Начало / Екскурзии / Екскурзии - Белград

Нова година 2018 в Белград - Сърбия, от Варна и София

Номер на оферта

/

208119

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
3 нощувки със закуски в хотел по избор.
Сити тур на Белград с местен екскурзовод на български език.
Обслужване на място от местен лицензиран екскурзовод при обиколките на Белград и Нови Сад.
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
Прeдставител на ТА

Цената не включва

Цената не включва:
Празнична новогодишна вечеря с програма и неограничено количество местни напитки в хотел Zira 4*, който се намира на 270 м. ( 4 мин. пешеходно разстояние) от хотел Lazar Lux. Цена – 80 евро за възрастен; 40 евро за дете 7-11,99 г. Заплаща се задължително!
Еднодневна екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци на 01.01.2018, с включен транспорт, туристическа програма, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, обяд и дегустация на вино в местна винарна. Цена - 33 евро на човек.
Разходка с корабче по р. Сава на 31.12.2017 с включен обяд на шведска маса и местни напитки. Цена - 30 евро на човек.
Доплащане за вечеря на 30.12 или 01.01. в хотел Zira 4* - 7 eвро на човек на ден (възрастен и дете).
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Алианц България“.
Туристическа градска такса (city tax) 1,50 евро на човек на ден. Заплаща от туристите по време на пътуването в автобуса.За пътуващите със собствен транспорт заплащането става преди настаняване на рецепцията на хотела.

Програма на пътуването

С посещение на Нови Сад и Сремски Карловци
Разположен върху склоновете на шумадийските възвишения, между реките Дунав и Сава, разрушаван и построяван около петдесет пъти… толкова близо до нас Ви очаква Белград - един от най-старите градове на Балканите.

Първи ден 30.12.2017
Тръгване от Пловдив в 06.00 ч. ОМВ Санкт Петербург, от София в 07.45 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Пристигане в Белград следобед. Туристическата програма в Белград (включена в цената) с местен екскурзовод на български. Разглеждане на катедралния храм „Св. Сава”, на главните забележителности в централната част на града: площад „Теразие”, Националното събрание (Скупщина), улица „Крал Милан”, Площадът на Републиката, двете най-красиви сгради в сръбската столица - Стария и Новия съд, крепостта „Калемегдан”, където ще имате време за кратка разходка и фотопауза. Екскурзията завършва с преминаване по Бранковия мост в посока Нови Белград и разглеждане на Земун – старо римско селище, разположено на мястото където р. Сава се влива в р. Дунав. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден 31.12.2017
Закуска. Свободно време в Белград и възможност за разходка по бохемската улица „Скадарлия”, изпълнена със заведения с жива музика, която ще ви върне в атмосферата на 19 век, носеща духа на великите сръбски художници, философи и поети. Можете да посетите и „Калемегдан“, укрепление изградено от бял камък, служещо за защита на средновековния Белград. Калемегдан е турското наименование на крепостта и се намира на десния бряг на р. Сава, а гледката, която се открива от там е впечатляваща. По желание двучасова разходка с корабче по река Сава с включен обяд на шведска маса и напитки (доп. заплащане). Маршрутът започва от Нови Белград, там където река Сава среща Дунав, покрай крепостта Калемегдан и Бранковия мост. Връщане в хотела и свободно време. Празнична новогодишна гала вечеря с програма в ресторанта на хотел Zira. Нощувка.

Трети ден 01.01.2018
Късна закуска. Свободно време в Белград или по желание екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци, с включен обяд и дегустация на вина (доп. заплащане). Нови Сад е очарователен град в северна Сърбия, втория по големина в страната. Едно от най-впечатляващите места тук е крепостта Петроварадин - атрактивен културно исторически паметник, едно от най-добрите постижения на европейската военна архитектура от втората половина на 18-ти век. Наречена още „Гибралтар на Дунав“, крепостта е запазила и до днес своята цялост. Тя разполага с четири етажа, с 16,5 км. дълги подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти. Сремски Карловци е неразделна част от красив природен пейзаж и е истински пример за хармоничното единство на културно историческото наследство на района. Градът е наричан е още „Рим на сръбската православна църква“ и днес е резиденция на главата на Православната църква. Тук е подписан дългоочаквания мир между Османската империя и Свещената лига. По силата на това споразумение Сремски Карловци преминава под австро-унгарска власт и оттогава окончателно се утвърждава като ключово място на сръбския дух, политика и култура. В него през 1791 г. е открита първата сръбска гимназия, а три години по-късно и семинарията, която е втората най-стара православна и е все още функционираща. Следва посещение на винарнас дегустация на вина и обяд. Връщане в Белград. Нощувка.

Четвърти ден 02.01.2018
Закуска. Отпътуване за България в 13 часа. Пристигане в София и Пловдив вечерта.


ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:
СОФИЯ 07:45 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
ПАЗАРДЖИК 06:45 ч. ШЕЛ Пазарджик
ПЛОВДИВ 06:00 ч. ОМВ Санкт Петербург
ВАРНА 00.30 ч. Антим 1-ви до Археологическия музей
ШУМЕН 01.45 ч.
ТЪРГОВИЩЕ 02.45 ч.
В.ТЪРНОВО 04.00ч. пред хотел Етър
ГАБРОВО 04.45ч. от паркинга зад Дома на сатирата
СЕВЛИЕВО 05.15ч. паркинг пред Лидл

Възможност за тръгване от Варна, Шумен, Търговище, В. Търново, Севлието, Габрово
при записани над 20 човека за всяка от обявените дати, тръгването от тези градове е безплатно
при записани от 10 до 20 човека за всяка от обявените дати се начислява доплащане за трансфер до основните ни автобуси

Цена за трансфера на човек е:
от Варна - 60 лв.;
от Шумен 55лв.
от Търговище 50лв.
от В. Търново - 30 лв.,
от Габрово и Севлиево - 35 лв.

При пътуване със собствен транспорт се приспадат 40 лв. на човек.
При пътуване със собствен транспорт не се включва медицинска застраховка - клиентите се задължават сами да си направят такава.

Новогодишно меню в ресторанта на хотел ZIRA 4*
Welcome! Всички гости ще бъдат посрещнати с коктейл, а към него и канапе от палачина с пиперони, гризини с черногорска шунка и спаначен пай с месо.
Студени предястия: гризини, кростини, брускети, пай с месо (органик), селекция от сръбски сирена, специална салата от печен боб, пълнени калмари, сръбска салата със сирене, салата цезар с пиле, свински медальони, шунка парма и моцарела, пай с елда и сирене, салата с диви гъби, мини тарт с козе сирене билки и зеленчуци.
Топли предястия: рибни медальони на скара с маслини и домати, зеленчуци на грил, селекция от отбрана сръбска скара.
Основно ястие: телешко печено на бавен огън, със сос от манатарки и гарнитура от картофи соте.
Десерти: бял шоколадов мус, пай от тиква с ванилов сос, тарт с круша с шоколадов крем и бадеми, плодове, баклава с орехи и шоколад, чийз кейк.
Напитки: червено и бяло вино Zira House Wine, розе Aura, уиски JohnnieWalker Red, Ballantines, JackDaniels, джин Gordons,Beefater, водка Smirnoff, мартини Bianco, Rosso,Dry, местни видове ракия, бира, безалкохолни напитки, минерална вода, газирана вода, кафе и чай, чаша шампанско в полунощ за всеки.

HOTEL ZIRA 4* - Нова година 2018 в Белград - Сърбия автобусна програма от 30.12.2017 с 3 нощувки, от Варна и София

Нова година 2018 в Белград - Сърбия автобусна програма от 30.12.2017 с 3 нощувки, от Варна и София

4 Дни/3 Нощувки
Автобус


LAZAR LUX APARTMENTS 4* - * - 335 лв.
HOTEL ZIRA 4* - * - 355 лв.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Белград |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Белград |  Нова година 2023 - Сърбия |  Нова година 2023 - Белград

Избрани оферти