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Кралево |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Кралево |  Майски празници - Сърбия |  Майски празници - Кралево

Избрани оферти